Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، تغییر انواع کشت محصولات گیاهی یکی از راهکارهای مناسب و موثر برای کاهش مصرف آب و دیگر هزینه‌های کشاورزی است که متناسب با ساختار هر گیاه متغیر بوده و در هر زیست بوم نیازمند برنامه ریزی متنوع است.

کشت داربستی انگور

 کشت داربستی از جمله انواع کشاورزی و تولید انگور است که علاوه بر تنوع در فرآیند کشت محصول باعث صرفه جویی زیاد در مصرف آب شده و در نهایت کیفیت نهایی محصول را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا تاج آبادی، کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خاتم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، با بیان این‌که در باغ‌های سنتی مصرف غیرصحیح آب موجب هدرروی و هزینه‌های بیشتر برای تولید محصولات مختلف گیاهی می‌شود، اظهار کرد: در باغات ایران کشت انگور بیشتر با روش‌های سنتی پشته‌ای، خوابیده جوی و‌ پشته و یا پاچراغی انجام می‌شود.

وی با بیان این‌که کشت سنتی انگور ضرر زیاد و قابل توجهی به باغداران می‌زند، افزود: ایجاد باغات انگور به صورت داربستی علاوه بر افزایش کیفیت و تولید، میزان هزینه‌های باغداری و آفات را کاهش می‌دهد.

تاج آبادی سطح کشت باغات انگور در شهرستان خاتم را ١٠٠ هکتار و به صورت سنتی معرفی کرد و گفت:‌ در راستای حمایت از تولید و تغییر الگوی کشت، ۱۵ هکتار انگور در شهرستان خاتم به صورت داربستی کشت شده است.

کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: برای اجرای کشت داربستی انگور تسهیلات فنی اعتباری جهادکشاورزی به ازای هر هکتار ٨٠ میلیون تومان با سود ١٠ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

مقایسۀ باغ‌های سنتی و داربستی

تیرچه یا داربست انگور تأثیر بسزایی در برداشت آنها دارد. اگرباغ‌های انگور مکانیزه را با باغ‌های سنتی به روش خوابیده باهم‌ مقایسه کنیم، متوجه تفاوت تعداد بوته‌های این دو باهم خواهیم شد.

در روش مدرن و داربستی قارچ‌ها و بیماری‌ها دیده نمی‌شوند یا کمتر دیده می‌شوند، برای مبارزه با بیماری‌ها و ضدعفونی خاک به روش بدون ضرر مقالۀ پراکسیدین را مطالعه کنید. از طرفی درنوع کشت سنتی به دلیل برخورد مستقیم میوه با خاک بیماری و قارچ ایجاد می‌شود و کیفیت محصول کم می‌شود و بازارپسندی مناسبی ندارد.

درکل داربستی کردن باغ‌های انگور موجب افزایش کیفیت و جلوگیری از اتلاف محصول می‌شود.

کنترل علف هرز، شخم زمین، سم‌پاشی و هرس محصول از جمله ویژگی‌های مهم است که با کشت با روش داربستی می‌توان بدست آورد در صورتی که با کشت سنتی تمام این مراحل نیاز به نیروی انسانی و‌در نتیجه صرف هزینۀ بیشتر دارد.

پایه‌های داربست

در باغ‌های انگور پایه‌های داربست از مهم‌ترین عامل‌ها برای داربستی کردن است. عامل‌هایی مثل شرایط آب و هوایی‌ و اقلیم منطقه و وضعیت اقتصادی باغ‌داران در روش‌های مختلف استفاده از داربست‌ها موثر هستند.

انتهای پیام/د

منبع: فارس

کلیدواژه: کشت انگور استان یزد کشت داربستی خاتم جهاد کشاورزی کشت داربستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • شیرآلات اهرمی استاندارد باید چه ویژگی‌های داشته باشند؟
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • مقاومت ترموود در برابر آتش یک ویژگی مهم این چوب صنعتی است
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟