Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان جهانی بهداشت (WHO) شیوع جهانی آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی (PHEIC) اعلام کرده است.

 

طبق اظهارات WHO شیوع این بیماری اکنون به ۷۵ کشور سرایت کرده است و بیش از ۱۶۰۰۰ مورد به طور رسمی ثبت شده است.

اعلام PHEIC مستقیماً از سوی تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل WHO منتشر شد، پس از آن که نشست اضطراری کارشناسان نتوانست به اجماع در مورد اینکه آیا شیوع آبله میمون در حال حاضر با طبقه بندی اضطراری مطابقت دارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها ۶ نفر از ۱۵ عضو هیئت کارشناسی از اعلامیه PHEIC آبله میمون حمایت کردند، با این حال، مدیر کل با این توصیه‌ها مخالفت کرد و رای تعیین کننده داد.

به طور خلاصه، ما شیوعی داریم که به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته است، از طریق روش‌های جدید انتقال، که ما در مورد آن اطلاعات کمی داریم، و معیار‌های مقررات بین‌المللی بهداشت را برآورده می‌کند.

به همه این دلایل، من تصمیم گرفته ام که شیوع جهانی آبله میمون نشان دهنده یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی است.

طبق گزارش‌ها، جوامع در برخی کشور‌ها نشان داده‌اند که به حداقل رساندن انگ مرتبط با آبله میمون - که برخلاف عفونت HIV ممکن است یک بیماری قابل مشاهده باشد - نیازمند توسعه رویکرد‌های جدید است که می‌تواند در چارچوب PHEIC چالش‌برانگیز باشد.

گزارش اپیدمیولوژیکی اخیر که توسط WHO تهیه شده است نشان می‌دهد که تا ۲۱ جولای، ۱۵۳۲۸ مورد تایید شده آبله میمون در ۷۴ کشور وجود داشته است.

این گزارش نشان می‌دهد که ۹۸.۸ درصد از موارد با داده‌های موجود مرد هستند و ۹۸.۱ درصد از این مردان همجنس‌گرا یا دوجنس‌گرا هستند.

آبله میمون یک بیماری مقاربتی نیست، اما تصور می‌شود که عمدتاً از طریق قطرات تنفسی و تماس نزدیک منتقل می‌شود.مطالعه جدیدی که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، بیش از ۵۰۰ مورد از این شیوع فعلی را ردیابی کرده است تا اولین نگاه قوی به ظاهر بالینی این بیماری ارائه دهد.

جان تورنهیل، نویسنده این مطالعه جدید از دانشگاه کوئین مری لندن، توضیح داد: تاکید بر این نکته مهم است که آبله میمون به معنای سنتی یک عفونت مقاربتی نیست، بلکه می‌تواند از طریق هر نوع تماس فیزیکی نزدیک به دست آید.

با این حال، کار ما نشان می‌دهد که عمدتا بیشتر انتقال‌ها تا کنون مربوط به فعالیت جنسی بوده است، در میان مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند. در حال گسترش است که به شناسایی سریع موارد جدید کمک می‌کند و به ما امکان می‌دهد راهبرد‌های پیشگیری مانند واکسن‌ها را برای افراد در معرض خطر بالاتر ارائه دهیم.

تحقیق نشان می‌دهد که ویروس یک دوره نهفتگی متوسط ​​هفت روزه دارد، اگرچه این دوره می‌تواند کمتر از سه روز و تا ۲۰ روز طول بکشد.

اولین علائم تب، بی حالی و سردرد است که ضایعات آبله مانند درد دست ها، پا‌ها و اندام تناسلی ظاهر می‌شوند. به طور غیرمنتظره، در همه موارد ضایعات گسترده دیده نشد.

تورنهیل گفت: در حدود ۱۰ ٪ از موارد تنها یک ضایعه تناسلی ایجاد شده است، که باعث می‌شود این بیماری از نظر علامتی شبیه به سایر بیماری‌های مقاربتی باشد.تورنهیل هشدار می‌دهد که آبله میمون را با سایر بیماری‌ها مانند سیفلیس یا تبخال اشتباه نگیرید.

در حالی که مهم است تأکید شود، اکثریت قریب به اتفاق موارد تأیید شده در حال حاضر به احتمال زیاد به تماس جنسی نزدیک نسبت داده شده اند، تعداد کمی از موارد با راه‌های ناشناخته انتقال ظاهر شده اند.

گزارش WHO به ۷۲ مورد تایید شده آبله میمون در کودکان اشاره می‌کند که حدود یک سوم آن در کودکان زیر چهار سال است.یک مطالعه موردی خاص، که اخیراً در گزارش Eurosurveillance مشخص شده است، درباره کودکی در هلند که با آبله میمون در اورژانس حاضر شده بود، صحبت کرد.

ردیابی تماس کامل نمی‌تواند چگونگی ابتلای کودک به ویروس را مشخص کند و محققان فرض کردند که انتقال تنفسی ممکن است نقش داشته باشد.تصور می‌شود که واکسن آبله موجود در حال حاضر در برابر آبله میمون موثر باشد و اگر بتوان منابع را به گروه‌های مناسب هدایت کرد، ممکن است بر آبله میمون غلبه شود.

از بسیاری جهات، اعلام PHEIC یک حرکت نمادین است، اما در واقعیت تمایل دارد توانایی WHO را برای گرد هم آوردن آژانس‌های بهداشتی مختلف در سراسر جهان برای یک هدف منحصر به فرد تقویت کند.

فرآیند PHEIC نسبتاً جدید است، اولین بار پس از شیوع سارس در سال ۲۰۰۲ توسعه یافت. از زمان تأسیس رسمی آن در سال ۲۰۰۹، هفت PHEIC اعلام شده است. اعلامیه جدید به این معنی است که در حال حاضر سه PHEIC در حال انجام است: فلج اطفال، کووید ۱۹ و آبله میمون.

 

منبع: سایت نیواطلس

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نشان می دهد آبله میمون حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۲۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است

او در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «تهاجم تمام عیار به رفح یک فاجعه انسانی خواهد بود.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین از طرف‌های درگیری خواست که آتش‌بس و برقراری «صلح پایدار» را برقرار کنند.

پیشتر مدیرکل سازمان جهانی بهداشت امروز (یکشنبه) از کودک‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد کرد و و آن را لکه ننگی بر پیشانی بشریت دانست.

 آدهانوم گبرسیوس اظهار کرد: کشتار و مجروح شدن هزاران کودک در غزه مایه ننگ تمام بشریت خواهد بود و این تجاوز باید پایان یابد.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین اضافه کرد: محرومیت از نیاز‌های اولیه از جمله غذا، سوخت و مراقبت‌های بهداشتی، غیرانسانی و غیرقابل تحمل است.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

پیشتر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز نسبت به حمله زمینی اسرائیل به رفح در غزه هشدار داد و اعلام کرد که عملیات نظامی در رفح «تأثیر مخربی بر فلسطینیان غزه» خواهد داشت.

دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی گفت: «همه اعضای شورای امنیت و بسیاری از دولت‌های دیگر به وضوح مخالفت خود را با چنین عملیاتی اعلام کرده‌اند. من از همه کسانی که بر اسرائیل نفوذ دارند می‌خواهم هر کاری که در توان دارند برای جلوگیری از این عملیات انجام دهند.»

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود که بیش از ۱.۲ میلیون نفر پس از فرار از بمباران اسرائیل در شمال غزه در رفح پناه گرفته اند. «این افراد غذای کمی دارند، به سختی به مراقبت‌های پزشکی دسترسی دارند، سرپناه کمی دارند و هیچ جای امنی برای رفتن ندارند. در شمال غزه، آسیب پذیرترین افراد - از کودکان بیمار گرفته تا افراد دارای معلولیت - در حال حاضر از گرسنگی و بیماری می‌میرند. ما باید هر کاری که ممکن است برای جلوگیری از یک قحطی کاملاً قابل پیشگیری و ساخت بشر انجام دهیم.»

وضعیت خاورمیانه پس از یکال حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و با کشته شدن ساکنان شهرک‌های مرزی و گروگان گیری بیش از ۲۴۰ گروگان به شدت بدتر شد. رادیکال‌ها این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس خواندند. اسرائیل محاصره کامل غزه را اعلام کرد و حمله به نوار و مناطق خاصی از لبنان و سوریه را آغاز کرد و پس از آن عملیات زمینی را در غزه آغاز کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح، فاجعه انسانی خواهد بود
  • مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران