Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد مرشدی : سردرگمی و نداشتن برنامه اجرایی واحد و کارآمد ، ازجمله انتقادهایی است که منتقدان دولت رئیسی از همان ابتدا مطرح و درباره پیامدهای خطرناک آن برای مردم و کشور ، هشدار جدی می دادند . حامیان دولت سیزدهم در واکنش به این انتقادها و هشدارها تاکید داشتند که باید به دولت داد تا برنامه های خود را اجرا کند و نباید بی محابا رئیسی را به برنامگی در حوزه های مختلف متهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون و در آستانه یک ساله شدن دولت سیزدهم ، مشاهده خروجی ضعیف کابینه ، گرانی ها و بحران معیشتی مردم که ردپای بی برنامگی ، بوضوح در آن مشهود است ، موجب شده تا اعتراض منتقدان دولت ، پرصداتر و گسترده شود و حامیان دولت در لاک سکوت فرو روند و حتی بسیاری از آنان به منتقدان جدی دولت بپیوندند.

نقطه اشتراک بارز هر دو گروه منتقدان اصولگرا و غیراصولگرای دولت رئیسی ، انگشت نهادن بر ضعف یا بی بنامگی دولت است و از همین نقطه ، اجماعی پیرامون ضرورت راه اندازی سریع «اتاق فکر» کارآمد و شامل افراد مجرب شکل گرفته تا دولت را در تدوین و نظارت بر اجرای دقیق برنامه های گره گشا در میانه امواج بحران ها و چالش ها یاری رساند.

حمید رضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با خبرآنلاین ،پاشنه آشیل اجرایی دولت رئیسی را استفاده نکردن از ظرفیت «نیروهای انقلابی» می داند و تاکید دارد:«دولت به هر میزان که به اتاق های فکر خود اهمیت دهد و آنها را تقویت کند و به آنها برای نظریه و تئوری پردازی نقش دهد ،می تواند موفق تر عمل کند ».

گفت و گو با ترقی قائم مقام حزب موتلفه اسلامی را بخوانید:

اتاق فکر دولت ها از هرج و مرج در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها جلوگیری می کند ،ظاهرا ، این دولت اتاق فکر ندارد. چرا؟

اطلاعی از بودن و نبودن اتاق فکرهای دولت ندارم اما معمولا دولت در داخل خود یک سری کمیسیون هایی دارد که موضوعات به تناسب تخصص آنها به آن کمیسیون ها ارجاع می شود، وزرا نیز در کمیسیون ها حضور دارند و دیدگاه ها به صورت عملیاتی مطرح می شود. به نظر می رسد این دولت کار بحث برنامه ریزی های کلان را از اجرا یک مقدار جدا کرده و حوزه تصمیم گیری و سیاست گذاری های کلان توسط گروه هایی زیر نظر آقای رضایی و یا در جلسات سران قوا انجام می شود و اینها هم در همان قالب سیاست گذاری می شود و در اجرا ،خود وزرا عمل می کنند .

یعنی فرمانده رضایی است؟

به نظر می رسد که فرمانده بخش مطالعاتی آقای رضایی باشند و بخش هماهنگی و اجرایی هم آقای مخبر هستند که در حوزه اجرا هماهنگی ها را انجام می دهند.

نشانه های رسمی و غیررسمی ، گویای آشفتگی و هرج ومرج کابینه در برنامه ریزی و اتخاذ تصمیمات کارشناسی و پایدار است. مثلا در مورد یارانه ها باوجود تاکید بر استفاده از «کالابرگ» و برگرداندن قیمت ها به سطح شهریور ۱۴۰۰ هنوز یارانه نقدی پرداخت می شود و قیمت ها افسار گسیخته شده اند یا برخلاف تاکید محکم دولت ، گرانی‌ها از چهار قلم کالا ، فراتر رفته و حداقل، صدها قلم کالای مهم را شامل شده یا برخلاف قول مکرر رئیسی ، دارو به طور رسمی گران شد و یا ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف می کنند و دوباره می گویند برای گمرکات باقی بماند .اینها نشان از بی تصمیمی و هرج و مرج نیست؟

البته شاید بتوان گفت برخی از تصمیمات ، ممکن است قبل از نهایی شدن اعلام شود و بعد در مسیر و فرآیندی که طی می کند دچار یک سری اصلاحات شود و شاید هم بعضی از نقطه نظرات اعلامی در برخی نهادها، موجب شود در روند اجرا ، تصمیمات با تغییراتی که به خود می بیند یک مقدار کامل تر شود،اما نمای بیرونی آن ،ابه تعبیر شما، هرج و مرج جلوه می کند .

برخی از نمایندگان مجلس اعلام و تاکید کرده اند، اتاق فکرهایی فعال هستندکه تصمیمات شبانه خود را برای اجرا به وزرا ابلاغ می کنند ...

من چنین اطلاعی ندارم .

زمان انتخابات ، رئیسی ، مدعی داشتن برنامه ۷ هزار صفحه ای اقتصادی شد . او پس از راهیابی به «پاستور»، فراخوان داد ، مردم ، وزرای مطلوب شان را پیشنهاد دهند تا نظرشان در چینش کابینه لحاظ شود اما نهایتا ، کابینه ای را چیده شد که در آن ، نه فقط از اصلاح طلبان و مستقل های کارآمد ، نشانی نیست بلکه حتی از اصولگرایان کارنامه دار و مجرب هم استفاده نشده ...

به طور طبیعی نیروهای انقلاب انتظار دارند ، از ظرفیت عظیم شان در دولت بیشتر استفاده شود تا کارآمدی دولت برای عبور از گردنه مشکلات و دشواری هایی که الان در عرصه های مختلف اقتصادی اجتماعی وجود دارد ، افزایش یابد ولی این توقع هنوز بر آورده نشده است. علاوه براین ، برخی از نیروهای گذشته که در به وجود آمدن وضع موجود دخیل بودند، هنوز در سیستم اجرایی حضور دارند و فعال هستند.

منظورتان نیروهای دولت روحانی؟

بله ، خیلی از آنها هنوز در مصادر کار هستند و به طور طبیعی شاید اعتقادی به برنامه های آقای رئیسی ندارند که بخواهند همکاری جدی داشته باشند. دولت آقای رئیسی هنوز از ظرفیت نیروهای انقلاب استفاده لازم و کافی را نکرده است.

در حوزه سیاست خارجی، امیر عبدالهیان از دولت احمدی نژاد معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه بودند و در دوران روحانی هم همینطور و در این دولت وزیر خارجه هستند ، با این وجود می بینیم که در مورد توافق از یک مشی واحد بی بهره هستیم . بنظر می رسد در مورد توافق دولت یک استاندارد دوگانه دارد.

فکر نمی کنم دولت در سیاست خارجی سیاست دوگانه داشته باشد منتهی به نظر می رسد که دولت یک مقدار در انعکاس کارهایش به افکار عمومی عقب است . دولت باید در مورد در میان گذاشتن کارنامه حود ، به ویژه در عرصه دیپلماسی با مردم جدی تر عمل کند.

علت این کم کاری چیست؟

به نظر می رسد دولت نمی خواهد خیلی مسئله برجام و مذاکرات در افکار عمومی پر رنگ و برجسته شود. بلکه می خواهد این موضوع به عنوان یک مسئله حاشیه ای باشد، دولت خود به آن می پردازد وکار را نیز دنبال می کند. دولت می خواهد توافق از این حد بیشتر افکار عمومی را متوجه خود نکند، تا بتواند فارغ از مسئله برجام کارهای خود را پیش ببرد.

بیشتر بخوانید:

قطب‌آبادی، عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع : تصمیم‌های شبانه «اتاق های فکر» برای اجرا به وزرا ابلاغ می‌شود مخبر، رئیس تیم اقتصادی دولت است اما وزرای رئیسی زیر بار او نمی روند/ معاون اول،کارنامه مدیریتی شفاف ندارد فعال سیاسی اصولگرا : باید هماهنگی اقتصادی دولت به محسن رضایی سپرده می‌شد / او را بین چند اتاق محصور کرده‌اند و اختیاری ندارد

دو «فرمانده» در یک کابینه نمی گنجند / پیام حذف محسن رضایی از کمیسیون اقتصادی دولت با امضای مخبر

اخیرا ، طرح ها و تلاش های نمایندگان مجلس برای استیضاح وزرا ، زیاد شده و کارشناسان از پایان ماه عسل مجلس و دولت و عمیق شدن شکاف دو قوه سخن می گویند.برخی هم معتقدند ، رای اعتماد نمایندگان به وزرا ، بدون بررسی توانمندی آنها ،ریشه شکل گیری چالش فعلی است . نظر شما چیست ؟

اولا ، استیضاحی به معنای واقعی و دقیق آن ، انجام نشده ...

اما درخواست های متعدد استیضاح با امضاهای لازم حتی بیشتر از حدنصاب تهیه و ارائه شده اما پشت سد اعلام وصول هیات رئیسه مانده ، وزیر صمت هم به لطف و مدد مناقشه برانگیز آقای قالیباف ، دقیقه ۹۰ از رای «عدم اعتماد» نمایندگان نجات یافت ...

طرح استیضاح یک موضوع است که بیشتر برای برخورد با برخی از مشکلات و احیانا وادار کردن وزرا به انجام برخی اقدامات ارائه و پیگیری می شود. اما این ها را نمی شود به حساب عملیاتی شدن استیضاح گذاشت.توقعات نمایندگان از بعضی وزرا هنوز محقق نشده و به همین دلیل ، نمایندگان هم از حق و ابزار نظارتی خودشان ، استفاده می کنند تا دولت را به انجام اقدامات و کارها موردنظر نمایندگان ، وادار کنند. اما طی این مدت ، کلا، وزرا فقط یکی دو کارت زرد گرفته اند .

برای ایجاد یک اتاق فکر خوب برای دولت راهکار و پیشنهادی دارید ؟

دولت با چالش های پیچیده ای در عرصه های فرهنگی ،اقتصادی،سیاسی و اجتماعی روبه روست که برای عبور و غلبه بر آنها باید با صاحب نظران مشورت کند . اگر دولت از این ظرفیت های کشور و مشورت با آنها در امور مختلف استفاده کند به طور قطع توانش برای غلبه بر مشکلات افزایش پیدا می کند.الان حجاب در کشور یک مسئله مهم است و اگر برای آن اتاق فکر مناسبی در نظر گرفته نشود ، فکر می کنم در حوزه عمل نتوانیم نتیجه مطلوبی از آن بگیریم.در بقیه حوزه ها هم همینطور.دولت ، هر قدر به اتاق های فکر خود اهمیت دهد و آنها را تقویت کند و به آنها برای نظریه و تئوری پردازی نقش دهد ،می تواند موفق تر عمل کند .

۲۱۲۱۲

کد خبر 1653519

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدابراهیم رئیسی محمد مخبر محسن رضایی دولت سیزدهم حذف ارز ترجیحی اصولگرایان حمیدرضا ترقی حزب موتلفه اسلامی مذاکرات وین نظر می رسد اتاق فکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۴۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراهیم رئیسی دوباره از «گشت ارشاد مدیران» گفت؛ در دستور باشد!

رئیسی تاکید کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی بویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

بنا به روایت فارس، رئیسی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود،‌ تصریح کرد:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور محترم و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران ، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبرداد.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت،نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

دیگر خبرها

  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • حماس: اگر اسرائیل خواسته‌ها را برآورده نکند، آتش‌بسی نخواهد بود
  • ابراهیم رئیسی دوباره از «گشت ارشاد مدیران» گفت؛ در دستور باشد!
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار