Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، رئیس جمهور در سفر اخیر خود به استان مرکزی اشاره ای داشت به بحث خصوصی سازی و گفت: "متاسفانه در سالهای گذشته برخی خصوصی‌سازی‌‌های نادرست، شرکت‌های بزرگ را دچار مشکل کرد که دولت برای رفع این مشکل کارگروه‌هایی برای به روز کردن نظام ارزش‌گذاری در روند واگذاری‌ها تشکیل داده است".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم رئیسی در ادامه فعال کردن صنایع نیمه‌تعطیل را موجب ایجاد اشتغال و رونق تولید عنوان کرد و گفت‌: برای ما پسندیده نیست که با وجود ظرفیت‌های بزرگ صنعتی و کشاورزی، شاهد مشکل بیکاری در کشور باشیم.

وی همچنین تاکید کرد: حتما با کمک دولت واحدهای نیمه تعطیل فعال و تولید رونق خواهد گرفت و مشکل اشتغال تا حد زیادی حل خواهد شد.

آیت‌الله رئیسی همچنین رفع مشکلات صنایع سنگین و کارگاه‌های کوچک و همچنین برطرف کردن موانع تولید را از ماموریت‌های جدی وزرای صمت و نیرو عنوان کرد و در ادامه گفت: این صنایع، جزء سرمایه‌های ملی کشور است و باید به درستی از این سرمایه‌ها صیانت شود و مردم شاهد آبادانی در شهرها و محلات خود باشند.

برخلاف صحبت‌های رئیس جمهور و همچنین مسئولان اجرایی و قضایی استان، اما هر گوشه و کنار این شهر و استان را که نگاه می‌کنیم، کارخانه‌ای نیمه فعال، شرکتی تعطیل شده، صنعتی رو به زوال و کارگرانی ناراضی و بیکار می‌بینیم و حق مردم استان است که بدانند وضعیت کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل چگونه است و نتیجه مطالبات خبرگزاری و تلاش مسئولان استان به کجا رسیده‌ است.

گاهی مثل آی‌تی‌آی از یک شرکت تولیدی و دانش بنیان و فناور‌محور، تنها زمین و ساختمانی باقی مانده و گاهی نیز مثل قند‌ ممسنی با وجود تکمیل بودن همه دستگاه‌ها برای فرایند تولید، عزمی جدی وجود ندارد.

گاهی هم مثل آزمایش با یک راه‌اندازی نیمه صوری و مشکوک، سعی در دور زدن مسئولان استان می‌کنند و سفارش‌های ریاست جمهوری در سفر استانی هم در احیای آن، بی تاثیر می‌شود و بعضی هم مثل ایران‌فایلا، دستگاه‌ها و خطوط تولید که به فروش رفته، هیچ! برای به دست آوردن مبلغ اندکی حتی به درختان ۷۰ ساله در محیط کارخانه هم رحم نمی‌کنند و همه را قطع کرده و به قاچاقچیان چوب می‌فروشند!

اما از هر چه بگذریم، سخن دوست، خوشتر است!

روغن نباتی نرگس شیراز، نام آشنای هر استان فارسی و حتی ایرانی بود که به راحتی در سال‌های جنگ، روغن سه چهار استان را فراهم می‌کرد و با تلاش و درایت مدیران دولتی و ۱۳۰۰ کارگر زحمتکش، تناژ تولید را به ۶۰۰ تن در روز رسانده بودند.

به یمن یک خصوصی‌سازی غیر‌اصولی و مشکوک و در سایه بی‌عرضگی و تعمد مدیران، کارخانه روز به روز به انحطاط کشیده شد و از آن شکوه، تنها خرابه‌هایی به جا مانده که به زعم مالک کارخانه بر زمینی مثل طلا با قیمت متری ۴۰ میلیون تومان، خوابیده‌ است!

چیزی که نگران‌کننده است، تغییر رویکرد و نوع تعامل و صحبت مالک و مدیران کارخانه در دو سه سال اخیر است. میرسلیمی، مالک ۶۱ درصد سهام کارخانه، در جلسه ای که با حضور مسئولان قضایی و اجرایی استان برای رفع مشکلات نرگس، برگزار شده بود، تعهد داد که کارخانه را به روزهای رویایی خود برگرداند و از مسئولین خواهش کرد که به او، فرصت دهند! فیلم آن نیز موجود است، اما امروز مدیر داخلی بی‌کفایت کارخانه می‌گوید، کارخانه ملک شخصی است و دوست نداریم تولید کنیم!

در بحبوبه کمبود روغن در کشور و برداشتن ارز دولتی از این کالای پرمصرف خانواده‌ها، نرگس می‌خوابد و کارگران به دورکاری اجباری فرستاده می‌شوند و دو‌ ماه از حقوق خبری نیست! فشار اقتصادی و روحی و روانی بر کارگران باعث می‌شود که تصمیم به اعتصاب و اعتراض بگیرند.

با تلاش و پیگیری‌ خبرگزاری فارس و نمایندگان کارگران و اعضای شورای اسلامی کارگران کارخانه، این اعتصاب به یک جلسه مبدل می‌شود که کارگران بتوانند حرف دل خود را به گوش مسئولین استان برسانند.

این جلسه در مسجد کارخانه با حضور کارگران و مدیران و دو تن از مسئولان اداره کار استان به دور از چشم و گوش اصحاب رسانه برگزار‌ گردید.

سعی کرده‌ایم که صحبت ها و درد و دل های کارگران و مسئولین حاضر در جلسه و حرف‌های مدیران را جهت تنویر افکار عمومی مردم استان در این گزارش، انعکاس دهیم.

در ابتدا کارگری اجازه صحبت خواست و گفت: با توجه به اینکه تاکنون مسئولین بسیاری در جهت حل مشکلات کارخانه به اینجا آمده‌اند، مثل دکتر رعیتی‌فر، معاون وزیر کار، دادستان شیراز، حجت الاسلام موسوی مدیرکل دادگستری و معاونین استاندار، اما متاسفانه هنوز می‌بینیم که مشکلات روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شود، پس جناب آقای باقری چه تضمینی هست که ورود شما، در حل مشکلات کارخانه تاثیر مثبت داشته باشد؟

کارگر دیگری در ادامه صحبت همکارش، ادامه داد: با توجه به روند نزولی تولید طی یک سال گذشته، روز به روز کارخانه در بدهی فرو می‌رود و به مرز ورشکستی نزدیک می‌شود، من یک کارگر هستم با ۱۰ سال سابقه کار و نزدیک به ۴۰ سال سن، اگر خدای نکرده کارخانه تعطیل شود، کجا به من کار می‌دهند؟چرا مسئولین یک فکر اساسی جهت رفع مشکلات کارخانه نرگس نمی کنند؟ ما امنیت شغلی می‌خواهیم.

با توجه به فرسوده و مستهلک بودن دستگاه‌های این کارخانه و همچنین تایید کارشناسان مربوطه از طرف کمیته سخت و زیان آور بودن کار، چرا در بازنشستگی کارگران کارخانه با شرایط سخت و زیان آور، سنگ اندازی می‌شود؟

کارگر بعدی خطاب به نماینده اداره کار در جلسه، گفت: آقای باقری؛ با توجه به فرسوده و مستهلک بودن دستگاه‌های این کارخانه و همچنین تایید کارشناسان مربوطه از طرف کمیته سخت و زیان آور بودن کار، چرا در بازنشستگی کارگران کارخانه با شرایط سخت و زیان آور، سنگ اندازی می‌شود؟

در ادامه نماینده کارگران به جمع‌بندی خواسته‌های کارگران پرداخت و بیان کرد که برخلاف تفکر بسیاری از مسئولین که فکر می‌کنند مطالبه اول کارگران این کارخانه حقوق می‌باشد، به عرض شما می‌رسانم که مطالبه و دغدغه اول کارگران نرگس، «تولید» می‌باشد، که متاسفانه طی چند سال گذشته روند نزولی داشته است.

 

نماینده کارگران نرگس، در احصای مطالبات کارگران نرگس به موارد دیگری نیز اشاره کرد که عبارتند از:
- نوسازی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات کارخانه که روز به روز فرسوده تر می‌شود
- استفاده از تمام ظرفیت‌های کارخانه در جهت تولید
- جذب نیروی جوان که متاسفانه سال به سال از تعداد کارگران کاسته شده و به یک هشتم سال ۷۲ رسیده است
- و در پایان، مطالبه حقوق معوقه و پرداخت به موقع حقوق ماهیانه، می‌باشد.

علی باقری، مدیر روابط کار اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی استان فارس، پس از شنیدن مطالبات کارگران، گفت: در مورد بازنشستگی کارگران با شرایط سخت و زیان آور، در چارچوب قانون تمام تلاشمان را انجام می‌دهیم تا این امر اعمال شود، همچنین در مورد طرح طبقه‌بندی مشاغل و هر آنچه در حیطه وظایف اداره کار می‌باشد، کمال همکاری را انجام می‌دهیم.

وی همچنین در مورد ورود روغن خام به کارخانه گفت: قبل از این جلسه با معاونت اقتصادی استانداری تماس گرفته شد و بسیاری از مقدمات کار انجام شده است و به زودی بقیه اقدامات جهت ورود مواد اولیه و روغن خام انجام می‌شود.

 

بیگ محمدی، مدیر داخلی کارخانه نرگس هم در مورد روغن خام گفت: مراحل اداری در حال طی شدن است و در آینده نزدیک بقیه مشکلات حل می شود و شاهد ورود روغن خام به کارخانه هستیم.

وی همچنین در مورد فروش املاک و اموال کارخانه گفت: بدهکاری‌های بسیاری به بانک داشتیم که با فروش این املاک، توانستیم این بدهی‌ها را تسویه کنیم؟

بدهی‌های کارخانه باید از سود تولید پرداخت شود نه از فروش زمین و اموال و دستگاه و ماشین آلات

بیگ محمدی اظهار داشت: بدهی‌های کارخانه باید از سود تولید پرداخت شود نه از فروش زمین و اموال و دستگاه و ماشین آلات کارخانه!

ذنوبی‌تبار، رئیس هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان فارس نیز در ادامه نکاتی را ذکر کرد.

وی ابتدا با این جمله که من نیز مثل شما کارگر هستم و نگرانی شما و خانواده‌هایتان را درک می‌کنم، صحبت خود را شروع کرد و در ادامه گفت: در کمیته بررسی مشاغل سخت و زیان آور در چارچوب قانون تمام تلاش خود را جهت بازنشستگی کارگران، انجام می‌دهم.

وی همچنین خطاب به مدیریت کارخانه گفت: بیش از ۱۰ سال است که شما زمینی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز گرفته‌اید و طی این مدت دو مرتبه به صورت نمایشی و سوری کلنگ زنی کرده‌اید ولی هنوز حتی زیرسازی و خاک برداری هم انجام نشده‌است.

ذنوبی‌تبار در پاسخ به صحبت‌های بیگ محمدی که گفته بود، اگر اموال یا ملکی از کارخانه فروش رفته جهت تصفیه بدهی‌های کارخانه به بانک ملی بوده‌است، گفت: شما باید بدهی‌هایتان را از سود تولید پرداخت کنید نه از فروش زمین و اموال و دستگاه و ماشین آلات کارخانه!

ذنوبی‌تبار همچنین از تعطیلی واحد‌های قوطی‌سازی و چاپخانه انتقاد کرد و گفت: چندین سال است که این واحد‌ها را تعطیل کرده‌اید و هیچ اقدامی هم در جهت راه‌اندازی و جذب نیرو برای این واحدها نکرده‌اید و این موضوع جای بررسی دارد!

لازم به ذکر است که مدیران کارخانه، در جلسه‌ای که قبلا با معاونت اقتصادی استانداری فارس داشتند، متعهد شده‌بودند که اقدامات لازم جهت راه‌اندازی این دو واحد را فراهم‌‌آورند که پس از گذشت چندماه هنوز اتفاقی رخ نداده‌ است.

یکی از کارگران باسابقه روغن نباتی نرگس، در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: این جلسات با حضور مدیر داخلی شرکت و مسئولین، هر چند که می‌تواند به صورت موقت، کارگران را آرام کند، اما مدیر داخلی شرکت که ماهیانه حقوقی نزدیک به پنجاه میلیون تومان از مالک دریافت می‌کند، اول که نمی‌تواند حال کارگری که با حقوق اداره کار زندگی می‌کند و دو ماه هست که حقوق دریافت نکرده را درک کند و دوم که طبیعی است که در هر حالت و شرایطی از مالک و مدیرعامل دفاع کند!

گزارش از زهرا علی‌اکبری

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: کارخانه روغن نباتی کلنگ زنی نمایشی فروش اموال کارخانه کارگران حقوق معوقه کارخانه های نیمه تعطیل بازنشستگی کارگران سخت و زیان آور کارگران نرگس ماشین آلات مدیر داخلی روز به روز اداره کار دستگاه ها روغن خام بدهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۸۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم

سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: نتیجه دو دور سفرهای استانی دولت، تصویب بیش از ۴۵۰۰ مصوبه با اعتباری بالغ بر ۲۸۸ همت بوده که طی ۲.۵ سال از عمر دولت سیزدهم با تخصیص ۱۸۸ هزار میلیارد تومان، بیش از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفر، تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به اظهارات «غلامرضا نوری قزلجه»، نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی، مبنی بر «اختصاص ردیف اعتباری مجزا برای سفرهای استانی رئیس جمهور بدعتی جدید است»، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «دولت مردمی» یکی از مهم‌ترین شعارهای دولت سیزدهم بوده است.

شاهد این ادعا، تأکید و اشتیاق رئیس‌جمهور به انجام سفرهای استانی و برقراری ارتباط با مردم و نهادهای دولتی و غیردولتی و مشاهده نزدیک و بررسی دقیق مسائل و چالش‌های هر استان بوده است؛ به‌طوری‌که در شهریورماه ۱۴۰۰ (ماه اول استقرار دولت سیزدهم) سفر به استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و در مهرماه ۱۴۰۰، سفر به استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس و اردبیل انجام شد.

در این اطلاعیه آمده است: از ابتدای دولت سیزدهم، دور اول سفرهای استانی از شهریورماه ۱۴۰۰ آغاز شد و ظرف مدت کمتر از یک سال، سفر رئیس‌جمهور به همه استان‌ها انجام شد و تا پایان سال ۱۴۰۲ رئیس‌جمهور محترم در قالب دور دوم سفرها با هدف اصلی پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات سفر دور اول، به ۱۴ استان عزیمت کرده‌اند و سفر به باقی استان‌ها نیز در دستور کار قرار دارد.

در ادامه این اطلاعیه با اعلام اینکه «تسریع در تأمین مالی و تکمیل پروژه‌های عمرانی به‌رغم محدودیت‌های مالی دولت و تعهدات گذشته، مورد تأکید دولت سیزدهم بوده است که این امر در اجرایی‌شدن مصوبات «سفرهای استانی» ریاست جمهوری مشهود است»، آمده است: در ۴۵ سفر استانی رئیس‌جمهور و هیأت همراه (۳۱ سفر دور اول و ۱۴ سفر دور دوم سفرهای استانی)، از پروژه‌های نیمه‌تمام در سطح کشور از جمله پروژه فاضلاب شهری اهواز، پروژه ساخت هزار واحد مسکونی برای حاشیه‌نشینان چابهار، سد مخزنی کنجان‌چم ایلام، سد در حال ساخت تنگ سرخ، طرح راه‌آهن شیراز- بوشهر - عسلویه، پروژه خط دوم جاده پارس‌آباد- اردبیل، طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین، ایستگاه راه‌آهن اردبیل، پروژه نیمه‌تمام پل خلیج‌فارس قشم، طرح راه‌آهن رشت به کاسپین، بیمارستان در حال احداث ۱۰۰ تختخوابی کمال‌شهر کرج، قطار شهری کرج، پروژه راه‌آهن شهری ورامین، بیمارستان نیمه‌ساخته ۹۶ تختخوابی پیشوا، نیروگاه نیمه‌کاره زباله‏سوز ۴۵۰ تنی ساری و…، بازدید شده است.

سازمان برنامه و بودجه در ادامه اطلاعیه خود افزود: بازدید از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی دارای مشکل و نیمه تعطیل در سراسر کشور از جمله جزیره صنعتی صدرا و ساخت نفت‌کش اقیانوس‌پیما، کارخانه در حال ساخت کاغذ زاگرس فارس، کارخانه تعطیل شده تولید لوازم‌خانگی آزمایش، مجموعه کشت و صنعت مغان، کارخانه تولید لوازم‌خانگی سنگرکار، کارخانه سرجین بافت زنجان، کارخانه نیمه‌فعال روغن‌نباتی جهان، کارخانه یخچال‌سازی، کارخانه الکترود کویر و نیروگاه خورشیدی روستای فهرج یزد، کارخانه تولید محصولات بهداشتی فیروز، مجتمع گوگردی سردار شهید سلیمانی گنبدلی و افتتاح دو کارخانه از چهار کارخانه این مجتمع، واحد پرورش قارچ «کشت سبز اورامان» در روستای قلعه‌جی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مزارع پرورش قارچ کشور، مجموعه صنایع لبنی کاسپین، مجتمع صنایع آذرآب، شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو، معدن و کارخانه تولید مس سونگون ورزقان، معدن طلای اندریان و معدن طلای شریف‌آباد، کارخانه تولید خودروهای ارس خودرو دیزل، کشتارگاه صنعتی جونقان، مجتمع نساجی حجاب شهرکرد به ‏عنوان بزرگ‌ترین کارخانه تولید چادر مشکی کشور، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و…، از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.

در ادامه این اطلاعیه تصریح شده است: طی دو سال و نیم گذشته در دولت سیزدهم، آغاز عملیات اجرایی طرح‌های بر زمین‌مانده از جمله خط آهن دورود- خرم‌آباد - اندیمشک، سد معشوره، تکمیل عملیات اجرایی طرح توسعه فرودگاه خرم‏آباد، تعیین تکلیف پروژه‌های مونوریل و فرودگاه قم، پیگیری رفع مشکل پسماندها، آب شرب و اشتغال، کشاورزی و صنایع در استان گیلان، احیای خلیج گرگان، لایروبی آبراهه‌های تأمین‏کننده آب استان گلستان، عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره‌سازی گاز شور در سرخس و…، نیز صورت گرفته است.

سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: نتیجه سفرهای دور اول و دوم دولت تصویب بیش از ۴۵۰۰ مصوبه (مورد تعهد سازمان برنامه و بودجه کشور) با اعتباری بالغ بر ۲۸۸ هزار میلیارد تومان بوده است. طی ۲,۵ سال از عمر دولت سیزدهم با تخصیص اعتباری بالغ بر ۱۸۸ هزار میلیارد تومان، بیش از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفر تکمیل و افتتاح شده و به بهره‌برداری رسیده است که در جدول زیر مشهود است:

بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم

در پایان این اطلاعیه تاکید شده است: رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مد ظله‌العالی) همواره بر حضور مسئولان عالی‌رتبه دولتی در استان‌ها و لمس مسائل و مشکلات مردم و تلاش میدانی برای رفع آنها تاکید فرموده‌اند. ایشان در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم در بیاناتی تأکید کرده‌اند: «۳۱ سفر در سال اول دولت به سراسر کشور از جمله نقاط محروم و دور افتاده، نظارت میدانی بر کارها و همدلی عمیق با مردم از دیگر توفیقات دولت بوده است» و در بخش دیگری از سخنانشان، از «سرعت عمل و حضور در محل حوادث طبیعی و پیش‌بینی‌نشده به نشانه همدردی دولت با مردم» تقدیر کرده‌اند.

کد خبر 751504

دیگر خبرها

  • عملیات دیدنی تولید شکلات‌های نوتلا در کارخانه از نمای نزدیک (فیلم)
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • (ویدیو) کارخانه مشهور چگونه صدها تن «ژامبون» تولید می‌کند؟
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد
  • راه اندازی کارخانه تولید پهپاد در چین | تولید MQ-۹ آمریکایی ۳۰ برابر ارزانتر ! | تصاویر
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند