Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@17:08:30 GMT

جزییات اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۵۹۰۲

جزییات اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها

وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها در کشور اجرا می شود.

به گزارش ایران اکونومیست، سید جواد ساداتی نژاد در همایش آغاز سال زراعی جدید گفت: توسعه دیم‌زارها از راهکار مهم برای تأمین امنیت غذایی در کشور است و از سه نظر حائز اهمیت است؛ نخست آنکه مورد تاکید رهبر انقلاب بوده و به شدت پیگیری می‌شود و این نشانگر آن است که نگاه ژرفی در عالی‌ترین مقام کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته دوم اینکه ظرفیت‌های عظیم تولید در این بخش موجود است و سوم اینکه اجرای این طرح حمایت از کشاورزان نجیب دیم‌کار خواهد بود.

وی اضافه کرد: افزود: در دنیا کشت دیم اهمیت خاصی دارد اما در کشور ما تا حدودی فراموش شده است در حالی که فشار به آب‌های زیرزمینی و محیط زیست در شرایط دیم‌کاری بسیار کم است.

به گفته ساداتی نژاد امسال طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور در سطح ۵.۲ میلیون هکتار با همت ستاد اجرای فرمان امام (ره) برگزار و پیش‌بینی می‌شود که جهش بزرگی در تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایجاد کند.

وزیر جهاد کشاورزی خطاب به محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور که در این همایش حضور داشت، اضافه کرد: برای اجرای این طرح ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و این میزان مبلغ در سال اول اجرا برگشت می‌شود.
ساداتی‌نژاد ادامه داد: این طرح اتفاق بزرگی در بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور است زیرا در حال حاضر تنها ۸ درصد تولیدات کشاورزی ما از دیم‌زارهای است در حالی که این رقم در دنیا ۶۰ تا ۷۰ درصد است.

وی با اشاره به اینکه ابتدا قرار شد که امسال ۲.۴ میلیون هکتار به اجرای این طرح اضافه شود، گفت: اما در نهایت تصمیم‌گیری شد که علاوه بر این رقم، ۱.۲ میلیون هکتار هم به صورت داوطلبانه در کشور اجرا شود که سطح کل اجرا به ۵ میلیون هکتار خواهد رسید.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اجرای این طرح حداقل غذای ۲۰۰ هزار نفر را پوشش می‌دهد، ادامه داد: میانگین تولید در سطح دیم‌زارهای کشور ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است که بنا داریم با استفاده از بذرهای مناسب تولید در سطح را افزایش دهیم.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه امام راحل در سال‌های ۶۴ و ۶۵ به اهمیت تولید در دیم‌زارهای کشور تأکید کرده بودند، گفت: این مسأله اهمیت موضوع را نشان می‌دهد و ما پس از ۳۶ سال تازه می‌خواهیم این طرح را اجرا کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ظرفیت‌های زیادی در بخش شیلات وجود دارد و ما از ۵۷۰۰ کیلومتر سواحلی که داریم به خوبی نتوانسته‌ایم استفاده کنیم این در حالی است که ظرفیت‌های تولید ثروت در این بخش حتی بیشتر از دیم‌زارها است و باید به طرح جهش تولید در شیلات بپردازیم.

ساداتی نژاد تصریح کرد که تولید در این بخش به اندازه‌ای اهمیت دارد که در حال حاضر حتی یک کیلوگرم میگوی تولیدی کشور روی زمین نمی‌ماند و همه آنها صادر می‌شود و چین مشتری عمده بزرگ ما است.

زیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در کنار طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها و جنگ روسیه و اوکراین به هیچ عنوان از نظر تأمین مواد غذایی کم نیاوردیم، گفت: شاید نتوانستیم این موارد را رسانه‌ای کنیم ولی از اهمیت این موضوع کم نمی‌شود.

ساداتی نژاد با بیان اینکه کشورهای مدعی نیز در طول جنگ روسیه و اوکراین ناچار به سهمیه بندی مواد غذایی شدند، افزود: با این حال ما در کشور حتی با مازاد تولید مواجه بودیم و وزارت جهاد کشاورزی در مواقعی اقدام به خرید تولیدات مازاد می‌کرد.

وی در پایان با اشاره به اینکه میزان جوجه‌ریزی در سال‌جاری به ۱۳۵ میلیون قطعه در ماه رسیده است، گفت: قیمت‌های سرسام‌آور در بازارهای جهانی، موجب رشد قیمت کالاها در داخل شده اما باید تلاش کنیم که به این مساله فائق آییم.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: دیمزار ، جهش تولید

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دیمزار جهش تولید وزیر جهاد کشاورزی طرح جهش تولید اجرای این طرح میلیون هکتار تولید در دیم ساداتی نژاد دیم زارهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۵۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف غفارزاده با بیان اینکه افتتاح سد قیزقلعه‌سی به عنوان مهمترین طرح مرزی شمال غرب کشور با حضور آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران و الهام علی‌اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان طی روزهای آینده صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: این طرح شامل توسعه سد مخزنی خداآفرین در ۱۹۶ کیلومتری پایین دست سد ارس با حجم ۱.۶ میلیارد مترمکعب، افتتاح سد بین‌المللی قیزقلعه‌سی و نهایتاً بهره‌برداری از کانال و شبکه پایاب به منظور آبیاری اراضی کشاورزی به وسعت ۷۴ هزار هکتار (۱۲ هکتار سهم آذربایجان‌شرقی و ۶۲ هزار هکتار سهم استان اردبیل) است که تماماً توسط دانش و توان فنی و مهندسی داخلی باز طراحی و اجرا شده است.

وی یادآور شد: احداث و بهره‌برداری از این پروژه علاوه بر تأمین آب اراضی شبکه پایین دست و رونق کشاورزی، اسباب توسعه اقتصادی منطقه و همچنین افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری را فراهم خواهد آورد.

غفارزاده با اشاره به دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبیاری تحت فشار در منطقه گفت: اجرای این طرح موجب استفاده بهینه از منابع آب و خاک و تحقق حقابه‌های مرزی، تبدیل شیوه‌های سنتی کشاورزی به شیوه‌های مدرن و صنعتی و ساماندهی عشایر با افزایش درآمد خانوارها، ایجاد اشتغال برای ۴۰ هزار نفر و جلوگیری از مهاجرت و توسعه فعالیت صنایع جانبی و تبدیلی خواهد شد.

غفارزاده اضافه کرد: سد قیز قلعه‌سی در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در ۱۲ کیلومتری پایین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در حد فاصل مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای بهره‌برداری مشترک احداث شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیچیدگی فنی و اجرای تجهیزات هیدرومکانیکال این پروژه خاطرنشان کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی به طول تاج ۸۳۴ متر و ارتفاع ۳۷ متر و ۲ واحد نیروگاهی ۴۰ مگاواتی با انرژی قابل استحصال سالیانه ۲۷۰ گیگاوات ساعت در دو طرف است.

غفارزاده خاطرنشان کرد: طراحی این سد براساس سیلاب ۱۰ هزار ساله معادل سه هزار و ۴۴۰ مترمکعب بر ثانیه بوده که از طریق مجاری تخلیه‌کننده تحتانی و سرریزهای رادیال گیت در طرفین در نظر گرفته شده است.

کد خبر 6098721

دیگر خبرها

  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع