Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان متخصص بیوتکنولوژی دارویی با اشاره به اینکه در همه دنیا تست پایداری از واکسن‌ها گرفته و تاریخ مصرف آن‌ها تمدید می‌شود، گفت: اگر چنین تستی از واکسن‌های داخلی گرفته شده باید نتایج و مستندات علمی آن هرچه زودتر به مردم اطلاع‌رسانی شود.

مصطفی نوری‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با نگرانی این روزهای مردم در مورد تاریخ انقضای واکسن‌های کرونا، اظهار کرد: با توجه به اینکه واکسن ویروس کرونا واکسن جدیدی است و قبلاً چنین چیزی نداشتیم، گذشت تاریخ انقضای واکسن‌ها نه فقط در ایران، که در دنیا مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های تولید کننده واکسن، واکسن کرونا را تولید و برای تاریخ انقضای واکسن‌ها یک زمان محدود تعریف کرده‌اند، گفت: با گذشت این زمان، تست پایداری از واکسن‌ها گرفته می‌شود و بعد دوباره آن زمان را تمدید می‌کنند. این اتفاق در دنیا برای واکسن‌های مدرنا، آسترازنکا و فایزر افتاده که سازمان غذا و داروی آمریکا هم اعلام کرد ابتدا سه ماه و بعد شش ماه تاریخ انقضای این واکسن‌ها را تمدید کرده است.

عضو هیئت ‌علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی با اشاره به اینکه در برخی از کشورهای دنیا مثل سوئیس و کانادا بعد از اتمام تاریخ انقضای برخی واکسن‌ها و انجام تست پایداری، آن‌ها را دور ریختند، گفت: در کشور ما هم مطمئناً باید چنین تست‌هایی انجام شده باشد تا واکسن‌ها را تمدید کرده باشند. در ارتباط با واکسن آسترازنکا چون ما خودمان تولید کننده این واکسن نیستیم وقتی تاریخ انقضای این واکسن تمام شد دیگر نمی‌توانیم تست پایداری را انجام دهیم و مجبوریم استفاده نکنیم.

وی افزود: در مورد واکسنی مثل پاستوکووک و یا واکسن‌های دیگری که خودمان تولید می‌کنیم، روال کار به این صورت است که وقتی تولید واکسن تمام شود یکسری نمونه در مرکز یا آزمایشگاه نگه می‌دارند و بعد از مدتی تست پایداری انجام می‌دهند. اگر نتایج تست پایداری قابل قبول بود و نشان داد واکسن هنوز کارایی دارد، تاریخ استفاده از آن را تمدید می‌کنند. برای تمدید تاریخ واکسن، نامه‌ای همراه با تست به سازمان غذا و دارو می‌زنند تا سازمان غذا و دارو یک ماه، سه ماه یا هر زمانی تاریخ انقضای واکسن را تمدید کند و این کار تکرار می‌شود.

این متخصص بیوتکنولوژی دارویی با بیان اینکه ما در کشوری زندگی می‌کنیم که مخالفان واکسن به‌راحتی اظهارنظر می‌کنند و مردم را از عوارض واکسن می‌ترسانند، گفت: از ابتدا گفتیم ای کاش صحبت‌های مخالفان واکسن شنیده شود و متخصصان به سؤالات آن‌ها پاسخ دهند، چون به‌هرحال برخی دغدغه و سؤالات یا ابهاماتی دارند که بهتر است در جراید پاسخ داده شود. وقتی حرف و حدیث‌هایی از طرف این افراد در جامعه پخش می‌شود، مردم نگران می‌شوند و ممکن است این نگرانی در تصمیم آن‌ها برای تزریق واکسن تأثیر بگذارد.

 نوری زاده با بیان اینکه باید قبول کنیم برخی به خاطر شایعاتی که در مورد تاریخ انقضای واکسن‌ها مطرح شده نگران تزریق واکسن هستند، گفت: امیدوارم مسئولان وزارت بهداشت ایران هرچه زودتر نتایج تست‌های واکسن را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند تا افراد جامعه از کارایی واکسن‌ها مطمئن شوند و واکسنشان را بزنند.

وی بار دیگر با یادآوری اینکه چنین اتفاقاتی در مورد واکسن‌های دیگر در دنیا هم افتاده اما همراه با مطالعه و مستندات علمی بوده است، خاطرنشان کرد: اگر مستندات علمی در ارتباط با واکسن‌های داخلی وجود داشته باشد که مطمئنم این اتفاق افتاده، بهتر است هرچه سریع‌تر نتایج آن به مردم اعلام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی واکسن کرونا واکسیناسیون واکسیناسیون کرونا واکسن کروناویروس همه باهم علیه کرونا کووید 19 تاریخ انقضای واکسن ها تست پایداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۳۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار دوم تمدید شد

مهلت انتخاب رشته و اصلاحات (سری سوم) دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ مجدد تمدید شد.

به گزارش ایسنا، سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد:

پیرو انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته (دفترچه شماره ۲) آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D.) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۸و اطلاعیه‌های اصلاح آن‌ به تاریخ‌های ۰۲ و ۱۴۰۳/۰۲/۰۵، ضمن اعلام اصلاحات جدید مربوط به دفترچه راهنمای انتخاب رشته، به اطلاع داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در این آزمون می‌رساند به منظور فراهم نمودن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از داوطلبانی که تا این تاریخ (۱۴۰۳/۰۲/۰۸) برای انتخاب رشته اقدام نکرده‌اند، ترتیبی اتخاذ شده‌ است که بتوانند تا پایان روز دوشنبه به‌تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۰نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. 

لذا داوطلبان، ضرورت دارد در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و مندرجات اطلاعیه‌های فوق و این اطلاعیه، به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان مراجعه و نسبت به ثبت کدرشته‌محل‌های انتخابی در آزمون مذکور اقدام کنند. 

در ضمن آن دسته از داوطلبانی که قبلاً نسبت به انتخاب کدرشته‌محل‌های تحصیلی اقدام کرده‌اند، می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ فوق، نسبت به مشاهده یا ویرایش کدرشته‌محل‌های انتخابی خود اقدام کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳
  • مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار دوم تمدید شد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند