Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-معاون وزارت جهاد کشاورزی در همایش ملی طرح جهش تولید در دیمزار‌ها با بیان عملکرد وزارت درخصوص این طرح از امیدواری‌ها برای رسیدن به هفت میلیون تن خرید تضمینی گندم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا،  همایش ملی طرح جهش تولید در دیمزار‌ها با حضور سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی و مخبر معاون اول رئیس جمهور و جمعی از همراهان در سالن شهید نعمتی جم در وزارت جهاد کشاورزی در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در آغاز این همایش گفت: بحث امنیت غذایی با اتکا بر تولید داخلی همیشه بحث جدی است. وزارت جهاد کشاورزی با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تقریبا از سه سال پیش برنامه جهش تولید در دیمزار‌ها را شروع کرد. در سال گذشته در سطحی حدود 670 هزار هکتار و امسال دو میلیون و 600 هزار هکتار در دست اجراست. در این مدت به دستآورد‌های خیلی خوبی رسیدیم.
مهاجر افزود: امسال در سطح چهار میلیون و 200 هزار هکتار از اراضی دیم در 21 استان را در برنامه قرار دادیم. حال این طرح را در صورت داشتن پتانسیل و نیروی انسانی ماهر در استان‌ها تا مرز 5 میلیون هکتار را هم خواهند توانست ادامه دهند.
این مقام مسئول تصریح کرد: کل مساحت اراضی کشورمان 165 میلیون هکتار است که در حدود 37 میلیون هکتار از آن‏، امکان کشت وجود دارد. اراضی در چرخه کشت حدودا 18.5 میلیون هکتار است. البته کل سطح کشت اراضی آبی کشورمان الان 12 میلیون هکتار است. سطح اراضی آبی هم حدودا 8.7 میلیون هکتار است. کشت سالانه اراضی زراعی آبی هم حدودا 6 میلیون هکتار است. کشت دیم در کشور حدودا 6 میلیون هکتار است. به طور کلی‏، کل اراضی که در چرخه دیم (کشت و آیش) هستند‏، حدودا 8.5 میلیون هکتار است و کشت سالانه اراضی دیم که صورت می‌گیرد حدودا 6 میلیون هکتار و آیش مان حدودا 2.5 میلیون هکتار است. اراضی تحت کشت که بارش بیشتر از 250 میلیمتر دارند 7.8 میلیون هکتار است.
مهاجر اضافه کرد: طرح جهش تولید هم در موسسه تحقیقات دیم و هم در سیمیت و‌ای کارگاه در دنیا و ایران کار شده است. در سال نخست حدود 670 هزار هکتار در شش استان و 70 شهرستان با 73 هزار بهره بردار کار را شروع کردیم. علیرغم اینکه میزان بارندگی هایمان در 70 سال گذشته بی سابقه بود. به عنوان مثال در کرمانشاه میزان بارندگی معمولی در مدت سال‌های گذشته حدودا 485 میلیمتر است، اما در سال گذشته 234 میلیمتر بود. این شاخصه‌ها نشان می‌دهد که این خشکسالی متاسفانه بازهم ادامه پیدا کرده است. یکی از شاخصه‌ها بیمه کردن این اراضی بوده است که بتواند به کشاورزان مان کمک شایانی کند.
این معاون وزیر با بیان فرمایشات حضرت امام خامنه‌ای که اقدامات برای آینده امیدبخش است و با جدیت دنبال شود، تا انشاالله به نتایج مطلوبی برسیم، گفت: این نوید را داد که طرح را با جدیت بیشتری ادامه دهیم. بطور کلی در مدت دو سال در سطحی حدود دو میلیون و 600 هزار هکتار با حدود 230 هزار بهره بردار پوشش داده شد. البته امسال چهار میلیون و 200 هزار هکتار را تحت پوشش رسمی این طرح قرار گرفت و تا حدود پنج میلیون هکتار نیز طرح را باز گذاشتیم که گسترش یابد. امیدواریم که با اجرای طرح در اوضاع کنونی بتوانیم به رکورد مطلوبی برسیم و کشور را برای همیشه خودکفا نگهداریم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در پایان سخنرانی اش گفت: خرید تضمینی گندم در کشور از مرز شش میلیون تن گذشته است و امیدواریم که انشاالله حدودا از شش و نیم میلیون تن بگذرد و حتی اعتقاد داریم که انشاالله به هفت میلیون تن (خرید گندم) هم خواهد رسید. ما بقی محصولات نیز در همین حدود جهش تولید خیلی خوبی دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی میلیون هکتار هزار هکتار جهش تولید میلیون تن طرح جهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۵۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.
وی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، سال گذشته بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.
وی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی اضافه کرد: سال گذشته در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.
یوسفی همچنین گفت: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.
وی با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.
وی اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.
یوسفی اضافه کرد: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.






دیگر خبرها

  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد