Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@06:17:21 GMT

نیاز به مددکار اجتماعی در مدارس

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۴۵۶۲

نیاز به مددکار اجتماعی در مدارس

این را می‌خواهم بهانه کنم و به چند نکته بپردازم. نخست اینکه وقتی افراد نقشی را در جامعه می‌پذیرند، مثل نقش معلمی که بسیار مورد وثوق و اعتماد است یا اهمیت معلمی به واسطه کارکردهایی که دارد، به گونه‌ای است که معلم‌ها همیشه مورد وثوق و مورد اعتمادند. در اکثر نظرسنجی‌هایی هم که در حوزه سرمایه و اعتماد اجتماعی انجام می‌شود، معلم‌ها جزو قشرهایی هستند که مردم اعتماد بالایی نسبت به آنها دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال اگر فردی چنین نقشی را می‌پذیرد، طبیعتا باید مراقب باشد که دیگر خودش یک فرد با عنوان «ج- د» نیست بلکه این فرد در نقشی که ایفا می‌کند، سفیری برای ایفای آن نقش در جامعه است. حال که معلم آنقدر مورد وثوق است و ما راحت بچه‌هایمان را در مدارس می‌گذاریم، شنیدن چنین خبرهایی افکار عمومی را جریحه‌دار می‌کند. گرچه معتقدم و همیشه هم این را گفته‌ام که خطای یک فرد در هر لباسی را نباید به اسم همه افراد منتسب به آن لباس یا آن قشر دانست که این ظلم در حق بقیه است ولی باید مراقب باشیم مشاغلی که مردم نسبت به آن حساسیت بیشتری دارند، اعتماد بیشتری دارند، گاهی مواقع حتی یک خطا هم می‌تواند به میزان آن اعتماد و سرمایه اجتماعی نسبت به آن قشر تاثیرگذار باشد و همین‌طور نسبت به محیط مدرسه که یکی از محیط‌های بسیار مورد وثوق در جامعه است.

موضوع بعدی را که بارها گفته‌ام اینکه مدارس مددکار اجتماعی می‌خواهند و نیاز دارند. اگر یک مددکار اجتماعی در مدرسه باشد به‌راحتی می‌تواند اعتماد بچه‌ها را جلب کند. مددکار اجتماعی که به مسائل روز و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و سایر قوانین مرتبط آشنا باشد، مددکار اجتماعی که بتواند ارتباط خوب با دانش‌آموزان و خانواده‌ها برقرار کند. اما آموزش و پرورش محیط اجتماعی است و از محیط اجتماعی، کارکردهای اجتماعی انتظار می‌رود. از آن انتظار می‌رود که مهارت‌های اجتماعی داشته باشند، انتظار می‌رود که حوزه‌های اجتماعی در آموزش و پرورش فعال‌تر باشند. اما به دلایل مختلف اعم از کمبود بودجه و کمبود نیروی انسانی تا به حوزه اجتماعی می‌رسیم، می‌گوییم که ساختار بودجه نداریم.

درحالی که اتفاقا معتقدم یکی از مهم‌ترین نقش‌های مدرسه، کارکردهای اجتماعی است که مدارس می‌تواند داشته باشد و طبیعتا در همین حوزه هم که این اتفاق افتاد اگر مددکاران اجتماعی حضور می‌داشتند و در تعامل با دانش‌آموزان به آنها اطمینان می‌دادند که اگر مشکلی پیدا کردند تا دیر نشده، بگویند ، اگر حضور می‌داشتند و می‌توانستند آموزش‌های لازم را چه با بهره‌گیری از دانش مددکاری اجتماعی و چه با بهره‌گیری از دانش سایر علوم مرتبط با هماهنگی و مدیریتی که انجام می‌دادند، این آموزش‌ها را به موقع در اختیار بچه‌ها قرار می‌دادند، شاید خیلی از این اتفاقات نمی‌افتاد. شاید اگر این آموزش‌ها را به والدین می‌دادند، این اتفاقات را اگر نگوییم مطلق نمی‌افتاد ولی کمتر می‌افتاد. این اتفاق نه اولین است و نه آخرین است.

این را همگان می‌دانیم و اخباری از این دست قبلا هم در آموزش و پرورش بوده، الان هم رخ داده و بعدا هم اتفاق خواهد افتاد. ولی تا زمانی که آموزش وپرورش رویکردهای اجتماعی را در آموزش و پرورش تقویت نکند که البته این رویکردها هم ساختار و نیروی انسانی می‌خواهد، در بر همین پاشنه می‌چرخد. برای سرمایه‌گذاری روی آینده‌مان باید روی بچه‌هایمان سرمایه‌گذاری کنیم. لذا اگر ساختار می‌خواهد و نیروی انسانی باید به کار گرفته شود و واحد مددکار اجتماعی باید تاسیس شود به منزله این نیست که هر آدم فردی می‌تواند کار مددکاری اجتماعی می‌تواند انجام دهد. مددکاری اجتماعی یک تخصص است و در دنیا ترمی به نام مددکاری اجتماعی در آموزش و پرورش وجود دارد.

درحالی که کارکردهای اجتماعی در محیط آموزش و پرورش به واسطه سه ضلع مثلثی است که با هم در ارتباط هستند: دانش‌آموزان، اولیای مدرسه و اولیای خانه، ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد که ما یا این ظرفیت‌ها را نشناختیم یا نتوانستیم به درستی از آن استفاده کنیم. گهگاهی داریم کارهایی انجام می‌دهیم که آن را نفی نمی‌کنم اما فراگیری، جامعیت، کافیت و استمرار و اثربخشی برنامه‌های اجتماعی مهمتر از این برنامه‌هایی است که وجود دارد.

* رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
* منتشر شده در روزنامه آرمان ملی/ ۲ مرداد ۱۴۰۱

کد خبر 1654376

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مدرسه مددکاری آموزش و پرورش مددکاری اجتماعی مددکار اجتماعی مورد وثوق بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۴۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند

مدیر اموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت:برای سال تحصیلی جدید در این شهرستان به ۱۰۹ کلاس جدید نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، مجید بهدانی امروز_ پنج شنبه ششم اردیبهشت _در نشست خبری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: رشد، توسعه و پیشرفت کشور در گرو ارتقای سطح آموزش و پرورش هر کشور در بخش‌های مختلف است.

وی گفت: در سال گذشته پویش «به احترام معلم برپا» با هدف ارتقای جایگاه معلم در بیرجند برگزار شد که در سال‌جاری هم این پویش را در هفته معلم برگزار خواهیم کرد.

بهداری افزود: غبارروبی مزار شهدای فرهنگی، برگزاری مراسم سپاس معلم در دبیرستان ۱۵ خرداد با حضور مسئولان، دیدار با خانواده شهدای فرهنگی، برگزاری مراسم یادبود فرهنگیان و تجلیل از ۴۰ نفر از فرهنگیان پیشکسوت از جمله برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم در بیرجند است.

وی ادامه داد: در سال جاری پویش «این خنده را فراموش نخواهیم کرد» را برگزار می‌کنیم که در این راستا رسانه‌ها وارد کار خواهند شد تا فضای پر نشاط مدارس و رابطه صمیمی بین دانش‌آموزان را برای آگاهی مردم منعکس کنند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند تصریح کرد: در جلسه تقدیر استانی از معلمان نمونه در شانزدهم اردیبهشت از ۲۴ معلم، مدیر و معاون نمونه شهرستان بیرجند هم تجلیل خواهد شد.

وی با اشاره به این نکته که تأکید ما بر استفاده از نیروهای باسابقه و نیروهای جوان در کنار یکدیگر است، ادامه داد: در بیشتر مدارس شهرستان بیرجند نماز جماعت برگزار می‌شود.

بهدانی گفت: از ۳۸۰ آموزشگاه شهرستان تعداد ۱۷ مدرسه نمازخانه ندارد و تلاش ما بر این است که مشکل این مدارس را هم در این خصوص حل کنیم.

وی افزود: در شش ماه گذشته ۳۶۰ محفل قرآنی و دو کرسی تلاوت قرآن با حضور قاریان برجسته کشور و دانش‌آموزان بیرجندی برگزار شده است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند خاطر نشان کرد: در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی پویش «موج خواندن» اجرا شد که در این راستا از نویسندگان برجسته‌ای که در حوزه نوجوان کتاب تألیف کردند دعوت کردیم.

وی گفت: در مسابقات کتابخوانی با عنوان «کتاب نوش» هم سه هزار دانش‌آموز از شهرستان بیرجند شرکت کرده‌اند.

بهدانی افزود: در راستای عدالت آموزشی هم هزینه ایاب و ذهاب ۲۵۰ دانش‌آموز روستایی توسط آموزش و پرورش پرداخت شد.

وی با بیان اینکه در شهرستان بیرجند ۴۰ نفر در دوره آموزش ابتدایی و ۳۰ نفر در دوره متوسطه که ترک تحصیل کرده بودند، شناسایی و مجدد جذب شدند، خاطر نشان کرد: امکان جذب ۱۵۰ نفر نیز به دلیل معلولیت میسر نشد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت: درحال حاضر در بیرجند ۸۴ مدرسه ابتدایی و چهار مدرسه متوسطه دو نوبته است و مهر سال جاری به ۷۱ کلاس درس در مقطع ابتدایی نیاز داریم.

وی ادامه داد: در مجموع در مهر سال جاری در همه مقاطع تحصیلی نیاز به ۱۰۹ کلاس درس در شهرستان بیرجند داریم.

بهدانی افزود: برای مهر ۱۴۰۳ در آزمون‌های استخدامی ۱۵۰ آموزگار ابتدایی، ۷۹ نفر برای دبیری و هنرآموزی و ۸۶ نفر و ۲۹ نفر هم فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان در این شهرستان جذب آموزش و پرورش خواهند شد.

کد خبر 747928

دیگر خبرها

  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هدف اصلی طرح «شهید عرب» تجهیز سیستم گرمایشی مدارس استان است