Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@18:31:17 GMT

ناترازی بنزین نتیجه ۳ ترک فعل بزرگ

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۷۹۹۶

ناترازی بنزین نتیجه ۳ ترک فعل بزرگ

ناترازی تولید و مصرف بنزین نتیجه بی‌توجهی به ۳ موضوع ساخت پالایشگاه، بهینه سازی مصرف و افزایش ذخیره سازی سوخت بوده است. در هفته اخیر رسانه‌ها و مسئولین از خبر افزایش مصرف بنزین در کشور پرده برداشتند. موضوعی که به دلیل حساسیت بالای اقتصادی و راهبردی آن، سوال‌هایی را در ذهن درباره راهکار مسئولین برای رفع آن به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تأیید افزایش مصرف توسط معاون وزیر نفت/ تولید بنزین نوسان دارد

برای اولین بار جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی این خبر را تأیید کرد و گفت: با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم باید دوره مصرف سوخت را مدیریت کنیم و پس از آن به‌دنبال ذخیره‌سازی سوخت باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تولید بنزین در کشور کاهش یافته است، تصریح کرد: تولید بنزین بر مبنای تعداد پالایشگاه‌هایی که در بخش عملیات هستند و دوره تعمیرات، ممکن است دچار نوسان‌هایی شود، اما اینکه گفته شود تولید بنزین به ۷۰ یا ۸۰ میلیون لیتر رسیده است صحت ندارد، ما در برخی موارد به تولید ۹۴، ۹۷، ۱۰۰ تا ۱۰۴ میلیون لیتر بنزین هم رسیدیم.

توزیع روزانه صد می‌لیون و ۹۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور به صورت میانگین

افشین مهدوی، مدیر برنامه ریزی شرکت پخش فراورده‌های نفتی اظهار کرد: از یکم فروردین‌ماه سال ۱۴۰۱ تا پایان تیرماه امسال به‌طورمیانگین روزانه صد میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده است.

تلاش بر عدم واردات بنزین است/ برنامه‌ای برای افزایش قیمت در سال جاری نیست

سید احسان خاندوز ی، د ر نشست سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به اینکه آیا آمار دقیقی از مصرف بنزین در کشور دارید و اینکه گمانه‌زنی‌ها برای واردات بنزین صحت دارد، اظهار کرد: با توجه به تولید بنزین که در کشور انجام می‌شود، دقت آماری خوبی وجود دارد و نسبت به مصرف هم آمار موجود است، اما سیاست دولت با توجه به دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر افزایش نیافتن قیمت، تلاش بر این است تا از راه‌های دیگر مانند گازسوز کردن خودرو‌ها شرایط طوری باشد که مصرف بنزین افزایش نیابد و نیاز به واردات بنزین نداشته باشیم.

وی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین تأکید کرد: مکرراً عرض می‌کنم دستور کاری برای افزایش قیمت بنزین در سال جاری وجود ندارد.

افزایش ۱۴ درصدی مصرف بنزین

لازم به ذکر است میانگین مصرف رو زانه بنزین ک شور در سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۸۷ میلیون لیتر بود که این عدد حاکی از افزایش حدود ۱۴ درصدی مصرف بنزین کشور در بازه زمانی ابتدای فروردین تا پایان تیرماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال (۱۴۰۰) در کشور است.

هرچند در ابتدای سال جاری مصرف بنزین در برخی روز‌ها به حدود ۱۳۱ میلیون لیتر رسید و به لطف مخازن ذخیره سازی پشت سر گذاشته شد، ولی تداوم این روند افزایشی میتواند هم از لحاظ راهبردی محل نگرانی باشد و هم باعث از دست رفتن درآمد ارزی این سال‌های در اثر صادرات بنزین بشود. درآمد ارزی شیرینی که در سال ۹۹ و در شرایط سختی به اوج خود با رقم ۳ میلیارد دلار رسید.

وضعیت فعلی نتیجه چیست؟

وضعیت فعلی تولید و مصرف بنزین نتیجه چند موضوع در سال‌های اخیر است:

۱) بی توجهی به ساخت پالایشگاه‌های جدید: بی توجهی وزارت نفت دولت گذشته با ساخت پالایشگاه‌های جدید بر هیچکس پوشیده نیست. هرچند ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس منجر به مثبت شدن تراز بنزین کشور و خنثی سازی تحریم‌ها شد، اما پس از آن این روند ادامه پیدا نکرد و نتیجه تشدید شکاف بین تولید و مصرف شد. جواد اوجی، وزیر نفت در برنامه خود وعده افزایش ۱.۵ برابری ظرفیت پالایشی کشور را داده است.

۲) عدم پیش‌برد برنامه‌های بهینه سازی مصرف سوخت: قطعا کوتاه‌ترین مسیر برای کنترل این ناترازی اعمال برنامه‌های کنترل مصرف و بهینه‌سازی مصرف است. در دنیا این موضوع توسط دو ابزار قیمتی و غیر قیمتی اعمال میشود که بنا بر تأکید چندین باره وزیر نفت و معاونان وی و همچنین وزیر اقتصاد برنامه قیمتی در دستور کار دولت نیست. همچنین ابزار‌های غیر قیمتی گسترده‌ای در دست سیاستگذار است از جمله دوگانه‌سوز کردن خودروها، بهینه سازی مسیر‌های شهری، توسعه حمل و نقل عمومی، بهبود کیفیت و افزایش راندمان و... متأسفانه موضوع بهینه سازی مصرف سوخت از موضوعات مغفول وزارت نفت این دولت نیز بوده است و در طول یک سال اخیر موفقیت خاصی در این زمینه به دست نیامده است.

به گفته رئیس انجمن صنفی صنعت سی‌ان‌جی مصرف فعلی ۲۵ میلیون متر مکعب سی. ان. جی در کشور معادل مصرف ۲۵ میلیون لیتر بنزین در کشور است و هم اکنون جایگاه‌های سی. ان. جی اکنون با ۵۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند؛ یعنی امکان افزایش مصرف سی ان جی به ۵۰ میلیون متر مکعب و جایگزینی با ۵۰ میلیون لیتر وجود دارد.

۳) کاهش ذخیره سازی سوخت: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در این باره گفت: یکی از چالش‌های ما با اقدام‌های دولت گذشته، توسعه ندادن مخازن ذخیره‌سازی فرآورده‌های رنگی بود که در زمان تولید پالایشگاه‌ها دچار مشکل می‌شدند و این حجم وارد بازار می‌شد و به تناسب این شرایط، شما نمی‌توانید فرآورده را با قیمت واقعی عرضه کنید. وزارت نفت در این مورد طرح احداث مخزنگاه شهید نادر مهدوی با ۱۸ مخزن از جمله هشت مخزن ۴۰ میلیون لیتری سقف شناور بنزین با ظرفیت ۳۲۰ میلیون لیتر را شروع کرده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بنزین مصرف بنزین وزارت نفت جواد اوجی شرکت ملی پالایش بهینه سازی مصرف ساخت پالایشگاه بنزین در کشور پالایشگاه ها تولید بنزین میلیون لیتر ذخیره سازی لیتر بنزین مصرف بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۷۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده

بهره‌وری انرژی برای آینده‌ای پایدار حیاتی است، با این حال افزایش بیش‌ از حد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بدون وجود زیرساخت‌های کارآمد و مدیریت مصرف، جهان را با مشکلات بسیار مواجه می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اتلاف انرژی یک مشکل بزرگ است و حدود سه‌چهارم انرژی جهانی به دلیل سیستم‌ها یا زیرساخت‌های ناکارآمد و رفتارهای مصرف نادرست هدر می‌رود. بهره‌وری انرژی اغلب به نفع افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر نادیده گرفته می‌شود، حال آن‌که بهبود آن و کاهش اتلاف انرژی می‌تواند انتشار کربن را پایین آورد، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند و بار تولید انرژی سبز را کاهش دهد. از آنجا که دولت‌ها بر توسعه ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود تمرکز می‌کنند، بسیاری از آن‌ها یک عنصر حیاتی برای تقویت امنیت انرژی پاک یعنی مدیریت زباله‌های انرژی را نادیده می‌گیرند.

دردسرهای افزایش اتکا به انرژی‌های تجدیدپذیر

کشورها در سراسر جهان باید سیستم‌های موجود خود را اصلاح کنند تا اطمینان حاصل شود که انرژی در حمل‌ونقل و استفاده از بین نمی‌رود و شبکه‌های برق آماده پذیرایی از پروژه‌های انرژی پاک جدید می‌شوند که انتظار می‌رود طی دهه‌های آینده ارائه شوند.

این توسعه نیازمند تمرکز بیشتر بر کاهش اتلاف انرژی به جای افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر است، زیرا جایگزینی انرژی‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر بدون توجه به کارآمدی و کاهش مصرف در عمل بی‌فایده خواهد بود. یکی از موارد مشکل‌ساز در این زمینه برای اروپا، عرضه بیش از حد پنل‌های خورشیدی از چین به‌دنبال افزایش اهداف ظرفیت انرژی خورشیدی خود توسط دولت‌ها است.

چین در تولید مقادیر زیادی پنل با هزینه کم بسیار موفق بوده است. این امر به تولید بسیار کمتر پنل‌های خورشیدی در مناطق گران‌تر مانند اروپا و اتکای بیشتر به چین برای تهیه پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان منجر شده و رقابت تولیدکنندگان داخلی را با مشکل مواجه کرده است. به این ترتیب دولت‌ها به فکر وضع تعرفه‌هایی بر صادرات انرژی‌های تجدیدپذیر چین هستند که به زودی به ایالات متحده نیز راه پیدا خواهد کرد.

انتظار می‌رود چین مقادیر زیادی پنل‌های خورشیدی را به کشورهای سراسر جهان بفروشد و به آن‌ها امکان توسعه پروژه‌های انرژی خورشیدی کم‌هزینه را بدهد. این امر نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر در فناوری انرژی خورشیدی است، با این حال می‌تواند منجر به اتکای بیش از حد به افزایش ظرفیت به جای بهبود کارایی در تمام منابع انرژی و کاهش مصرف انرژی شود.

بهره‌وری انرژی از لحاظ تاریخی بیشترین سهم را در کاهش گازهای گلخانه‌ای به ارمغان آورده است. معرفی مجدد آن برای عصر انرژی‌های تجدیدپذیر و دستیابی به اهداف کربن‌صفر خالص تا سال ۲۰۵۰، بشر را قادر می‌سازد تا به این روند ادامه دهد.

برخورداری از شانس مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی و پای‌بندی به توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ برای رسیدن به هدف کربن‌صفر خالص و حفظ گرمایش جهانی به زیر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد، نیازمند بهره‌وری انرژی است. بهره‌وری انرژی می‌تواند یک‌سوم صرفه‌جویی کربن مورد نیاز را تا رسیدن به کربن‌صفر خالص تأمین کند و با برق‌رسانی هرچه بیشتر سیستم انرژی خود، ایجاد انعطاف‌پذیری در عرضه، تقاضا و ذخیره‌سازی انرژی و استفاده مجدد از گرمای اتلاف‌شده، کارایی انرژی را افزایش می‌دهد.

بهره‌وری انرژی در اروپا

مهندسی سیستم انرژی آینده نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا و بریتانیا ممکن است بتوانند با به حداکثر رساندن پتانسیل تقاضا، هزینه‌های اجتماعی سالانه ۱۱.۲ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۳۰ و ۱۶.۶ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهند. این انعطاف‌پذیری به این مناطق کمک می‌کند تا انتشار گاز کربن‌دی‌اکسید خود را تا حدود ۴۰ میلیون تن کاهش دهند و تولید برق از گاز طبیعی را به میزان ۱۰۶ تراوات ساعت یا حدود یک‌پنجم مصرف گاز طبیعی اتحادیه اروپا برای تولید برق نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش دهد. انتقال از سوخت‌های فسیلی به یک سیستم کاملاً الکتریکی می‌تواند تا ۴۰ درصد از مصرف انرژی نهایی را کاهش دهد.

بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور

اطمینان از بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور نیز بسیار مهم است. بازار هیدروژن با سرعتی بالا در حال رشد است، زیرا دولت‌ها و شرکت‌ها در سراسر جهان به دنبال جایگزین‌های سوخت پاک‌تر برای نیرو دادن به صنایعی مانند تولید و هوانوردی هستند. تبدیل انرژی تجدیدپذیر به هیدروژن از طریق الکترولیز به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارد که بسیاری معتقدند بهتر است به‌طور مستقیم به‌عنوان برق مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین جهان باید فناوری‌های الکترولیز با راندمان بالا را برای بهبود فرآیند تبدیل و تمرکز بر کاهش تقاضا برای هیدروژن توسعه دهد. به این ترتیب یکپارچه‌سازی استراتژیک بخش‌هایی که گرمای اضافی را برای کاهش تقاضای انرژی و افزایش کارایی به کار می‌برند، ممکن و ضروری است.

تا پایان دهه تا ۵۳ درصد از انرژی ورودی جهانی به‌عنوان گرمای اضافی هدر می‌رود، اما این گرما می‌تواند برای تأمین انرژی ماشین‌آلات و همچنین گرمایش ساختمان‌ها و آب استفاده می‌شود.

سیستم‌های انرژی موجود در سطح جهانی بسیار ناکارآمد هستند و تقاضای انرژی در جهان همچنان در حال افزایش است. بنابراین، دولت‌ها در تلاش هستند تا به سرعت منابع انرژی موجود را با انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین کنند تا از تلاش‌های کربن‌زدایی حمایت کنند. در این میان برای کاهش ناکارآمدی‌ها و مهار مصرف غیرضروری انرژی، کار چندانی انجام نمی‌شود. بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش استفاده بیش از حد به کاهش انتشار کربن و همچنین کاهش بار دولت‌هایی که به دنبال افزایش تولید انرژی سبز با سرعتی ناپایدار هستند، کمک می‌کند.

کد خبر 748687

دیگر خبرها

  • پیش بینی کاهش ناترازی برق به ۱۱ هزار مگاوات
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان