Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@03:29:57 GMT

اردن به دنبال فرستادن سفیر به ایران است

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۰۳۱۲

اردن به دنبال فرستادن سفیر به ایران است

یک سیاستمدار اردنی با اشاره به برگزاری گفت‌وگو میان مسئولان اردن و ایران با واسطه‌گری عراق گفت که کشورش به دنبال فرستادن سفیر به تهران است.

به گزارش ایران اکونومیست، محمد احمد الروسان، عضو دفتر سیاسی جنبش مردمی اردن امروز(چهارشنبه) در گفت وگو با خبرگزاری المعلومه تاکید کرد که اردن برای از سرگیری روابط با تهران برنامه ریزی می‌کند و بغداد مسئولیت برگزاری گفت وگویی میان ایران و اردن در راستای ایجاد فضای مناسب میان دو کشور را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد که نهادهای اطلاعاتی ایران و اردن درحال برگزاری گفت‌وگویی‌هایی به واسطه‌گری سازمان اطلاعات عراق در بغداد هستند و هدف از این گفت‌وگو ها بازگشت روابط میان امان و تهران به حالت عادی است.

این سیاستمدار اردنی خاطرنشان کرد که امان به دنبال بازگرداندن سفیرش به تهران است و فشارهای منطقه ای و بین المللی باعث شده است که اردن به دنبال از سرگیری روابط خود با ایران باشد.

وی گفت: منافع مهم تر از دست دادن ها است و ایران کشوری تاثیرگذار در منطقه است و بازگشت روابط ایران و اردن اقدامی امیدوار کننده است.

به گزارش ایران اکونومیست، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن اخیرا در مصاحبه ای درخصوص ادعای تشکیل ناتوی منطقه ای علیه ایران گفت: منطقه نیاز به بحران و درگیری های بیشتر ندارد بلکه نیازمند همکاری و هماهنگی است. اردن همواره دعوت به ایجاد پل های همکاری به جای دیوارها و موانع می کند و این کشور به امنیت منطقه اهمیت می دهد زیرا امنیت برادران عرب بخشی از امنیت ما است. ما خواهان تنش در منطقه نیستیم، اردن و تمام کشورهای عربی خواهان روابط خوب با ایران هستند؛ روابطی که بر احترام متقابل، حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی مبتنی باشد.

پادشاه اردن در ادامه گفت: ما بر این باوریم که گفت وگو تنها راه حل اختلافات است اما من همانند همیشه و در مناسبات متعدد تاکید کردم که ایران در برخی کشورهای عربی دخالت می کند و ما امروز در مرزهایمان به طور منظم با حمله هایی از سوی برخی شبه نظامیان مرتبط با ایران مواجه هستیم بنابراین امیدواریم که تغییراتی در رفتار ایران شاهد باشیم و این امر باید در واقعیت محقق شود زیرا منافعی برای تمام کشور های منطقه از جمله ایران و مردم این کشور به همراه دارد.

از سوی دیگر، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه اخیرا در گفت‌وگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر پادشاه اردن مبنی بر اینکه اردن نیز مانند سایر کشورهای عربی از گسترش روابط با ایران استقبال می‌کند ولی درخصوص فعالیت‌های نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه در مرز اردن نگرانی‌هایی داریم، تصریح کرد: ما از نگاه‌های مثبت کشورهای عربی برای گسترش روابط با ایران استقبال می‌کنیم و در همین چهارچوب منتظر اقدامات عملی این کشورها در این زمینه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه اردن از جمله کشورهای عربی است که ما با آن رابطه رسمی داریم، افزود: سیاست اصولی ایران این است که روابط خود را با کشورهای عربی و اسلامی گسترش دهد و اردن نیز در زمره این کشورها قرار دارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه ایران امنیت کشورهای منطقه را امنیت خود می‌داند، گفت: ما اتهامات مبنی بر مداخله ایران در امور داخلی کشورهای عربی و منطقه را رد می‌کنیم و تاکید بر این داریم که باید اظهارات سازنده باشد، چرا که اظهارات سازنده ما را به سمت جلو هدایت می‌کند. گفت‌وگوها در مورد اختلاف نظرها از پشت تریبون‌ها کمک کننده نیست و ما دوستان خود در منطقه و کشورهای منطقه را به انجام گفت‌وگوهای دو جانبه و چند جانبه در خصوص موضوعات احتمالی اختلافی و همچنین دیگر مسائل منطقه دعوت می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه ایران در تامین امنیت منطقه از جمله امنیت اردن نقش مهمی ایفا کرده است افزود: اگر نقش ایران در مقابله با تروریسم افراطی در سوریه و مبارزه با تروریسم سیاه در سوریه و عراق نبود که اردن نیز با هر دوی این کشورها همسایه است امنیت اردن و منطقه از این موضوع متاثر می‌شد.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: نقش ایران در تامین امنیت منطقه سازنده و ثبات آفرین بوده و ایران به این نقش خود ادامه می‌دهد و همچنین از نقش سازنده کشورها برای رفع سوء تفاهم‌ها و برداشتن گام‌هایی به سمت جلو برای گسترش روابط استقبال می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ایران و اردن ، روابط ایران و کشورهای عربی ، بغداد ، ملک عبدالله دوم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران و اردن روابط ایران و کشورهای عربی بغداد ملک عبدالله دوم کشورهای عربی ایران و اردن گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۰۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط

به گزارش خبرآنلاین «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد کشورهای حوزه بالتیک شامل لیتوانی، لتونی و استونی که از اعضای ناتو هستند با در پیش گرفتن مواضع خصمانه باعث قطع بیشتر روابط خود با مسکو شدند.

زاخارووا در مصاحبه با خبرگزاری «نووستی» خاطرنشان کرد: «دولت‌های ویلنیوس،‌ ریگا و تالین (پایتخت سه کشور لیتوانی، لتونی و استونی) به دلیل اتخاذ خط مشی خصمانه علنی باعث قطع شدن روابطشان با روسیه در سطوح بین‌دولتی، بین سازمانی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای شدند.»

به نقل از ایسنا زاخارووا به آنها هشدار داد که مسکو با اتخاذ تدابیر نامتقارنی به خصومت آنها پاسخ خواهد داد اما توضیح بیشتری در این مورد نداد.

او بیان کرد: «ما با تدابیر نامتقارن به اقدامات خصمانه کشورهای بالتیک، در درجه اول در حوزه‌های اقتصادی و حمل و نقل پاسخ خواهیم داد.»

«دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و نخست وزیر اسبق این کشور سال گذشته میلادی اعلام کرد کشورهای حوزه بالتیک به روسیه تعلق دارند و از مشاهده عملیات نظامی ویژه مسکو در اوکراین به وحشت افتاده‌اند.

تالین و ویلنیوس هفته گذشته روسیه را به مداخله در ترافیک هوایی در منطقه متهم کردند.

ناتو نیز روز پنجشنبه مدعی شد روسیه دست به جنگ «ترکیبی» در منطقه و کلیت اروپا زده است.

روسیه در ماه فوریه «کایا کالاس»، نخست وزیر استونی و همین طور وزیر فرهنگ لیتوانی و نمایندگان پارلمان سابق لتونی را به اتهام تخریب بناهای متعلق به دوران شوروی سابق در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.

حامیان این اقدام در این سه کشور مدعی شدند که این بناها یادآور دردناک دوران اشغال شدن از سوی شوروی سابق بوده و باید به منظور همبستگی نشان دادن با کی‌یف حذف شوند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903375

دیگر خبرها

  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها