Web Analytics Made Easy - Statcounter

تئاتر، سینما و تلویزیون، هنر‌هایی هستند که با مد و لباس ارتباط تنگاتنگی دارند؛ به طوری که اگر هر یک از این آثار، از طراحی لباس و صحنه خوبی برخوردار نباشند نمی‌توانند زمان، مکان، شخصیت‌ها و... را آن طور که باید به نمایش بگذارند و این را می‌توان در بسیاری از کار‌های ساخته شده مشاهده کرد تا جایی که بسیاری را هنرمندان و فعالان این حوزه معتقد هستند که طراحی صحنه و لباس بسیار مظلوم واقع شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و آن طور که باید به آن‌ها توجه نمی‌شود.

ادر آثار سینمایی، نمایشی و تلویزیونی، کارگردان برای کامل کردن گروه خود به منظور انتقال درست مفهوم اثرش به مخاطب به طراح صحنه و طراح لباس متخصص نیازمند است. به طور مثال؛ شما تصور کنید فیلمی تاریخی ساخته شود که از صحنه و لباسی برخوردار باشد که هیچ گونه سنخیتی با زمان، محتوا، شخصیت‌های کار نداشته باشند بدون شک، اگر بهترین کارگردانی، فیلمنامه و بازی‌ها را داشته باشد باز هم نمی‌تواند برای مخاطب باورپذیر باشد و اغلب مواقع، علت آن بی اهمیتی به هنر‌های طراحی صحنه و لباس و استفاده از افرادی است که تخصص کافی در این حوزه‌ها را ندارند و باعث می‌شوند انتقادات بسیاری به چنین آثاری وارد شود.

پروانه قاسمیان، مدرس، مولف و طراح لباس سینما و تلویزیون، در رابطه با اهمیت طراحی لباس و صحنه در سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: بدون شک، طراحی لباس در تئاتر، تلویزیون و سینما، یکی از بخش‌های بسیار مهم برای ساخت تصویر و شخصیت است و هر بازیگری جدا از بازی خود و شخصیتی که قصد دارد نشان دهد، نیاز دارد با لباسی که بر تن دارد و گریمی که می‌شود و نوری که در محل کار به آن می‌تابد شخصیت خود را باور کند و همین باور را به مخاطبش برساند. از اینرو، مطمئناً طراحی لباس، یکی از بخش‌های بسیار مهم در آثار تصویری و نمایشی است چراکه هم تاریخ و دوره لباس و هم شخصیت و خلق و خوی نقشی که به ایفای آن می‌پردازد را از طریق لباس نشان می‌دهد و این موضوع بسیار مهم است و در تمام دنیا برای آن ارزش قائل می‌شوند.

به گفته این طراح لباس، متأسفانه، در ایران اصلاً در بخش تولید، به طراحی صحنه و طراحی لباس آن طور که باید توجهی نمی‌شود و بی تفاوت از آن می‌گذرند و بنده به عنوان فردی که از سال ۷۱ در بخش دکوراتور‌ها و طراحان صحنه و لباس، استخدام صدا و سیما شده ام و برنامه‌های بسیار زیادی را در این خصوص کار کرده ام باید بگویم از سال ۷۴ که بخش تولید به بخش خصوصی واگذار شد لطمه بسیار زیادی به بخش طراحی صحنه و لباس در برنامه‌های تلویزیونی و سینما و دیگر بخش‌ها وارد شده است و مدیران مربوطه هم به این موضوع واقف هستند.

قاسمیان می گوید: متأسفانه، نه تهیه کننده‌ها بودجه‌های درستی برای طراحی لباس و طراحی صحنه اختصاص داده و نه حتی برخی از کارگردان‌ها به این هنر اهمیت می‌دهند؛ به طوری که بعضی از آن‌ها اصلاً نمی‌دانند طراحی لباس می‌تواند چه نقش مهمی ایفا کند که همین مسئله نشان دهنده نبود آگاهی و تخصص لازم در بخش‌های تولید است و به همین دلیل، در حال حاضر، این معضل در ایران به وفور دیده می‌شود. زیرا افرادی به عنوان تهیه کننده و کارگردان به فعالیت می‌پردازند که متخصص این حوزه‌ها نیستند و افرادی را برای طراحی صحنه و لباس انتخاب می کنند که وقتی آن‌ها را می‌بینیم هیچ رزومه و اطلاعات تخصصی در این خصوص ندارند که نشان دهند به صورت آکادمیک و حرفه‌ای در این حوزه‌ها کار کرده اند و همه این‌ها آسیب‌های جدی برای این حوزه ها هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینما و تلویزیون مد و لباس طراحی لباس طراحی صحنه و لباس حوزه ها طراحی لباس بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۱۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدیده‌ نشر کتاب، یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران نظام‌ها و کشور‌های مختلف دنیا بوده و به‌عنوان مهمترین شاخص پیشرفت و توسعه‌یافتگی در نظر گرفته شده است.

در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که این صنعت مانند هر صنعت دیگر نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و تامین زیرساخت‌هایی است تا بتواند به یک اهرم فرهنگی و اقتصادی موثر تبدیل شود. برخورد سطحی، سنتی و تجربی با مساله نشر جوابگوی نیاز‌های جامعه کنونی نیست؛ زیرا نشر پیوندی عمیق با تاریخ، اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و آموزش دارد و نیازمند حرکتی همه جانبه و در تمام ابعاد است. روشن است که این حرکت‌ها بازخورد سریع ندارند، اما در درازمدت تغییرات اساسی ایجاد می‌کنند.

* وضعیت نشر در ایران

 در این پژوهش آمده است که  نشر در ایران طی عمر کوتاه خود همواره با مشکلات عدید‌ه‌ای روبرو بوده و با فراز و نشیب‌های گوناگون برخاسته از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و پیشرفت‌های فنی مواجه بوده است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که منابع پزشکی با سلامت جامعه ارتباط مستقیم داشته و کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع، از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف آسیب‌شناسی وضعیت نشر کتاب‌های علوم پزشکی و همچنین شناسایی مشکلات تولید محتوا، تولید فرهنگی و تولید فنی در ایران از دیدگاه ناشران انجام شده است.

بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد

این پژوهش توضیح می‌دهد وجود نوسان و نابسامانی در مواردی مانند تعداد عناوین سالانه، نوبت چاپ، تالیف و ترجمه، شمارگان و قیمت در هر سال نشان از عدم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امر نشر دارد.

* ارتباط سطح سلامت جامعه با نشر پزشکی

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نشر پزشکی به‌دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت بشر، از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین با بررسی چالش‌های پیشروی این صنعت و تلاش در جهت برطرف‌کردن آنها، می‌توان بر پویایی و بازدهی آن و در نتیجه بالارفتن سطح سلامت جامعه افزود با توجه به اینکه پژوهش‌های مختلف صورت‌گرفته در این حوزه بر اساس دیدگاه متخصصان و ناشران در تمامی حوزه‌های موضوعی نشر می‌باشد.می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد.

* عوامل موثر بر آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران

این پژوهش مطرح می‌کند که مهمترین آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران را می‌توان ضعف در سیاست‌گذاری‌ها و قوانین و چارچوب‌ها در نظر گرفت. از بعد دیگر، نبود نیروی متخصص فنی در قسمت‌های مختلف نشر پزشکی به تنهایی آسیب زیادی را به این حوزه وارد کرده است. مخاطبان کتاب نیز به دنبال کتاب‌های کم‌حجم و منابع امتحانی به جهت قبولی در آزمون‌ها و امتحانات هستند و این مساله ناشر را نیز با چالش تولید محتوای علمی مواجه می‌کند.

این پژوهش مطرح می‌کند که مسایل سیاسی و اقتصادی حاکم برکشور بر نشر نیز تاثیر گذاشته است که نمود آن را بیشتر درحوزه‌ تولید فنی و خرید و نگهداری مواد اولیه چاپ می‌توان مشاهده کرد. درنهایت متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است.

متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است

پیشنهاد‌های برگرفته از پژوهش حاضر، عبارتند از:

در نظر گرفتن تخصص ناشر هنگام اخذ مجوز نشر، برگزاری جلسات ارتباط مستقیم بین ناشران و سیاست‌گذاران نشر، نیازسنجی مشکلات سلامت کشور و سفارش تولید محتوای متناسب با آن، تجدیدنظر در معیار‌های ارزیابی ناشران و اتخاذ فرایند تشویق و تنبیه بر اساس آن،  اصلاح قوانین ارزشیابی در فرایند ارتقای هیات‌علمی.

 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توجه جدی‌تر به نشر تخصصی پزشکی از سوی دولت، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که ناشران حوزه‌ی تخصصی نشر پزشکی و به‌ویژه ناشران خصوصی با آن دست به گریبان هستند، مرتفع سازد و کتاب، این کالای فرهنگی پراهمیت، در استانداردترین حالت‌ممکن و در کوتاه‌ترین زمان به‌ دست مخاطب برسد.

* بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ تولید محتوا

از نظر این پژوهش بیشترین آسیب‌ها در حوضه تولید محتوا در نشر کتاب به شرح زیر است:

نبود سیاست‌گذاری تولید محتوا ترجمه‌ای بودن درصد بالای آثار نشر پزشکی و تخصص نداشتن ناشران پزشکی بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ی تولید محتوا را در برمی‌گیرد.

در ادامه این پژوهش آمده است که مشکلات تولید فرهنگی شامل تخصصی و هزینه‌بر بودن ویراستاری کتاب، حرفه‌ای نبودن داوران و نبود قوانین ساختارمند داوری با آسیب‌ها بیان شده است و مسایل بخش تولید فنی که مشکلات مواد اولیه چاپ و نشر، مشکلات فناوری چاپ و نشر و کمبود نیروی متخصص فنی سه آسیب اصلی در تولید فنی از دیدگاه ناشران برشمرده شده‌اند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، باتوجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش درباره‌ آسیب‌های موجود در صنعت نشر پزشکی، می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌های کلی و قوانین و فرهنگ حاکم دارد.

بنابراین توجه جدی‌تر به حوزه‌ تخصصی نشر پزشکی از سوی دولت و سیاست‌گذاری کاملاً بی‌طرفانه در جهت برطرف‌کردن دغدغه‌های ناشران می‌تواند موانع و مشکلات زیادی را برطرف سازد. 

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه‌ی پزشکی با رویکرد پدیدارشناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • شکلات های مخصوص المپیک تولید شد + نحوه تولید | ویدئو
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • فصل جدید برنامه «جام جم» به زودی تولید می‌شود
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر