Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@04:00:34 GMT

حقایقی درباره آرتروز

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۷۹۷۱

حقایقی درباره آرتروز

ایسنا/مازندران عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، از آرتروز به عنوان یکی از شایع ترین بیماری مفصلی در دنیا نام برد و با اظهار به اینکه نیم میلیارد نفر در دنیا مبتلا به آرتروز هستند درباره شیوه های کاهش بیماری و تاثیر عجیب تغذیه مناسب، ورزش و دویدن بر بهبود بیماری تاکید کرد.

محمد تقی پور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آرتروز یکی از علل اصلی ناتوانی در دنیا محسوب می شود و ۵۲۰ میلیون نفر مبتلا به استئوآرتروز در کل دنیا زندگی می کنند که ۶۰ درصد آنها مبتلا به آرتروز مفصل زانو هستند گفت: متاسفانه تعداد بیماران مبتلا به آرتروز روزانه در حال افزایش است به طوری که طی دو دهه اخیر رشد ۴۸ درصدی به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، آرتروز را شایع ترین بیماری مفصلی  به خصوص در زانو، ران و دست ها دانست و با بیان اینکه آرتروز می تواند هر مفصلی که حرکت دارد را درگیر کند تاکید کرد: آرتروز می تواند با یک آسیب کوچک یا بزرگ به مفصل شروع شود که در ابتدا بدن می تواند تغییرات کوچک درون مفصل را ترمیم کند، اما با پیشرفت بیماری، سیستم ترمیم بدن نمی تواند با تخریب مفصلی مقابله کند و بافت مفصلی از بین می رود.

علائم و علل  و راه های کاهش بیماری

دکترای تخصصی فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: تغییرات مفصلی همراه با آرتروز شامل از بین رفتن غضروف مفصل، تغییر شکل استخوان و التهاب است که با علائم و نشانه هایی از جمله درد، مشکلات عملکردی، ضعف عضلانی، خشکی صبحگاهی مفصل کمتر از ۳۰ دقیقه، کاهش کیفیت زندگی همراه است.

رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان ناشناخته بودن علت اصلی این بیماری گفت: عواملی همچون افزایش وزن و چاقی، سابقه آسیب های قبلی مفصل در هر سنی، استفاده بیش از حد از مفصل و یا بی تحرکی مفصل، عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی، افزایش سن، تغذیه نامناسب و عامل جنسیت می توانند احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش دهند.

تقی پور، با ذکر این نکته که جهت پیشگیری باید عوامل خطر را به حداقل رساند، اظهار کرد: کاهش وزن می تواند خطر پیشرفت آرتروز را کند نموده و نشانه های بیماری را در افراد مبتلا بهبود ببخشد چراکه با افزایش هر کیلوگرم وزن بدن میزان فشار وارده بر مفصل ران ۳ کیلوگرم افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود مشخص شده که کاهش ۵ درصدی وزن افراد، شانس ابتلا به آرتروز زانو را بعد از ۶ سال به میزان ۹۰ درصد کاهش می دهد و همچنین یک برنامه فعالیت فیزیکی و تمرینی منظم بر اساس استاندارهای تمرینی زیر نظر یک فیزیوتراپیست می تواند خطر ابتلا به آسیب های زانو را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، یکی از نکات مهم در فعالیت های روزمره را استفاده از تمام دامنه حرکتی مفاصل دانست و متذکر شد: مردم از فعالیت ها و اتخاذ وضعیت هایی که فشار زیادی به مفاصل و ساختار های اطراف آن وارد می نمایند برای طولانی مدت خودداری نمایند؛ به یاد داشته باشید که یک برنامه تمرینی منظم تقویتی و کششی عضلات با الگوهای حرکتی طبیعی، می تواند خطر آرتروز و شکستگی ران در اثر سقوط افراد مسن را کاهش داده و می تواند ضرورت جراحی را کم یا به تاخیر بیاندازد.

ورزش همانند مصرف دارو موثر است

دکترای تخصصی فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی بابل، تغذیه مناسب با مصرف مواد غذایی دارای ویتامین دی، کلسیم، منیزیم و همچنین نوشیدن آب کافی و پرهیز از غذاهای آماده را در جهت پیشگیری از ابتلا به آرتروز موثر دانست و با اشاره به اینکه فیزیوتراپی چگونه می تواند به آرتروز کمک کند، گفت: ورزش و تمرین بر اساس شواهد علمی پژوهشی موجود، خط اول درمان فیزیوتراپی آرتروز است که فیزیوتراپیست با تجویز ورزش و وسیله کمکی مناسب به کاهش درد و مدیریت آرتروز کمک می کند و منجر به بهبود حرکت مفصل، راه رفتن بهتر و تقویت عضلات می شود.

تقی پور، با تاکید بر اینکه برنامه ورزشی برای هر بیمار منحصر به فرد تجویز می شود، تاثیرگذاری ورزش را همانند دارو توصیف کرد و افزود: با تقویت عضلات حمایت از مفصل اتفاق می افتد و بهبود بالانس، کاهش خطر سقوط، افزایش سطح انرژی، کاهش وزن، بهبود روحیه، افزایش ظرفیت قلبی عروقی و بهبود خواب از دیگر اثرات مثبت تمرین ورزشی است.

دیویدن باعث آسیب به مفاصل می شود؟

رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، تصریح کرد: یکی از فعالیت های ورزشی دویدن است که بسیاری از مردم تصور می کنند دویدن منجر به آسیب غضروف مفاصل و آسیب به مفاصل ران و زانو شده و مفاصل را مستعد ابتلا به آرتروز می کند که این موضوع صحت ندارد.

وی اضافه کرد: بر اساس شواهد علمی و پژوهشی موجود، دویدن عموما برای غضروف مفصل، ورزش ایمنی است و حتی برخی مطالعات نشان داده که خطر آرتروز زانو و ران در افرادی که بطور منظم برنامه دویدن دارند نسبت به بقیه کمتر است. البته برنامه ورزشی دویدن باید تحت نظارت و راهنمایی متخصصین مربوطه انجام پذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی آرتروز دانشگاه علوم پزشکی بابل ابتلا به آرتروز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۷۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است

به گزارش خبرنگار مهر، منصور تقوی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در هفته‌های اخیر، تیم پزشکی در این روستا حضور پیدا کرده و از اهالی آزمایش گرفته شد.

وی بیان داشت: پیش از اعزام تیم پزشکی تست چند نفر از اهالی مثبت بود و تحت درمان قرار گرفته‌اند و ۲۰ نفر نیز مشکوک بودند که از آنها نمونه گرفته شد.

تقوی با بیان اینکه مابقی مردم نیز متقاضی انجام آزمایش هستند، گفت: آزمایش ۱۸۰ نفر هم در حال انجام است و قرار است تیم پزشکی به این منطقه اعزام شود و برای درمان و انجام آزمایش‌ها و فرآیند درمان اقدام کند.

وی افزود: این بیماری در سایر نقاط شهرستان اپیدمی نیست.

تقوی با بیان اینکه روستای رود ریش هم مرز با شهرستان بویراحمد است، گفت: مردم روستا می‌توانند خدمات بهتری از طریق مراکز بهداشتی این شهرستان دریافت کنند.

وی افزود: تیم پزشکی شهرستان کهگیلویه در روستاهای دیشموک حضور پیدا کردند و مردم باید بدانند که شیر و گوشت دام‌ها در این شرایط، مشکل زا بوده و باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

تقوی تصریح کرد: تب مالت از بیماری‌های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده همچون گاو، گوسفند، بز، شتر، خوک و گاومیش به انسان منتقل می‌شود.

کد خبر 6090904

دیگر خبرها

  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد