Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امورکودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کاهش اقبال خانواده‌ها به فرزندپذیری کودکان زیر ۲ سال، گفت: در طول سال اخیر متقاضیان فرزندخواندگی کودکان زیر ۲ سال از ۷۵ درصد به ۶۵ درصد کاهش یافته که نشان از اقبال خانواده‌ها به فرزندپذیری کودکان بزرگ‌تر و ثمر دادن فرهنگ‌سازی در این زمینه است که جای خوشحالی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید بابایی، مدیرکل امور کودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور در گفت و گو با ایلنا در پاسخ به این سوال که چه تعداد خانواده در روند فرزندخواندگی هستند، گفت: در حال حاضر بیش از ۳۱ هزار خانواده در روند فرزندخواندگی هستند. روند به این معنا که ممکن است به تازگی ثبت نام کرده باشند و یا این که فرزند خود را تحویل گرفته باشند و یا حتی در مراحل مصاحبه اولیه مورد تایید قرار نگرفته باشند و یا پرونده‌شان دارای نقص باشد.

وی ادامه داد: هنوز بیشترین اقبال برای بحث فرزندپذیری برای کودکان زیر ۲ سال است اما در طول سال اخیر متقاضیان فرزندخواندگی کودکان زیر ۲ سال از ۷۵ درصد به ۶۵ درصد کاهش یافته که نشان از اقبال خانواده‌ها به فرزندپذیری کودکان بزرگ‌تر و ثمر دادن فرهنگ‌سازی در این زمینه است که جای خوشحالی دارد. در مجموع ۱۴ درصد متقاضیان، متقاضی فرزندخوانده بالای ۵سال هستند که امر فرزندخواندگی را برای آنان تسهیل می‌کند.

مدیرکل امور کودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به مهمترین مشکلات خانواده‌ها در مسیر فرزندخواندگی گفت: مهم‌ترین چالش ما در بحث فرزندخواندگی خوشبختانه کمبود کودکانی است که بی‌سرپرست یا فاقد سرپرست موثر باشند، طبیعتا ما کودکی را که بی‌سرپرست یا سلب حضانت شده است در مراکز نگه نمی‌داریم و اولویت ما ورود حتی یک روز زودتر کودک به خانواده است. چالش بعدی‌ عدم آشنایی کامل خانواده‌های متقاضی با این فرایند و با این موضوع است.

هنوز هستند خانواده‌هایی که حاضر نیستند برای این روند به قدر یک کار ساده پیش پا افتاده زمان بگذارند در صورتی که خانواده باید برای پذیرش یک کودک آمادگی لازم را کسب کرده باشد تا با ورود کودک به خانواده‌اش دچار چالش نشود. امری که هنوز در برخی موارد مشاهده می‌شود و باعث بروز آسیب برای کودک و در نهایت فسخ فرزندخواندگی می‌شود. بنابراین خانواده باید با آگاهی کامل گام در این مسیر بگذارد تا احتمال آسیب‌های بعدی کاسته شود.

بابایی خاطرنشان کرد: چالش بعدی برخی برداشت‌های سلیقه‌ای از قوانین موجود است که در حال هماهنگ‌سازی نهادها و دستگاه‌های مختلف دخیل در امر فرزندخواندگی هستیم. بعضا حکم دو قاضی در خصوص یک مسئله واحد ممکن است در دو شهر متفاوت باشد که با کمک دادستانی و مسئولان قضایی در پی احکام وحدت رویه برای رفع این مشکلات هستیم. همچنین این موضوع ممکن است در برخی از نهادهای همکار دیگر مانند ثبت احوال، پزشکی قانونی و حتی در خود سازمان بهزیستی وجود داشته باشد که هر چه پیش‌تر می‌رویم خوشبختانه این هماهنگی‌ها افزایش می‌یابد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد که خانواده‌ای در یک استان فرزندی را در استان دیگر انتخاب کرده و سرپرستی او را بپذیرد، گفت: فرزندخواندگی از هر استانی برای استان دیگر مشکلی ندارد اما باید این نکته را در نظر داشت که اولویت با خانواده‌های متقاضی همان استان است. بنابراین توضیه نمی‌شود و بهتر است هر خانواده متقاضی در استان خود ثبت نام کند. در موارد نادری به علت کمبود کودک قابل واگذاری در یک استان با هماهنگی بحث فرزندخواندگی بین استانی ترجیحا بین استانهایی که از منظر فرهنگی با هم تطابق دارند، دنبال می‌شود.

مدیرکل امورکودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور درباره کودکان رها شده در سطح شهر تصریح کرد: تعداد کودکان رها شده در سطح شهر بسیار ناچیز است. در سال گذشته همان طور که پیش‌تر نیز در اخبار اعلام شد تعداد کودکان رها شده در سطح شهر ۶۱ نوزاد بود که به نسبت بسیاری از کشورها و همچنین جمعیت کشور مسئله نادری به شمار می‌آید. البته باید شرایطی را فراهم آورد که خانواده‌هایی که به هر علتی توان نگهداری کودک خود را ندارند بتوانند مسئولیت آن را به بهزیستی واگذار کنند، چون خیل پرشمار خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی در صف هستند که بسیاری از آنان نیز شرایط نگهداری از این کودکان را در وضعیت مطلوب دارا هستند.

بابایی درباره متقاضیان فرزندخواندگی که در خارج از کشور ساکن هستند، گفت: متقاضیان زیادی در خارج از کشور حضور دارند که در کنار متقاضیان داخل کشور در یک نوبت قرار می‌گیرند و در صف انتظار هستند. لزوما خارج از کشور یا داخل کشور بودن اولویتی را برای فرزندخواندگی ایجاد نمی‌کند. مهم برای ما پیگیری پس از فرزندخواندگی است. با این حساب اگر کشوری حاضر نباشد پیگیری پس از فرزندخواندگی را انجام دهد، نمی‌توانیم کودکی را برای سرپرستی خانواده‌های مقیم آن معرفی کنیم.

وی با اشاره به آمار کودکان دارای معلولیت که فرزندخوانده شده اند، خاطرنشان کرد: در ده سال اخیر حدود ۵۰۰ کودک دارای معلولیت یا نیازمند درمان به خانواده‌های متقاضی سپرده شده اند. در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ کودک بالای ۵ سال و یا نیازمند درمان در مراکز بهزیستی حضور دارند که باید بتوانیم این عزیزان را به فرزندخواندگی بسپاریم زیرا بهترین جا برای هر کودک و نوجوان، خانواده است.

مدیرکل امور کودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: برای همین منظور پویشی راه اندازی شده تا متقاضیان کودک نیازمند درمان به شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۱۱ نام و استان خود را پیامک کنند تا همکاران ما در سراسر کشور با آن‌ها تماس حاصل کنند. در مجموع در حال حاضر ۷ درصد متقاضیان حاضر به پذیرش سرپرستی کودکان دارای معلولیت یا نیازمند پیگیری درمان هستند که نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. بنای ما در مورد این خانواده‌ها و همچنین خانواده‌های متقاضی فرزند بالای ۵ سال، بررسی خارج از نوبت تقاضایشان است.

بابایی همچنین درباره آمار زنان مجردی که سرپرستی کودکی را برعهده گرفته اند، گفت: در ده سال اخیر حدود ۳۰۰ خانم مجرد توانسته‌اند سرپرستی کودکان را بر عهده بگیرند.

تماشاخانه آنچه باید درباره مهاجرت همراه کودکان بدانید؛ چه زمانی بهترین سن کودک برای مهاجرت است/ آسیب‌هایی که می‌شود جلوی آن را گرفت (فیلم) چند نکته کلیدی درباره قد کشیدن و رشد کودکان و نوجوانان: علایمی که باید جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خانواده های متقاضی کودکان زیر ۲ سال سال اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۶۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: نقش روانشناسان در مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است و بحران ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مانند افسردگی، خشونت، خودکشی‌ و غیره می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فریبا بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روانشناسان در جامعه سالم نقش بسزایی دارند، اظهار داشت: کمک روانشناسان به افراد جامعه برای مهار احساسات و رفتارهای خود و مدیریت رفتارها سبب می‌شود اقشار جامعه زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران از اهداف سازمان بهزیستی را برنامه‌ریزی جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه بیان و عنوان کرد: 212 مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان با ارائه مشاوره تخصصی در حوزه فردی و خانوادگی خدمات ارائه می‌کنند.

وی بیان کرد: مشاوران روانشناسی در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، مشاوره تحصیلی، ازدواج، ارتقاء توانمندی معنوی ورود می‌کنند و به شهروندان خدمات ارائه می‌دهند.

بریمانی خدمات مشاوره حضوری را بخش دیگری از اقدامات روانشناسانه دانست و گفت: 166301 نفر سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی را بخش دیگری از اقدامات در مراکز مشاوره اعلام کرد و افزود: در یک سال اخیر  194568 نفر در تماس با خط 1480 "صدای مشاور"، خواستار برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه کودک و نوجوان، فردی و خانوادگی، مشاوره شغلی و تحصیلی، مشاوره قبل از ازدواج، توانایی تصمیم گیری صحیح و تقویت مهارت  زندگی شدند.

بریمانی با تاکید بر اینکه به تقویت مهارت  بین فردی نیاز داریم گفت: با مشاوره تلفنی موضوعات مختلف دریافت و خدمات مشاوره ارائه شد.

مدیرکل بهزیستی مازندران به ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و 300 نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته اشاره کرد و افزود: مشاوره قبل ازدواج در پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین نقش دارد و با آموزش پیش از ازدواج توانمندی فردی در انتخاب همسر افزایش می‌یابد.

وی تشکیل خانواده موفق جهت ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج را موثر در تحکیم خانواده عنوان کرد.

بریمانی تاکید کرد: سال گذشته 14099 زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت داشتند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت روانشناختی زوجین، تحکیم خانواده، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی را از اهداف برنامه پیشگیرانه سازمان بهزیستی در حوزه خانواده دانست.

 وی گفت: 15411 نفر نیز تاکنون از آموزش زندگی خانواده بهره‌مند شدند و 44099 نفر هم از آموزش‌های مهارت زندگی استفاده کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به انتخاب همسر و مقوله مهم ازدواج اظهار کرد: 9680 نفر سال گذشته در مراکز مشاوره استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره دریافت کردند.

بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی را نیز بخش دیگری از اقدامات بیان کرد و افزود: 46361 زوج سال گذشته در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره ای دریافت کردند که بیش از 23 درصد پرونده‌ها منجر به سازش شده است .

وی از دلایل طلاق را عدم مسوولیت پذیری، کمبود مهارت‌های زندگی، خیانت، اعتیاد، دخالت و خشونت عنوان کرد.‌

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی