Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، پس از انتشار عکس‌هایی از تابلو به فروش‌رفتۀ پرتره مظفرالدین شاه قاجار در حراجی کریستیز بریتانیا و جای خالی این تابلو روی دیوارهای کاخ گلستان در تهران، این سوال پرسیده شد که این اثر کمال‌الملک چه زمان و چگونه از ایران خارج شده و از یک حراجی سر درآورده است؟

مسئولان کاخ گلستان در اظهارات اولیه از وجود چنین تابلویی ابراز بی‌اطلاعی کرده و حتی احتمال تقلبی بودن آن را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«احمد دِزواره‌ای» که از اواخر دهه ۵۰ تا سال ۱۳۸۶ ریاست موزه‌های کاخ گلستان را به عهده داشت نیز وجود چنین تابلویی را در این مجموعه به طور کامل رد کرد و ادعاهای مطرح شده درباره خروج این تابلو یا به سرقت رفتن آن را تهمت و دروغ محض خواند.

تابلوی گمشده‌ کاخ گلستان کجاست؟ | شایعات تازه درباره سرنوشت پرتره‌ مظفرالدین شاه | رئیس مجموعه: چنین تابلویی در لیست آثار موزه وجود ندارد نمایش رنگ‌هایِ نامرئی و مینیاتورهای نوین به بهانه روزجهانی دوستی | گالری‌گردی در آخرین جمعه تیرماه

حالا پس از بررسی اسناد و اموال ثبت شده در کاخ گلستان، «مرتضی ادیب‌زاده» مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  تایید کرد که این تابلو قاچاقی از کشور خارج شده است. نام تابلو «پرتره مظفرالدین شاه» تا سال ۱۳۱۷ در فهرست اموال کاخ گلستان ثبت شده است و پس از آن، اثری از آن در فهرست اموال کاخ نیست.

او برای شفاف‌سازیِ موضوع تابلو «پرتره مظفرالدین شاه» برای بررسی چگونگی خروج این اثر از کاخ گلستان و متعاقب آن، فروش در حراجی کریستیز لندن در سال ۲۰۰۰ میلادی، نتیجه بررسی‌های انجام شدۀ کارشناسان روی دفاتر اموالی کاخ گلستان متعلق به سال‌های ۱۳۱۲، ۱۳۱۷ و ۱۳۶۱ خورشیدی را، در حساب کاربری خود در اینستاگرام این چنین اعلام کرد: نام تابلو و مشخصات دقیق آن از جمله ابعاد (همراه با قاب) در دفتر سال ۱۳۱۲ خورشیدی ثبت شده است، اما جزو اموال بنای موسوم به خوابگاه (اندرونی ناصرالدین شاه) ثبت شده است و نه کاخ اصلی و تالار برلیان. به نظر می‌رسد پیش از سال ۱۳۱۲ تابلوهای شاهان قاجار در اوایل دوره پهلوی از تالار برلیان خارج شده و به بنای خوابگاه منتقل شده‌اند.

مدیرکل موزه‌ها تاکید کرد: در حال حاضر، آنچه حائز اهمیت است، خروج غیر قانونی اثر است. از این رو این اداره کل بر اساس وظیفه ذاتی خود و مطابق با قوانین بین‌المللی، اقدام لازم جهت استرداد و بازگرداندن اثر مذکور را در دستور کار قرار داده است.

ادیب زاده در توضیح نکات ارائه شده افزود: تصمیم به ساخت عمارت خوابگاه ناصری در جمادی‌الثانی سال ۱۳۰۳ ق اتخاذ شد. در تاریخ ۹ رجب سال ۱۳۰۴ ق ساخت بنا به اتمام رسید و ناصرالدین شاه شاه به این عمارت نقل مکان کرد. در دوره رضاشاه جزو اموال تحویل شده وزارت دارایی در آمد و مدت‌ها محل حوزه وزارتی بود. این ساختمان تا سال ۱۳۳۵ پا بر جا بوده است و مستندات تصویری نیز در این ارتباط وجود دارد. خوابگاه ناصری در اوایل سال ۱۳۴۰ یعنی دوره پهلوی دوم تخریب می‌شود.

کد خبر 692588 منبع: ایسنا برچسب‌ها هنرهای تجسمی موزه هنر حراج موزه‌های ایران نقاشی - نقاشان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی موزه هنر حراج موزه های ایران نقاشی نقاشان پرتره مظفرالدین شاه کاخ گلستان ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۱۸ میلیارد قارچ ترافل قاچاق در مرز مریوان

فرمانده هنگ مرزی مریوان از کشف بیش از ۹۰۰ کیلوگرم قارچ خوراکی سیاه رنگ ترافل قاچاق به ارزش بیش از ۱۸ میلیارد ریال در پایانه مرزی باشماق خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مریوان، سرهنگ مجید دالوند اظهار داشت: در راستای جلوگیری از خروج کالای قاچاق از کشور، اکیب یگان پست کنترل و مراقبت در پایانه مرزی باشماق در بازرسی از خودروهای ترانشیبی و ترانزیتی، 940 کیلوگرم قارچ خوراکی سیاه رنگ ترافل قاچاق را کشف و از خروج این ماده غذایی از کشور جلوگیری کردند.

وی با اشاره به دستگیری یک نفر راننده تبعه خارجی و توقیف یک دستگاه خودرو گفت: بر اساس نظر کارشناسان ارزش ریالی کالای کشف شده حدود 18 میلیارد و 800 میلیون ریال برآورد شده است.

فرمانده هنگ مرزی مریوان تصریح کرد: حفظ و حراست از مرز و مقابله با قاچاق اولویتی مهم در حوزه این هنگ بوده و با متخلفان و سودجویان به شدت برخورد می‌شود.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • تتوی فارسی لورنتزو پلگرینی، سوژه اینستاگرام لیگ اروپا؛ به خودت ایمان داشته باش / عکس
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • آیا می‌دانستید تابلو شعر طلا هم سفارشی سازی می‌شود؟
  • کشف ۱۸ میلیارد قارچ ترافل قاچاق در مرز مریوان
  • خروج اتوبوس‌های با عمر بالا از ناوگان شهری یزد
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • خروج موادمخدر از دایره ۱۰ جرم اول تهران
  • جمع آوری بیش از ۴۵۰ مورد زوائد بصری در قزوین