Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@15:06:02 GMT

جهانی شدن هورامان یکسالە شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۶۷۰۸

جهانی شدن هورامان یکسالە شد

ایسنا/کردستان پنجم مرداد ماە سال گذشتە بود کە منظر فرهنگی هورامان به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ایران در یونسکو بە ثبت جهانی رسید.

همزمان با بە ثبت رسیدن هورامان در فهرست جهانی یونسکو، جشنی بە شکرانە این اتفاق بزرگ در عمارت خسروآباد سنندج برگزار شد.

حال پس از گذشت یک سال از جهانی شدن هورامان، جشنی بە مناسبت یک‌سالگی هورامان در عمارت خسروآباد سنندج برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشن باشکوە در چهارشنبە شب و با حضور مردم سنندج و هورامان و مسئولان استانی و مهمانانی از اقلیم کردستان عراق برگزار شد.

صدای موسیقی شاد هورامی کل عمارت را در برگرفتە بود و فضای شاد و مسرت بخشی را ایجاد کردە بود.

بە نمایش درآمدن رقص و پایکوبی محلی منطقە هورامان و دیدن هەلپەرکی سە جار کە خاص منطقە اورامان است، شور و شعف خاصی را در بین حضار ایجاد کردە بود.

خوانندگی سیروان خالدی و شعرخوانی خانم شاعر و هنرمند کرد "کلسوم عثمان‌پور" و نی‌ نوازی نریمان ادوایی و خواندن آهنگ هورامی از جملە برنامەهایی بود کە زینت خاصی را بە محفل بخشیدە بود.

اورامان محور اصلی توسعە کردستان

استاندار کردستان ثبت جهانی هورامان را اتفاق کم‌نظیری برای منطقە کردی و کشور دانست و گفت: امیدواریم فرصت‌هایی فراهم شود تا از این اتفاق مهم برای توسعە همەجانبە استان بهرە ببریم.

اسماعیل زارعی کوشا در جشن سالگرد جهانی شدن هورامان اظهار کرد: ثبت منظر فرهنگی اورامان نە تنها اتفاقی ناب و کم‌نظیر در منطقە و در کشور است، بلکە یک موهبت کم نظیر و خدادادی برای شناسایی بە جهانیان بود.

وی عنوان کرد: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان فرصت خوبی است تا میراث معنوی و ناملموس این دیار که غیرت، شهامت، مهربانی و بزرگواری مردمان کردستان است کە با چشم اندازهای بی‌بدیل و بی‌مانند پیوند خوردە کە در جهان نظیر آن پیدا نمی‌شود، عرضە شود تا بە این بهانە از این نعمت خدادادی استفادە و برای توسعە استان بهرە بگیریم.

زارعی کوشا بیان کرد: معتقدیم اورامان و اورامانات یکی از محورهای اصلی توسعە و پیشرفت استان کردستان خواهد بود.

وی ادامە داد: یکی از محورهای اصلی توسعە کردستان، گردشگری است.

ثبت‌جهانی هورامان نتیجه یک همت جمعی بود

محسن فتحی نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: به ثبت رسیدن منطقه هورامان در یونسکو نتیجه یک همت جمعی بود که پس از پنج سال تلاش مداوم محقق شد.

محسن فتحی با اشاره به اینکه لباس، زبان و موسیقی اصالت و ریشه ما را نشان می‌دهد، اظهار کرد: انتظار داریم که مسئولان استان در تمامی تصمیم‌گیری‌ها برای منطقه هورامان، مردم را دخالت دهند، زیرا هیچ پیشرفت و توسعه‌ای بدون حضور مردم ممکن نخواهد شد.

هورامان دربردارندە ویژگی‌های منحصر بە فرد تاریخی و فرهنگی است


یعقوب گویلیان، مدیرکل میراث فرهنگی کردستان اظهار کرد:  هورامان دربردارنده ارزش‌های منحصربه‌فرد طبیعی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی ملموس و ناملموس بسیاری است که می‌تواند کردستان را متحول کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، افزود: هورامان نه‌تنها شناخت معماری آن، بلکه شناخت قدمت تاریخی با پیشینه کهن و نمادهای فرهنگی ویژه‌ای است که گوشه‌هایی از زوایای فرهنگ‌غنی و پربار این منطقه را نمایان می‌کند.

وی عنوان کرد: این ظرفیت‌ها زمینه حضور بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به منطقه فراهم خواهد کرد و باید از تمام این پتانسیل‌ها برای رونق صنعت گردشگری و رونق اقتصادی استان بهره برد.

گویلیان، با بیان اینکه منظر فرهنگی هورامان نشانی از تعامل میان انسان و طبیعت است، یادآور شد: سنت و فرهنگ پویا و ارتباط انسان با طبیعت و محیط‌زیست در هورامان از مهم‌ترین موارد برای ثبت جهانی این منطقه در  کمیته میراث جهانی یونسکو بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: از طریق سازمان برنامه و بودجه مجوز ماده ۲۳ برای توسعه زیرساخت‌های منطقه هورامان اخذ شده است.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی هورامان می‌تواند در آینده‌ای نزدیک کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: امید است با همکاری میان مردم و مسئولان و همچنین با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های موجود، بیش از پیش برای توسعه پایدار گردشگری استان گام برداریم.

گفتنی است رونمایی از لوح ثبت‌جهانی منظر فرهنگی هورامان، پخش کلیپ جاذبه‌های هورامان، اجرای سیاچمانه، شعرخوانی، موسیقی و هلپرکی هورامان، برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی هورامان و ... از جمله برنامه‌های اجرا شده در این جشن بزرگ بود که با حضور جمعی از مردم و مسئولان در عمارت خسروآباد سنندج برگزار شد.

پنجم مرداد به‌عنوان روز جهانی هورامان در تقویم ثبت شود
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان هم در این مراسم، خواستار پیگیری ثبت پنجم مردادماه به‌عنوان روز جهانی منظر فرهنگی هورامان در تقویم رسمی کشور شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منظر فرهنگی هورامان مدیرکل میراث فرهنگی جهانی هورامان صنایع دستی ثبت جهانی برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کردستان، مهد هنر نازک کاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستانهنر نازک‌کاری در کردستان حدود 150 سال قدمت دارد و به گفته استادکاران این رشته، بنیان‌گذار این صنعت زیبا در سنندج مرحوم، استاد نعمت‌الله نعمتیان است..
3 هزار کردستانی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند و این هنر زیبا سال 89 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • کردستان، مهد هنر نازک کاری
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند