Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@16:55:58 GMT

تحقق رشد 5 درصدی اشتغال در سال جاری

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۳۰۱۱

تحقق رشد 5 درصدی اشتغال در سال جاری

برپایه داده‌های آماری از مراکز آماری رسمی کشور، پیش‌بینی می‌‍شود که نرخ مشارکت در سال جاری روند صعودی به خود بگیرد و رشد اشتغال نیز به مرز 5درصد برسد.

روزنامه ایران: بنابر داده‌های آماری مرکز پژوهش‌های مجلس و همچنین مرکز آمار و بانک مرکزی، امیدواری برای یافتن کار در سال جاری افزایش می‌یابد و پیش‌بینی‌ها حکایت از عبور این نرخ از مرز 43درصد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین میزان اشتغالزایی نیز با رشد 4،48درصدی در بازار کار به بالای 24 میلیون نفر خواهد رسید.


دولت سیزدهم در سال جاری، با برنامه‌ریزی‌هایی که در حوزه‌های مختلف اقتصادی داشته، درصدد است که نرخ رشد اقتصادی امسال را به 8 درصد برساند، با توجه به این نکته و همچنین راهبرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه ایجاد اشتغال فراگیر و در عین حال پایدار به‌نظر می‌رسد که امکان ایجاد اشتغال یک میلیون و 850 هزار نفری که در سال جاری وعده داده‌شده، محقق شود. نشانی آن ایجاد بیش از 228 هزار شغل در چهار ماهه اول امسال بوده است.
دولت‌های گذشته همواره موضوع اشتغال را به عنوان اصلی‌ترین راهبرد خود مدنظر داشتند، اما همه طرح‌های این دولت‌ها مثل طرح بنگاه‌های زودبازده، اشتغال ضربتی، مشاغل خانگی  و... نتوانستند نرخ بیکاری را در آن دوره‌ها کاهش بدهند.

اقدامات دولت سیزدهم برای اشتغالزایی
حالا پرسش اینجاست با وجود آن که تحریم‌ها همچنان وجود دارد و نرخ مشارکت با توجه به آمار ارائه‌شده در بهار امسال همچنان با افت مواجه شده، چگونه دولت سیزدهم توانسته نسبت به دولت گذشته در حوزه اشتغالزایی موفق عمل کند؟
برای پاسخ به این پرسش بررسی عملکرد دولت و بخصوص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل تأمل است. آنچه که این وزارتخانه در همان روزهای اول کاری خود پول‌پاشی به سبک دولت‌های گذشته را کنار گذاشت.
این وزارتخانه سیاست اشتغالزایی را بر مبنای نسبت اشتغال و تولید پایه‌ریزی کرده است. به همین خاطر تقویت تولید را براساس مزیت‌های ملی، محلی و منطقه‌ای در نظر گرفته است. از دیگر سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته در این راستا، تقویت زنجیره ارزش در حوزه تولید  است.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود که برنامه‌های این وزارتخانه در سال ۱۴۰۱ در حوزه اشتغال مبتنی بر زیست‌بوم ملی اشتغال خواهد بود که مصوبه شورای اشتغال کشور در دولت مردمی سیزدهم است. تأکید اصلی در زیست‌بوم ملی اشتغال که بخش بزرگی از مسأله اشتغال کشور را حل می‌کنند بر سه حوزه فناوری، مهارت و بازار است.
از دیگر برنامه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در این یک سال اخیر، توجه به مقوله امنیت شغلی کارگران، بهبود فضای کسب و کار، تعادل‌بخشی به قوانین مانند قرارداد موقت و کاهش بیکاری بوده که تا حدودی توانسته در آنها موفقیت نسبی به دست بیاورد.


یکی دیگر از مشکلات اشتغال و تولید در حوزه نقدینگی و سرمایه در گردش است. در سال‌های گذشته بیشتر واحدهای صنعتی، نیمه‌صنعتی و حتی واحدهای خرد دچار این معضل بودند. نکته جالب آنکه در سال 99، دولت وقت از طریق شبکه بانکی کشور هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد اما این نوع وام‌دهی و پول‌پاشی موجب ایجاد اشتغال نشد.
از طرفی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد تشکیل قرارگاه ملی اشتغال برای رسیدن به اهداف اشتغالزایی را به دولت داده است.
بر اساس گفته‌های علی‌اکبر خادمی، مشاور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل قرارگاه اشتغال کمک خواهد کرد تا زیرساخت‌های معیوب حذف، شفافیت و امکان دسترسی به اطلاعات فراهم، فضای کسب وکار بهبود و حذف فرایندهای زائد و تربیت نیروی انسانی و کادر اجرای زیست‌بوم اشتغال فرصت ابتکار عمل پیدا کند.
به معنای دیگر بنابر گزارش کارآفرین‌نیوز، اگر دولت بتواند از طریق اجرای سیاست‌های مؤثر اقتصادی، روندهای بازار کار کشور را بهبود بخشد، انتظار می‌‌رود که کشور بتواند از ظرفیت افزایش تعداد افراد در سن کار در فصول بعدی استفاده بیشتری ببرد. هرچقدر از تعداد ۳۷ میلیون نفر جمعیت غیرفعال کشور کاسته شود و به بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی افزوده شود، قدرت اقتصادی و تولید کشور رشد خواهد داشت.


به نظر می‌رسد که مجموعه سیاست‌ها و برنامه‌های دولت در دوره‌های پیش‌رو باید فراهم کردن زمینه استفاده حداکثری از بزرگ‌ترین ثروت کشور که نیروی انسانی است، باشد. غفلت از ظرفیت نیروی انسانی می‌‌تواند تضعیف شرایط اقتصادی کشور را فراهم کند.
بنابراین دولت باید هدفگذاری اصلی خود را در ایجاد زمینه‌های فعالیت اقتصادی ۳۷ میلیون نیروی انسانی قابل فعالیت در سن کار قرار دهد. می‌توان انتظار داشت حتی اگر ۱۰ میلیون نفر از جمعیت غیرفعال اقتصادی نیز به جمعیت ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری فعال اقتصادی کشور اضافه شود، حجم عظیمی از توان اقتصادی و تولیدی برای کشور ایجاد خواهد شد.

گزارش مراکز پژوهشی
مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری از زیرمجموعه‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مطالعه‌ای را پیرامون تحولات بازار کار و چشم‌انداز آن در سال ۱۴۰۱ منتشر کرده که در بخش‌هایی از آن آمده است: عدم تعادل‌های بازار کار با شروع بیماری کرونا در اواخر سال ۹۸ باعث بروز شرایط خاصی بر اقتصاد و بازار کار کشور شد و در سال ۹۹ باعث تعدیل بخشی از جمعیت فعال به تعداد ۱،۵ میلیون نفر شد.
همچنین در سال ۹۸ از تعداد شاغلین نیز یک میلیون نفر کاسته شد. در بخش کشاورزی ۲۵۰ هزار نفر و در حوزه صنعت نیز حدود ۱۷ هزار نفر از تعداد شاغلان کم شد و این مسائل باعث دغدغه دولت در صیانت از اشتغال موجود از طریق پرداخت بیمه بیکاری و تسهیلات کرونایی به واحدهای تولیدی آسیب‌دیده از پاندمی کرونا بود.
با اقدام‌های صورت‌گرفته، آثار منفی کرونا از تابستان ۹۹ تعدیل شد، اما جمعیتی که سال‌های یاد شده از بازار کار خارج شده بودند در سال جاری و سال آینده در صف انتظار برای بازگشت به کار هستند.
دستیابی به نرخ رشد ۸ درصدی هدفگذاری شده در بودجه سال آینده مستلزم رشد ۴،۴۸ درصدی اشتغال کشور است که در صورت تحقق آن، تعداد شاغلان در سال جاری و سال آینده به ترتیب رقم ۲۳،۷ و ۲۴،۸ میلیون نفر خواهد شد. همچنین پیش‌بینی می‌‌شود با این شرایط، نرخ بیکاری نیز تک‌رقمی و در حد ۹،۷ درصد باقی بماند.
رشد حدود ۵ درصدی اشتغال کشور به معنی اشتغالزایی برای یک میلیون نفر (خالص اشتغال) است که البته در این زمینه اشتغال با کیفیت بالاتر برای بخش رسمی و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مطرح است.

صعود نرخ مشارکت در سال جاری
با توجه به تحولات جمعیتی دهه ۶۰، کشور همچنان با حجم بالایی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به عنوان ورودی‌های بالقوه جدید به بازار کار مواجه است. بنابراین با توجه به مهاجرت‌های صورت‌گرفته از روستاها به شهرها، یکی از دغدغه‌های مهم باید اشتغالزایی برای این گروه‌ها باشد.
بر پایه گزارش کارآفرین‌نیوز، بازار کار کشور در دو سال گذشته بر اثر بیماری کرونا، اثرات زیادی را پذیرفته است تا جایی که حدود ۱،۵ میلیون نفر از جمعیت فعال کشور کاسته شد و حدود ۲ میلیون نفر نیز به جمعیت غیرفعال افزوده شد و حدود یک میلیون نفر نیز از جمعیت شاغل کشور تحلیل رفت.
پیش‌بینی می‌شود با توجه به همه‌گیری کرونا و افت نرخ مشارکت اقتصادی در سال‌های ۹۸ و ۹۹، در سال جاری نرخ مشارکت اقتصادی دوباره به سطوح بالاتر از ۴۳ درصد برسد.

انتهای پیام

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کار و رفاه اجتماعی نیروی انسانی وزارت تعاون اشتغال کشور سال جاری میلیون نفر نرخ مشارکت بازار کار یک میلیون پیش بینی هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۳۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۶۹ هزار شغل در استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، یکی از برنامه‌های اساسی دولت سیزدهم را برنامه‌ریزی در حوزه اشتغال برشمرد وگفت: دولت سیزدهم با طراحی برنامه جامعی به عنوان «زیست بوم ملی اشتغال» ۱۰ مولفه اساسی بازار کار از جمله آموزش، اطلاع رسانی، تأمین مالی و تسهیلات، صدور مجوز‌ها و تسهیل فرآیند صدور مجوز‌ها را در قالب سامانه رصد اشتغال برنامه‌ریزی کرد.
میثم مداحی با بیان اینکه هر دستگاهی موظف به ارائه خدمات در راستای فراهم کردن زمینه اشتغال است، افزود: بیش از ۱۲۰ هزار خدمت به همت دستگاه‌های اجرایی استان در سال گذشته اجرا و ۶۹ هزار فرصت شغلی هم فراهم شده است.
وی طراحی سامانه جستجوی شغل را یکی دیگر از خدمات دولت سیزدهم دانست و گفت: همرسانی کارجو و کارفرما یکی از مشکلات اصلی در زمینه اشتغال بود، و با راه اندازی سامانه جستجو این مشکل برطرف شد.
وی با بیان اینکه ۲۸ هزار فرصت شغلی از طریق سامانه جستجوی شغل در استان اصفهان ثبت شده است، افزود: ۱۶ هزار مورد از این فرصت‌های شغلی در سال ۱۴۰۲ ثبت شده است.
وی ادامه داد: ۱۲ هزار کارجو که بدنبال شغلی مناسبی بودند در این سامانه ثبت نام و ۷ هزار نفر از آنها با استفاده از این فرصت مشغول به‌کار شدند.
مداحی همچنین با اشاره به تسهیل صدور مجوز مشاغل خانگی به عنوان یکی دیگر از خدمات اضافه کرد: بیش از چهار هزار و ۵۰۰ مجوز در این حوزه در ۵۲۶ رشته سال گذشته صادر شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: اعتبار اشتغال مجموعه مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۲ چهار برابر سال‌های گذشته بود و برای هزار و ۵۰۰ نفر در حوزه مشاغل خانگی در استان اصفهان شغل فراهم شد.
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری سال گذشته در استان اصفهان به کمترین میزان خود در سال‌های اخیر رسیده است، ادامه داد: اقدامات زیست بوم ملی و رصد اشتغال و همچنین تسهیلات تبصره‌های مختلف ۱۶، ۱۸ و روستایی و عشایری به کاهش نرخ بیکاری منجر شده است.
یک میلیون و ۹۰ هزار نفر کارگر بیمه شده در استان اصفهان زندگی می‌کنند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تحقق ۶۹ هزار شغل در استان اصفهان
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • تحقق ۱۱۸ درصدی سهمیه اشتغال استان همدان در سال گذشته
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند
  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال ۷۰۰ نفر را فراهم کردند
  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت