Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@13:51:45 GMT

راهکار‌های ایمنی هنگام صاعقه

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۵۶۳۸

راهکار‌های ایمنی هنگام صاعقه

ابوذر کشاورزی کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز گفت: با توجه به هشدار‌های هواشناسی مبنی بر وقوع بارش‌های موسمی و احتمال بالای رویداد صاعقه، رعایت نکات زیر در پیشگیری از بروز حوادث مرتبط با رعد و برق می‌تواند بسیار موثر باشد.

رعایت نکات ایمنی در داخل ساختمان

او گفت: در هنگام وقوع رعد و برق در منزل بمانید و بیرون نروید مگر آنکه لازم باشد، در خانه امن‌ ترین محل اتاق‌های مرکزی است، از در و پنجره، بخاری دیواری، شوفاژ یا دیگر هادی‌های الکتریکی دور شوید و دو شاخه وسایل برقی مانند تلویزیون و رادیو را از برق بیرون بکشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت نکات ایمنی در خارج از ساختمان

کشاورزی گفت: اگر در فضای باز گرفتار طوفان و رعد و برق شدید زانو بزنید، پا‌های خود را نزدیک یکدیگر قرار دهید و سر خود را خم کنید، در ارتفاعات و مناطق باز قرار نگیرید و از بالای تپه‌ها و نقاط مرتفع دور شوید. نزدیک شدن به درختان یا قرار گرفتن در زیر آن‌ها ممکن است خطر جانی داشته باشد، زیرا به علت برخورد برق و حرارت حاصل از آن امکان آتش سوزی وجود دارد. از تجهیزاتی مانند تراکتور، موتورسیکلت، دوچرخه و ماشین چمن زنی استفاده نکنید و در صورت وقوع رعد و برق از آن‌ها دور شوید زیرا این وسایل هادی الکتریسیته هستند.

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز گفت: از بیل‌های فلزی، بند رخت فلزی و موارد مشابه استفاده نکنید. اگر در مزرعه هستید به سرعت حیوانات اهلی و دام را به پناهگاه ببرید. از حصار‌های فلزی، خطوط برق و تلفن دفاصله بگیرید، به تجهیزات الکتریکی نزدیک نشده و به آن‌ها دست نزنید و اگر در این شرایط هستید فوری از آن محیط دور شوید.

او گفت: زیر ستون‌های بتنی، سیم‌های برق هوایی، مخازن و شیشه‌ها پناه نگیرید. زیرا احتمال فرو ریختن و افتادن آن‌ها وجود دارد.

کشاورزی گفت: تلفن همراه خطر برخورد صاعقه به شخص را افزایش می‌دهد که باید از به کارگیری آن به هنگام رعد و برق در فضای آزاد پرهیز کنید.

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز گفت: اگر در هنگام رانندگی گرفتار صاعقه شدید، از درختانی که ممکن است روی اتومبیل بیفتد دور شوید و سپس پارک کنید. موتور و رادیوی ماشین را خاموش کنید، به سرعت آنتن اتومبیل را پایین بکشید و در محلی امن که بهتر است بین دو تپه و بر مدگی خاکی باشد توقف کنید. مشروط به اینکه ماشین آلات یا نرده و ادوات فلزی در اطراف و نزدیک شما نباشد.

او گفت: به خاطر داشته باشید که صاعقه به زمین‌هایی که از جنس خاک رس یا گرانیت است، تمایل بیشتری دارد و در مقایسه انواع خاک، افراد کمتری در زمین‌های آهکی قربانی صاعقه شده اند.

کشاورزی گفت: اگر سرگرم کوهنوردی هستید، در صورتی که وقت کافی دارید به سرعت از کوه پایین بیایید و در غیر این صورت در غار یا شکافی پناه بگیرید.

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز گفت: اگر در حال شنا کردن یا در قایق هستید، به سرعت از آب خار شوید و اگر بر روی دریا دور از ساحل هستید، در ته کشتی یا قایق دراز بکشید. در هوای طوفانی شنا کردن در آب خطرناک است. زیرا تلاطم آب تولید الکتریسته ساکن کرده، محیط را برای سقوط صاعقه فراهم می‌کند.

او گفت: در جنگل و کوه روی سنگ‌ها و صخره‌ها و زیر درختان (تک درخت) نایستید.

کشاورز گفت: در صورتی که شخصی دچار صاعقه زدگی شد او  را به سرعت از طریق روش مصنوعی دهان به دهان تنفس مصنوعی داده و  به پزشک برسانید.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی رعد و برق دور شوید او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۵۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری

به گزارش خبرگزاری مهر، طبق سند تحول و تعالی قوه قضائیه، «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» و «اطاله در فرآیند دادرسی»، «غیر متقن بودن برخی آرا و تصمیمات قضائی» سه مانعی است که در مسیر تحقق اولین مأموریت قوه قضائیه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، مشخص شده است.

«متواری بودن برخی از محکومان» و «طولانی بودن فرآیند شناسایی دارایی و اموال محکومان و اجرای احکام» عواملی است که سند تحول برای ایجاد مشکل اجرای ناقص و دیرهنگام برخی احکام شناسایی کرده است.

سند تحول قضائی، راهبرد «تسریع در جلب محکومان و افزایش تبعات متواری شدن آنان» را برای رفع عامل متواری بودن برخی از محکومان ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد تعیین کرده است.

ارتقای بانک اطلاعاتی متهمان تحت تعقیب و محکومان فراری

راهکار اول سند تحول برای تسریع در جلب محکومان فراری و افزایش تبعات متواری شدن آنها، ارتقا «بانک اطلاعات متهمان» تحت تعقیب و محکومان متواری با فراهم‌سازی امکان صدور برگ جلب سیار همراه با نیابت سراسری و حذف فرآیندهای زائد و امکان پایش حضور افراد در مبادی کنترل تردد مستقر در واحدهای قضائی و مراجع انتظامی و پاسخ به استعلام ضابطان و صدور دستورات قضائی به‌صورت الکترونیکی و هوشمند به‌منظور اجرای مفاد نیابت، هم‌زمان با انعکاس نتیجه به مرجع قضائی صادرکننده برگ جلب و درج در کارنامه عملکرد کارکنان اعم از ضابطان و کارکنان کنترل تردد واحدهای قضائی است.

مسئولیت اجرای این راهکار با مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادستانی کل کشور و دادگستری استان‌هاست و مهلت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

اعمال محدودیت برخط و آنی در ارائه خدمات به محکومان

راهکار دوم سند تحول برای تسریع در جلب محکومان فراری: اعمال محدودیت به‌صورت برخط و آنی در ارائه خدمات اقتصادی و اجتماعی بخش عمومی و خصوصی از قبیل: خدمات بانکی و بورسی، مخابراتی و ثبت رسمی برای محکومان متواری و همچنین متهمان تحت تعقیب جرایم مستوجب حد، قصاص و تعزیر درجه پنج و بالاتر که دستور جلب منجر به دستگیری آنان نشده است تا منتفی شدن دستور جلب به استثنا مواردی که به تشخیص مقام قضائی، اعمال محدودیت‌ها موجب تضییع غیرقابل جبران حقوق اشخاص ثالث یا حقوق اساسی شخص می‌شود با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

مسئولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دادستانی کل کشور و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه است. مهلت زمانی اجرای این راهکار تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

کد خبر 6096301

دیگر خبرها

  • راهکارهای سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • راهکار سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری چیست؟
  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • هشدار مدیریت بحران استانداری مرکزی
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها
  • پایان پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سرنگونی پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!