Web Analytics Made Easy - Statcounter

بورس انرژی ایران امروز، چهارشنبه ۵ اَمردادماه ۱۴۰۱ میزبان عرضه حدود ۹۴ هزار و ۲۶۳ تن انواع فراورده‌های هیدروکربوری است.

 به نقل از بورس انرژی، حدود ۳۶ هزار تن برش سنگین پتروشیمی نوری، ۲۰ هزار تن رافینت همین شرکت، ۱۰ هزار تن ته‌مانده تصفیه‌شده واحد RCD پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند و حدود ۹ هزار تن هیدروکربن سنگین دریایی پتروشیمی بوعلی‌سینا از جمله فراورده‌های پرحجمی هستند که در آخرین روز معاملاتی هفته در رینگ بین‌الملل عرضه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، امروز فراورده‌های «آیزوریسایکل» پالایش نفت بندرعباس، «بنزین پیرولیز» پتروشیمی مارون، «حلال ۴۰۲» پالایش نفت کرمانشاه، «گاز مایع» شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا و «نیتروژن مایع» شرکت صنایع طبی آرکاشیمی سورنا در رینگ داخلی و همچنین فراورده‌های «MTBE عمده» شرکت پتروشیمی بندر امام، «برش سنگین» و «رافینت» شرکت پتروشیمی نوری، «بنزین پیرولیز» پتروشیمی شازند، «ته‌مانده تصفیه‌شده واحد RCD» پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، «رافینیت دریایی»، «گازمایع» و «هیدروکربن سنگین دریایی» پتروشیمی بوعلی‌سینا و «MTBE عمده» شرکت پتروشیمی شیمی‌بافت در رینگ بین‌الملل عرضه می‌شوند.

نگاهی بر معاملات روز گذشته بورس انرژی

بورس انرژی ایران دیروز سه‌شنبه ۴ اَمردادماه ۱۴۰۱ شاهد معامله بیش از ۲۱ هزار و ۴۵۴ تن انواع فراورده‌های هیدروکربوری به ارزش ۴ هزار و ۳۸۰ میلیارد و ۳۸۴ میلیون و ۵۵۴ هزار و ۸۸۰ ریال بود. همچنین، در رینگ داخلی حدود ۹ هزار و ۹۳۵ تن میعانات گازی فروش رفت.

همچنین، فراورده‌های «MTBE»، «برش سنگین» و «گاز مایع صنعتی» پتروشیمی بندر امام، «اکسیژن مایع» و «نیتروژن مایع» شرکت فجر انرژی خلیج فارس، «پنتان» پالایش نفت کرمانشاه، «حلال ۴۰۰»، «حلال ۴۰۲» و «حلال ۵۰۳» پالایش نفت اصفهان، «ریفورمیت» پتروشیمی بوعلی‌سینا، «میعانات گازی» مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ داخلی معامله شدند.

در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران نیز شاهد معامله فراورده‌های «رافینت۲ عمده» شرکت پتروشیمی شیمی‌بافت و «رافینیت»، «ریفورمیت» و «هیدروکربن سنگین» پتروشیمی بوعلی‌سینا بودیم.

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پتروشیمی بوعلی سینا شرکت پتروشیمی رینگ داخلی پالایش نفت بورس انرژی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۶۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دیپلماسی انرژی فعال برای کشورهای دارنده منابع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه، کشور ما که به لحاظ ژئوپولتیک وضعیت خوبی دارد و می تواند به عنوان هاب گازی منطقه عمل کند، دیپلماسی برایش اهمیت دارد.

وزارت نفت سیاست های فعالی را در زمینه حل و فصل مشکلات گازی مان با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور، رفع مشکلات سیاسی با عراق و ترکیه و ادامه صادرات گاز به آن ها و رایزنی برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) به اجرا گذاشته است.

به زعم کارشناسان، این سیاست ها می تواند زمینه ساز برعهده گرفتن نقش موثرتر کشورمان در مراودات گازی منطقه باشد و منافع مان را برآورده کند. به ویژه خط لوله صلح می تواند انحصار روسیه را در صادرات گاز به شرق آسیا بشکند.

اگر بتوانیم با سیاست های فعال نقش موثری در زمینه انتقال گاز در منطقه برعهده بگیریم، تبدیل به هاب گازی منطقه می شویم و این امر منابع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بالایی برایمان دارد.

نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در ادامه می خوانید.

نوربخش در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که در دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حال انجام است. به طور مثال، پیگیری موضوع سوآپ گاز از ترکمنستان اقدام مثبتی است و باید ادامه یابد. از نظر بنده، ما باید موضوع ادعاهای ترکمنستان از ایران در زمینه مطالبات گازی اش را مسکوت بگذاریم و همچنان به سوآپ گاز از این کشور ادامه دهیم و این موضوع را در کنار آن و از طریق مسالمت آمیز پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: مراودات گازی خود را با ترکمنستان نباید به تعیین تکلیف مطالبات ادعایی عشق آباد در خصوص طلب گازی از کشورمان موکول کنیم. اقدامات وزارت نفت در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به این موضوع را مثبت می دانم و باید ادامه یابد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: ترکمنستان یکی از بزرگ ترین دارندگان منابع گازی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی اش که محصور در خشکی است، به کشور واسطی برای انتقال گاز نیاز دارد. ما نباید به سوآپ صرف از ترکمنستان بسنده کنیم. خوب است که وزارت نفت تلاشش را در راستای واردات بخشی از گاز ترکمنستان و صادرات آن نیز به کار بگیرد.

نوربخش گفت: پیگیری موضوع خط لوله صلح ایران-پاکستان را توسط وزارت نفت مثبت می بینم. این اقدام خوبی است که به اجرا گذاشته ایم. خبرهایی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه اسلام آباد تمایل خود را به تکمیل این خط لوله در خاک پاکستان مطرح کرده است. خوب است که به فکر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده هستیم و رایزنی ها را در این خصوص با اسلام آباد شروع کرده ایم. حتی شاید در شرایط فعلی ایجاد شده بعد از جنگ اوکراین، بتوان با رایزنی روس‌ها و مشارکت آن‌ها در صادرات گاز، هند را هم مجددا وارد این پروژه کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر مراودات ما در زمینه گازی با همسایگان و کشورهای منطقه بیشتر شود، وابستگی آن ها به ما افزایش می یابد و جایگاه مان در منطقه تقویت می شود. با توجه به این مسائل، احتمالاً گسترش روابط تهران و اسلام آباد در حوزه انرژی با مخالفت واشنگتن مواجه می شود. اما اگر توافقات بین سران دو کشور در سطوح بالای سیاسی صورت بگیرد، مسئله قابل حل و فصل است. اگر لازم شد در ارتباط با پاکستان می توانیم از گزینه شکایت در دادگاه های بین المللی استفاده کنیم. البته الان فضا مثبت است و می توانیم از طریق مذاکره موضوع را پیش ببریم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: پاکستان با قطعی های گسترده برق روبروست و ال ان جی وارداتی اش بسیار گران تمام می شود. به همین دلیل به واردات گاز از ایران احتیاج دارد. با پیگیری موضوع در سطوح بالای سیاسی می توانیم بستری برای افزایش مراودات خودمان با پاکستان در حوزه انرژی ایجاد کنیم.

 

دیگر خبرها

  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • شروع طوفانی معاملات برق؛ جهش ۶۸۴ میلیارد ریالی در بورس انرژی
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد