Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@03:22:36 GMT

در ۵ سال آینده شغل املاکی در خطر نابودی است

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۲۹۱۵

در ۵ سال آینده شغل املاکی در خطر نابودی است

گروه تعاملی الف - سید محمد صادق میرمحمدی:

صنف املاک از اصناف پردرآمد و پر حاشیه کشور است که چالش مهمی برای دولت تبدیل شده است. طبق پیش‌بینی‌های مختلف در ایران و جهان این صنف در چند سال آینده ازبین می‌رود. در این مطلب به چرایی نابودی این صنف می‌پردازیم

وجود اپلیکیشن‌ها و سایت‌های به روز واسطه‌ای تا قبل از رواج فروشگاه‌های اینترنتی

ما برای خرید به مراکز فروش کالای مورد نیاز خودمان رجوع می‌کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار مستلزم این بود که وقت کافی وجود داشته باشد. پدر خانواده با اعضای خانواده هماهنگ شود و لباس بپوشند و با یک وسیله نقلیه‌ای در ترافیک و معضلات حمل و نقل شهرنشینی، به یک فروشگاه برای خرید اجناس مورد نظر خود اقدام کنند. این سختی در خرید باعث می‌شود که تعداد کمی از فروشگاه‌های مورد نظر برای مقایسه اجناس در دسترس باشد. بنابراین احتمالا خرید مناسبی هم نخواهیم داشت. با ورود ساختارهای آی تی، این محدودیت‌ها برداشته شده و مردم گام به گام به سمت یک خرید مناسب و مطمئن پیش می‌روند. این موضوع در مورد صنف املاک هم صدق می‌کند. دو طرف معامله به سادگی و حق انتخاب صادقانه طرف مقابلشان را پیدا می‌کنند و با هم بدون واسطه معامله می‌کنند و این موضوع مورد مقبولیت طرفین هم می‌باشد.

خواست حاکمیت بر حذف واسطه‌ها

حاکمیت، درست یا غلط یکی از عوامل تاثیر گذار بر بازار املاک را واسطه‌ها می‌داند. هرچند که کارشناسان مختلف بارها اعلام نمودند که افزایش قیمت بازار مسکن تابع عوامل خرد و کلان اقتصادی است و ربطی به واسطه ها ندارد. به هر ترتیب، دولت با اعمال سیاست‌هایی همچون، کاهش دستمزد مشاورین املاک، سخت کردن فرآیند صدور پروانه کسب، واگذاری قرارداد نویسی به دفاتر اسناد رسمی و اخذ مالیات‌های نا متعارف قصد کاهش جذابیت‌های این صنف و در نهایت حذف واسطه ها را دارد. بنابراین چون خواست حاکمیت بر این اصل است در آینده ای نزدیک این صنف حذف خواهد شد.

واگذاری قرارداد نویسی به دفاتر اسناد رسمی

یکی از مهمترین ارکان مشاورین املاک قراداد نویسی است. زیرا این موضوع پاشنه آشیل نگهداری مشتری و اخذ کمیسیون است و بدون این آیتم عملا مشاور املاک هیچ تضمینی برای اخذ دستمزد خود ندارد. بنابراین چنانچه خریدار و فروشنده یا موجر و مستاجر مقید به پرداخت دستمزد آژانس نباشند، به راحتی می‌توانند از پرداخت کمیسیون، شانه خالی کنند.

خواست طرفین معامله

خواست طرفین معامله بر حذف واسطه است طرفین معامله هر کدام به سهم خود خواهان حذف واسطه‌ها و پرداخت کمتر پول برای هر معامله هستند. در واقع بنابر گفته بیشتر مردم کار مشاور املاک ارزش پرداخت کمیسیون‌های زیاد را ندارد.

کمبود نیروی کار وفادار

کارشناس پایه و ستون آژانس املاک می‌باشد. نرخ جابجایی کارشناس در صنف املاک بسیار بالاست و به طور متوسط ماندگاری زمانی یک کارشناس مبتدی در آژانس املاک کمتر از یکسال است. بنابر این هزینه‌های رو به افزایش بنگاه داری عملا توان ادامه مسیر را از آژانس‌های املاک گرفته و نرخ بالای جابجایی مهمترین دلیل افزایش هزینه‌های آژانس‌های املاک است. بنابراین عملا در چند سال آینده کمبود نیروی کار مناسب خواهیم داشت.

با توجه به مطالب بالا ۵ دلیل، وجود سایتهای به روز، خواست دولت مبنی بر برچیدن واسطه ها، کمبود نیروی کار مناسب، واگذاری قرارداد نویسی به دفاتر اسناد رسمی و خواست طرفین معامله از مهمترین دلایل از بین رفتن صنف مشاورین املاک طی چندسال آینده در کشور می‌باشد. آیا می‌شود چند صد هزار نفری که در این صنف مشغول به فعالیت هستند را بیکار کرد. جواب این است که بله می‌شود. مدل این نحوه کار کردن بطور اتوماتیک طی زمان از بین خواهد رفت و بیش از هشتاد درصد افراد شاغل در این صنف به مشاغل دیگر کوچ می‌کنند.

حال باید دید که راهکار ماندن و کسب درآمد در این صنف چیست. احتمالا در چند سال آینده مجلس و دولت صنف خرید و فروش ساختمان را مثل کشورهای پیشرفته بصورت انحصاری دست چند متخصص و یا ایجنت‌های تخصصی و انحصاری می‌سپارند. مثلا به ازای هر ده هزار نفر جمعیت یک شهر یک کارشناس خبره تحصیل کرده و آموزش دیده و امین را در نظر می‌گیرند که با آزمون و تحقیق و مراحل سخت انتخاب می‌شود. راهکار همین است باید کارشناسان هر چقدر می‌توانند به این جایگاه نزدیک شوند. این کار با تحصیل مرتبط و افزایش مهارت‌های فروش و افزایش اطلاعات تخصصی و کسب اعتبار در فضاهای مجازی و نزد مشتریان.

منبع: الف

کلیدواژه: طرفین معامله سال آینده حذف واسطه واسطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فیلم‌های سینمایی با محوریت کار و کارگر که در طبقه‌بندی ژانر اجتماعی قرار می‌گیرد، همواره با اقبال مخاطب مواجه بوده‌ است، فیلم‌هایی که افزون‌بر تصویر کردن دغدغه و روزگار پر محنت این قشر تلاش‌گر، در دل قاب‌های سخنگوی خود روایتگر آسیب‌های اجتماعی نیز بوده‌اند.

گرچه سینمای کارگری در ایران به‌دنبال سینمای نئورئالیسم ایتالیا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کلید خورد، اما دیری نپایید که با گذشت سال‌های نه چندان طولانی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای کارگری رنگ بیشتری به خود گرفت؛ سینمایی که گذشته از سهراب شهیدثالث و کامران شیردل تا پیش از نیمه دوم دهه ۵۰، خسرو سینایی، عباس کیارستمی، رخشان بنی‌اعتماد، کیانوش عیاری، ابوالفضل جلیلی، اصغر فرهادی و سعید روستایی را در دایره مهم‌ترین فیلمسازان خود از بعد از وقوع انقلاب می‌بیند.

در کنار فیلم‌هایی چون «نگهبان شب» و «جنگ جهانی سوم» از رضا میرکریمی و هومن سیدی که مهم‌ترین نماینده‌های آثار کارگری اخیر سینمای ایران شمرده می‌شوند، از «به‌آهستگی» مازیار میری، «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» وحید جلیلوند، «خداحافظی طولانی» فرزاد موتمن، «شیفت شب» نیکی کریمی، «پنج ستاره» مهشید افشارزاده و «ساعت ۵ عصر» مهران مدیری می‌توان از دیگر آثار عرصه یادشده یاد کرد.

همچنین مجید مجیدی با «آواز گنجشک‌ها»، علی رفیعی با «آقا یوسف»، بهرام توکلی با «اینجا بدون من»،جمشید محمودی با «چند متر مکعب عشق»، احمدرضا معتمدی به‌ واسطه «آلزایمر» و منوچهر هادی به‌واسطه «کارگر ساده نیازمندیم»، از جمله دیگر کارگردانانی هستند که با ساخت فیلم‌های یادشده در تولید آثار سینمای کارگری دستی بر آتش داشته‌اند.

البته پیداست که در برخی از آن‌ها نظیر «جدایی نادر از سیمین»، نقش کار و کارگر، محوری و موضوع اصلی نیست اما به نوبه خود بر آن بودند تا ادای دینی به این صنف آسیب‌پذیر جامعه داشته باشند.

به هر روی سینمای ایران به ‌واسطه دغدغه و ذوق سینماگرانش همواره بر آن بوده تا در کنار سایر متعلقات آثار اجتماعی، موضوعات کار و کارگری را نیز به کانونی از تصاویر قصه‌گو بدل کند. که در این زمینه گامهای خوبی نیز برداشته است.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229134 برچسب‌ها کارگران اخبار سینما

دیگر خبرها

  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • هجوم برای خرید طلا
  • تمجید ویژه از طارمی؛ حضور او برای اینتر یک گام به جلو است
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان
  • هجوم برای خرید طلا/ چقدر طلا فروش رفت؟
  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • زمزمه‌های دلالی مشاوران املاک در طرح مسکن جوانی جمعیت یزد