Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@06:01:05 GMT

مرکز سرپناه شبانه همدان در صورت نیاز جابه جا می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۵۱۵۷

مرکز سرپناه شبانه همدان در صورت نیاز جابه جا می‌شود

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - شکیبا کولیوند: سازمان بهزیستی اهداف و جامعه هدف گسترده‌ای دارد؛ جامعه هدفی که پیش از تولد با این سازمان سرو کار دارند و تا دوران میانسالی و سالمندی نیز همچنان سازمان بهزیستی در حال ارائه خدمات به این افراد است.

با توجه به فرارسیدن ۲۵ تیرماه روز بهزیستی و آغاز هفته بهزیستی که تا ۳۱ تیرماه ادامه دارد؛ تلاش کردیم تا نگاهی به وضعیت عملکرد یکی از حوزه‌های زیرمجموعه بهزیستی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجتبی پهلوساری در این راستا به مناسبت هفته بهزیستی با حضور در دفتر خبرگزاری مهر ضمن تبریک این هفته و تاکید بر نقش اصحاب رسانه در انتقال و بیان خدمات سازمان بهزیستی به جامعه هدف و مردم، عنوان کرد: سازمان بهزیستی در معاونت پیشگیری ۴ دفتر دارد که در حوزه‌های مختلف مشغول به ارائه خدمات هستند.

وی با اشاره به اقدامات دفتر اعتیاد در این معاونت تشریح کرد: مراکز ماده ۱۵، ماده ۱۶، مراکز جامع و سایر مراکزی که به شکل‌های مختلف در درمان اعتیاد نقش دارند، در این حوزه مدیریت می‌شوند.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان ادامه داد: همچنین در این حوزه برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد نیز دنبال می‌شود.

پهلوساری با اشاره به اینکه این اقدامات عمدتاً متمرکز بر برنامه‌های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد، است؛ یادآور شد: شعار امسال دفتر اعتیاد در کشور، پیشگیری است بدین ترتیب باید برنامه‌ها در کنار درمان، بیشتر بر پیشگیری تمرکز داشته باشد.

این مسئول در ادامه صحبت‌های خود به خدمات تخصصی دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها اشاره کرد و افزود: آسیب‌های اجتماعی نیز در این مسیر رصد شده و شیوع آسیب‌های اجتماعی و اثربخشی طرح‌های پیشگیرانه از این آسیب‌ها در این طرح رصد شده و سنجیده می‌شوند.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت آسیب‌های اجتماعی در استان همدان نیز گفت: متولی این امر سازمانها و نهادهای مختلفی هستند؛ بنابراین نمی‌توان آمارها را با دقت مطرح کرد اما در مجموع، وضعیت اعتیاد در استان همدان علی‌رغم آنکه در یک سوم انتهای جدول وضعیت استان‌های کشور قرار داشته و نسبت به استان‌های همجوار شرایط مناسب‌تری دارد، اما همچنان اولویت پرداختن به این حوزه ضروری به نظر می‌رسد.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان در ادامه صحبت‌های خود به فعالیت مرکز سرپناه شبانه زنان (شلتر) در شهرستان همدان اشاره کرد و در پاسخ به اینکه چه برنامه‌ای برای این مرکز در پیش گرفته خواهد شد؟ اظهار کرد: تأیید و تعیین محل استقرار این مراکز بر عهده سازمان بهزیستی نبوده و نهادهای مختلف به فراخور وظیفه خود در این زمینه نظر می‌دهد؛ کما اینکه مرکز شلتر همدان نیز با تاییدیه اماکن، آتش نشانی، بهداشت، نظام مهندسی و غیره فعالیت خود را آغاز کرده است.

پهلوساری با تصریح بر اینکه این مراکز نیاز به امنیت دارند، بدین ترتیب نمی‌توان آنها را به سمت حاشیه‌های شهر سوق داد؛ اظهار کرد: متقاضیان این مراکز نیز باید بتوانند از پس هزینه‌های اجاره آن بربیایند، بدین ترتیب به سمت نقاط بالاشهر نیز متمایل نمی‌شوند. همچنین نزدیکی این مرکز به نقاط اداری و سازمان‌های دولتی اگرچه نقاط منفی‌ای دارد، از دید مثبت نیز این سازمان‌ها به نوعی امنیت این مرکز را نیز تأمین می‌کنند و حالت محافظت کننده دارند.

وی با اشاره به اینکه محل این مرکز نیز چند مرتبه تغییر کرده است، گفت: در صورت لزوم جابه جایی این مرکز، امکان بررسی آن وجود خواهد داشت.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان همدان در پاسخ به اینکه« آیا نمی‌توان مشخصات ورود این افراد به شلترها را در کشور ثبت کرد و مانع از تداوم چندین ساله زنان در این چرخه شد؟» اظهار کرد: در مجموع، باید گفت که در این گونه مراکز با یک سری مسائل خاص از جمله مسائل اجتماعی، اقتصادی و اعتیاد و مسائلی در هم تنیده روبرو هستیم و نمی‌توانیم فراتر از قانون برای این زنان تصمیمی بگیریم؛ در کنار این، اعتیاد نیز از مسائل اصلی این بانوان است که این بیماری مقاوم‌ترین مساله نسبت به درمان می‌باشد بنابراین شانس پایداری برای درمان این افراد نیز بسیار پایین است.

پهلوساری با بیان اینکه نمی‌توانیم با دید جرم انگاری نیز به این قضیه نگاه کنیم، خاطرنشان کرد: باید این مکان، محلی باشد که افراد به ما اعتماد داشته و وارد آن شوند بنابراین تا حد امکان کوشیده شده؛ شلتر به عنوان سرپناهی برای افراد جامعه هدف خود به فعالیت ادامه دهد.

وی در پاسخ به اینکه «آیا میزان ورودی بانوان به شلتر همدان نیز مانند سایر سرپناه شبانه کشور، افزایشی است؟» اظهار کرد: امکان اظهار نظر در خصوص افزایشی و کاهشی بودن آمار در سطح کشور فراهم نیست اما در مجموع در فصل زمستان ورودی این مراکز افزایش می‌یابد.

این مسئول در پایان در پاسخ خبرنگار مهر در خصوص اینکه« آیا بازتوانی و خروج این بانوان از چرخه‌های مذکور جزو اهداف این سرپناه‌ها است و چه قدر این موضوع تحقق داشته است؟» گفت: بازتوانی و پرداختن به مسائل معیشتی و اشتغال این بانوان موضوعاتی پیچیده است اما در مجموع، در کنار وظیفه اصلی مراکز که ایجاد سرپناه برای افراد دارای شرایط ورود به مرکز می‌باشند می‌توان این روند در دستور کار بهزیستی قرار داد.

کد خبر 5543584

منبع: مهر

کلیدواژه: بهزیستی همدان همدان اعتیاد عید غدیر 1401 عید غدیر خم بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه عکس استانها آمار کرونا شیراز خراسان رضوی اردبیل مشهد شیوع کرونا اربعین حسینی ایلام سازمان بهزیستی معاونت پیشگیری استان همدان آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۵۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل

کمال‌الدین میرجعفریان در نشست با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اظهار کرد: توسعه فضای کتابخانه‌ای در اردبیل و نزدیک شدن به سرانه متوسط کشوری یکی از مطالبات دانش‌آموزان و دانشجویان در سال‌های اخیر بوده است.

او ادامه داد: در پاسخ به این نیاز و رفع نیازمندی‌ها پس از جلسات متعدد کارشناسی پراکندگی کتابخانه‌های عمومی در سطح شهر اردبیل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و برای رفع مشکلات فرهنگی تلاش می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل هم در این جلسه از مذاکره با خیر کتابخانه‌ساز برای احداث کتابخانه عمومی خبر داد و افزود: خیرین کتابخانه‌ساز آماده احداث پروژه احداث کتابخانه عمومی پس از تحویل زمین هستند.

پروانه رضاقلیزاده خاطر نشان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود طی یک تا ۲ سال آینده بتوانیم کتابخانه‌هایی شایسته در مناطق مختلف شهر اردبیل افتتاح کنیم تا شهروندان ساکن در این مناطق از فضای مطالعاتی و خدمات کتابخانه‌ای آن بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: دسترسی آسان به کتابخانه یکی از استاندارد‌های فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابداری (ایفلا) می‌باشد و این امر مستلزم افزایش تعداد کتابخانه‌ها در مناطق مختلف شهری و روستایی است.

در این جلسه مقرر شد تا در خصوص تامین زمین مورد نظر برای احداث کتابخانه عمومی در محلات دروازه مشگین و میدان جهاد که وسعت و تراکم جمعیت قابل توجهی داشته و از کتابخانه‌های عمومی شهر فاصله چشمگیری دارد، اقدامات لازم توسط دستگاه‌های ذیربط صورت بگیرد.

همچنین اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل مکلف شد زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع در خیابان دامپزشکی برای احداث کتابخانه در اختیار کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل قرار دهد.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است. در حال حاضر تعداد کتابخانه‌های استان اردبیل ۸۲ باب (با یک میلیون جلد کتاب) است که ۶۵ باب از آنها زیر نظر مستقیم اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اداره می‌شود و ۱۷ باب دیگر با مشارکت سایر ارگان‌ها و نهاد‌های خصوصی و دولتی فعالیت می‌کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان
  • خرید شبانه روزی گندم از کشاورزان دهلران
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • اعزام شبانه اکیپ عملیاتی توزیع برق خوی برای تعمیر تیر شکسته و پیشگیری از بروز خاموشی 
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • ساخت مدارس شبانه روزی در دستور کار