Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@22:53:39 GMT

کاهش قدرت خرید مردم باعث افت خرید مرغ شد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۴۱۱۲

کاهش قدرت خرید مردم باعث افت خرید مرغ شد

عضو اتحادیه مرغ مادر گفت: با کاهش قدرت خرید مردم و ادامه روند کنونی دربازار، صنعت پرورش مرغ و تخم مرغ با خطر ورشکستگی مواجه خواهد شد.

به گزار خبرگزاری برنا، حاجی اکبری عضو اتحادیه مرغ مادر با بیان اینکه دولت باید قبل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهاده‌های دامی با هماهنگی تولیدکننده‌ها تولید جوجه یکروزه را کاهش می‌داد، افزود: قبل از اجرای طرح میزان جوجه ریزی ماهانه در کشور حدود ۱۳۰ میلیون قطعه بود که در تیرماه و پس از گذشت ۲ ماه از اجرای طرح این میزان به کمتر از ۹۲ میلیون قطعه رسیده است و هنوز بازار کشش این میزان را هم ندارد و جوجه‌ها در حال از بین رفتن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 عضو اتحادیه مرغ مادر: دلیل اصلی این کاهش را کاهش قدرت مردم برای خرید مرغ کیلویی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده از سوی دولت و مقرون به صرفه نبودن تولید مرغ گوشتی برای مرغداران با افزایش ۵ برابری قیمت نهاده‌های دامی و هزینه‌های تولید دانست.

 حاج اکبری گفت: دولت نرخ تضمینی هر کیلوگرم مرغ را ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرد در حالیکه امروز مرغ گرم در میادین عمده مانند میدان بهمن تهران کمتر از ۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود که این نرخ حدود ۱۰ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است در حالیکه مرغداران معتقدند هر کیلوگرم مرغ حدود ۷۷ هزار تومان باید فروخته شود تا مرغدار بتواند به ادامه تولید خود ادامه دهد. با این قیمت در بازار عملا مرغدار در حال ضرر دادن است و انگیزه‌ای برای ادامه جوجه ریزی در دوره‌های بعدی وجود نخواهد داشت.

در ادامه وی افزود: یارانه حذف شده از نهاده‌ها که باید به جیب مردم می‌رفت دارد در جای دیگری هزینه می‌شود. با افزایش حدود ۵ برابری قیمت نهاده‌ها و کاهش مصرف مرغ و تخم مرغ در جامعه، ریسک در این صنعت هم زیاد شده و مرغدار جرات جوجه ریزی را به دلیل سود پایین و حتی ضرر ندارد.

زیان ۲ هزار میلیارد تومانی مرغداران در ۲ ماه گذشته

عضو اتحادیه مرغ مادر گفت: در ۲ ماه گذشته ۲۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید شد که هر قطعه باید به قیمت ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان فروخته می‌شد، اما به دلیل استقبال کم مرغداران، به صورت رایگان توزیع شد که چیزی حدود ۲ هزار میلیارد تومان به صنعت مرغداری زیان وارد شد. از سوی دیگر واردات مرغ منجمد از ترکیه و برزیل و ورود ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه خارجی انگیزه را برای جوجه ریزی از مرغداران گوشتی گرفته است.

وی راهکار برون رفت از این مشکل را حمایت دولت از مرغداران با خرید تضمینی مرغ به قیمت تمام شده حدود ۷۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم، صدور کالابرگ برای خرید مرغ، تخم مرغ و لبنیات، کاهش سن تولید مرغ از ۶۴ هفته به ۵۰ هفته برای برون رفت از رکود در بازار و اجازه صادرات تخم مرغ نطفه دار و جوجه گوشتی مازاد داخل با مشوق‌های صادراتی دانست.

وی افزود: صادرات برای رونق بخشی به بخش تولید ضروری است و حداقل صادرات برای بخش طیور باید اجرا شود. همچنین دولت باید با کنار گذاشتن دولتی‌ها و خصولتی‌ها و سپردن کار به خصوصی‌ها طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، تنها به عنوان ناظر عمل کند و از این بخش میزان مورد نیاز را درخواست و این بخش هم موظف به تامین خواسته دولت شود.

 حاج اکبری هشدار داد: در صورت ادامه این روند و کاهش جوجه ریزی در مرغداری ها، در شهریور و مهرماه شاهد کاهش مرغ در بازار خواهیم بود و همان صف‌های طولانی برای خرید مرغ و تخم مرغ دوباره تشکیل خواهد شد.

او با اشاره به کاهش مصرف نهاده‌های دامی به دلیل کاهش جوجه ریزی گفت: هم اکنون نهاده‌های دامی وارد شده مشتری ندارد و در معرض انهدام قرار دارند و وارد کننده‌ها هم در این زمینه متحمل ضرر شده اند.

عضو اتحادیه مرغ مادر گفت: استفاده از سامانه بازارگاه شفافیت را در واردات نهاده‌ها و قیمت‌ها مشخص و دست واسطه‌ها و دلالان را کوتاه کرده بود و راه اندازی مجدد آن می‌تواند به کاهش رکود در بازار کمک کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه صنعت قانون اساسی لبنیات یارانه نهاده های دامی میلیون قطعه هزار تومان جوجه ریزی خرید مرغ نهاده ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۴۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • انجام کارهای بی‌منت در گرو داشتن تفکر بسیجی است
  • انجام کارهای بی‌منت در گروه داشتن تفکر بسیجی است
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • جوجه ریزی ۱۰۰ میلیون قطعه‌ای در مرغداری‌های مازندران
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران