Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@12:09:46 GMT

کردستان خاستگاه تحقق امت واحده اسلامی است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۸۳۸۷

کردستان خاستگاه تحقق امت واحده اسلامی است

به گزارش ایرنا، اولین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی با عنوان "کردستان، نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب" صبح امروز در اردوگاه امام علی(ع) سنندج آغاز به کار کرد و دقایقی قبل با قرائت بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.

در این بیانیه آمده است: 
بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و الصلوه و السلام علی رسول الله و علی اهل بیته الطاهرین و صحبه المنتجبین

قال الله الحکیم فی محکم کتابه:الذین یبلغون رسالات الله و الذین یخشونه و لایخشون احدا الاالله

با عنایات و الطاف حضرت باریتعالی و با استمداد از روح بلند حضرت ختمی مرتبت،محمد مصطفی(ص)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در راستای اهداف و برنامه های فرهنگی خود با مشارکت دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان کردستان و همیاری دیگر نهادهای فرهنگی و اجتماعی و علمی استان کردستان،اقدام به برگزاری اولین اجلاس منطقه ای وحدت اسلامی  با عنوان کردستان؛نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب در تاریخ ۲۹تیر۱۴۰۱ نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اجلاس،علمای اعلام،ائمه جمعه و جماعات، مدیران و مدرسان مدارس علوم دینی،اساتید و فرهیتختگان دانشگاهی و فعالان فرهنگی شیعه و اهل سنت از استانهای کردستان،کرمانشاه،آذربایجان غربی و همچنین شخصیتهای علمی و فرهنگی از اقلیم کردستان عراق حضور داشته و ضمن گفتگو در باره مسائل مهم جامعه اسلامی بر نکات زیر تاکید دارند:

 ۱ـ شرکت کنندگان بر این عقیده هستند بزرگترین بحرانهایی که جهان اسلام اکنون با آنها مواجه است همان تفرقه،تجزیه کشورهای اسلامی و عدم اعتماد میان حکومتها است، این بحرانها موجب پیدایش شکافهایی شد برای نفوذ دشمنان اسلام به درون جوامع اسلامی بمنظور دامن زدن به انواع جنگها و کشمکشها

۲ـ خشونتها وتروریسمی که جهان اسلام اکنون با آن مواجه است در چارچوب نقشه از پیش طراحی شده جهت مخدوش کردن چهره اسلام ناب و فراهم کردن زمینه برای دخالت بیگانگان در امور مسلمین انجام می‌گیرد.

۳ـ پدیده خشن و هولناک تروریسم که برخی کشورهای اسلامی را در برگرفته است، در ادامه و راستای همان تروریسم صهیونیستی و توطئه آمریکایی صورت می‌گیرد که هدف نهایی آن اعمال سلطه و سیطره بر مسلمین پس از ترسیم مجدد نقشه جهان اسلام و اجرای طرح موسوم به « هرج ومرج مدیریت شده » و سپس رسیدن به هدف ایجاد باصطلاح «خاورمیانه جدید » است البته این دستهای ناپاک به نابود کردن یک یا چند کشور بسنده نخواهند کرد.

۴ـ مسئله فلسطین در راس قضایای امت اسلامی  بوده و از لحاظ بحرانهایی که امت اسلامی با آنها مواجه است مسئله فلسطین در اولویت قرار دارد و در واقع رژیم غاصب صهیونیستی خود عامل و علت اصلی بحرانهای جهان اسلام است. بدین جهت شرکت کنندگان در این اجلاس از دولتها و ملت‌های اسلامی می‌خواهند تا آنجایی که می‌توانند مسئله مهم فلسطین را مورد توجه قرار داده و اجازه ندهند بحرانهای ساختگی فعلی آنان را از این اولویت مهم دور کند. شرکت کنندگان همچنین گروه‌های فلسطینی را به حل اختلافات فی‌مابین و ایجاد وحدت میان خود در برابر دشمن مشترک دعوت کردند.

۵ـ شرکت کنندگان خطرات متوجه برخی از کشورهای اسلامی بویژه سوریه و یمن و عراق و افغانستان را متذکر شده و خواستار بسیج کردن همه امکانات و انجام تلاشهای مضاعف بمنظور جلوگیری از تجزیه این کشورها و برقراری صلح و امنیت در منطقه شدند.

۶ـ شرکت کنندگان دامن زدن به فتنه های مذهبی و فرقه‌ای و قومی را که به تعرض و تجاوز  و توهین به مقدسات و شعایر عبادی مسلمانان منجر می‌شود،محکوم می کند.

۷ـ شرکت کنندگان خواستار آن شدند که تصمیم‌گیریهای درون کشورهای اسلامی به دور از سلطه و فشارهای استکبار و صهیونیسم اتخاذ شود و امکانات و توانمندیهای جهان اسلام برای پیشرفت و توسعه خود مورد استفاده قرار گیرد بجای اینکه این امکانات در جنگ های فی‌مابین و نابودکردن کشورهای اسلامی و عقب ماندگی بلاد مسلمین بکار رود. شرکت کنندگان همچنین از به هدر دادن درآمدهای انرژی و استفاده از آن در قتل مسلمین و ویران کردن کشورهایشان و دامن زدن به اختلافات فی‌مابین و توطئه چینی علیه جریان مقاومت، ابراز تأسف کردند.

۸ـ علما و اندیشمندان و نهادهای دینی در جهان اسلام باید از توطئه و فتنه دوری گزیده و از شخصیت و جایگاه و هویت خود محافظت کنند. همچنین به آن دسته از مفتیان که خونریزی و تروریسم و تکفیر را تشویق و حمایت می‌کند هشدار داده و این مفتیان را به رعایت تقوای الهی دعوت نموده تا از تعرض به جان و حیثیت و نوامیس مسلمانان خودداری کنند.

۹ـ تنها راه مقابله با بحرانهای کنونی جهان اسلام، مقاومت، پایداری فکری و فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و نظامی است و این محقق نمی‌شود مگر از طریق همکاری میان کشورهای اسلامی حول محور مقاومت فراگیر و همه جانبه.

۱۰ـ مسلمانان بخصوص مسلمانان منطقه امروز باید اهداف بزرگ اسلامی را مدنظر قرار دهند و تمامی امکانات خود را برای دست یابی به این اهداف بزرگ بسیج کنند و از مسائل حاشیه‌ای و جزئی و انحرافات چه در فکر و اندیشه و چه در عمل بپرهیزند، مهمترین این اهداف تأسیس امت واحده اسلامی،اتحادیه کشورهای اسلامی و  ایجاد تمدن نوین اسلامی است.

۱۱. از جمله بحرانهایی که گریبانگیر جهان اسلام شده بحران گمراه کردن توده های مردم از طریق تبلیغات و رسانه است. این بحران با گسترش شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی و ماهواره‌ای تشدید شد. در این زمینه دشمنان امت از تبلیغات رسانه‌ای برای دامن زدن به کشمکشهای فرقه‌ای و قومیتی میان مسلمانان بهره می گیرند. بدین جهت همکاری میان کشورهای اسلامی بمنظور ایجاد شبکه‌های ماهواره جهت نشر و ترویج گفتمان وحدت و تقریب و خنثی کردن دروغ پردازی‌های تفرقه انگیز، ضروری به نظر می‌رسد.

۱۲.  بر لزوم همکاری میان مؤسسات آموزشی و پژوهشی و حوزه‌ها و دانشگاه‌های ایران  و اقلیم کردستان عراق برای نشر و ترویج فرهنگ تقریب و اتحاد و ارائه و معرفی ماهیت واقعی اسلام بعنوان دین مخالف با خشونت و افراط گری، تاکید شد. لازم است همه گروه‌ها و سازمان‌های جامعه مانند احزاب، اتحادیه‌ها و تشکلهای زنان و جوانان بطور فعال در نشر و اشاعه این فرهنگ شرکت کنند. همچنین دست اندرکاران امور تقریب نباید به جنبه تئوری اکتفا کنند بلکه باید درصدد اجرائی نمودن مسئله تقریب از طریق اجرای عملی پروژه‌های تقریب باشند.

۱۳-کردستان ایران و عراق به عنوان دژ مستحکم و نماد اقتدار ۲ کشور در مقابل توطئه های دشمنان خارجی و ایادی داخلی آنان همچون گذشته با قوت و صلابت خواهند ایستاد.

۱۴ـ شرکت کنندگان ضمن تشکر و قدردانی از جمهوری اسلامی ایران بخاطر ارائه طرح احیای امت واحده اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی و تلاش در این جهت ،از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی  نیز بخاطر تدارک برگزاری این کنفرانس و تلاشهایی که در جهت هرچه بهتر برگزار کردن آن انجام داده و نیز بخاطر مهمان نوازی مردم شریف و علمای بزرگوار کردستان تشکر و تقدیر می کند.

اولین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی با عنوان "کردستان، نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب" ۲۹ تیرماه ۱۴۰۱ در دو نوبت صبح و عصر در کردستان  برگزار شد.

در این اجلاس علمای استان های کردستان، کرمانشاه و ایلام و آذربایجان غربی و علمای اقلیم کردستان عراق حضور دارند.

پخش سخنرانی حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان از دیگر برنامه های این اجلاس  بود.

در این اجلاس حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حاج ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج، آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه، مولوی اسحاق مدنی رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حاج ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه، شیخ بهاءالدین محی الدین نقشبندی مدیر مدرسه و رییس طریقت نقشبندیه سلیمانیه، حجت الاسلام سید سعد الاعراجی امام جمعه شیعیان اربیل  و تعداد دیگری از علمای منطقه به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
در این اجلاس قرار است از چندنفر از علمای مطرح تقریبی تجلیل شود؛ برگزاری گفت و گوها بین علما و بزرگان اقلیم کردستان عراق با علمای کشورمان از دیگر برنامه های این اجلاس است.
۴۰۰ مهمان برای حضور در این اجلاس پیش بینی شده که ۸۰ نفر آنها خارجی هستند.

برچسب‌ها مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انقلاب اسلامی ایران کردستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انقلاب اسلامی ایران کردستان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انقلاب اسلامی ایران کردستان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اقلیم کردستان عراق کشورهای اسلامی شرکت کنندگان دامن زدن جهان اسلام امت اسلامی شرکت کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۸۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در رأس هیاتی به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا تهران را به مقصد بانجول پایتخت این کشور ترک کرد.

در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که طی روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه جاری با موضوع اصلی “ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار” برگزار می‌شود، مسائل و چالش‌های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

در این اجلاس در مجموع سه سند شامل پیش نویس قطعنامه فلسطین، پیش نویس بیانیه بانجول و پیش نویس سند نهایی نشست سران برای تصویب به ترتیب به نشست شورای وزیران امور خارجه و سپس اجلاس سران ارائه خواهد شد.

گفتنی است؛ امیرعبداللهیان ضمن حضور در این اجلاس، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات جهان اسلام و منطقه‌ای و بین المللی تبیین خواهد کرد. همچنین وی در حاشیه این اجلاس با مقامات کشورهای اسلامی دیدار و گفتگو می‌کند.

کد خبر 6095667

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است
  • وزیر امور خارجه به گامبیا رفت
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا
  • سفر وزیر خارجه ایران به گامبیا برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی