Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@16:16:47 GMT

چه کسانی از متوفی ارث می برند؟

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۲۶۲۰

یکی از مهم‌ترین دعواها بعد از فوت اشخاص، تقسیم اموالی است که از او باقی مانده است. اما این نکته درمورد «ارث» همیشه صادق است که شرایط بدهی ها و بررسی اموال دقیق مرحوم هم زمانبر است و هم مشخص نیست. ناطقان: زمانی که فردی فوت می کند رابطه وی با اموالش قطع می شود و به طور قهری و غیرارادی اموال و ماترک متوفی به ورثه تعلق می گیرد و به اصطلاح به ارث می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم‌ترین دعواها بعد از فوت اشخاص، تقسیم اموالی است که از او باقی مانده است. بعضی افراد قبل از فوت، اموالی را می‌بخشند و یا درخواست‌هایی برای بعد از مرگشان دارند که این کار با «وصیت» انجام می‌شود.

مفهوم ورثه

ورثه به افرادی گفته می شود که وارث مال و اموال شخص فوت شده هستند که به مجموع این افراد وراث گفته می شود. بدین ترتیب وراث نقش قائم مقام فرد فوت شده را دارند و از این رو می توانند در اموال متوفی تصرف کنند. ترکه پس از فوت فرد متوفی باید بدهی ها و دیون متوفی را پرداخت کنند. در این مورد بهتر است از حضور یک وکیل ارث بهره ببرند تا مراحل انجام کار به خوبی صورت گیرد. در اینجا چند نکته مهم وجود دارد که وراث باید قبل از تقسیم ارث به این موارد توجه نمایند.

اولین مورد، هزینه کفن و دفن خود مرحوم است که باید متعارف باشد.

دومین موردی که قبل از تقسیم ارث باید از ماترک برداشته شود، خرج مدیریت اموال مرحوم و صورت‌برداری و تعیین ارزش این اموال است.

یکی دیگر از موارد، پرداخت حقوق و دستمزد افرادی است که به مرحوم خدمت میکردند. برای مثال اگر مرحوم کارگری داشته که در منزل او کار میکرده و پول خود را نگرفته، دستمزد سال آخر قبل از فوت باید به او داده شود و یا اگر کارمندی داشته و پول نگرفته، دستمزد شش ماه قبل از فوت باید به حساب او واریز شود.

أخذ وکیل پایه یک در خصوص انحصار وراثت

اگر مراتب حقوقی أخذ تصدیق انحصار وراثت توسط وکیل متخصص در این امر پیش برود، می تواند اموال متوفی را که، ناشناخته مانده است معرفی و میزان سهم هر یک از وراث را از ماترک متوفی مشخص کند.

همچنین مدت زمان گرفتن گواهی انحصار وراثت کمتر خواهد شد و نیازی به حضور وراث در مراجع قضایی نخواهد بود. حتی وکیل می‌تواند بعد از مشخص شدن سهم افراد برای فروش سهم هر یک از وراث به شخص دیگر اقدام کند.

انحصار وراثت

اولین اقدام پس از پرداخت دیون متوفی و مراحل ذکر شده انحصار وراثت است. برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید به اداره ثبت احوال مراجعه کرد تا موضوع فوت ثبت کامپیوتری شود که در ادامه با باطل شدن شناسنامه فرد فوت شده گواهی فوت برای وی صادر می شود. پس از صدور گواهی تمامی اموال به صورت قهری به ورثه منتقل می شود که ورثه به منظور تعیین سهم خود به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و گواهی انحصار وراثت را دریافت می کنند.

همانطور که می دانید هر یک از وراث سهم الارث مشخصی دارند که برای تصرف در آن نیاز است تا انحصار وراثت صورت گیرد. انحصار وراثت از طریق شورای حل اختلاف صورت می گیرد که معمولا شعبه محل سکونت فرد متوفی است. شورای حل اختلاف با صدور گواهی انحصار وراثت این موضوع را اثبات می کند.

لازم است که برای رسیدگی به مسئله انحصار وراثت با انتشار آگهی حصر وراثت از افراد بخواهند تا اگر وصیت نامه ای از وی در اختیار دارند به مراجع ذی صلاح رسیدگی کننده، تقدیم کنند. همچنین در صورتی که افرادی از متوفی طلب یا بدهی دارند و در مرحله قبل شناسایی نشده اند و یا اطلاعی از فوت شخص متوفی نداشته اند باید به مراجع قضایی مراجعه کرده و اطلاعات را ارائه دهند.

هزینه وکیل انحصار وراثت

به صورت کلی بخشی از هزینه‌ای که به وکیل انحصار وراثت پرداخت می‌کنید مربوط به حق الوکاله ایشان برای انجام پرونده است. این حق الوکاله بسته به تجربه وکیل، مدت زمان انجام کار، شفافیت پرونده، همکاری یا عدم همکاری وراث، در دسترس بودن همه مدارک و مشخص بودن همه اموال متوفی متفاوت است.

که می‌توانید با وکلای مختلف صحبت کرده و شرایط پرونده خود را به صورت کامل برای ایشان توضیح دهید. تا مدت زمان انجام کار و حق الوکاله انجام پرونده را برای شما توضیح دهند. اما بخش دیگر از هزینه وکیل انحصار وراث مربوط به هزینه‌های ثابتی است که برای انجام مراحل اداری پرونده برای دریافت گواهی انحصار وراثت است.

برای مثال دریافت گواهی فوت متوفی، دریافت استشهادیه انحصار وراثت، ثبت دادخواست انحصار وراثت، نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، پرداخت هزینه به اداره مالیات و دارایی و … از مواردی است که به صورت ثابت برای هر پرونده باید پرداخت شود.

مرحله اجرای تقسیم ارث

در این مرحله و پس از صدور رای دادگاه اگر مال یا اموال ارث رسیده قابلیت تقسیم داشته باشد پس از تصفیه بدهی ها بین ورثه، تقسیم ارث می شود. در غیر این صورت اول توسط دادگاه و از طریق کارشناس رسمی دادگستری کارشناسی قیمت گذاری می شود و در ادامه به مزایده گذاشته می شود. نکته بسیار مهم آن که در اکثر اوقات کسی خارج از خود ورثه در مزایده دادگاه شرکت نمی کند. و اگر خریداری به قیمت پایه کارشناسی پیدا نشود مال به مزایده رفته فروش نمی رود.

آنچه مهم است اینکه در نهایت باید یکی از وراث سهم الارث دیگران را خریداری کند تا مال موروثی مثل ارثیه خانه پدری یا مال منقول موروثی به او انتقال یابد. اگر کسی از ورثه یا شخص ثالث اقدام به خریداری نکند پرونده اجرایی بلاتکلیف باقی می ماند توجه داشته باشید که رویه دادگاه ها چنین است که حتی در مرحله دوم مزایده هم اموال را به کمتر از قیمت کارشناسی نمی فروشند. و مطلب پایانی آنکه اگر هرکدام از وراث به قیمت ارزیابی شده کارشناس معترض باشند می توانند در فرجه قانونی به آن اعتراض کنند تا دوباره توسط هیات کارشناسان ارزیابی قیمت شود.

چه کسانی از شخص متوفی ارث می برند؟ / مراحل اجرای تقسیم ارث چگونه است؟

چه کسانی از شخص متوفی ارث می برند؟

افرادی که با متوفی قرابت نسبی (مانند فرزند) یا قرابت سببی (مانند زوج یا زوجه) دارند، با توجه به درجه و قرابت (نزدیکی) در طبقات مختلفی قرار می گیرند و هر کدام به نحوی که که در قانون مدنی باب هشتم مشخص شده است از متوفی ارث می برند. در زیر به طور خلاصه افراد مختلف طبقات ذکر شده اند.

طبقه اول وراث :

فرزندان، نوه ها، پدر و مادر

طبقه دوم وراث :

خواهرها و بردارها و فرزندان آنها همچنین پدربزرگ و مادربزرگ.

طبقه سوم وراث:

عموها و عمه ها و خاله ها و دایی ها و فرزندان آنها منبع: خبر انلاین برچسب ها: متوفی ، ارث ، تقسیم اموال

منبع: ناطقان

کلیدواژه: متوفی ارث تقسیم اموال گواهی انحصار وراثت متوفی ارث می برند تقسیم ارث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک گفت: همچنان عادت رسوب یافته و فرهنگ‌مالوف تامین مالی از طریق شبکه بانکی، که در شبکه فعالان اقتصادی وجود داشته رویه غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانکها چاره ای جز معرفی ابزارهای جدید تامین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تامین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و...در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگرکمک و همراهی قوه قضاییه و بانک‌مرکزی سایر دستگاهها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تامین مالی اقتصاد توسط دستگاههای مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تامین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاهها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران موثر نیست.

برای هر کدام از بانکهای کشور با توجه به نوع کسب وکار انها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تامین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روشهای موجود تامین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانکها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تامین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانکهای دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعا ۱۵۰همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد،گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴همت از اموال مازاد بانکها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانکها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد درسیده و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228564 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • انتشار مشخصات بیش از ۸۵۰ قلم کالای مسروقه در سامانه نما
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • خرید ساک دستی ۵۰ عددی آماده
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • مسوولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند
  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی