Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین به برخی از مقام‌های آمریکایی تاکید کرد تا طرز تفکر دوران جنگ سرد را کنار گذاشته و از دامن زدن به تئوری "تهدید چین" پرهیز کنند.

به گزارش ایران اکونومیست، به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، این اظهارات از سوی دولت پکن پس از آن مطرح شد که مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد ارتش چین به طرز چشمگیری در پنج سال گذشته متخاصم‌تر و خطرناکتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست خبری گفت که آنچه که میلی گفته اصلا درست نیست. برخی از افراد در آمریکا همچنان گرفتار طرز تفکر دوران جنگ سرد هستند و تئوری "تهدید چین" را دائم دامن می‌زنند. هدف از این کار چیزی جز بهانه تراشی برای گسترش نیروهای نظامی آنها نیست.

سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: ایالات متحده بزرگترین هزینه نظامی جهان را دارد و به تازگی بودجه نظامی ۸۱۳ میلیارد دلاری را برای سال مالی آینده ارائه کرده است و حدود ۸۰۰ پایگاه نظامی در سراسر جهان دارد. از زمان تشکیل کشور آمریکا، ایالات متحده فقط ۱۶ سال در جنگ به سر نبرده است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، ژنرال میلی در سفری به منطقه هند- اقیانوسیه که شامل توقف روز یکشنبه در اندونزی بود، گفت که تعداد رهگیری جنگنده‌ها و ناوهای چینی در منطقه اقیانوس آرام توسط نیروهای ایالات متحده و سایر نیروهای شریک به طور قابل توجهی در طول زمان افزایش یافته و تعداد تقابل‌های ناایمن شدت گرفته است.

ژائو لیجیان افزود: چه کسی برای به نمایش گذاشتن ظرفیت‌هایش ناو و جنگنده به دیگر کشورها می‌فرستد؟ چه کسی همواره تلاش می‌کند تا صلح و ثبات منطقه‌ای را تهدید کند؟ چه کسی قطعا متخاصم است؟ حقیقت به یک چشم بر هم زدن مشخص است. من به مقام‌های آمریکایی تاکید دارم تا از طرز تفکر دوران جنگ سرد برحذر باشند و دامن زدن به تئوری "تهدید چین" را متوقف کنند.

وی در واکنش به اظهارات آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان درباره عملکرد چین مربوط به "یک کشور، دو سیستم" در تایوان نیز گفت: چنین اظهاراتی بازتاب دیدگاه‌های مغرضانه در قبال پکن است. چین هرگز جنگی را آغاز نکرده یا یک وجب از خاک سرزمین خارجی را به تصرف خود در نیاورده و تهدید علیه کشوری نبوده است.

بربوک گفته بود که آلمان با شرکایش برای کاهش وابستگی به چین همکاری خواهد کرد و باید اعلان چین را درباره حمله به تایوان جدی بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین بیان کرد، پکن بهترین سوابق امنیتی و صلح را در میان کشورهای بزرگ دارد و وقتی از صلح و امنیت سخن به میان می‌آید، چین همواره حامی استقلال و تمامیت ارضی همه کشورهاست و به روند توسعه صلح آمیز متعهد است. مساله تایوان یک مساله داخلی چین است و نیازمند مداخله‌های خارجی نیست.

وی ادامه داد: چین به سیاستگذاری خود درباره اتحاد مجدد صلح آمیز و یک کشور، دو سیستم پایبند است. کسی نباید این روند قاطع و قوی را تضعیف کند در غیراینصورت خواسته و توانایی مردم چین است که از تمامیت ارضی و یکپارچگی قلمروی کشور دفاع می‌کند.

ژائو لیجیان تاکید کرد، آخرین چیزی که امنیت و ثبات در آسیا- اقیانوسیه به آن نیاز دارد، جدایی از ناتو است. قرن بیست و یکم با چند قطبی مشخص می‌شود. دورانی که در آن چند کشور غربی بر همه چیز تسلط داشته باشند، گذشته است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: آمریکا ، چین ، تایوان ، آلمان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آمریکا چین تایوان آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۴۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند

دفتر کاپ گفته است که افغانستان در معرض یک «چرخه معیوب درگیری» قرار خواهد گرفت و تغییرات اقلیمی به عنوان یک تهدید چند برابر عمل می‌کند.

نشریه دیپلمات آسیا به نقل از دفتر کاپ اعلام کرد انزوای جهانی افغانستان و ناتوانی طالبان سبب ایجاد نگرانی‌ها مبنی بر گسترش بحران اقلیمی این کشور به منطقه و فراتر از آن شده است.

به گفته این نهاد، یکی از تأتیرات منفی به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، بازماندن این کشور از نشست‌های جهانی تغییرات اقلیمی، به‌شمول نشست‌های صندوق آب‌وهوای سبز (GCF) است.

بربنیاد این گزارش، افغانستان تنها می‌تواند ۴۰ درصد از برق مورد نیاز خود را تأمین کند که این تولید ناکافی، سبب مودجودیت حدود شش ساعت برق در مراکز صحی کشور شده است.

گفتنی است که افغانستان افزون بر بحران‌ سیاسی و اقتصادی با بحران تغییرات اقلیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

کاهش آب‌های زیرزمینی، سرازیرشدن سیلاب‌های ویران‌گر، بالا رفتن درجه حرارت، کاهش بارندگی، باران‌های بی‌موقع و تغییر رطوبت هوا از نشانه‌های تغییر اقلیم در افغانستان خوانده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • واکنش‌ها به اظهارات جنجالی مهدی نصیری در بی‌بی‌سی
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم