Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه گفت: پیمان دو جانبه ایران و روسیه ابزار دور زدن تحریم‌ها و آغازی برای پیمان‌های بزرگ است. دولت سیزدهم از همان روز‌های نخست فعالیت توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های همسایه را مهم‌ترین اولویت خود برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه قرار داد که یکی از این کشورها، روسیه است. دردر یک سال اخیر به‌ویژه پس از استقرار دولت سیزدهم حجم صادرات بین ایران و روسیه تا چهار میلیارد دلار افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پس از سفر رییس جمهوری کشورمان به روسیه، دو کشور توافقات تجاری انجام دادند و تصمیم گرفتند حجم تبادلات تجاری خود را به ۱۰ میلیارد دلار برسانند. در روز‌ها اخیر گام‌های نخست در این مسیر برداشته شد و نمونه آن گشایش نماد معاملاتی روبل روسیه برای پایان دادن به سلطه دلار در مبادلات تجاری بود.

بانک مرکزی هم با پیگیری پیمان‌های پولی موفق شد با روسیه این موضوع را اجرایی کند. پس از سفر علی صالح آبادی، رییس کل بانک مرکزی کشورمان به مسکو، ایران و روسیه توافقات پولی-بانکی داشتند که این موضوع با بازگشت او به تهران روند اجرایی به خود گرفت؛ به طوری که در هفته جاری نماد ارزی روبل-ریال در بازار متشکل ارزی گشایش یافت.

«عبدالمجید شیخی» کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایرنا درباره همکاری‌های ایران و روسیه، گفت: طی سال‌های اخیر عوامل مختلفی در شکل‌گیری پیمان‌های منطقه‌ای بین کشور‌ها موثر بوده است.

وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، افزود: بزرگ‌ترین تحریم‌ها در سال‌های گذشته، تحریم بانک مرکزی و انتقال ارز بوده است. کشور‌هایی همچون چین و روسیه سامانه پیام‌رسان مجزایی تعریف و گره انتقال ارز را برای خود حل کردند.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: امروزه پیمان‌های بین‌المللی نقش خود را در مبادلات بین‌المللی از دست می‌دهد و هر روز کم‌رنگ می‌شود و در مقابل پیمان‌های منطقه‌ای توسعه می‌یابد.

شیخی بیان کرد: سابقه کشور‌ها در دو سه دهه اخیر نشان می‌دهد که تعهداتشان نسبت به پیمان‌های منطقه‌ای بیشتر از پیمان‌های بین‌المللی است، به خصوص پیمان‌هایی که تحت سلطه سازمان‌های بین‌المللی و آمریکا و اروپا است و این امر در شکل‌گیری پیمان‌های منطقه‌ای شده است.

این استاد دانشگاه گفت: پیمان‌هایی در قاره‌های آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی همچون پیمان بریکس با هدف تعریف پول جدید به جای دلار و یورو برای حذف دلار شکل گرفته است.

وی ادامه داد: پیمان بریکس مشتمل بر ۴۰ درصد اقتصاد جهانی است و موجب می‌شود بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی ناچار شوند، بخش عظیمی از ذخایر خود را با پول جدید نگهداری کنند و پرتفوی خود را تغییر دهند.

شیخی توضیح داد: تحریم اقتصادی باعث شده هزینه مبادلات کشور با دنیا ۱۰ درصد افزایش یابد، بنابراین انتخاب نماد معاملاتی و انعقاد روابط دو جانبه با چین و روسیه و کشور‌های دیگر خود مشوقی برای کشور مقابل است و موجب می‌شود پول آن بین‌المللی شود و از سوی دیگر برای کشور ما نیز در کاهش هزینه مبادلات، سرعت مبادلات و دورزدن تحریم‌ها مفید خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: علت تکاپوی غربی‌ها پس از شروع جنگ روسیه با اوکراین به این دلیل است که احساس خطر کردند و در عمل با استحکام و رشد مبادلات بین ایران، چین، روسیه و کشور‌های فی‌مابین و اطراف شدند و با رونق گرفتن پیمان‌هایی همچون شانگهای، اوراسیا و حتی اکو احساس خطر می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه پیمان‌های چندجانبه کوچک می‌توانند به پیمان‌های بزرگ تبدیل شود، گفت: هر پیمانی همچون آهن‌ربا عمل می‌کند و پیمان دوجانبه ایران و روسیه ممکن است منجر به پیمان چندجانبه روسیه، ایران و کشور‌های اطراف خلیج‌فارس شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دولت سیزدهم توسعه روابط اقتصادی تحریم های ظالمانه صادرات بین ایران و روسیه سفر رییس جمهور پیمان های منطقه ای کارشناس اقتصادی ایران و روسیه بین المللی تحریم ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حمایت همه‌جانبه از استان‌ها برای توسعه فعالیت‌های ورزشی
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • زاخارووا: ناتو برای درگیری با روسیه آماده می‌شود
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی