Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، در این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین صادقی ریاست مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، علی القاصی رئیس کل دادگستری، سردار رحیم صفوی، غلامرضا مهدوی رئیس شورای حل اختلاف استان تهران، معاون اداره اوقاف کشور، آیت‌الله سعیدی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح، تعدادی از شهرداران مناطق تهران و سرپرستان مراکز قضایی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در این مراسم با تبریک به مناسبت روز مباهله واشاره به اهمیت انجام مباهله پس از بحث علمی، اظهار کرد: حرکت در مسیر حل و فصل اختلافات و منازعات بین مردم، دستور صریح قرآن و وظیفه و تکلیف ایمانی همه مومنین است.

وی با اشاره به هدفگذاری ۵۰ درصدی ایجاد سازش در پرونده های ارجاعی به شوراهای حل اختلاف تا پایان سال‌جاری و ایجاد مصالحه ۵۵ درصدی در سال ۱۴۰۲، افزود: در همین راستا شعبه شورای حل اختلاف امام‌زادگان زینعلی و عینعلی در بقعه متبرکه این امام زادگان شروع به کار می کند. این امر معنای خوبی دارد و مردم با قرار گرفتن در این فضا برای حل اختلافات حال معنوی پیدا کرده و علاوه بر اینکه راحت تر سازش می کنند متوجه اهل بیت می شوند و این  ارزش کار شورای حل اختلاف این مجتمع را افزایش می دهد.

 صادقی با تاکید بر معرفی ظرفیت‌های مشابه برای تشکیل شوراهای حل اختلاف جدید، گفت: انتظار می رود این مجتمع باهمت اعضا و با توجه به موقعیت خاص سرآمد شوراهای حل اختلاف استان تهران و الگویی برای شوراهای کل کشور در افزایش میزان ایجاد صلح وسازش بین مردم شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه خداوند به کسانی که بین مردم مصالحه ایجاد می کنند اجر دنیوی و اخروی اعطا می‌کند، گفت: ستاد ملی صبر در راستای گسترش و توسعه فرهنگ صلح، بخشش و رضایت فعالیتی فراقوه‌ای دارد و از تمامی افراد دعوت می شود تا با اعتبار اجتماعی، شهرت، نفوذ کلام و جلب اعتماد مردم برای برقراری صلح وسازش تلاش کنند.

وی با بیان اینکه خیر بودن تنها ایجاد ساختمان نیست، افزود: مهمترین خیر اصلاح بین مردم با (مال، کلام و…) همراه با عدل و انصاف است.

 صادقی با اشاره به افزایش سروسامان شوراهای حل اختلاف در سال های اخیر، طراحی مدل استاندارد تعالی شوراهای حل اختلاف برای شفافیت سازی و ارائه شاخص های دقیق ارزیابی و رتبه بندی عملکرد شوراهای حل اختلاف و بازمعماری سازمانی علمی و دقیق را ۲ رویکرد اساسی در دوره ریاست جدید مرکز توسعه حل اختلاف برشمرد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در رابطه با ارزشیابی اقدامات شوراهای حل اختلاف گفت: در گذشته امور قضایی و دعاوی شعب براساس ۳ شاخص سنجیده می شد اما در حال حاضر اقدامات شوراها با ۵۰ معیار و ۲۳۹ شاخص سنجیده و ارزیابی می شوند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر تمامی فرایند مربوط به امور حصر وراثت در حال باز طراحی و هوشمند سازی است تا این فرآیندبه صورت خودکار و انجام شد ه و مردم از منازل خود ارزان‌تر، سریع‌تر و با سهولت بیشتر فرآیند حصر وراثت را انجام دهند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه درباره بهینه‌سازی و افزایش بهره وری در شورا های حل اختلاف نیز گفت: در گذشته تعداد کارکنان شعب شوراهای حل اختلاف ۳۲ هزار نفر بود که سالانه به ۳ میلیون پرونده رسیدگی می‌کردند اما در حال حاضر تعداد کارکنان به ۲۹ هزار نفر تقلیل یافته در حالی که سالانه به حدود ۵ میلیون پرونده رسیدگی می‌کنند.

 صادقی رسالت اصلی شوراهای حل اختلاف، داوری و میانجیگری را کاهش حجم ورودی پرونده‌ها به دادگستری با ایجاد صلح و سازش و مختومه شدن آن هاپیش از صور حکم عنوان کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین کشوری صلح و سازش شعب حل اختلاف ۴۰ درصد است افزود: هدف‌گذاری ما این است که تا پایان سال جاری ۵۰ درصد و در سال آینده ۵۵ درصد از پرونده‌های ورودی به شوراها با صلح و سازش مختومه شوند.

علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در ادامه مراسم با تشکر از زحمات همه حضار و دست اندرکاران، افزود: خدا را سپاسگزاریم که امروز شاهد افتتاح یک مجموعه ارزشمند برای انجام فریضه صلح وسازش و مودت بین مردم هستیم.

وی افزود: امروز در جوار این امامزادگان واجب التکریم با همت مردم مجتمع تخصصی رسیدگی به برخی از دعاوی و اختلافات مردم در ( حوزهای پزشکی، حوادث رانندگی، پرونده های قصاص نفس و…) افتتاح می شود که نسبت به آن بسیار خوش بین هستیم.

وی با اشاره به اینکه اعضا و همکاران شوراهای حل اختلاف از دانش، علم و تجارب شغلی خوبی برخوردارند، اضافه کرد: آنچه در ایجاد سازش و مصالحه در منازعات بین مردم حائز اهمیت است، بهره مندی از ظرفیت های افراد دارای جنبه معنوی با نفوذ کلام و معتمدین است.

رئیس کل دادگستری استان تهران استقرار شورای حل اختلاف در کنار حرم امامزادگان را موثر در سازش بین مردم دانست و گفت: مردم به اعتبار معنوی این بزرگان با اطمینان بیشتر در جهت پذیرش صلح و سازش به این مجتمع مراجعه خواهند کرد.

القاصی با اشاره به خاتمه توابع منفی منازعات با ایجاد سازش بین طرفین دعوی، اضافه کرد: درست است که صدور حکم در محاکم قاطع دعوا است اما رضایت قلبی بین طرفین حادث نمی کند.

وی همچنین عنوان کرد: امیدواریم با تلاش ریاست و اعضا این مجتمع شاهد رونق آن و مصالحه بین مردمی باشیم و بتوانیم منازعات پیچیده را به این مجتمع ارجاع دهیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه براساس قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضاییه حل وفصل اختلافات و دعاوی مردم است، افزود: علاوه بر دادگاه‌ها و محاکم بخشی از انجام این امر وسط شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور عملیاتی می شود.

وی ادامه داد: شورا های حل اختلاف بر اساس قانون از ظرفیت بالایی در حهت ایجاد صلح وسازش برخوردارند.

القاصی با بیان اینکه هدایت جامعه به سمت صلح ودوستی از شئون انبیا و اولیا الهی است، اضافه کرد: بنابراین افرادی که در این را قدم برمی دارند رسالت بزرگ، ارزشمند و مقدس انبیا الهی را در زمان حال انجام می دهند.

رئیس کل دادگستری استان تهران، گفت: در کلام خداوند بزرگ و دین اسلام بر اصلاح امور و رفع گرفتاری های مردم تاکید بسار شده است که این وظیفه انسانی، دینی و شرعی در زمان حال به عهده ما گذاشته شده است.

رئیس شورای اختلاف تهران نیز در ادامه مراسم با تشکر از حضور مسئولان با ارائه گزارش عملکردی از شوراهای حل اختلاف استان، اظهارکرد: حدود ۲ سال پیش در این حرم مطهر با رایزنی با هئیت امنا بقعه مبارکه و ارشادات رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه یک شعبه حل اختلاف به صورت آزمایشی مستقر شد.

غلامرضا مهدوی با اشاره به استقبال مردم از تشکیل این شعبه، افزود: تاکنون ۲۰۰ فقره پرونده به این شعبه ارجاع شده که ۶۰ درصد از این پرونده ها با تلاش اعضا شعبه به مصالحه مختومه شده اند.

رئیس شورای حل اختلاف استان تهران ادامه داد: در نهایت با توجه به موقعیت خاص این حرم مطهر و افزایش ورودی پرونده تصمیم گرفته شد تا این شعبه به مجتمع تبدیل شود.

وی افزود این مجتمع حل اختلاف با ۸ شعبه ویژه شامل (یک شعبه پزشکی، یک شعبه قصاص نفس، یک شعبه تصادفات و…) فعالیت خود را از امروز به طور رسمی آغاز کرده است.

مهدوی با تشکر از هئیت امنای امامزادگان ( زینعلی و عینعلی) ، گفت: امیدواریم این مجتمع حل اختلاف برای کل کشور نمونه باشد و به حرمت این امامزادگان بتوانیم فرهنگ صلح وسازش را گسترش دهیم.

کد خبر 692745 منبع: میزان برچسب‌ها وزارت دادگستری شورای حل اختلاف امامزاده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت دادگستری شورای حل اختلاف امامزاده رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه رئیس کل دادگستری استان تهران شوراهای حل اختلاف حل اختلاف استان شورای حل اختلاف حل اختلاف حل اختلاف حال حاضر صلح و سازش پرونده ها صلح وسازش بین مردم یک شعبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۹۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ حجت‌الاسلام حکمت علی مظفری در جلسه شورای اداری استان بوشهر با بیان اینکه این استان با دیرینه روش و سابقه درخشان افتخارات مهمی در ادوار مختلف تاریخ داشته است، اظهار داشت: استان بوشهر از بزرگ منشی، غیرت، و شجاعت جایگاه مهمی در ایران اسلامی دارد.

وی شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و مبارزاتی استان بوشهر را یکی از افتخارات این خطه دلیرپرور دانست و بیان کرد: شهیدان همچون رئیسعلی‌ها، مهدوی‌ها، عاشورای‌ها نشان از اقتدار و افتخار استان بوشهر در عرصه مبارزه با استعمار، استکبار و طاغوت است.

رئیس دیوان عدالت اداری دفاع از حقوق کارگر یکی از سیاست‌های مهم دیوان عدالت اداری دانست و اضافه کرد: برای رسیدگی به حقوق و مطالبه کارگران در این حوزه ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری تعیین و راه‌اندازی شده است.

مظفری ادامه داد: تنها در یک شعبه از این حوزه ۱۵ قاضی برجسته مسائل و مشکلات حوزه کار و کارگری به‌صورت تخصصی دنبال می‌کنند.

رئیس دیوان عدالت اداری توجه به حقوق و رضایتمندی مردم را از آزمون‌های مولای متقیان امام علی علیه‌السلام دانست و تأکید کرد: توجه به مردم و مردم‌داری با اخلاص و بی‌منت یک فرصت مهم برای خدمتگزاری مسئولان به مردم است و مدیران برای تحقق حقوق مردم از هیچ کوششی نباید فروگذاری کنند.

مظفری با اشاره به تخصیص ۲ اصل از قانون اساسی به مجموعه دیوان عدالت اداری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: دیوان عدالت اداری شکایت مردم از دستگاه‌های اداری و اجرایی رسیدگی می‌کند و این دیوان مولود نظام اسلامی ایران است.

استاندار بوشهر هم در این نشست با تاکید بر لزوم تحقق عملی شعار سال اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و مدیران استان باید برای تحقق شعار سال هدفگذاری کنند.

احمد محمدی زاده با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید استاد مطهری افزود: معلمان قشر مهم و تاثیرگذار جامعه هستند و تکریم این عزیزان وظیفه تک تک مسئولان است.

وی همچنین با گرامیداشت روز کارگر گفت: کارگران موتور محرکه اقتصاد و تولید هستند و در تحقق شعار سال نقشی غیر قابل انکار دارند.

 در این آیین، یاسمن حیدری به عنوان مشاور امور جوانان استاندار، اسما لک نماینده استاندار و مدیر راهبردی استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری خلیج فارس، حجت الاسلام محمدرضا عاشوری مشاور استاندار در امور روحانیت و مرتضی بحرانی نیز به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر منصوب و معارفه شدند.

دیگر خبرها

  • مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • تجلیل ازاعضای شوراهای اسلامی شهرستان نقده
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • راه اندازی دادگاه های صلح در کرمان
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند
  • اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست