Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین علی دشتکی روز پنجشنبه در نشستی که با حضور خبرنگاران به منظور اعلام برنامه های ماه های محرم و صفر برگزار شد، افزود: در اجرای طرح بصیرت عاشورایی از ۹۵ امامزاده استان، ۵۰ امامزاده مجری این طرح شده اند.

وی در ادامه به موضوع بصیرت در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: مکتب عاشورا درس های فراوانی برای افراد جامعه به صورت فردی و اجتماعی و اعتقادی دارد که اگر بخواهیم این درس ها را یک به یک بگوییم شاید ساعت ها زمان ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: آنچه که در مکتب عاشورایی بسیار مهم است و سرحلقه تمام درس ها و عبرت ها برای طول تاریخ اسلام و عاشورا هست بصیرت عاشورایی است زیرا بخشی از درس ها در زیرمجموعه بصیرت تعریف می شود.

دشتکی با بیان اینکه اگر در هر فرد و اجتماعی بصیرت باشد تعریف ها از ارکان اجتماعی و لوازم اجتماعی تفاوت می کند با جامعه ای که در آن بصیرت نباشد، افزود: اگر بصیرت دینی در جامعه حاکم باشد آن جامعه ارزش هایش بر اساس بصیرت دینی تعریف می شود.

وی اظهار داشت: در هر جامعه ای بصیرت به عنوان یک محور و رکن اساسی امور آن جامعه است حتی در جامعه غیر موحد و غیرمسلمان هم باید به این نکته توجه کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز گفت: امروزه برخی از جوامع غیرموحد استعماری و استکباری اگر بخواهند اهداف خود را پیاده کنند یک جو ناسالم را ایجاد می کنند و خواسته های خود را با استفاده از آن جو در اذهان نهادینه می کنند و اهداف خود را که بر خلاف اهداف آن جامعه است پیاده می کنند و مردم بدون توجه به موضوع بر علیه خود قدم برمی دارند و حامی دشمن خود می شوند.

وی با اشاره به اینکه در جامعه دینی طبق فرموده خدا باید چنگ به قرآن زد، افزود: پیاده سازی احکام دینی در جوامع توسط پیامبر (ص) و معصومین (ع) موجب ارتقای بصیرت در جامعه می شود.

وی تاکید کرد: بایستی بصیرت در جامعه به خصوص در بین نخبگان نهادینه شود که اگر غفلت شود دشمنان ضربه های بزرگی می زنند که جبران ناپذیر است.

دشتکی گفت: امروز وظیفه داریم این موضوع را در جامعه در ابعاد مختلف تبیین کنیم تا جلوی نفوذ دشمن را در مرزهای فکری و اندیشه ای و ذهنی بگیریم زیرا دیگر جنگ ها از فیزیکی تبدیل به جنگ نرم، فرهنگی و اعتقادی شده است.

بصیرت نگهبان ۲۴ ساعته مرزهای فکری و جغرافیایی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز افزود: در جنگ نرم و فرهنگی مرزی درکار نیست و تنها مرز و نگهبان آماده ۲۴ ساعته جنگ امروز، بصیرت است و درهر جامعه ای اگر بصیرت نباشد قتل عام آن جامعه بر علیه منافع خودش قطعی است زیرا بصیرت سد بزرگی در مقابل نفوذ دشمن است.

وی بیان داشت: به همین لحاظ رویکرد اوقاف و امور خیریه در بحث جهاد تبیین، بصیرت عاشورایی و بصیرت دینی است و در کنار این رویکرد و اولویت قرآن محوری، مسجد محوری و مبلغ محوری در برنامه های محرم امسال طراحی و برنامه ریزی شده است.

وی گفت: با این رویکرد اوقاف در برنامه های محرم و صفر توجه به تشکل سازی اجتماعی با محوریت هیئات مذهبی و امامزادگان را در اولویت قرار داده است.

دشتکی با اشاره به اجرای برنامه های بصیرت عاشورایی در ۱۰۰ نقطه از استان البرز، افزود:  این برنامه ها درامامزادگان، بقاع متبرکه و مساجدی که دارای موقوفه می باشند اجرا می شود.

وی یادآور شد که ۷۰ درصد از موقوفات استان در راستای تعظیم شعائر دینی به ویژه عاشورا و روضه خوانی حضرت اباعبدالله الحسین است که از دهه اول تا پایان صفر این برنامه ها بر اساس نیات واقفین خیراندیش در استان اجرای برنامه خواهند داشت.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه ماه محرم عاشورای حسینی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه ماه محرم عاشورای حسینی سازمان اوقاف و امور خیریه ماه محرم عاشورای حسینی استان البرز اوقاف و امور خیریه بصیرت عاشورایی استان البرز برنامه ها آن جامعه درس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۶۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- عاطفه قلع ریز: شورای اسلامی شهر اصفهان اخیراً آمار نقاط جرم خیز یا همان نقاط بی دفاع شهری اولویت دار اصفهان را بالغ بر یک هزار نقطه اعلام کرده است که پیش از این آمار این نقاط به صورت تفکیک شده نزدیک به ۷ هزار نقطه اعلام شد.

رصدخانه فرهنگی اصفهان بالاترین نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری را در اصفهان به ترتیب در منطقه (سه، چهار، پنج، یک و دو) اعلام کرده که نشان از درگیری مناطق برخوردار شهر اصفهان با بالاترین میزان جرم و آسیب‌های اجتماعی است.

اصفهان طی سال‌های اخیر اصفهان به دلیل رشد و گسترش فیزیکی و جمعیتی از یک‌سو و فرسودگی و تخریب مناطق قدیمی از سوی دیگر با رشد نقاط جرم خیز یا همان بی دفاع شهری مواجه است.

نقاط بی دفاع شهری در مناطق مختلف اصفهان باعث شده که بخش‌هایی از شهر خالی از سکنه شوند و مناطقی را برای حضور مجرمان و فرار سرمایه‌گذاران آماده کرده‌اند.

فرزانه کلاهدوزان، رئیس کمیسیون ویژه خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ۸۰۰ نقطه بی دفاع شهری شناسایی شده است، افزود: عدم رویت‌پذیری، محاط بودن و نبود فرصت نظارتی، خلوتی و تاریکی، بی ثباتی و ناپایداری جمعیت، ازدحام و تراکم جمعیت، فرسودگی و آشفتگی فضا خصوصیت اصلی فضاهای بی دفاع شهری و فقدان عنصر نظارت اجتماعی است.

وی توضیح داد: فضاهایی که در آن رفت و آمد کم است (روز یا شب) یا در صورت استمداد احتمال یا امکان کمک رسانی به فردی که مورد تهاجم واقع شده کمتر است، جسارت بیشتری را به مجرمان برای ارتکاب جرم می‌دهد.

لزوم توجه شهرداری به رفع نقاط بی دفاع شهری اصفهان

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: فضاهای بی‌دفاع مناسب‌ترین نقطه برای مزاحمان و مجرمان هستند، فضاهای اطراف تقاطع بزرگراه‌های درون شهری، اطراف و زیرپل‌های درون شهری کم رفت و آمد (بدون کاربری اجتماعی)، فضاهای مجاور ساخت و سازی‌های نیمه‌کاره و به ویژه رها شده، این فضاها اغلب جایگاه امنی برای خلاف‌کاران است و طبعاً کمین‌گاه مناسبی برای آنکه در ساعات کم رفت و آمد مورد استفاده برای حمله قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اطلاعات مناطق بی دفاع شهری از ۱۳۷ استخراج و در کمیسیون ویژه بانوان شورا مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: زنان و کودکان بیشترین قربانیان این نقاط هستند و سه ارگان خدمات شهری، محیط زیست، معاونت تخلفات شهری و زیباسازی شهرداری اصفهان در عدم شکل گیری نقاط بی دفاع شهری و رفع این نقاط نقش پررنگ‌تری دارند.

کلاهدوزان با اعلام اینکه سازمان زیباسازی شهری از طریق المان‌های نوری باید نقاط تاریک شهر که محلی مناسبی برای جرم خیزی شده را رفع کند، گفت: همچنین معاونت تخلفات شهری با حصارکشی دورتادور ساختمان‌های نیمه کاره می‌تواند از تبدیل شدن آن به یک مکان جرم خیز ممانعت کند.

ستاره عباسی، محقق و پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در اصفهان که بیش از یک دهه است منحصراً در این عرصه مشغول به کار است با اعلام اینکه هر روز به جمعیت بانوانی که دچار آسیب شده‌اند افزوده می‌شود به خبرنگار مهر گفت: با توجه به روند رو به افزایش آنها مکان برای نگهداری این زنان دیده شده که با ایجاد یک مکان امن از آسیب دیدن بیشتر آنها ممانعت شود.

دستگاه‌های دولتی در کارگروه آسیب‌های اجتماعی فقط حاضری می‌زنند

وی با بیان اینکه در حالی کارگروه آسیب‌های اجتماعی در استانداری اصفهان با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، تصریح کرد: بیش از یک سوم دستگاه‌های حاضر در این کارگروه اقدامی برای رفع آسیب‌های اجتماعی نمی‌کنند، طی مطالعه‌ای که بر روی این زنان صورت گرفت بسیاری از آنها به دلیل نداشتن یک حامی مالی، بی خانمانی و بی کسی در یک مقطعی دچار آسیب شده‌اند.

این محقق گفت: اگر چه تاکنون این افراد را برای تأمین مالی به ارگان‌های مختلف برای اشتغال‌زایی معرفی کرده‌ایم اما چون دستمزد پایین دریافت می‌کردند با ساعات کاری بالا، ماندگاری این افراد در این مشاغل به چند روز ختم می‌شد.

لزوم اصلاح قوانین برای کاهش جمعیت زنان آسیب دیده اصفهان

وی خاطرنشان کرد: غالب این بانوان دچار آسیب، متأهل هستند که از سوی خانواده در یک دوره‌ای طرد شده اند یا از خانواده‌هایی با سطح مالی پایین هستند و یا در مواردی به اجبار دچار آسیب شده‌اند.

این پژوهشگر افزود: زنان آسیب دیده‌ای نیز هستند که با حمایت و نگهداری آنها توانسته‌اند مسیر درست زندگی را پیدا کنند و بیش از ۴ سال در فضایی که با همکاری شهرداری اصفهان و استانداری در اصفهان ساخته شده، نگهداری شوند.

وی در پاسخ به این سوال که چه باید کرد که از جمعیت این زنان کاسته شود، ادامه داد: غالب این زنان کسانی هستند که همسران آنها به دلایل مختلفی در زندان به سر می‌برند یا به دلیل قاچاق مواد مخدر اعدام شده‌اند؛ اگر مسؤولان امر تمهیداتی بیندیشند مردان به دلیل بدهی سال‌ها در زندان نباشند و زنان دارای فرزند برای تأمین مخارج دچار آسیب نشوند می‌توان نسبت به کاهش این آسیب امیدوار بود.

به گفته عباسی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب اصفهان اصلاً شرایط مناسبی ندارد و اصفهان مقری شده برای گم شدن در جامعه که این زنان از شهرهای دیگر به آن پناه می‌آورند و آمار در این خصوص نگران کننده است.

وی ادامه داد: موضوع زنان و سکونت‌گاه‌های غیررسمی یا فضاهایی که تعریف جدی از رفع مشکلات اجتماعی ندارد، مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

این کارشناس آسیب‌های اجتماعی افزود: افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند از امنیت روانی، اجتماعی، اقتصادی و … برخوردار نیستند که همین موضوع آسیبی به ساکنان چنین مناطقی وارد می‌کند.

جمعیت اصفهان در یکصد سال اخیر از هشتاد هزار نفر به بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. این میزان از صنعتی‌شدن افسارگسیخته و شهرنشینی بدون شهرگرایی و توسعۀ پایدار سبب ایجاد محله‌هایی شده است که می‌توان آنها را محله‌های فوق بدخیم یا نقاط بی دفاع شهری نامید؛ محله‌هایی که در آنها بسته‌ای از آسیب‌های اجتماعی به‌همراه جرایم خشن و احساس امنیت پایین وجود دارد. در کنار این مسائل، فقر، بیکاری، وجود بافت‌های فرسوده و امکانات ناچیز رفاهی و خدماتی، هرگونه امید به بهبود وضعیت آنها را از بین برده است و به نوعی در بافت مرکزی شهر اصفهان شاهد محله‌های خالی از سکنه هستیم.

محلات بی‌دفاع شهری که امروزه شورا و شهرداری اصفهان را بر آن داشته است که نگاه ویژه‌تر و جدی تری به این مقوله داشته باشند و در همین ارتباط کمیسیون ویژه خانواده و زنان و جوانان از یکسال گذشته تشکیل شده که ضمن هویت بخشی به این اقشار، شهری امن را برای طبقات در معرض آسیب‌های اجتماعی شکل دهد.

کد خبر 6091772

دیگر خبرها

  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • اجرای ۶۴ برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی شهرستان زهک
  • اجرای صد‌ها برنامه طی دهه کرامت در استان تهران
  • اجرای صدها برنامه طی دهه کرامت در استان تهران
  • دهه کرامت فرصتی مناسب برای تببین جایگاه اهل بیت علیهم السلام
  • اجرای ۶۰ عنوان‌برنامه به‌مناسبت هفته معلم در استان سمنان/ معلم، ماندگارترین واژه در هستی
  • ترافیک سنگین در آزاد راه کرج - تهران
  • شوراها نماد مردم سالاری دینی در تصمیم‌گیری‌ها هستند
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان