Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌رغم کارشکنی‌های دولت‌های غربی به سردمداری آمریکا در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین، کاخ سفید اما مدعی در دسترس بودن توافق است.

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد پنجشنبه مدعی شد مذاکرات بر سر «برجام جدید» تقریبا کامل شده است.

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، کربی طی نشست خبری در کاخ سفید گفت: «ما همچنان متعهد هستیم که ببینیم ایران هرگز به توانمندی‌های نظامی اتمی دست نمی‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور [بایدن] باور دارد که دیپلماسی بهترین راه رو به جلو برای گرفتن نتیجه است».

وی در پاسخ به سوالی درباره آینده نامعلوم احیای توافق هسته‌ای با ایران، مدعی شد: «مذاکرات درباره یک برجام جدید، تقریبا کامل شده است. [توافق] اکنون روی میز است. اینکه بخواهند توافق را بپذیرند یا نه، با ایران است».

روز سه‌شنبه بود که «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس اتمی با تاکید بر لزوم احیای تمام بازرسی‌های هسته‌ای در ایران، اما تایید کرد که آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اینکه ایران بر روی سلاح اتمی کار می‌کند، به‌دست نیاورده است.

پیش از این، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز گفته بود احیای توافق هسته‌ای با ایران هنوز هم ممکن است اما تهران باید به تعهداتش بازگردد. 

در مدت چند ماهی که از دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها می‌گذرد آمریکا و تروئیکای اروپایی و بازوهای رسانه‌ای آنها همواره سعی داشته‌اند اینطور القا کنند که ایران عامل حرکت آهسته گفت‌وگوهای وین است و سرعت گفت‌وگوها تابع تنها اقدامات ایران است.

این در حالی است که در هفته‌های آغازین شروع به کار دولت بایدن، زمانی که تصور می‌شد او بر اساس وعده‌های انتخاباتی‌اش ممکن است سریعاً آمریکا را به برجام بازگرداند مقام‌های او در موقعیت‌های مختلف از جمله در جلسات تأیید صلاحیت مجلس سنا بارها این موضع را تکرار کردند که واشنگتن با نقطه بازگشت به برجام فاصله زیادی دارد.

از آن گذشته، دولت جو بایدن در مدت ۱۹ ماهی که از ریاست‌جمهوری‌اش می‌گذرد با بحث‌هایی مانند «چه کسی اول باید به برجام برگردد» و «ضرورت مذاکره برای رسیدن به توافق قوی‌تر و طولانی‌تر» و زمان را برای ورود به برجام تلف کرد و اکنون قصد دارد با بازی مقصرنمایی، این تقصیر را گردن ایران بیندازد.

تحلیلگران همچنین می‌گویند سرعت مذاکرات وین را نمی‌توان تابع اقدامات تنها یک طرف دانست بلکه هر طرفی باید به سهم خود گامی برداشته و متقابلاً از طرف دیگر هم بخواهد که کاری انجام دهد.

کد خبر 693766 منبع: فارس برچسب‌ها هسته‌ای - برجام ایران و آمریکا خبر ویژه هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام ایران و آمریکا خبر ویژه هسته ای مذاکرات کاخ سفید هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۳۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود

یکی از مسئولان جنبش جهاد اسلامی با اشاره به هماهنگی و وحدت موضع همه گروه‌های فلسطینی در مذاکرات آتش‌بس غزه اعلام کرد که پیشنهاد جدید رژیم اشغالگر در مذاکرات تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی نداشته و همین امر رسیدن به توافق را بعید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحرکاتی که اخیرا برای فعال‌سازی مجدد مذاکرات قاهره درباره آتش‌بس غزه انجام شده، «احسان عطایا» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی درباره تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه اعلام کرد که سند پیشنهادی جدیدی که رژیم اشغالگر در مذاکرات ارائه داده هیچگونه تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی ندارد و بنابراین رسیدن به توافق بسیار بعید و دشوار به نظر می‌رسد.

احسان عطایا در گفتگو با المیادین اظهار داشت که برخلاف گفته‌های آمریکا که می‌خواهد جهان را فریب دهد پیشنهاد ارائه شده در این مذاکرات اصلاً سخاوتمندانه نبوده و خواسته‌های مقاومت را برآورده نمی‌کند.

وی تصریح کرد که پیشنهاد جدیدی که صهیونیست‌ها ارائه داده‌اند حاوی خلأ‌های بزرگ و تلاش‌های مخرب و خبیثانه است.

این مسئول جهاد اسلامی گفت که بیش از 90 درصد این پیشنهاد همانند پیشنهادات قبلی بوده و تغییر واقعی و اساسی در آن دیده نمی‌شود.

احسان عطایا در ادامه به هماهنگی و اتحاد کامل همه گروه‌های فلسطینی و موضع واحد آنها در مذاکرات اشاره و تاکید کرد که هماهنگی و وحدت بین جنبش جهاد اسلامی و حماس در بالاترین سطوح خود قرار دارد و ما هر پیشنهادی که می‌توانست منجر به شکاف در صفوف وحدت فلسطینی‌ها شود را رد کردیم.

این عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح اظهار داشت که تاخیر در حمله رژیم اشغالگر به شهر رفح مرتبط به موضوع ایجاد اسکله‌ای در ساحل غزه است که آمریکا در تلاش برای ساختن آن می‌باشد.

بازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌هاحماس: تسلیم هیچ فشار آمریکایی در مذاکرات نمی‌شویم

 احسان عطایا هدف از ایجاد این اسکله را تبدیل گذرگاه‌های غزه به گذرگاه‌های محاصره شده توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کرد که واشنگتن در تلاش برای تغییر واقعیت میدانی است.

وی تصریح کرد که آمریکا همچنان به دنبال تغییر واقعیت جغرافیایی غزه بوده و می‌خواهد به هر چیزی که مربوط به مقاومت است پایان دهد اما رهبری مقاومت به خوبی از نقشه‌های خبیث دشمنان آگاهی دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • تلاش برای رفع ابهام‌ها و اجرای کامل توافق اسفند ۱۴۰۱
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟