Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@22:56:33 GMT

سرعت انتقال سویه جدید امیکرون بی‌سابقه است

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۱۳۶۳

سرعت انتقال سویه جدید امیکرون بی‌سابقه است

به گزارش فارس، سید محمد علوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به آغاز موج جدید کرونا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عموما این موج از کشورهای با تکنولوژی بالا و امکانات زیاد اما بدون نظم و انضباط آغاز شده است.

وی با اشاره به نقش بارز واکسیناسیون و استفاده از ماسک در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا افزود: مساله این است که آیا مسئولان به این باور رسیده‌اند که ماسک و واکسیناسیون نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد؟

متولیان بهداشت کشور از ماسک استفاده نمی‌کنند

علوی گفت: به نظر می‌رسد اکثر متولیان امر، ماسک را قبول ندارد و در جلسات، بدون ماسک حضور پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ویدیویی که در فضای مجازی منتشر شده در اتاق یکی از مسئولان تراز اول وزارت بهداشت ۱۰ نفر حضور داشتند که حتی یک نفر از این افراد ماسک استفاده نکرده بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ویژگی زیرواریانت‌های جدید کرونا گفت: سرعت انتقال BA۴ و BA۵ تاکنون بی‌سابقه بوده است. سرعت انتقال این سویه‌ها در حد سرخک بالا است و یک مبتلا به این سویه‌ها می‌تواند ۱۸ تا ۱۹ نفر را درگیر کند.

علوی بیان کرد: علائم بالینی این سویه‌ها نیز متفاوت است و تب، سر درد، درد عضلانی و کمر درد علائم بارز این سویه‌ها هستند.

تب طولانی از عوارض ویروس کرونای جدید

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: لانگ کووید – ۱۹ (کووید طول‌کشیده) نیز نوع جدیدی از این بیماری است به این معنی که وقتی کسی مبتلا می‌شود، بیماری به راحتی دست از سرش برنمی‌دارد و ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها بعد نیز فرد از علائم بیماری رها نشود.

وی افزود: برخی می‌گویند که کرونا در حد یک سرماخوردگی ساده است بنابراین نیازی به تزریق واکسن یا استفاده از ماسک نیست در حالی که یک سری علائم کرونا در مبتلایان می‌مانند و تا آخر فرد را رها نمی‌کنند.

علوی بیان کرد: تب طولانی، ضعف، اختلالات گوارشی، اختلالات نورولوژی، بی‌خوابی وحشتناک، معده درد، اسهال مزمن، اختلالات قاعدگی و یک سری علائم عجیب و غریب دیگر در پدیده لانگ کووید – ۱۹ یا شرایط بعد از کووید – ۱۹ رخ می‌دهد و ۱۰ درصد از مبتلایان دچار این حالت می‌شوند.

شدت آلودگی در کشورهای همسایه بالاست

علوی با اشاره به شدت آلودگی در همسایگان ایران تصریح کرد: ایران با افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و آذربایجان همسایه است و در این کشورها بیماری‌هایی وجود دارد که با توجه به تردد مردم این کشورها از ایران، ما را در معرض این بیماری‌ها قرار می‌دهند.

وی بیان کرد: سال‌ها است در ایران سرخک ریشه‌کن شده است اما در افغانستان موارد متعددی از سرخک، سل مقاوم به درمان، التور و بیماری‌های دیگر وجود دارد.

چرخش ویروس در عراق 10 برابر کشور ایران است

علوی اضافه کرد: در موج جدید کرونا نیز کشور عراق از نظر ابتلا و فراوانی بعد از کشور انگلیس قرار دارد. در یکی دو هفته اخیر چرخش ویروس در عراق ۱۰ برابر بیشتر از ایران است که با تردد زائران در این کشور، بیماری را با خود به ایران می‌آورند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: احتمال وجود BA۴ و BA۵ در کشور عراق بسیار زیاد است بنابراین یکی از خطرات عمده ورود این سویه‌ها از طریق مرزها است که باید مرزها شدیدا کنترل شوند.

وی خاطرنشان کرد: قرارگاهی در این خصوص تشکیل شده است و در حال آماده‌سازی خود برای اربعین هستند اما در واقعیت با توجه به افزایش ترددها، از سه هفته پیش سفرهای اربعین را داشته‌ایم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره مسائل بهداشتی در مرزها گفت: مساله پساب‌ها، پسماندها، نذورات و بهداشت آب و یخ در مرزها برخی از مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند. باید هر چه سریعتر برای آماده‌سازی مرزها اقدام شود زیرا کمی دیر شده است.

واکسیناسیون در خوزستان لاک‌پشتی است

علوی با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا در خوزستان گفت: واکسیناسیون در خوزستان بسیار لاک‌پشتی است. در روز گذشته ۲۰۰ تا ۳۰۰ دوز واکسن برای نوبت اول، ۲۸۰ تا ۳۰۰ دوز واکسن برای نوبت دوم، ۷۰۰ تا ۸۰۰ دوز برای نوبت سوم و حدود ۳ هزار دوز برای نوبت چهارم تزریق شده است.

وی افزود: مجموع واکسن‌های تزریق شده در این مدت به ۵ هزار دوز نمی‌رسد این در حالی است که در خوزستان تا ۷۵ هزار دوز واکسن در یک روز تزریق شده است.

وی با اشاره به وجود شرایط مناسب برای واکسیناسیون و موجودی خوب واکسن بیان کرد:متاسفانه مراجعه‌کنندگان کم هستند که باید سریعا برای ترغیب مردم به واکسیناسیون اقدام شود.  

علوی تصریح کرد: کسی که واکسن دریافت می‌کند نباید بیمار باشد و مشکوک به بیماری یا در دوره کمون نیز نباشد. اگر کسی در معرض فرد آلوده باشد نیز باید مدتی صبر کند و بعد واکسن دریافت کند.

وی بیان کرد: با توجه به سرایت بالای سویه‌های جدید، تجمعات می‌توانند نقطه آغازین انتشار بیشتر بیماری باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه با اقدامات انجام شده خوزستان تاکنون شش موج را تجربه کرده است، گفت: این توانایی در خوزستان وجود دارد که این موج را کنترل کنیم اما باید اراده قوی در این زمینه داشته باشیم.

منبع: الف

کلیدواژه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سویه ها برای نوبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور