Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-27@07:01:53 GMT

مغز انسان به طور ناخودآگاه جعل عمیق را تشخیص می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۱۸۶۴

ایتنا - دانشمندان می‌گویند که درک نحوه تشخیص جعل عمیق به‌وسیله مغز، به ایجاد الگوریتم‌هایی برای شناسایی آنلاین آن‌ها کمک می‌کند.
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مغز انسان قادر است به‌طور ناخودآگاه جعل عمیق (دیپ فیک) را تشخیص دهد که ممکن است به تولید ابزاری برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست کمک کند.

دیپ فیک‌ها، ویدیوها، تصاویر، صدا یا متنی‌اند که معتبر به نظر می‌رسند، اما شبیه‌سازی کامپیوتری‌اند که برای گمراه کردن و تحت‌ تاثیر قرار دادن افکار عمومی طراحی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مطالعه که اخیرا در نشریه ویژن ریسرچ منتشر شده، آمده است افرادی سعی کردند جعل عمیق را تشخیص بدهند و با استفاده از اسکن مغزی الکتروآنسفالوگرافی (ئی‌ئی‌جی) ارزیابی شدند.

به گفته دانشمندان، ازجمله دانشمندان دانشگاه سیدنی در استرالیا، مغز این افراد حدود ۵۴ درصد مواقع به درستی جعل عمیق را تشخیص داد.

با این حال، زمانی که از این گروه خواستند به صورت شفاهی همان جعل عمیق را شناسایی کنند، میزان موفقیتشان تنها ۳۷ درصد بود.

توماس کارلسون، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه سیدنی گفت: «هرچند میزان دقت مغز در این مطالعه پایین است – ۵۴ درصد- اما ازنظر آماری قابل ‌اعتماد است. این به ما می‌گوید مغز فرق بین تصاویر حقیقی و جعلی را تشخیص می‌دهد.»

می‌توانید واقعیت را از جعل عمیق متمایز کنید؟ پژوهشگران سیدنی ساینس دریافتند که مغز قادر است چهره‌های جعلی که هوش مصنوعی تولید کرده است، تشخیص بدهد، حتی وقتی که چشم قادر به این کار نیست.

این به ایجاد زمینه جدیدی در مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست کمک می‌کند.

اکنون ویدیوهای جعل عمیق فزاینده‌ای به صورت آنلاین وجود دارد – از محتوای صریح و بدون توافق گرفته تا رسانه‌های ساختگی که رقبای خارجی در پویش‌های اطلاعات نادرست از آن استفاده می‌کنند.

مثلا در آغاز حمله روسیه به اوکراین، یک ویدیوی جعل عمیق از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در شبکه‌های اجتماعی پخش شد که از سربازانش می‌خواست تسلیم نیروهای روسیه شوند.
 
همزمان با تلاش دانشمندان سراسر جهان برای یافتن راه‌های نوین شناسایی جعل عمیق، پژوهشگران این مطالعه جدید گفتند که یافته‌های آنان می‌تواند سرآغاز مبارزه با چنین محتوای ساختگی آنلاینی باشد.

دکتر کارلسون گفت: «اگر بتوانیم دریابیم که مغز چگونه جعل عمیق را تشخیص می‌دهد، از این اطلاعات برای ایجاد الگوریتم‌های شناسایی جعل عمیق‌های احتمالی که در پلتفرم‌های دیجیتالی مثل فیس‌بوک و توییتر منتشر می‌شود استفاده می‌کنیم.»

در این مطالعه جدید، به شرکت‌کنندگان ۵۰ تصویر از چهره‌های واقعی و جعلی ساخت رایانه نشان دادند و از آن‌ها خواستند که بگویند هریک از کدام نوع است.  

آن‌ها به گروه دیگری از شرکت‌کنندگان تصاویر مشابهی نشان دادند و فعالیت مغز آن‌ها را با استفاده از الکتروآنسفالوگرافی ثبت کردند، بی‌آنکه به آن‌ها بگویند نیمی از آن تصاویر جعلی‌اند.

دانشمندان با مقایسه این دو نتیجه، دریافتند که مغز افراد در تشخیص جعل عمیق بهتر از چشم عمل می‌کند.

اما دانشمندان هشدار دادند که این یافته‌ها «صرفا نقطه شروع» است و گفتند که لازم است اعتبار‌سنجی بیشتری روی نتایج انجام شود.

دکتر کارلسون گفت: «باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود. چیزی که باعث امیدواری‌مان می‌شود این است که جعل عمیق، تولید برنامه‌های رایانه‌ای است و این برنامه‌ها «اثر انگشت‌هایی» به جا می‌گذارند که می‌توان آن‌ها را شناسایی کرد.»   

منبع: ایندیپندنت

منبع: ايتنا

کلیدواژه: جعل عمیق دیپ فیک هوش مصنوعی جعل عمیق را تشخیص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۱۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این اسید لاغرتان می‌کند

هزاران سال است که از سرکه‌ی سیب به عنوان دارویی طبیعی برای حفظ سلامت جسم استفاده می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد مصرف سرکه‌ی سیب مزایای بسیاری برای حفظ سلامتی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش سطح قند خون اشاره کرد.

به گزارش خبرآنلاین، سرکه سیب طی یک فرآیند تخمیر دو مرحله‌ای تولید می‌شود و اسید استیک جزء فعال و اصلی سرکه سیب است. همچنین سرکه سیب به عنوان اسید اتانوئیک شناخته می‌شود که یک ترکیب آلی با طعم ترش و بوی قوی است. واژه استیک از کلمه لاتین acetum، به معنای سرکه گرفته شده است.

حدود ۵ تا ۶ درصد از سرکه سیب از اسید استیک تشکیل شده است. همچنین این سرکه حاوی آب و مقادیر کمی از اسید‌های دیگر مانند اسید مالیک است. یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) سرکه سیب حاوی حدود سه کالری است و تقریباً هیچ کربوهیدراتی ندارد.

اسید استیک برای چربی‌سوزی مفید است

اسید استیک یک اسید چرب با زنجیره‌ی کوتاه است که در بدن شما به اَسِتات و هیدروژن تجزیه می‌شود. برخی از مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که اسید استیک موجود در سرکه سیب ممکن است به چندین روش باعث کاهش وزن شود:

سطح قند خون را کاهش می‌دهد: در مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد، اسید استیک توانایی کبد و ماهیچه‌ها را برای جذب قند از خون بهبود می‌بخشد.

سطح انسولین را کاهش می‌دهد: بر اساس همان مطالعه روی موش‌ها، اسید استیک همچنین نسبت انسولین به گلوکاگون را کاهش می‌دهد و همین موضوع به سوزاندن چربی کمک می‌کند.

بهبود متابولیسم: پژوهش روی موش‌ها نشان داد مصرف اسید استیک سطح آنزیم AMPK (پروتئین کیناز فعال شده توسط AMP) را افزایش می‌دهد که چربی‌سوزی را افزایش و تولید مواد قندی و چربی در کبد را کاهش می‌دهد.

ذخیره چربی را کاهش می‌دهد: درمان موش‌های چاق و دیابتی با اسید استیک یا استات، از آن‌ها در برابر افزایش وزن محافظت می‌کند و بیان ژن‌هایی را افزایش می‌دهد که ذخیره چربی شکم و چربی کبد را کاهش می‌دهد.

چربی‌سوزی: یک مطالعه بر روی موش‌هایی که با یک رژیم غذایی پرچرب همراه با اسید استیک تغذیه می‌شدند، نشان داد افزودن اسید استیک به رژیم غذایی پرچرب موش‌ها، باعث فعال‌تر شدن ژن‌های چربی‌سوز در موش‌ها می‌شود که کاهش تجمع چربی در بدن آن‌ها را به همراه دارد.

کاهش اشتها: مطالعه دیگری نشان می‌دهد که اَسِتات ممکن است مراکز کنترل اشتها در مغز شما را کنترل سرکوب کند و در نهایت منجر به کاهش مصرف غذا شود.

اگرچه نتایج مطالعات حیوانی امیدوارکننده به نظر می‌رسد، اما برای تأیید این اثرات، به تحقیقات روی انسان‌ها نیاز است.

دیگر خبرها

  • فرونشست عمیق زمین در یکی از خیابان‌های مشهد
  • فرونشست عمیق زمین در تقاطع خیابان کلاهدوز و قاضی طباطبایی مشهد
  • فرونشست عمیق زمین در تقاطع کلاهدوز و قاضی طباطبایی(۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • حرکت به سمت مشارکت معنادار و عمیق مردم در ساخت مسکن
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟