Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@09:20:33 GMT

زنگ خطر بحران جهانی تنوع زیستی به صدا در آمد

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۶۵۲۹

زنگ خطر بحران جهانی تنوع زیستی به صدا در آمد

ایسنا/خراسان رضوی بررسی‌ها نشان می‌دهد بحران جهانی تنوع‌ زیستی بدتر از آن چیزی است که تصور می‌کردیم.

به نقل از ارث، با کاهش جمعیت گونه‌های زنده و ناپدید شدن از زیستگاه‌های سراسر جهان تنوع ژنتیکی و تنوع زیستی موجود در گونه‌ها، اکوسیستم‌ها و مناطق جغرافیایی کاهش می‌یابد.

این کاهش می‌تواند عواقب قابل‌ توجهی برای انسان‌ها داشته باشد که به خدمات اکوسیستم‌های بکر وابسته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نظرسنجی که توسط کارشناسان تنوع‌ زیستی جهان انجام شد، نشان می‌دهد ممکن است اوضاع بدتر از آن چیزی باشد که قبلا تصور می‌کردیم.

از دست دادن تنوع‌ زیستی یکی از بزرگترین چالش‌های زیست‌محیطی در جهان است که احتمالا مهم‌تر از تغییرات آب‌وهوایی است چون مشکل تغییرات آب‌وهوایی را می‌توان با توقف انتشار بیشتر دی‌اکسید کربن در جو اصلاح کرد.

پروفسور یوهانس ناپس، محقق دانشگاه شیان جیائوتنگ لیورپول، گفت: اگر یک گونه را از دست بدهید، برای همیشه از بین رفته است.

محققان از هزاران دانشمند بین‌المللی در زمینه تنوع زیستی نظرسنجی می‌کنند تا شکاف‌های دانش را شناسایی کرده و وضعیت تنوع زیستی جهان را از منظر دیدگاه‌های مختلف جغرافیایی و جمعیتی ارزیابی کنند. این مطالعه با هدف درک درست از دست‌ دادن تنوع زیستی در سطح جهانی و تاثیرگذارترین عوامل محرک این پدیده انجام شد.

بین شرکت‌کنندگان اتفاق‌ نظر قاطع وجود داشت که از دست‌ دادن تنوع زیستی جهانی احتمالا عملکرد اکوسیستم‌ها را محدود می‌کند؛ بنابراین بر روش‌هایی که اکوسیستم‌ها از آن حمایت و به مردم کمک می‌کنند، تاثیر می‌گذارد.

یافته‌ها نشان می‌دهد ممکن است گونه‌های بیشتری از آنچه قبلا تصور می‌شد، در معرض خطر قرار گیرند.

کارشناسان تخمین می‌زنند ۳۰ درصد از همه گونه‌ها از سال ۱۵۰۰ در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند. اگر روند کنونی ادامه یابد، این میزان می‌تواند تا سال ۲۱۰۰ به ۳۷ درصد افزایش یابد. با این حال کارشناسان تاکید می‌کنند با تلاش‌های سریع و گسترده برای حفاظت از گونه‌ها می‌توان این رقم را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

به گفته شرکت‌کنندگان متخصص در این پژوهش تاثیرگذارترین عواملی که باعث از بین رفتن تنوع زیستی می‌شود، تغییرات آب‌وهوا، آلودگی و تغییر و بهره‌برداری از زمین و دریاست.

پروفسور ناپس گفت: از دست دادن تنوع زیستی در مکان‌های مختلف رخ می‌دهد. این همکاری می‌تواند به ما کمک کند که کجا باید برای بهبود تنوع زیستی تلاش کنیم.

وی اظهار کرد: هر گونه‌ای زنجیره غذایی خاص خود را دارد و نیاز به تعامل با گونه‌های دیگر در اکوسیستم دارد که هر کدام برای اکوسیستم مهم است؛ به همین دلیل است که ما باید نگران از دست دادن تنوع زیستی باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تنوع زيستي تغییرات آب وهوایی اکوسیستم ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در بازدید رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان از بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی ضمن معرفی دستاورد‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته، پتانسیل‌های راهبردی و زمینه‌های مختلف همکاری این مرکز ملی در پرورش استعداد‌های دانش آموزان شاغل به تحصیل، پیش از ورود به دانشگاه بحث و بررسی شد.
حسین شاهسوارانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه جوانان و نخبگان سرمایه اصلی کشور و محور تحقق بسیاری از اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستند، افزود: استفاده از زیر ساخت و پتانسیل‌ها برای شناسایی و پرورش دانش آموزان و دانشجویان نخبه بعنوان سرمایه‌های آینده کشور با هدف تربیت نیروی انسانی کارامد در حوزه‌های مرتبط علوم زیستی، ژنتیک، زیست فناوری و تبدیل آنها به مدیران جهادی کار آفرین و نوآور یکی از اولویت‌های این مرکز است.
وی با اشاره به ارزش و اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، به عنوان ثروت و گنجینه ملی، همکاری دو مجموعه را فرصتی مناسب برای حضور دانش آموزان نخبه در مرکز دانست.
الهام یاوری، رئیس سمپاد نیز حضور جوانان و نخبگان در عرصه علم و پیشرفت کشور را ضروری دانست و بر گسترش تمرکززدایی فرایند آموزش نیرو‌های انسانی از صرفا شهر‌های بزرگ به سراسر کشور تاکید کرد.
وی از افزایش علاقمندی دانش آموزان سمپادی به حوزه بیوتکنولوژی و ژنتیک اشاره کرد که با توجه به پیشرو بودن مجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف مانند زیست فناوری، ژنتیک، سلول‌های بنیادی و درمان؛ از زیر ساخت مناسب مرکز ذخایر ژنتیکی ایران برای ورود به این عرصه به منظور استعدادیابی و پرورش دانش آموزان سمپادی خبر داد.

دیگر خبرها

  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • وصول عوارض و معوقات آلایندگی محیط زیستی در استان سمنان پیگیری شود
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی