Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@19:57:58 GMT

مکرون بحران جهانی غذا را به گردن روسیه انداخت

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۲۳۴۴

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز سه شنبه در نخستین روز از تور چهار روزه خود به سه کشور آفریقایی، در کامرون اظهار داشت: فرانسه مورد حمله برخی قرار گرفتیم که تحریم‌های اروپا را عامل بحران جهانی غذا از جمله در آفریقا می‌دانند اما این کاملا نادرست است. این روزنامه فرانسه با اشاره به سفر اخیر رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه به چهار کشور آفریقایی، سخنان مکرون را اشاره ضمنی به مقاله منتشر شده از سرگئی لاوروف در یکی از روزنامه‌های جمهوری کنگو (Les Dépêches de Brazzaville) مبنی بر تاثیر تحریم‌های اروپا علیه مسکو و در نفی تبلیغات غربی و اوکراینی که ادعا می‌کنند روسیه قحطی صادر می‌کند، ارزیابی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ به قهرمانی فرانسه واکنش نشان داد+عکس

شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ نیز در مورد این سفر نوشت: آغاز تور آفریقایی مکرون برای نخستین سفر خود به کامرون و آفریقای مرکزی با هدف احیای روابط سیاسی و اقتصادی ۲ کشور صورت گرفته است.

بر اساس گزارش این شبکه تلویزیونی، این اولین سفر مکرون به قاره آفریقا از زمان انتخاب مجددش در ماه مه گذشته و همچنین اولین سفر یک رئیس دولت فرانسه به یائونده از سال ۲۰۱۵ که فرانسوا اولاند به آنجا رفت، به شمار می‌رود.

توسعه همکاری‌های نظامی - امنیتی فرانسه در قاره آفریقا

رئیس جمهور فرانسه در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه ما امنیت قاره آفریقا را رها نخواهیم کرد، بر تمایل پاریس برای همکاری مجدد نظامی و امنیتی در این قاره تاکید کرد.

وی ادامه داد: فرانسه با حمایت و به درخواست شرکای آفریقایی خود، قاطعانه به امنیت این قاره متعهد خواهد ماند.

واکنش روزنامه لوموند فرانسه به درگذشت کیارستمی/عکس

مکرون اظهار داشت: ما در حال سازماندهی مجدد سیاست‌های خود با عقب‌نشینی از مالی هستیم چراکه دیگر چارچوب سیاسی وجود ندارد تا سیستم خود را فراتر از ساحل، به خلیج گینه و کشورهای کمربند دوم گسترش دهیم.

رئیس جمهور فرانسه که سفر چهار روزه خود به کامرون، بنین و گینه بیسائو را دوشنبه شب آغاز کرده است، گفت: گروه‌های تروریستی در حال گسترش و ایجاد تنش در کل منطقه هستند.

وی اضافه کرد: فرانسه باید به درخواست کشورهای آفریقایی، با حضور بیشتر در حوزه‌های آموزش، تجهیزات و حمایت، به شکلی واضح‌تر در این منطقه حضور داشته باشد.

مکرون تقویت ارتش‌های منطقه و توسعه همکاری‌ها در حوزه امنیتی، دفاعی و دیپلماسی را از گام‌های آتی فرانسه در قاره آفریقا اعلام کرد.

وی تاکید کرد: این حوزه‌ها تنها مولفه‌های هستند که هم به شرایط اضطراری امنیتی در مواجهه با تروریسم پاسخ می‌دهند و هم به عوامل اصلی تروریسم حمله می‌کنند.

دیدار عروس و پسر داریوش ارجمند با لویی در فرانسه+عکس

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سرگئی لاوروف فرانسه امانوئل مکرون قاره آفریقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • ببینید | نماینده اصولگرای مجلس تقصیر هک شدن سامانه مجلس را گردن عضو شورای شهر انداخت!
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • لوآور رده پانزدهمی، جشن قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن را به تاخیر انداخت