Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، محمد صبور ظهر امروز در حاشیه اختتامیه جشنواره «شکرانه گندم» قوچان و تجلیل از برترین‌های حوزه کشاورزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال در حوزه تولید گندم خراسان رضوی، شرایط نسبت به سال گذشته بهتر و مناسب بوده است که شاید علت آن به رعایت مباحث فنی توسط کشاورزان و افزایش باران و نزولات الهی در اردیبهشت‌ماه ارتباط مستقیمی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از رشد ۲۱۳ درصدی خرید تضمینی گندم در مقایسه با سال گذشته در استان خبر داد و افزود: تاکنون ۳۰۸ هزار تن خرید تضمینی انجام‌شده است که قیمت مناسب اعلامی برای خرید و تولید خوب موجب شده کشاورزان رغبت بیشتری برای تحویل گندم به مراکز دولتی داشته باشند.

قائم‌مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه در سال جاری قسمت عمده وجه گندم‌کاران پرداخت‌شده است، گفت: تاکنون ۲ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان پرداخت و یک هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان از مطالبات گندم کاران باقی‌مانده است که گندم‌کاران قوچان هم به دلیل قرار گرفتن این شهرستان در منطقه‌ای سردسیر، هنوز تاکنون مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند.

صبور یادآور شد: مجموعه جهاد کشاورزی خراسان رضوی به همراه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری هستند تا سازمان برنامه‌وبودجه بتواند اعتبار موردنیاز در این زمینه را تأمین و به‌حساب کشاورزان واریز کند.

وی با اشاره به اینکه همه‌ساله ارزیابی برای شناسایی و معرفی تولیدکنندگان برتر انجام می‌شود، بیان کرد: پیام مراسم تجلیل از برترین‌های حوزه کشاورزی این است که اگر کشاورزی با دانش فنی کار انجام دهد تفاوت زیادی در حوزه عملکردی نسبت به کشاورزان و تولیدکنندگانی به وجود می‌آورد که از دانش لازم در این زمینه برخوردار نیستند.

قائم‌مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: میانگین عملکرد گندم حدود ۴ تن بوده اما تولیدکننده نمونه استان در این حوزه با استفاده از دانش توانسته است عملکرد را به ۱۳ تن و ۸۰۰ کیلوگرم برساند و این در انگور هم مشهود بوده به طوری که باغدار نمونه در قوچان ۵ برابر میانگین عملکرد بیشتری نسبت به دیگر انگور کاران دارد.

صبور با یادآوری این مطلب که افزایش در بهره‌وری می‌تواند امنیت غذایی و خودکفایی را به همراه بیاورد، تصریح کرد: ۳۳۸ هزار بهره‌بردار در خراسان رضوی وجود دارد که کمتر از ۴ درصد آن‌ها دارای تحصیلات دانشگاهی هستند اما از میان ۱۰۰ تولیدکننده برتر، ۶۱ درصد تحصیلات دانشگاهی داشته‌اند که این تفاوت آماری بدان معنا بوده است که سایر بهره‌برداران یا فرزندان تحصیل‌کرده دارند یا از کارشناسان بخش کشاورزی برای افزایش تولید استفاده کرده‌اند.

وی بابیان اینکه معرفی برترین‌های تولید صرف شناسایی و تجلیل نبوده و واحد نمونه تولیدکننده یک کانون یادگیری است، گفت: امروز سایر بهره‌برداران و تولیدکنندگان می‌توانند از این مدرسه تخصصی برای آموزش و کم شدن فاصله میان تولید در بین کشاورزان و میانگین تولید در هر شهرستان به‌منظور رسیدن به کشاورزی اقتصادی بهره ببرند.

قائم‌مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که شاید سه دهه قبل تنها ۲ رقم گندم وجود داشت اما امروز حدود ۲۶ رقم گندم در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، بیان کرد: درگذشته کشاورز اواخر تابستان کشت گندم انجام داده و اواسط تیر برداشت می‌کرد اما تنوع ارقام بذر گندم موجب شده برخی کشاورزان کشت را در سه‌ماهه پاییز شروع و برداشت را در اواخر خرداد انجام دهند.

وی تأکید کرد: کشاورزان هنگام خریداری بذر باید با کارشناسان مشورت کرده و بر اساس نوع اقلیم و منطقه جغرافیایی بذر موردنیاز را تهیه کنند.

گفتنی است در این مراسم از ۲۴ تولیدکننده برتر حوزه‌های ترویج، باغبانی، زراعت، امور دام، منابع طبیعی، آب‌وخاک، تعاون روستایی و عشایری شهرستان قوچان تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/۷۰۰۴۳

منبع: فارس

کلیدواژه: قوچان خرید تضمینی گندم مطالبات گندم کاران بذر گندم امنیت غذایی باغدار نمونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۸۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بروز آفات سن و بیماری زنگ زرد گندم هشدار داد و گفت: گندمزارهای ۱۳ استان کشور در معرض تهدید این آفات قرار دارد.

به گزارش مشرق، «سهراب سهرابی» درباره تولید و خرید گندم کشور افزود: اکنون مزارع گندم استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و مرکزی در معرض تهدید آفت سن و زنگ زرد قرار دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: انتظار می رود کشاورزان برای مقابله با این آفت و بیماری همچون گذشته با همکاران ما در مراکز خدمات کشاورزی مشورت بگیرند تا بتوانند آنها را کنترل و مدیریت کنند.

وی گفت: در صورتی که کشاورزان با این آفات مقابله نکنند، به‌طور قطع با کاهش درآمد مواجه شده و در نهایت کاهش تولید گندم روبه‌رو می شویم.

سهرابی تصریح‌کرد: همچنین کشاورزان مزارع گندم آبی استفاده از آبیاری دوره ای را در دستور کار خود قرار دهند تا تولید با مشکل روبه‌رو نشود.

این مسوول میزان تولید و خرید گندم در سال جاری را همچون سال گذشته دانست و افزود: برآورد می شود امسال از ۶ میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

به گفته وی، استان خوزستان بزرگترین تولیدکننده گندم کشور است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل