Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@00:08:34 GMT

روانی‌شدن به دست بلاگرهای روانشناس!

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۲۸۸۹

روانی‌شدن به دست بلاگرهای روانشناس!

«بلاگرهای مجازی فقط قرار نیست به شما لوازم‌ آرایش معرفی کنند و بفروشند یا چیدمان خانه و خیاطی و آشپزی یاد بدهند. بلاگری در حوزه روانشناسی و موفقیت یکی از پرمخاطب‌ترین نوع بلاگری در اینستاگرام است.»

به گزارش ایران اکونومیست، روزنامه جام جم در ادامه نوشت: «خانمی با ظاهری آراسته این‌ بار در یک صفحه اینستاگرامی که به دوربین لبخند می‌زند و تلاش می‌کند تا با بیانی محکم مخاطب را به خود جلب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مثبت‌اندیشی می‌گوید. از ارتباط با افراد موفق و انرژی مثبت و دورکردن آدم‌هایی با انرژی منفی از زندگی‌تان. تاکیدش بر جملات تاکیدی و تکرار آنهاست. آنها اغلب روی نقطه‌ضعف‌های بیشتر آدم‌ها دست می‌گذارند و مواردی همچون سردی و مشکلات در رابطه با همسر، بی‌توجهی و مواردی از این دست و با این ترفند قلاب‌شان را در ذهن مخاطب می‌اندازند و برای خودشان فالوئر می‌خرند.

اگر شما هم جزو افرادی علاقه‌مند به حوزه‌های موفقیت و تکنولوژی فکر باشید، بی‌تردید مشابه جملات و صحبت‌های این افراد را بارها در کتاب‌هایی از این دست خوانده‌اید یا با یک جست‌وجوی اینترنتی یا حتی نشستن پای نصیحت‌های همسایه یا نفر کنار دستی‌تان در یک سفر کوتاه درون‌شهری در اتوبوس و مترو هم مشابه چنین حرف‌ها و نکته‌هایی را ببینید و بشنوید. حرف‌ها و توصیه‌هایی که خیلی وقت‌ها نه‌فقط گرهی از کار باز نمی‌کند که خیلی اوقات می‌تواند چالش‌های فردی و خانوادگی ما را بیشتر و جدی‌تر و حتی کار را به جای باریک بکشاند.

گاهی‌وقت‌ها آن‌قدر تشنه و گرسنه‌ای که برای رفع آن ممکن است هر خوراکی و نوشیدنی‌ای که در برابرت قرار گیرد را بخوری و بیاشامی!‌ در سال‌های اخیر با تغییر سبک زندگی و در امتداد آن با تغییر طرز تفکر و نگاه مردم به پدیده‌ها و مقوله‌ها با یک گرایش افراطی به سمت‌وسوی تعریف‌های کلیشه‌ای از موفقیت و خوشبختی مواجهیم و این مسأله موجب شده تا افراد در برابر هر کسی که برای رسیدن به این موفقیت راهکاری ارائه بدهد،‌ قد خم ‌ کنند و اغوا ‌شوند. این موفقیت و شادکامی که عموما در قالب موفقیت‌های مالی و شغلی معرفی می‌شود،‌ آرمانشهری را پیش چشم بسیاری از افراد به تصویر می‌کشد و تخیلات آنان را به بازی می‌گیرد. راهکار رسیدن به این آرمانشهر هم اغلب چندان سخت نیست. طبق توصیه‌های این گروه از افراد فعال در حوزه موفقیت، ‌ثروت و تکنولوژی فکر کافی است تا شما باور کنید می‌توانید. خواسته‌هایتان را بنویسید و دائم با خود تکرار کنید من آنچه را می‌خواهم به‌ دست‌ می‌آورم.

تفاوت زندگی واقعی با زندگی آرمانی

زندگی واقعی و علم روانشناسی اما بدین‌گونه نیست. هر کدام از ما انسان‌ها اگر چه قدرت و توانایی زیادی داریم و اگر چه می‌توانیم با تلاش و قدرت اراده به بسیاری از خواسته‌هایمان برسیم اما واقعیت این است که شکست و ناکامی هم بخشی از زندگی ماست و برای موفقیت و رسیدن به خواسته‌ها هم تنها تکرار و نوشتن و کارهایی از این  قبیل مثمر ثمر نخواهد بود. برای رسیدن به موفقیت و شادکامی باید مسیر درست را پیدا و در آن مسیر تلاش کنیم. در این میان هیچ مسیر میانبری وجود ندارد. هرچند اغلب ما آنچه را دوست داریم بشنویم بهتر و بیشتر از واقعیت‌ها باور می‌کنیم!‌ همچنان ‌که موفقیت تنها در داشتن ثروت یا شغلی با جایگاه اجتماعی بالا خلاصه نمی‌شود و بسیاری از افراد با درآمدی متوسط یا کم و شغلی که جایگاه اجتماعی ویژه‌ای ندارد اما دوستش دارند،‌ احساس شادکامی و آرامش را تجربه می‌کنند و این خودش مهم‌ترین شاه‌کلید برای موفقیت است.

۱۲ هزار صفحه مجازی

وجود این خلأهای روحی و دامن‌زدن برخی شرایط اجتماعی به آنها موجب شده تا بازار روانشناس‌نماها و روانشناسی زرد به‌خصوص در فضای مجازی حسابی داغ شود و به گفته محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، تاکنون نزدیک به بیش از ۵۰۰۰ روانشناس‌نما یا افرادی که در فضای مجازی خود را با عنوان روانشناس معرفی کرده اما هیچ‌گونه پروانه یا مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نداشته‌اند محرز شده است. همچنین طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، ۱۲هزار صفحه روانشناسی و مشاوره در فضای مجازی فعال است.

این افراد هیچگونه مدرک روانشناسی و مشاوره از آنها در هیچ‌یک از دانشگاه‌ها ثبت نشده و طبق بررسی‌ها اغلب این افراد دارای رشته‌هایی نظیر مکانیک و علوم تجربی هستند و در مقطع دیپلم تحصیل کرده‌اند و تا به امروز حدود ۴۵۰ پرونده تخلف توسط سازمان نظام‌ روانشناسی و مشاوره کشور احصا شده است. حالا چندی است که سازمان نظام‌ روانشناسی فهرست روانشناس‌نماها و روانشناس‌های زرد را منتشر کرده است.

به گفته رئیس این سازمان، ‌روانشناسان مورد تایید سازمان قطعا در حیطه فرهنگ کشور راهکار ارائه می‌کنند. برخی از سوء‌ استفاده‌های مالی، دریافت ویزیت‌های مشاوره دو تا سه‌ میلیون تومانی و شماری از گزارش‌های اخلاقی تاسفبار در این زمینه هم سازمان را وادار به معرفی روانشناس‌نماها کرد. گاه این تخلفات به دادگاه ارجاع داده شده و دادگاه نیز صدور حکم می‌کرد اما در تجدید نظر تبرئه را به‌ دنبال داشت. این تخلفات آسیب‌رسان بود، بنابراین سازمان در وهله اول، یک نامه به ریاست قوه قضاییه و نهادهای نظارتی مربوط نوشته و هر یک از این مباحث را توضیح داد.

لزوم ورود نهادهای نظارتی

با وجود ورود سازمان نظام‌ روانشناسی و انتشار فهرست روانشناسان زرد همچنان با گشتی در اینستاگرام با صفحات متعددی مواجه می‌شوید که خود را دکتر روانشناس معرفی کرده و توصیه‌های روانشناختی متعددی در زمینه‌های گوناگون دارند. روانشناسانی که گاهی اوقات از وجنات‌شان پیداست هر چه هستند روانشناس نیستند!

حاتمی درباره ادامه فعالیت این روانشناس‌نماها می‌گوید: «سازمان نظام‌ روانشناسی و مشاوره از نظر مالی ضعیف بوده و توان اخذ وکیل و لغو تمبر تک‌تک این گروه‌ها را نخواهد داشت. بر این‌ اساس، ورود نهادهای نظارتی به این عرصه ضروری است؛ رسالت سازمان نیز انجام فعالیت‌های تخصصی مشاوره‌ای (و نه صدور حکم و... برای روانشناس‌نماها) است.»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: روانشناسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روانشناسی روانشناسی و مشاوره روانشناس نماها سازمان نظام فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۲۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسئولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود:برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • «با چرا شروع کنید» تا موفق شوید
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها، حاصل تلاش ۹۰ روانشناس در پلیس اصفهان است
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره