Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی بیانیه اخیر آیت الله «شیخ عیسی قاسم» رهبر شیعیان بحرین مبنی بر "دروغین بودن انتخابات پارلمانی" آتی این کشور و لزوم عدم سکوت در قبال آن، فراخوان‌های مردمی و حزبی برای تحریم این انتخابات افزایش یافته است. انتخابات پارلمانی بحرین قرار است پایان ماه اکتبر آینده (مهرماه) برگزار شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست به نقل از رسانه های بحرینی، فراخوان‌های مردمی و حزبی برای تحریم انتخابات پارلمانی بحرین با توجه به رویکرد حکومت بحرین و اتخاذ سیاست طرد کردن و ممنوعیت سیاسی در این کشور، در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرهای مختلف بحرین در روزهای گذشته شاهد موج تظاهرات مردمی در تحریم انتخابات پارلمانی که آن را "جعلی و فاقد حداقل استانداردهای سالم و رقابت عادلانه" می‌خوانند، بوده است. 

در همین راستا، فعالان جناح‌های مخالف بر پایبندی خود به گزینه "تحریم انتخابات تا زمانی که یک فرایند اصلاحی واقعی برای مشارکت در تصمیم گیری ایجاد شود"، تاکید کرده اند.

فعالان جریان‌های مخالف در تبادل نظری که توسط جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین در شبکه اجتماعی توئیتر سازماندهی شد، گفتند که پارلمان بحرین با ترکیب فعلی خود ابزاری در دستان قدرت اجرایی است.

در همین راستا، نماینده پیشین فراکسیون جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین گفت: تجربه این جمعیت و اپوزیسیون ثابت کرد که پارلمان بحرین به شکل فعلی به منافع مردم از حیث اقتصادی، سیاسی و حقوقی لطمه زده و به وعده‌های اصلاحی و توانمندسازی شهروندان عمل نکرده است. 

به گفته «جلال فیروز»، پارلمان فعلی بحرین، حاشیه نشینی و محرومیت را در این کشور تحکیم بخشیده است.

وی پارلمان کنونی بحرین را نمایشی و بدون هیچ گونه اختیاری که بتواند به نمایندگی از طرف مردم و ایفای نقش قانونگذاری و نظارتی خود و وظایف خدماتی و قانونی مربوط به آنها عمل کند، ‌خواند.

فیروز همچنین بر موضع آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین مبنی بر اینکه پارلمان کنونی سیاست یکجانبه ظالمانه ای را اتخاذ کرده و حقوق مردم را دور زده و نقش نظارتی محول شده را به حاشیه رانده است، تاکید کرد.

آیت الله  شیخ عیسی قاسم اخیرا در چهارمین بیانیه انتخاباتی خود اعلام کرد که "انتخاباتی که براساس نقشه ظالمانه حکومت بحرین و برای تحقق اهداف مستبدانه و یکجانبه‌گرایانه و برخلاف مصلحت مردم این کشور باشد، نه تنها این کشور را به عقب بازمی گردند بلکه دیکتاتوری را تحکیم می‌بخشد".
رهبر شیعیان بحرین انتخابات پیش رو را "فریبکارانه و جعلی" خواند و "خواهان عدم سکوت در برابر آن شد".

«حسن المرزوق» دبیرکل مجمع وحدت گرایان بحرین هم گفت: پیام تحریم انتخابات پارلمانی این است که لزوم سرد شدن فضای سیاسی، آزادی زندانیان، لغو قانون ممنوعیت فعالیت سیاسی و ارائه یک قانون مطلوب برای برگزاری انتخاباتی عادلانه و دموکراتیک و پایان دادن به بی‌عدالتی در معیشت شهروندان را در خود دارد. به گفته المرزوق، پارلمان کنونی حوزه‌های انتخابیه را عادلانه نمایندگی نمی‌کند و اختیارات آن ناقص است، چرا که قادر به سوال از وزیر یا دولت نیست.

«فاضل عباس» از دیگر چهره های اپوزیسیون بحرین  هم بر وجود بی‌عدالتی در پارلمانی کنونی نسبت به شهروندان و اعمال خودسرانه آن در این رابطه تاکید کرد و ‌گفت که اراده جدی برای تغییرات واقعی - در سایه تقسیم بندی فعلی و تلاش نهاد قدرت برای تسلیم کردن مخالفان و تبدیل آنها صرفا به یک نیروی تماشاگر- وجود ندارد.

به نوبه خود، «خلیل المدهون» عضو جمعیت وفاق هم می‌گوید که انزوای سیاسی موجود، جدیت نهاد قدرت برای اصلاحات را نفی می‌کند و همچنین عادی سازی روابط حکومت بحرین با صهیونیست ها و تعدی به حقوق مردم موید این است که اصل تحریم، مطالبه برای تغییرات واقعی، غلبه بر منافع شخصی و حفظ منافع مردم است.

«علی الفایز» فعال بحرینی نیز تاکید کرد که اصل برای مخالفان مشارکت فعال در عمل سیاسی است، اما ناکامی پارلمان و تبدیل آن به ابزاری در دست نهاد قدرت، عدم مشارکت سیاسی، مسدود شدن مسیرهای راه حل و قانونگذاریهای ناعادلانه، تحریم انتخابات را بر مخالفان تحمیل کرده است.

برپایه این گزارش، با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی در بحرین، به نظر می رسد که عرصه سیاسی این کشور رنگ و بویی ندارد. به گفته «وفاء العم» روزنامه نگار بحرینی، این وضعیت ناشی از تصمیم آل خلیفه برای انحلال جمعیت های سیاسی و اعمال قانون ممنوعیت فعالیت سیاسی است که مانع از فعالیت سیاسی و مدنی تعداد قابل توجهی از اعضا و رهبران جمعیت های سیاسی مخالف از جمله شرکت در انتخابات پارلمانی شده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بحرین ، شیخ عیسی قاسم ، انتخابات پارلمانی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بحرین شیخ عیسی قاسم انتخابات پارلمانی انتخابات پارلمانی تحریم انتخابات شیخ عیسی قاسم آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم

ایسنا/گیلان معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداختیم و توجه نکردیم، گفت: در جنگ روایت‌ها آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم و رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

محمد جلائی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» و جشنواره «فصلی رسانه‌های گیلان» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه در یک کلام به عنوان رساننده پیام رسالت مهمی را بر عهده دارند، اظهار کرد: جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» فرصتی است تا از تلاش رسانه‌های استان در ایام برگزاری انتخابات و دعوت سرمایه‌های اجتماعی به مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای، تجلیل و قدردانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان افزود: نقش رسانه در بمباران اخبار و تحلیل‌ها و هجمه‌ رسانه‌های معاند که می‌توانست مانع مشارکت و حضور مردم در انتخابات شود، بسیار اثرگذار و مشهود بود.

جلائی گفت: به سبب تولیدات مختلف رسانه‌ای بالاترین مشارکت در آستارا با حضور ۷۲ درصدی مردم پای صندوق‌های رای رقم خورد و شهرستان تالش هم بیشترین انگیزه رقابتی را با ۶ داوطلب فعال در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت.

معاون سیاسی استانداری گیلان بیان کرد: در شهرستان مرزی آستارا پویشی توسط یک فرد با نگاه ویژه راه افتاد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات خیلی در دعوت و مشارکت مردم اثرگذار بود، در این پویش که به صورت کلیپ ۳ دقیقه‌ای تهیه شده بود اقشار مختلف با جملات «من رای می‌دهم برای وطنم، من رای می‌دهم برای آستارا، من رای می‌دهم برای حاج قاسم و غیره» علت حضور خود را عنوان می‌کردند و به همین دلیل آستارا شهر اول در مشارکت شد.

وی ادامه داد: اگر اینجا هستیم باید بدانیم آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ثابت می‌کند رسانه در دو مسیر حکمت و موعظه حسنه در حرکت است؛ چرا کشورهای غربی حامی و دارنده رسانه با ابزار تمام عیار نتوانستند افکار عمومی را در حمایت از رژیم اشغالگر جذب کنند یا افکار عمومی را در خصوص فلسطین اقناع کنند زیرا در کنار حکمت، خرد و اندیشه، در نظر گرفتن عاطفه و احساس هم مهم است.

جلائی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۶ سوره زخرف بیان کرد: جلوه‌های دنیایی که امروز در محضر مدیا جلوه می‌کند در جهت تحقیر است، دشمنِ رسانه‌های با جهان بینی، رسانه‌هایی هستند که جامعه هدف‌شان را بدون در نظر گرفتن احساس تحقیر می‌کنند و زمینه پذیرش محتوای‌شان را باورمند می‌کنند. امروز در جهان فسادهای گوناگون را می‌بینید و رسانه‌هایی که در نکوهش ارزش‌ها، بی ارزشی را تبلیغ و ترویج می‌کنند و با این کار الگو و سرمشق جدید را معرفی می‌کنند مثلا اگر انسان پول زیاد نداشته باشد، اگر نتواند به زیباترین‌ها دست یابد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه در ملاک ارزش‌گذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران تقوا باید سرلوحه باشد، تصریح کرد: توجه به خوبی‌ها و ارزش‌ها در رسانه یک فن است و باید در تولید محتواها هوشیارانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداخته‌ایم و توجه نکردیم، ادامه داد: در جنگ روایت‌ها و آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم.

جلائی یادآور شد: امروز رژیم اشغالگر قدس، آمریکا، انگلیس و فرانسه شکست خورده در حوزه مدیا هستند زیرا انسان‌ها امروز در دنیا یک رسانه شدند و موج آزادی‌خواهی فلسطین و حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دنیا راه افتاده است.

معاون سیاسی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید جلسات با جراید و اصحاب رسانه مستمر برگزار شود، گفت: آسیب‌هایی وجود دارد که رسانه باید شناسایی، تحلیل و بررسی کند و راهکار تخصصی ارائه دهد. رسانه باید به نواقص و کاستی‌ها ورود کند و حتی به صورت تخصصی به حوزه‌های مختلف عمران، انتخابات، راه، کشاورزی، تصادف، جمعیت، فرزندآوری و غیره بپردازد، پس باید رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • شهادت رزمنده حزب الله در راه قدس
  • ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • حمله موشکی حزب الله به پادگان نظامی «برانیت» رژیم صهیونیستی
  • حمله موشکی حزب الله به پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی
  • فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین»
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی لبنان علیه مواضع صهیونیست‌ها
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد