Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، مقدسی گرچه در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کرده و دانش‌آموخته کارشناسی ارشد این رشته است، اما استعداد و علاقه‌اش به بازی در نمایش‌های ایرانی او را به صحنه تئاتر سنتی کشید. با وی درباره حضورش در این نمایش و همکاری مجدد با علی فتحعلی گپ‌وگفتی داشته‌ایم.

شما پیش از حضور در نمایش «مبارک در ژاپن»، سابقه همکاری با آقای علی فتحعلی را در نمایش‌های دیگر داشته‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه شد که در این نمایش هم با ایشان هم‌بازی شدید؟!

نمایش «مبارک در ژاپن» قرار بود آذرماه سال گذشته در بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی شرکت بکند که آقای فتحعلی بازیگران مورد نیازشان را جمع کردند و به من هم برای بازی اطلاع دادند. نمایشنامه را که خواندم، خیلی از متن خوشم آمد. در جشنواره اجرا رفتیم اما چون به‌خاطر شرایط کرونا، جشنواره آنلاین بود، ما زیاد حس‌وحال و هیجان لازم را برای اجرا نداشتیم! در کل تئاتر باید زنده و با حضور تماشاگران باشد، چون دست‌زدن و خندیدن مردم خیلی به بازیگر انرژی می‌دهد. وقتی به ما نوبت اجرای عمومی در تماشاخانه سنگلج دادند، آمدیم اینجا و با کارگردانی استاد فتحعلی نمایش را روی صحنه بردیم.

شکل‌گیری نقش «ستاره» چقدر مرهون راهنمایی‌های کارگردان است و چقدر نتیجه تلاش خودتان؟!
باید تأکید بکنم که استاد فتحعلی برای ساخته‌شدن یک نقش، خیلی راهنمایی می‌کند. حتی در کارهای قبلی به همین شکل کار می‌کردند. در همه کارهایی که من با ایشان بودم، تکه‌هایی که به من می‌گفتند وارد بازی‌ام بکنم، خیلی دست و خنده می‌گیرد. در همین نمایش، صحنه‌ای داریم که ستاره ظاهراً لال شده و مدام می‌گوید «اَبَه اَبَه». در این صحنه میرزاتیمور می‌آید و به همه اعضای خانواده‌اش می‌گوید «اَبَه اَبَه»! در تمرین‌ها پیش خودم فکر کردم این صحنه اصلاً از تماشاگر خنده نمی‌گیرد. تصمیم گرفتم نظرم را به استاد بگویم. وقتی جسارت کردم و بالاخره موضوع را با خجالت به استاد گفتم، ایشان با خنده گفتند: «شما چون تجربه‌اش رو ندارین، نمی‌دونید. من می‌دونم!»، و دقیقاً روز اول اجرا، همان صحنه آن‌قدر خنده گرفت که من خیلی خجالت کشیدم. بعد از آن دیگر هرچه استاد می‌گفتند، من نه نمی‌گفتم. البته قبل از آن هم نه نمی‌گفتم اما گاهی پیشنهادهایی می‌دادیم و ایشان برحسب تجربه ما را راهنمایی می‌کردند.

خودتان چه ایده‌هایی برای اجرای این نقش داشتید؟
در کل استاد فتحعلی در تمرین‌ها دست همه را باز می‌گذاشتند که هر کار و ایده‌ای دارند، انجام بدهند و بعد در نهایت، ایده بازیگران از فیلتر استاد فتحعلی رد می‌شد. برای شکل‌گیری این نقش، آقای فتحعلی آن‌قدر خودشان به ما ایده می‌دادند که دیگر به فکرکردن ما نمی‌رسید. نه فقط در مورد نقش ستاره، بلکه برای همه نقش‌ها.

شما در یک رشته غیرهنری تحصیل کرده‌اید. اولین‌بار چطور وارد دنیای بازیگری شدید؟
من خیلی اتفاقی وارد بازیگری شدم. هیچ کلاسی نرفتم.کلاس من، فقط گفته‌های استاد فتحعلی بوده. نخستین باری که در نمایش‌های سنتی بازی کردم، در نقش یک دختر شیرین‌عقل بازی داشتم. یک شب بازیگر آن نقش نیامد، به من گفتند برو روی صحنه! و من بی‌مقدمه رفتم روی صحنه. جالب است که هیچ استرسی هم نداشتم! بعد گفتند چقدر خوب بازی کردی و از آن به‌ بعد بازیگری‌ام در نمایش‌های ایرانی و سیاه‌بازی شروع و تکرار شد.

این بازیگر بزرگ برای فرار از سربازی سر از تئاتر درآورد!

احوالپرسی از بازیگری که در حین اجرا در تئاتر شهر پا و کمرش آسیب جدی دید | ۲ سال باید تحت درمان باشم



با توجه به اینکه شما قبلاً هم در نمایش‌های سنتی و سیاه‌بازی ایفای نقش کرده‌اید، به‌نظرتان امروز جایگاه نمایش‌های سیاه‌بازی بین مردم در چه سطحی است؟
ببینید، اول این را بگویم که به‌خود من برای بازی در نمایشنامه‌های کلاسیک و خارجی خیلی پیشنهاد می‌شود. می‌دانم کسی که به دنیای تئاتر می‌آید باید هر نقشی را بازی بکند اما ارتباطی که من با نمایش سیاه‌بازی، سنتی، تخت‌حوضی و ایرانی می‌گیرم، با نمایش‌های خارجی برقرار نمی‌کنم. اصلاً نمی‌توانم با آن نمایش‌ها ارتباط برقرار بکنم. در نمایش‌های ایرانی، روح زندگی وجود دارد. وقتی آدم روی صحنه می‌آید، کم‌کم به آن معتاد می‌شود و اصلاً دیگر دوست ندارد آن اعتیاد را ترک بکند. این نوع نمایش خیلی خوب است. آدم وقتی پایش را روی صحنه می‌گذارد، همه‌چیزهای دیگر یادش می‌رود. به‌نظرم نمایش ایرانی و تخت‌حوضی، مدل خیلی خوبی از اجرای تئاتر است و طرفداران خودش را هم دارد. حتی گاهی می‌بینیم تماشاگران شیک و کت‌وشلوارپوش و باکلاسی به تماشای نمایش ما می‌آیند که تعجب می‌کنیم چطور اینها آمدند کار تخت‌حوضی ببینند! ولی اتفاقاً آنها عاشق سیاه‌بازی‌اند.

کد خبر 693494 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نمایش سالن نمایش تئاتر سنگلج تئاتر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نمایش سالن نمایش تئاتر سنگلج تئاتر استاد فتحعلی سیاه بازی روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۵۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • انتقاد بازیگر قدیمی به جیغ و دست و هورا در شب آخر عروسک‌خونه
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر