Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علی مشایخی ظهر شنبه به مناسبت هفته ملی مهارت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آذربایجان شرقی نگین صنعت و اقتصاد ایران است و تبریز به عنوان نگین فیروزه‌ای جهان اسلام با دارا بودن نیروهای ماهر و متخصص می‌تواند نقش و جایگاه اصلی خود را در این بخش‌‍‌ها ایفا کند.

وی ادامه داد: رسالت اصلی مجموعه آموزش فنی و حرفه‌ای تامین نیروی انسانی متعهد، متخصص و ماهر متناسب با نیاز بازار و صنایع و ایجاد فرصت‌های اشتغال و کارآفرینی برای نیروهای جوان است و این رسالت از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در دو بخش دولتی و آموزشگاه‌های خصوصی دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تعداد مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای آذربایجان‌شرقی از ۲۴ مرکز اعلام و تصریح کرد: در شهرستان‌های کلیبر و خداآفرین نیز شعبه فنی و حرفه‌ای با رویکرد برقراری عدالت آموزش‌های مهارتی فعالیت می‌کنند و اولین مرکز آموزش بین‌المللی فنی و حرفه‌ای کشور نیز با مشارکت سه واحد بزرگ تولیدی و شرکای خارجی آنها از ترکیه و ایتالیا اواخر هفته جاری در منطقه آزاد ارس افتتاح می شود و برای واحدهای این منطقه که اقدام به آموزش‌های فنی و مهارتی نیروهای خود کنند، از ۱۰ تا ۱۵ درصد تخفیف در ۲۳ مورد عوارض منطقه برخوردار می‌شوند.

وی افتتاح آموزشگاه جوار کارگاهی مس سونگون، آموزشگاه آموزش  کودکان مبتلا به اوتیسم و نیز کارگاه آموزش مهارت‌های رایانه‌ای نابینایان و  آموزش خیاطی برای زنان سرپرست خانوار در منطقه کوجوار را بخشی از برنامه های هفته ملی مهارت در آذربایجان شرقی برشمرد و گفت: در بخش خصوصی ۹۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای عملا ویترین آموزش‌های مهارتی ما هستند و در این آموزشگاه ها برای هشت هزار نفر فرصت شغلی یعنی معادل با چند کارخانه بزرگ ایجاد شده است.

چیده شدن امضاهای طلایی در صدور مجوز آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای

مشایخی به تغییرات ایجاد شده در فرآیند صدور مجوزهای آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به رویکرد اصلی دولت مبنی بر برقراری عدالت مردمی و رفع تبعیض در صدور مجوزها، روند صدور مجوز مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای به صورت الکترونیکی و تنها در سه روز انجام می‌شود و آذربایجان شرقی در این بحث پیشگام است که البته این اقدام به معنی کاهش کیفیت آموزش‌ها نیست و سختگیری‌های پیشینی به مراقبت‌های پسینی تبدیل شده است.

وی اظهار داشت:  این فرآیند قبلاً حداقل هشت ماه طول می کشید و برخی امضاهای طلایی و سواستفاده‌های مالی پشت آن بود به گونه ای که سال ۹۹ تنها در یک مورد پروانه تاسیس یک آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در تهران به قیمت دو میلیارد تومان خرید و فروش شده بود و اکنون با الکترونیکی شدن صدور مجوز، پس از درخواست سامانه نهایت در سه روز این مجوز را صادر می‌کند و چنین رویکردی فرآیند انحصاری صدور مجوز را متوقف کرده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای از اجرای پویش خیرین آموزش مهارت برای جلب حمایت‌های خیران در راستای توسعه آموزش‌های مهارت محور و اشتغال نیز خبر داد و افزود: به منظور انجام مسئولیت های اجتماعی خود مصریم تا همه افراد از این آموزش ها برخوردار شوند و بر همین اساس افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی آموزش های فنی و حرفه ای را با تخفیف شهریه در مراکز آموزشی آزاد و به صورت رایگان در مراکز دولتی دریافت می‌کنند.

 

وی با اشاره به محدودیت ارائه آموزش های فنی و حرفه ای به افراد زیر ۱۵ سال با هدف جلوگیری از تشدید پدیده کودکان کار خاطر نشان کرد: در سه ماهه امسال ۱۸ هزار و ‍۹۵۴ نفر در مراکز آموزش فنی و حرفه ای آموزش دیده اند که سهم آموزشگاه های خصوصی از این تعداد حدود ۱۰ هزار نفر بوده و علاوه بر این مراکز رشد و نوآوری ورزقان با تکیه بر ظرفیت های معدنی و میانه با تکیه بر ظرفیت های حوزه فولاد و صنایع شیمیایی راه اندازی و ۴۵ شرکت دانش بنیان با هدف ضرب آموزش های دانش بنیان در مهارت های فنی در این مراکز مستقر شده اند.

مشایخی با بیان اینکه سنت استاد و شاگردی خواستگاه آموزش و مهارت آموزی در محیط کار واقعی به عنوان یکی از مهمترین شاخه های آموزشی فنی و حرفه ای است، اظهار داشت: تبریز مبدع این نوع از آموزش هاست و بر همین اساس دو مشوق برای متقاضیان جذب هنرآموز به ویژه از سوی اصناف و کارگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم و با صدور مجوز هوشمند برای این کارگاه‌ها، هر کارگاهی برای جذب سه تا پنج کارآموز شامل معافیت بیمه‌ای و مالیاتی می‌شود.

وی به موضوع المپیاد ملی مهارت نیز اشاره کرد و خاطر نشان شد: این المپیاد بستری برای شناسایی نخبگان مهارتی زیر ۲۱ سال است و با توجه به تلاش های صورت گرفته در این خصوص چهار نفر از تیم ۱۳ نفره تیم جمهوری اسلامی ایران که شهریور امسال در مسابقات جهانی لیون فرانسه شرکت خواهند کرد، از مراکز آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی هستند.

مدیر کل فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی تصریح کرد: حوزه آسیب های اجتماعی نیز دیگر بستر فعالیت های آموزشی ماست به گونه ای که ۴۴۱ معتاد مرد و ۳۸ زن را در مرکز ماده ۱۶ و مرکز بهبود یافتگان فرشته از آموزش های مهارتی مجموعه فنی و حرفه ای برخوردارند تا پس از رهایی از دام این بلای خانمان سوز صاحب مهارتی باشند و افرادی که با تائید مراکز نگهداری معتادان با گواهینامه مهارت از این مراکز خارج می شوند، تسهیلات خوداشتغالی دریافت می کنند و در تمام زندان های سطح استان نیز دوره های آموزشی برای زندانیان برگزار می کنیم.

وی با اشاره به فعالیت های انجام شده در قرارگاه آموزش مهارتی نیروهای مسلح گفت: داشتن گواهینامه فنی و حرفه ای شرط تسویه حساب سربازان نظام وظیفه و دریافت کارت پایان خدمت است و بر همین اساس یک ماه از دو ماه آموزش خدمت سربازی را برای دریافت آموزش های مهارتی در اختیار مجموعه فنی و حرفه ای هستند.

ارائه آموزش های مربوط به ۱۸۵ حرفه و شغل در مراکز آزاد و دولتی فنی و حرفه ای 

مشایخی از ارایه آموزش های مربوط به ۱۸۵ حرفه و شغل در مراکز آزاد و دولتی فنی و حرفه ای خبر داد و اظهار داشت: در رویکرد جدید مجموعه فنی حرفه‌ای از نگاه سنتی به آموزش های مهارتی به سمت آموزش هایی با محوریت آینده مشاغل و مشاغل آینده و آموزش های مهارت محور در رشته های نوین و فناورانه حرکت می کند.

۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار از سفر رئیس جمهور برای تجهیز مراکز فنی و حرفه ای

وی در مورد نتایج سفر استانی رییس جمهور به آذربایجان شرقی در حوزه فنی و حرفه ای نیز گفت: در این سفر ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز مراکز فنی و حرفه ای استان و ایجاد رشته محل های جدید در آنها در مدت زمان دو سال در نظر گرفته شد که ۲۰ میلیارد تومان از این مبلغ در قالب اوراق در آستانه تخصیص برای تجهیز مرکز آزمون تایید صلاحیت حرفه ای تبریز است و با توجه به لزوم دریافت مدرک صلاحیت حرفه ای برای هر صدور پروانه در اتحادیه ها، بزرگترین مرکز تایید صلاحیت کشور است که با ۱۶ هزار مترمربع زیربنا در یاغچیان تبریز و برای برگزاری متمرکز آزمون های آذربایجان شرقی و شمال‌غرب کشور ایجاد می شود.

مدیر کل فنی و حرفه ای استان افزود: مدارک صادره از مجموعه فنی و حرفه ای در ۱۴۷ کشور دنیا اعتبار دارد و متأسفانه بر همین اساس ۳۰ درصد از مراجعین ما تنها به دنبال دریافت آن و مهاجرت هستند و نخبه های دانشگاهی که بستری برای اشتغال در کشور نمی بینند به دنبال دریافت این مدارک هستند و باید بگوییم که ۵۸ درصد مراجعان ما را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند.

وی تصریح کرد: با توجه به ارائه ۱۸ رشته دانش بنیان در مرکز شماره سه آموزش فنی و حرفه ای تبریز، دانشجویان استان ۵۴۰ ساعت آموزش مهارتی معادل با ۱۸ واحد عملی دانشگاهی خود را در قالب طرح کهاد در مقطع کارشناسی در مراکز ما پشت سرگذاشته و مدرک می گیرند و طرح نخلستان نیز برای مقاطع ارشد و دکترا اجرا می شود و بر همین اساس مدرسه مهارت و نوآوری دانشگاه تبریز در همین زمینه در حال فعالیت است.

مشایخی از اخذ مجوز دپارتمان های آموزشی کفش، شکلات و صنایع غذایی و فرش نیز خبر داد و گفت: راه اندازی این دپارتمان ها در مرحله واگذاری و شناسایی اصناف است تا پایلوت آموزش های تخصصی باشند و همچنین طرح آموزش دوگانه به صورت ۳۰ درصد در فنی و حرفه ای و ۷۰ درصد در واحد صنفی با مشارکت یک موسسه آلمانی در اشتوتگارت به صورت پایلوت در استان های آذربایجان شرقی و غربی و نیز  سمنان، همدان و اصفهان از ۲۴ مرداد  برگزار خواهد شد
انتهای پیام/ ۶۰۰۳۶

منبع: فارس

کلیدواژه: علی مشایخی تبریز سفر رئیس جمهور فنی و حرفه ای گواهینامه مهارت منطقه آزاد ارس پدیده کودکان کار امضای طلایی اوتیسم ایتالیا کلیبر خداآفرین مس سونگون کودکان مبتلا به اوتیسم استاد و شاگردی آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی فنی و حرفه ای آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای آموزش های مهارت آموزش های فنی میلیارد تومان بر همین اساس آموزشگاه ها آموزش مهارت مراکز آموزش مجموعه فنی صدور مجوز آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۸۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران

مدیرکل فنی و حرفه‌ای مازندران گفت: تشکیل بانک اطلاعاتی با کمک مجمع خیرین به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در فنی و حرفه‌ای ضروری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سیدحسین درویشی شامگاه _یک‌شنبه، نهم اردیبهشت_ در جلسه شورای مهارت واقع در سالن ششم بهمن فرمانداری ویژه آمل با اشاره به فعالیت دو هزار و ۵۰۰ آموزشگاه در سراسر استان اظهار کرد: از این تعداد ۳۰۰ آموزشگاه در این شهرستان وجود دارد که ۲۰۰ آموزشگاه آن به آمایش نیاز دارد.

وی افزود: در جهت جذب سرمایه‌گذار در ۲ حوزه گردشگری و صنایع‌دستی فراخوان عمومی داده شود و این باید بر مبنی عنوان سال آن هم مشارکت مردمی باشد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای مازندران با بیان اینکه در این استان ۷۰ درصد آموزش در آموزشگاه‌های آزاد انجام می‌شود، گفت: بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای صنعتی در استان فعال هستند، بنابراین برای ارتقای مهارت و جذب کارگر باید در سامانه عضو شوند.

درویشی با تاکید بر اینکه در جهت مهارت‌آموزی واحدهای اصناف باید وارد کار بیاید، اظهار داشت: با وجود اینکه ایجاد اشتغال در سطح کشور جایگاه بالایی قرار داریم، اما در زمینه دانش‌آموختگان در تراز پایین قرار داریم.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۷۰ درصد کارآموز یا دانشجوی در حال تحصیل یا دانش‌آموز هستند و این مناسب نیست، عنوان کرد: با توجه به تشکیل مجمع خیرین فنی و حرفه‌ای در این استان نیاز به فعالیت گسترده در سراسر مازندران دارد؛ تشکیل بانک اطلاعاتی در این مجمع ضروری به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در فنی و حرفه‌ای است.

این مسئول افزود: پنجشنبه مهارتی به نام مهر راه انداخته شد که در این اصناف دهیاران و بخشداران برای توانمندسازی روستا به کمک سفیران مهارت آموزی بیایند، با توجه به این‌که پایلوت آن در ۵۰۰ روستا دستور کار قرار گرفت.

کد خبر 748904

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • یکی از بهترین آموزشگاه‌های آرایشگری مردانه در تهران با مدرک بین المللی
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟