Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@23:30:24 GMT

◄ آخرین جزئیات پروژه راه‌آهن کرمانشاه-خسروی

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۵۱۸۶

◄ آخرین جزئیات پروژه راه‌آهن کرمانشاه-خسروی

تین نیوز

راه آهن کرمانشاه-خسروی یکی از پروژه های نیمه تمام بزرگ استان کرمانشاه طی سالیان گذشته است که به دلیل کمبود اعتبارات رها شده و نیازمند توجه دولت سیزدهم برای تکمیل آن است.

به گزارش تین نیوز، سال ۱۳۹۷ خط ریلی کرمانشاه با عنوان بزرگترین راه‌آهن غرب کشور با طول ۶۰۵ کیلومتر با اتصال شهر کرمانشاه به خط ریلی ملایر-اراک شروع به کار کرده و از پروژه‌هایی است که به پایان نرسیده به صورتی که خط نیمه تمام راه‌آهن پس از گذر از اسلام آبادغرب، گیلانغرب و قصر شیرین در نهایت می‌بایست به مرز خسروی در مرز ایران به عراق برسد و در ادامه این خط ریلی در کشور عراق پس از عبور از خانقین به بغداد و موصل ختم شده و پس از آن در دیرالزور، رقه و حلب در کشور سوریه ادامه پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با راه اندازی این خط ریلی نقل و انتقال مسافران و زائران عتبات عالیات و از سوی دیگر حرم امام رضا (ع) به راحتی انجام گرفته و همگی به راه اندازی خط ریلی کرمانشاه به خسروی وابسته است که این راه‌آهن موجب اتصال مسیر شرق به غرب کشور و سپس به کشور عراق است که با راه اندازی این مسیر ریلی مبادلات تجاری کشور ایران و عراق، سوریه و کشورهای مدیترانه به راحتی انجام خواهد گرفت.

در روزهای پایانی دولت اول اصلاحات پروژه راه آهن غرب کشور آغاز به کار کرد و تا سال ۱۳۸۴ پیشرفت چندانی مشاهده نشد و سپس اجرای برنامه‌های پروژه به دولت‌های نهم و دهم واگذار شد تا با اجرای برنامه‌های خود بزرگترین پروژه عمرانی غرب کشور را پیش برده و تحول اقتصادی کشور را رقم زنند اما در دولت‌های نهم و دهم وعده‌های راه آهن غرب کشور بر زمین ماند و در سال ۹۲ مجدد امیدها به سمت دولت تدبیر و امید انتقال یافت.

بی توجهی مسئولین به پروژه در سال‌های ۹۴ تا ۹۷ تذکر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشت و قول‌های مسئولین در دولت یازدهم و دوازدهم یکی پس از دیگری از یاد می‌رفت و تنها پروژه راه آهن غرب کشور ماندگار مانده بود که کمبود اعتبارات مشکلات راه آهن غرب کشور را به تأخیر انداخته بود.

پروژه راه‌آهن غرب کشور پس از افتتاح خط راه آهن ملایر به کرمانشاه به ۲ فاز کرمانشاه- اسلام آبادغرب و اسلام آبادغرب- خسروی به تقسیم شده و تاکنون هیچکدام از این ۲ فاز به مرحله بهره برداری نرسیده است.

علاوه بر تجار و بازرگانان که با این خط ریلی به بازارهای خارجی دسترسی آسان‌تری پیدا می‌کنند، زوار عتبات عالیات و اماکن مقدسه سوریه نیز از آن بهره خواهند برد و مسیر بلندمدت در نظر گرفته شده برای راه‌آهن کرمانشاه یکی از خطوط اصلی جاده تجاری ابریشم است که در صورت تحقق می‌تواند احیاگر این مسیر مهم باشد.

تکمیل پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی در پی تأمین اعتبارات

مسعود فرامرزیان مجری طرح پروژه راه آهن کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پروژه راه‌آهن غرب کشور از پروژه‌های بین‌المللی بوده که وصل کردن شرق به غرب یکی از مهم‌ترین اهداف این پروژه است و این پروژه از سال ۱۳۹۸ از سمنگان عراق آغاز و تا سال ۱۳۹۰، ۹۰ کیلومتر تا ملایر را به بهره‌برداری رسانده است.

وی افزود: پروژه محور کرمانشاه به خسروی با طول ۲۶۳ کیلومتر در پنج قطعه تقسیم بندی شده و قطعات یک تا سه یعنی تا کیلومتر ۱۴۰ فعال بوده و ۸۲ درصد زیرسازی این محور یعنی کرمانشاه- اسلام‌آباد پیش‌رفته است که طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده و در صورت تزریق منابع خط کرمانشاه به اسلام‌آبادغرب تا سال ۱۴۰۳ و در ادامه خط اسلام‌آبادغرب-خسروی تا سال ۱۴۰۵ به پایان برسد و قابل ذکر است شرط پایان رسیدن خط اسلام‌آبادغرب به خسروی پیش بردن همزمان کار با خط کرمانشاه- اسلام آبادغرب است.

مدیر پروژه راه‌آهن کرمانشاه تصریح کرد: در سال‌های گذشته ۵۰ تا ۶۰ میلیارد هزینه برای هر کیلومتر راه‌آهن صرف شد به صورتیکه ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ هزینه مسیر اسلام آبادغرب بوده ولی با گذشت چندین سال در حال حاضر برای بهره برداری این مسیر ریلی یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه احتیاج است.

وی گفت: اتصال راه‌آهن جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه از اهداف بلند مدت و یک ارتباط ریلی مهم بین ایران و عراق بوده که مسیر راه‌آهن کرمانشاه_خسروی حلقه‌ای از ترانزیت شرق به غرب است و باعث تسهیل در راه‌های ارتباطی کربلا، نجف، سوریه و دیگر امکان زیارتی می‌شود.

فرامرزیان بیان کرد: راه‌آهن کرمانشاه زیر مجموعه راه‌آهن اراک بوده و پیگیری‌های انجام شده باید از طریق این راه‌آهن صورت گیرد و مسیر اصلی اراک-ملایر، ملایر-کرمانشاه و کرمانشاه-خسروی است.

تخصیص اعتبار ویژه به پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در سفر خود طی سال گذشته به استان کرمانشاه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اختصاص اعتبارات برای تکمیل پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی، اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم توجهات قابل توجهی به پروژه راه‌آهن کرمانشاه به خسروی خواهد شد و برای تسریع در کار این پروژه برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است.

وی افزود: بودجه‌ای که در سال‌های گذشته به این پروژه اختصاص داده شده پیشبرد نیمی از کار بوده ولی برای پیشرفت با سرعت بالاتر در بودجه سال جدید اعتبارات خوبی برای این پروژه در نظر گرفته شده است.

با سفر رئیس جمهور در تیرماه سال ۱۴۰۱ به کرمانشاه صحبت‌هایی در رابطه با پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی در جلسات مختلف به این نکته اشاره شد و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست‌هایی از رئیس جمهور و هیئت دولت داشته تا بار دیگر پیشرفت در این پروژه مشاهده شود.

تکمیل پروژه راه آهن کرمانشاه از مصوبات دولت سیزدهم

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران به مشکلات این استان اشاره و اظهار کرد: برای حل مشکلات مردم کرمانشاه اعتبارات ویژه‌ای در قالب مصوبات سفر استانی در نظر گرفته‌ایم.

وی در جلسه شورای اداری به پروژه راه آهن کرمانشاه اشاره کرد و افزود: تکمیل پروژه راه آهن کرمانشاه یکی از مصوبات سفر هیئت دولت به کرمانشاه است و این مسیر برای انتقال مسافرین و زائرین عتبات عالیات و برای حمل بار در حوزه صادرات نقش بسزایی دارد و باید راه‌اندازی شود.

رئیس جمهور بار دیگر در سفر یک روزه خود به کرمانشاه در نشست خبری با اصحاب رسانه تصریح کرد: تکمیل راه‌آهن کرمانشاه و اتصال به مرز خسروی از مواردی است که پیگیری آن لازم و ضروری است اما ممکن است این پروژه بزرگ طی سال‌های آینده نیز تکمیل نشود.

راه آهن کرمانشاه ظرفیتی برای مبادله با کردستان عراق و مطالبه مردمی است

آرش زره تن لهونی نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: راه‌آهن کرمانشاه به خسروی ظرفیت مرزها و وجود چندین مرز مبادلاتی با کشور عراق، ظرفیت مبادله با اقلیم کردستان عراق از دیگر مطالبات استان کرمانشاه است.

حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با مطالبات مردمی در پی سفر رئیس جمهور به کرمانشاه بیان کرد: مردم کرمانشاه در سفر استانی رئیس جمهور مطالبات مهمی از دولت سیزدهم دارند، از این مطالبات می‌توان به اتصال راه‌آهن کرمانشاه به خسروی برای فعال شدن ترانزیت، ساماندهی آزادراه کربلا است.

چشم انتظاری برای تحقق وعده‌های دولت سیزدهم

سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه می‌تواند مشکلاتی از استان کرمانشاه را حل کرده و با توجه ویژه به راه‌آهن و مطالبات مردم مشکلاتی از جمله اشتغال، بیکاری و اقتصاد مناطق غرب کشور را به حداقل رساند.

با توجه به تأکیدات فراوانی که از سوی مردم و نمایندگان استان کرمانشاه در خصوص ضرورت راه اندازی راه آهن انجام شد و طبق گفته‌های رئیس جمهور در جلسات و نشست‌های خود در استان کرمانشاه حالا باید چشم دوخت به وعده‌ها، مصوبات و اعتبارات جدیدی که دولت سیزدهم خود را به آنها متعهد دانسته و باید دید که آیا این پروژه نیمه تمام با قدمتی چندساله به دست دولت انقلابی به پایان می‌رسد و افتتاح این پروژه را که تحولی نوین برای کشور و استان‌های غربی تلقی می‌شود را به نام خود ثبت می‌کند یا خیر.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: مرز خسروی خط ریلی کرمانشاه راه آهن کرمانشاه خسروی راه آهن غرب کشور پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی تکمیل پروژه راه آهن کرمانشاه پروژه راه آهن غرب کشور کرمانشاه خسروی استان کرمانشاه اسلام آبادغرب دولت سیزدهم راه اندازی رئیس جمهور انجام شد خط ریلی تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۵۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی

محمدطیب صحرایی در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران با حضور رئیس جمهور، عنوان کرد: مشکلات استان هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه های فعلی حل نمی شود و این استانها نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

به گزارش ایرنا، وی پیشنهاد داد که برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

به گفته صحرایی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح ها و اقدامات نیمه تمام است. به عنوان نمونه دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالی که بسیاری از ساختمان و زیرساخت های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند.

استاندار کرمانشاه در ادامه گفت که اکنون ترمیم تخریب های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صحرایی یکی دیگر از طرح های زیربنایی و اشتغالزای استان را «راه آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می تواند منجر به رونق طرح ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان ها شود.

در ادامه این جلسه، رئیس جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و استانداران، به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در استان کرمانشاه نشان می دهد این استان در فصل بهار سال گذشته با ۱۵/۴ رتبه اول بیکاری کشور، در فصل تابستان با نرخ بیکاری ۱۳.۶ رتبه دوم بیکاری و در فصل پاییز با نرخ ۱۲.۹ در رتبه سوم بیکاری کشور قرار گرفت.

استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرح اشتغالزایی بهبود یافتگان مراکز یاورشهر اجرایی شد

دیگر خبرها

  • کار سختی در جام کافا داریم/ملی پوشان تاکتیک پذیر هستند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی به شهر جوانرود
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای یک‌هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی
  • با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد