Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@05:52:46 GMT

بازیگری توانا، فیلمسازی قابل

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۳۳۰۹

بازیگری توانا، فیلمسازی قابل

این فیلم با نامزدی در بخش‌های فیلم‌نامه، بازیگر نقش زن و مرد، دستاورد فنی یا هنری، تدوین، تصویربرداری، کارگردانی و بهترین فیلم رکورددار نامزدی در این دوره جشنواره بود. حجازی‌فر این روزها از پرکارترین‌های سینماست؛ سال گذشته را با اکران «آتابای» به پایان رساند و با «موقعیت مهدی» راهی اکران نوروز شد. «پیتوک» با بازی او به تازگی به نمایش درآمده و در هفته‌های آینده نیز «دوزیست» را روی پرده سینماها خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فیلم «مزرعه پدری» رسول ملاقلی پور به سینما آمد اما شروع پر سر و صدایش با «ایستاده در غبار» کلید خورد. بازیگر تازه‌نفس و جوانی که یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های سینمای ایران در قامت سرداران جنگ را با بازی در نقش «احمد متوسلیان» به یادگار گذاشت. 
ایستاده در غبار هم برای محمدحسین مهدویان و حجازی‌فر خوش‌یمن بود و هم برای سینمای ایران. حالا دیگر همه توجهات به این فیلمساز و بازیگر جوان جلب شده و مقدمه‌ای برای ادامه همکاری در سه فیلم دیگر مهدویان را برایشان فراهم کرده است.

دیدار با حاج‌احمد متوسلیان روی پرده سینما
گرچه حجازی‌فر در همه سکانس‌های فیلم ایستاده در غبار که شمایلی مستند ـ داستانی داشت، صدای حاج‌احمد متوسلیان را لب‌خوانی می‌کرد اما بازی بدنی، نگاه‌های نافذ و تسلط بر کاراکتر چنان او را با نقش یکی کرده بود که تشخیص اینکه او واقعاً احمد متوسلیان نیست سخت شده بود. اما از شخصیت شجاع و عصیانگر خاکریزهای جنگ، یک کاراکتر ماندگار سینمایی دیگر هم بیرون آمد و او کسی نبود جز کاظم یا همان «آتابای». نیکی کریمی در جایی گفته بود هادی حجازی‌فر را برای نخستین ‌بار در «ایستاده در غبار» دیده و تا پیش از این او را نمی‌شناخته؛ این دو بعدها در سریال «ممنوعه» با یکدیگر همبازی شدند و همین زمینه همکاری بیشتر را در آتابای فراهم کرد.
حجازی‌فر پس از ایستاده در غبار در فیلم‌هایی همچون «ماجرای نیمروز»، «به وقت شام»، «ماجرای نیمروز؛ رد خون»، «لاتاری»، «بی‌همه‌چیز»، «دوزیست» و... نقش‌آفرینی کرد و بر محبوبیت خود در دل مخاطبان افزود و بسیاری از فیلمسازان علاقه داشتند که او در فیلم‌هایشان حضور داشته باشد.

«آتابای»؛ نقطه عطف زندگی حجازی‌فر
در اغلب فیلم‌هایی که بازی کرده حضور مهم و ویژه‌ای داشته؛ از موسی در «لاتاری» تا دهدار روستا در «بی ‌همه چیز» و البته یک نقش ویژه که به زودی در «دوزیست» شاهدش خواهید بود و احتمالاً در نگاه اول اصلاً حجازی‌فر را نشناسید، اما خودش می‌گوید «آتابای» نقطه عطف زندگی‌اش است و بازی درخشان و به یاد ماندنی‌اش این فیلم را به یکی از بهترین درام‌های اخیر سینمای ایران تبدیل کرده است. 

نقش باکری را برای هیچ کارگردانی بازی نمی‌کنم‌!
مدتی پس از حضور در «آتابای» به او پیشنهاد بازی در نقش «مهدی باکری» را می‌دهند، اما او می‌گوید این نقش را برای هیچ کارگردانی بازی نمی‌کند، مشروط بر اینکه خودش آن را بسازد که همین اتفاق هم افتاد. شهید باکری از قهرمانان مورد علاقه حجازی‌فر در دوران کودکی بود، او که خانواده‌اش در جنگ حضور داشتند به نوعی با این فضا زندگی کرده و بعدها در حیطه تئاتر دفاع مقدس نیز فعالیت‌هایی داشته است. سریال باکری ساخته شد و یک نسخه سینمایی از آن نیز برای نمایش در جشنواره چهلم فجر تدوین شد. این نخستین حضور حجازی‌فر در مقام کارگردان بود که برایش موفقیتی فراتر از انتظار را به همراه آورد. حالا دیگر ثابت کرده بود نه تنها بازیگری تواناست و به خوبی از پس نقش‌های جدی، کمدی، دراماتیک و... برمی‌آید که فیلمساز قابلی نیز هست و راه و رسم قصه‌گویی را هم به خوبی می‌داند و نبض تماشاگر را به راحتی در دست می‌گیرد. او در گفت‌وگویی عنوان کرده بود جنگ جزو دراماتیک‌ترین موقعیت‌های بشری است که هزاران شعر از او بیرون می‌آید. او «موقعیت مهدی» را با همین نگاه ساخت و تصویری باصلابت در عین حال شاعرانه و احساسی از شهید مهدی باکری، فرمانده لشکر۳۱ عاشورا و خانواده‌اش ترسیم کرد. موقعیت مهدی در ۱۴ بخش کاندیدای دریافت سیمرغ از چهلمین جشنواره فجر شد که در نهایت سیمرغ پنج بخش را تصاحب کرد و عنوان بهترین فیلم این دوره را نیز بدست آورد. این فیلم اکران موفقی را هم تجربه کرد و بیش از ۵/۱۲ میلیارد فروش داشت و در اکران برخط نیز به فروش خود ادامه می‌دهد.

چشم تئاتر عروسکی به حمایت‌های دبیر
و حالا ادامه موفقیت‌هایش در هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر نیز به دریافت جایزه بهترین کارگردانی ختم شد. او این روزها حسابی پرکار است و در کسوت دبیر خودش را برای برپایی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی آماده می‌کند؛ با توجه به روحیه و پشتکاری که حجازی‌فر دارد و خودش هم از خانواده تئاتری‌هاست بسیاری از اهالی تئاتر عروسکی به برپایی جشنواره‌ای درخور با حضور او امیدوارند.

خبرنگار: صبا کریمی 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فیلم سینمایی موقعیت مهدی هادی حجازی فر ایستاده در غبار احمد متوسلیان حجازی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۳۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت دو بازی ایرانی برای کسب جایزه فستیوال ۲۰۲۴ بازی سال منا

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اعلام اسامی فینالیست‌های بخش‌های مختلف فستیوال MENA Games Industry Awards ۲۰۲۴، دو بازی «امپراتور‌های قلابی» از استودیو «پرشالند» و «پسرخوانده» از استودیو «پاییزان» نامزد دریافت جایزه از این فستیوال شدند.

بازی پسرخوانده از تولیدات استودیو پاییزان در بخش «بومی‌سازی» نامزد دریافت جایزه شده است. نکته جالب و هیجان انگیز اینکه بازی پسرخوانده در این بخش باید با بازی مطرح  Assassin's Creed Mirage از تولیدات یوبیسافت، برای کسب جایزه نخست این بخش رقابت کند.

در این بخش این جایزه به استودیو‌هایی اعطا می‌شود که سال گذشته بازی‌هایی را در زمینه‌های بومی‌سازی پشتیبانی کرده‌اند. همچنین تضمین می‌کنند که هم نسخه‌های جدید و هم به‌روزرسانی‌های جدید با کمترین مشکلات ممکن منتشر شوند و به‌طور مناسب برای بازار‌های هدف MENA بومی‌سازی شوند.

اما دیگر بازی ایرانی کاندید دریافت جایزه از این فستیوال یعنی امپراتور‌های قلابی ساخته مهرداد رضایی در استودیو پرشالند، در بخش مهم «بازی سال منا» نامزد دریافت جایزه شده است. رقابت در این بخش نیز با توجه به دیگر بازی‌های نامزد دریافت جایزه، بسیار سخت و تنگاتنگ خواهد بود.

جایزه این بخش بر اساس خلاقیت، مکانیک بازی، دستاورد‌های فنی، هنری و شنیداری، نوآوری، درگیر شدن با مخاطب و موفقیت‌های انتقادی و تجاری به بازی برگزیده اعطا می‌شود.

اعلام اسم بازی امپراتور‌های قلابی در فهرست نامزد‌های بازی سال فستیوال منا در حالی اتفاق افتاده است که این بازی به تازگی جایزه بهترین بازی موبایل و تبلت از فستیوال «گیم کانکشن» آمریکا را کسب کرده است.

فهرست نهایی متخبان این فستیوال توسط هیئت داوری متشکل از بیش از ۸۰ متخصص صنعت بازی در حال رای‌گیری است و برندگان در روز پنج‌شنبه ۲ می (۱۳ اردیبهشت)، به عنوان بخشی از اجلاس گیم اکسپو دبی ۲۰۲۴ معرفی خواهند شد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اصغری‌مقدم: ازبکستان آنقدرها هم قابل احترام نبود
  • ذوب آهن یک بازی تماشایی ارائه کرد
  • استقلال ملاثانی به دنبال شگفتی‌سازی دیگری در جام حذفی
  • توئیت جدید عضو دفتر رهبری درباره سردار بلندپایه سپاه
  • سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است
  • سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود
  • تن‌هاخ: قابل قبول نیست با این حال خوشحالم
  • کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)
  • بازیگری پوتین، ۲ عمارت و مسافران تایلند
  • رقابت دو بازی ایرانی برای کسب جایزه فستیوال ۲۰۲۴ بازی سال منا