Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از دیلی میل، همین آخر هفته بود که دکتر تامیتا اسکوف، اعلام کرد طوفان‌ خورشیدی را رصد کرده و امواج آن به سمت «منطقه برخورد زمین» در حال حرکت هستند. مشاهده شدن شفق‌های قطبی در اوایل صبح روز جمعه گواه صادق بر پیش‌بینی مذکور بود. شفق‌های قطبی خیره‌کننده بنفش و سبز رنگ بر فراز آسمان‌های مناطق شمالی آمریکا و کانادا صبح رزو جمعه، دیده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایک کوک که در مرکزی مربوط به آب و هوایی فضایی کار می‌کند، به دیلی‌میل گفت: «در این چند روز گذشته، موارد متعددی از فوران‌های خروج جرم تاجی (CME) مشاهده شده، منتهی یک سوراخ تاجی (شبیه به ساختار سیاه‌چاله‌ها) یا به عبارتی قرص مرکزی هم دیده شده است.»

خروج جرم تاج (CME)ها به معنای خروج مقادیر عظیم پلاسما و میدان مغناطیسی از تاج خورشید و نشانه طوفان‌های خورشیدی بوده و یکی از اثرات آن بر زمین، ظهور شفق‌های قطبی بر فراز آسمان‌های مناطق نزدیک به قطب شمال زمین است.

مایک کوک در همین زمینه این نکته را اضافه می‌کند که تبعات بیشتر این طوفان‌های خورشیدی را طی دو تا سه روز آینده مشاهده خواهیم کرد.

در کنار همه این گفته‌ها، مرکز پیش‌بینی آب و هوای فضایی (SWPC) در اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA)، هم اعلام کرده بود که انتظار است طوفان خورشیدی طبقه سطح G1 در اوایل پنجشنبه و اواخر روز جمعه بر سیاره ما اثرات خود را بگذارد.

بیشتر بخوانید:

حمله وحشتناک خورشید به فناوری‌های بشر | شراره‌هایی که شرایط را برای ما سخت می‌کنند آتش‌بازی ترسناک در خورشید | نگرانی‌ها در زمین افزایش یافته است

از طرفی دیگر، داده‌های روز سه‌شنبه نشان داده که شکافی در میدان مغناطیسی زمین وجود دارد که راه را برای ورود بادهای خورشیدی به مغناطیس‌سپهر یا مگنتوسفر سیاره ما باز می‌کند، منطقه‌ای که از ما در برابر ذرات مضر خورشیدی و کیهانی محافظت می‌کند.

بنابراین اثرات طوفان‌های خورشیدی تنها خلق زیبایی‌های خیره‌کننده شفق‌های قطبی بر فراز آسمان مناطق نزدیک به قطب شمال نیست، از جمله اثرات احتمالی این طوفان‌های خورشیدی، تضعیف شبکه‌های برق و تداخل در عملیات ماهواره‌ای خواهد بود، علاوه بر این‌ها، اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) درخصوص تاثیر شدید بر حیوانات مهاجر در منطقه هم هشدار داده است.

فوران‌های جرم تاجی (CME) می‌توانند حامل میلیاردها تن به اصطلاح مواد تاج خورشید یا به عبارتی دقیق‌تر همان مقادیر عظیم پلاسما و میدان مغناطیسی از تاج خورشید باشند که به بیرون پرتاب می‌شوند، این فوران‌های‌ مواد تاجی در اصل بر آب و هوای فضایی تاثیر می‌گذارند که با ماهواره‌ها و شبکه‌های برق روی زمین تداخل پیدا می‌کنند و می‌توانند برای فضانوردان محافظت‌نشده مضر و خطرناک باشند.

کد خبر 691856 برچسب‌ها خورشید فضانورد فیزیک ستاره‌ای (اختر فیزیک) برق محیط زیست جنگل نجوم - سیاره - ستاره محیط زیست جهان ماهواره قطب شمال

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خورشید فضانورد برق محیط زیست جنگل نجوم سیاره ستاره محیط زیست جهان ماهواره قطب شمال طوفان های خورشیدی شفق های قطبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین

یک استارت‌آپ فضایی در تازه‌ترین تحقیقات خود توانست ارتباط اولین ماهواره خود را با بلوتوث انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اتصال ماهواره‌ها به یکدیگر به کمک بلوتوث جدیدترین موضوعی است که شرکت هابل نتورک روی آن متمرکز شده است. در حال حاضر، ارتباط و اتصال ماهواره‌های فضایی از طریق فرکانس‌های رادیویی انجام می‌شود، اما هابل نتورک به‌تازگی اعلام کرده که از فناوری بلوتوث برای برقراری ارتباط با یک ماهواره کمک گرفته است.

هابل نتورک که یک استارت‌آپ مستقر در سیاتل است، در ماه مارس امسال دو ماهواره خود را به کمک اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کرد. از آن زمان، این شرکت تأیید کرد که سیگنال‌هایی را از تراشه‌های بلوتوث ۳.۵ میلی‌متری ماهواره‌ها از فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دریافت کرده است.

هابل مدعی است به کمک این امکان می‌توان کاربردهای بسیاری را در زمینه لجستیک بهبود داد. ردیابی حیوانات و مدیریت آن‌ها، پایش وضعیت خاک یا منابع طبیعی در نقاط مختلف، ردیابی خودرو و کودکان از کاربردهایی است که هابل به آن‌ها اشاره می‌کند.

با این حال استفاده از فناوری بلوتوث در طراحی دستگاه‌ها و وسایل متصل موضوع جدیدی نیست. این شرکت می‌گوید که دستگاه‌های IoT (اینترنت اشیا) موجود، مصرف انرژی زیادی دارند و کارکرد آن‌ها پرهزینه است. از طرفی این دستگاه‌ها و وسایل، فاقد اتصال جهانی هستند. امروزه این محدودیت‌ها در دستگاه‌های دارای بلوتوث، بسیاری از صنایع را از استفاده از اینترنت اشیا برای کسب‌وکار خود باز می‌دارد.

هابل نتورک جهت فراهم‌سازی بستر سخت‌افزاری مناسب برای اتصال بلوتوث ماهواره‌ای آنتن خاصی نیز طراحی کرد که امکان نصب آن روی ماهواره‌های کوچک وجود دارد. عملکرد این آنتن تقریباً مشابه با ذره‌بین است و می‌تواند با تقویت سیگنال، ارتباط ماهواره‌ای با تراشه بلوتوث دستگاه‌های رایج را ممکن سازد.

این استارت‌آپ قصد دارد در تابستان امسال، سومین و چهارمین ماهواره خود را مجدداً با اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب کند. هابل فصد دارد یک شبکه از ۳۶ ماهواره در فضا تشکیل دهد که نام آن را «صورت فلکی بتا» نامیده است. این ۳۶ ماهواره که طبق برنامه‌ریزی‌ها تا ۲۰۲۶ به فضا خواهند رفت، تقریباً ۲ تا ۳ ساعت در روز از هر نقطه‌ای در جهان با زمین ارتباط برقرار خواهند کرد.

منبع: فارس

کد خبر 750448

دیگر خبرها

  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند