Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@15:40:28 GMT

کتابخانه‌های سیار روستایی کرج افزایش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۷۷۲۲

کتابخانه‌های سیار روستایی کرج افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، مهدی آقابراری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری کرج، در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کرج که در سالن غدیر فرمانداری برگزار شد، با اشاره به تغییر سبک مطالعه، گفت: ترغیب به مطالعه عموماً با نیاز به آگاهی آغاز می‌شود و با پیشرفت‌های علم نوین و ورود تکنولوژی‌های جدید، روش‌های مطالعه نیز دستخوش تغییر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک مرجع جستجوی کتاب در استان معرفی شود

وی کاهش سرانه مطالعه را نیز خاطرنشان کرد و افزود: علل این موضوع باید بررسی شود ضمن اینکه به موازات آن بسترهای لازم برای دسترسی سهل الوصول به کتاب ها از طریق بانک جامع کتابخانه های عمومی نیز باید فراهم باشد و بصورت عمومی اطلاع رسانی شود تا افراد برای تهیه کتاب دچار سردرگمی نباشند.

نمادهای شهری برای توسعه کتابخوانی

 آقابراری ادامه داد: اِلمان ها و نمادهای شهری برای ترویج مطالعه، تبلیغات و شیوه‌های جدید و طرح های کتاب خوانی برای ترغیب به کتابخوانی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

لزوم توسعه کتابخانه های سیار روستایی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری کرج گفت: راه اندازی کتابخانه های سیار روستایی، ایجاد شوراهای فرهنگ محلات هم از دیگر اقداماتی است که زمینه ساز ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بین اقشار مختلف جامعه خواهد بود.

 کتاب‌هایی که در قفسه خانه ها خاک می‌خورند سرمایه علمی و ملی هستند.

آقابراری در ادامه ضرورت فرهنگسازی اهداء کتاب از خانه تا محله‌ها را مورد تاکید قرار داد، گفت: کتاب‌هایی که درخانه‌ها خاک می‌خورند بعنوان سرمایه علمی و ملی هستند که باید با شیوه‌ها و سبک و سیاقی نو بتوانیم عزم همگانی را برای واگذاری کتاب ها در مجامع عمومی و استفاده همه مردم فراهم نماییم. 

وی افزود: ایجاد شوراهای فرهنگی محلات که از مباحث قرارگاه اجتماعی نیز بشمار می‌رود زمینه ساز انس و الفت اجتماعی و احصاء ظرفیت‌ها اجتماعی برای ایجاد پیوند بین این پتانسیل‌ها و ارتقاء سطح اجتماعی محله‌ها است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری کرج در بخش دیگری پیرامون برنامه ریزی برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان نیز گفت: برنامه‌های این حوزه کافی و راضی کننده نیست و باید بر حسب استعدادها و علایق دانش آموزان با نظر سنجی از آنها برای تابستانی متفاوت از ماه‌ها قبل برنامه ریزی کرد.

پرداخت سهم نیم درصد شهرداری به کتابخانه‌ها نیز از دیگر نکات طرح شده در این جلسه بشمار می رفت. آقابراری، گفت: شوراها نمایندگان مردم در پارلمان شهری هستند و باید مطالبه گر هزینه‌های صرف شده در این زمینه باشند و با تشکیل کمیسیون‌های فرهنگی و بهره مندی از ظرفیت نخبگان شهری و شناسایی آنها در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی طرح و برنامه اجرایی ارائه دهند.

بکارگیری شیوه‌های خلاقانه برای کتابخوانی، احصاء بانک اطلاعاتی ناشنوایان برای بهره مندی این قشر از ظرفیت بخش ناشنوایان دو کتابخانه امیرکبیر و حلی در کرج، توسعه کتابخانه‌ها در فضای آزاد شهری و پارک‌ها از دیگر موضوعات مورد اشاره در این جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کرج بشمار می‌رفت. 

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: کتابخانه سرانه مطالعه روستاها کتابخانه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۷۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ونوس بهنود- در دل یک مرکز تجاری جایی که انتظار نمی‌رود، بهشتی از 161 هزار یار مهربان تو را فرامی‌خواند. باغی از کتاب‌ها که می‌توانی رایگان امانت بگیری.

محمد رحیم شربت ملکی زمانی کتابفروشی داشت. اما اتفاقی موجب شد عطوفت انسانی را ارجح دانسته و کتاب را از دنیای داد و ستد پول و زر به دنیای تبادل اندیشه و عشق بکشاند.

در گفتگویی که از وی در فضای مجازی موجود است می‌گوید زمانی که می‌دیدم کسی به کتابخانه مراجعه می‌کند و قدرت خرید ندارد، متأثر می‌شدم. دنبال فکری بودم که بتوانم کتاب را به دست کتاب‌خوان واقعی برسانم.این بود که ماجرای استتثنایی‌ترین کتابخانه ایران زمین شکل گرفت.

آقای ملک مدتی بعد از ماجرای مراجعات افراد به کتابفروشی این مجموعه را تبدیل به کتابخانه‌ای جهت امانت کتاب کرد. برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره پدر و مادرش و ایجاد چرخه‌های دانش افزایی و مطالعه، باغ کتاب ملک در مرکز تجاری ولنجک متولد شد. مالک این مجموعه حتی برای اینکه میزبان خوبی باشد در سال 75 مرکز کارشناسی و در سال 81 مدرک کارشناسی ارشد خود از رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی را ضمیمه بینش متعالی خود ساخت.

131 هزار کتاب در گردش

این مجموعه که همنشینی 161 هزار کتاب است در طول زمان با همت مردم توسعه یافته است و امروز گفته می‌شود، نیمی‌از کتاب‌ها اهدایی خود مردم است. در وضعیت فعلی نیز حدود 131 هزار کتاب از تعداد کل کتاب‌ها در سراسر ایران و در شهرها و روستاها در گردش بوده و امانت در دست مردم است.

کتاب‌ها تا چندی پیش حتی به صورت موضوعی نیز قفسه‌بندی نشده بود و مخاطب با ورود به این ملک، با دریایی از کتاب‌ها مواجه می‌شد و باید می‌گشت تا الماسی که به سراغش آمده پیدا کند.  با قفسه‌بندی موضوعی بازدید‌ها بیشتر هم شده است.

موضوعاتی از جمله منطق، فلسفه، ادبیات، ادیان و مذاهب، کودک و نوجوان، زبان‌های خارجی، شعر، ادبیات و رمان و حتی کتاب‌های درسی دیده می‌شود و اینطور نیست که کتاب‌ها کیفیت لازم را نداشته باشد بلکه مردم با شور و اشتیاق بهترین و حتی کمیاب ترین کتاب‌های خود را به این مجموعه اهدا می‌کنند.

ببرید و 6 ماه بعد برگردانید

نه تنها در این کتابخانه فهرست جستجوی کتاب نیست بلکه مقوله‌ای به نام عضویت نیز وجود خارجی ندارد. در باغ بهشت کتاب به روی همه گشوده است و از 10 صبح لغایت9 شب در تمامی ‌روزهای هفته در خدمت علاقه‌مندان است. حتی قفسه‌ای در خارج از کتابفروشی با هزاران کتاب تعبیه شده که در صورت تعطیلی کتابخانه علاقه‌مندان بتوانند از آن جا کتاب خود را تهیه کرده و دست خالی نروند.

این مجموعه بر اساس اعتماد و رفاقت بنا شده و برای امانت کتاب‌ها هیچ مدرکی و حتی نام نویسی وجود ندارد. مراجعان کتاب‌ها را می‌برند و در صورتی که ساکن تهران باشند تا 6 جلد و در صورتی که از شهرستان‌ها آمده باشند تا 8 جلد می‌توانند کتاب با خود ببرند.

اما به گفته فعالان این کتابخانه، مردم اغلب کتاب‌ها را بر گردانده و حتی کتاب هم برای هدیه می‌آورند. شعار باغ کتاب ملک این است که اگر قادر نبودید کتاب را برگردانید حداقل به فرد دیگری برسانید تا او نیز مطالعه کند و گردش مطالعه برقرار بماند.

افرادی که در داخل ایران سکونت دارند می‌توانند کتاب‌های امانی را تا 6 ماه در نزد خود نگه دارند و افرادی که خارج از کشور هستند تا یک سال می‌توانند کتاب‌ها را در اختیار داشته باشند.

می‌توان گفت در وضعیتی که سه هزار و 741 باب  کتابخانه عمومی در کشور فعال است، باغ کتاب ملک به سادگی با ایجاد فضایی از دوستی و نشاط و اعتماد متقابل بیش از کتابخانه‌های عمومی ‌بازدید و مراجعه کننده داشته است و جالب آنکه هیچگاه نیازی به ارائه گزارش از عملکرد خود نداشته و در شبکه‌های اجتماعی محور اصلی را تقدیر از اهداکنندگان  کتاب و چهره‌های اهل قلم و خود مردم قرار داده است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی