Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی زاده مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه ذخیره خون استان بین شش تا هشت روز است، گفت: هم اکنون این استان در جغرافیای ذخایر خون کشور در وضعیت آبی قرار دارد.

او افزود: در چهار ماهه ابتدای امسال ۹ هزار و ۵ نفر به پایگاه‌های انتقال خون در خراسان جنوبی مراجعه کرده اند که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال که هشت ۸ هزار و ۵۹۲ نفر بوده است پنج درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زاده بیان کرد: در تقویم ملی کشورمان ۹ مرداد روز ملی اهدای خون نامگذاری شده است؛ خون نیازی همیشگی و حیاتی است که امید به زندگی را در افراد نیازمند به این فرآورده حیات بخش ارتقاء می‌بخشد و سبب بهبود روند درمانی آنان می‌شود.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه میزان اهدای خون نیز از ۶ هزار و ۹۰۸ نفر در چهار ماهه ابتدای پارسال به میزان ۷ هزار و ۴۷۴ نفر در امسال رسیده است، تصریح کرد: پلاکت فرزیس، یکی از روش‌های اهدای خون است که تنها یک جزء خاص از خون اهداکننده داوطلب (پلاکت) جدا می‌شود و بقیه اجزاء خون به اهداءکننده باز گردانده می‌شود.

او از افزایش پلاکت فرزیس از ۱۰۱ مورد در مدت یاد شده پارسال به ۱۵۱ مورد در امسال خبر داد و گفت: شاخص اهدای خون در کشور ۲۴ نفر به ازای هر هزار نفر بوده و این شاخص در استان خراسان جنوبی به ازای هر هزار نفر ۲۶ نفر است که بالاتر از میانگین کشوری است.

مهدی زاده با بیان اینکه با افزایش تیم‌های سیار و پایگاه‌ها این شاخص تا ۳۰ نفر قابل افزایش است، اظهار کرد: امسال افزایش آمار اهدای خون توسط بانوان استان در دستور کار قرار گرفته  و اکنون وضعیت گروه خونی o منفی در استان نارنجی است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون میانگین اهدای خون توسط بانوان در کشور کمتر از پنج درصد گزارش شده در حالی که این آمار در خراسان جنوبی ۶.۴ درصد است، افزود: در چهار ماهه ابتدای امسال ۴۶۴ مورد اهدای خون از سوی بانوان انجام شده که این آمار در مدت مشابه پارسال ۲۸۸ مورد بوده است.

او با اشاره به اینکه بخشی از فرآورده‌های خونی خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان ارسال می‌شود، تصریح کرد: اکنون مرکز خون‌گیری در شهر‌های بیرجند، طبس و قاین فعال است و شهروندان برای اهدای خون می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند.

مهدی‌زاده با بیان اینکه مرکز انتقال خون شهرستان فردوس نیز در صورت تأمین نیروی مورد نیاز امسال فعال خواهد شد، اظهار کرد: در تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات برای افزایش دسترسی عموم جامعه به خدمات انتقال خون از طریق احداث مراکز ثابت و سیار در نقاط مختلف استان نیاز به همکاری خیرین داریم.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت حضور به تدریج در مناسبت‌های پیش رو به منظور رعایت دستورالعمل های بهداشتی،گفت: در برخی مناسبت‌ها با هجوم مردم برای اهدای خون مواجه می‌شویم که این خطر افزایش ضایعات خون را بیشتر می‌کند بنابراین توصیه می‌شود برای نذر خون منحصر به ایام و مناسبت‌های خاصی نباشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتقال خون اهدای خون مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی مهدی زاده اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۱۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: کمتر از یک درصد مردم استان در سال گذشته که واجد شرایط اهدای خون بودند در سیستان و بلوچستان خون اهدا کرده‌اند.

ابوالحسن صفدری در گفت وگو با ایسنا، افزود: جمعیت استان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و از این تعداد حدود ۲ میلیون و پانصد هزار نفر به دلایلی از قبیل سن کمتر از ۱۸ سال و یا بیشتر از ۶۵ سال، وزن کمتر از۵۰ کیلوگرم، داشتن بیماری خونی و زمینه‌ای خاص نمی‌توانند خون اهدا کنند.

وی بیان کرد: حدود یک میلیون نفر واجد شرایط خون دادن در سیستان و بلوچستان هستند که از این تعداد در سال گذشته ۷۰ هزار مراجعه برای اهدای خون صورت گرفته در حالی که بسیاری از این افراد ۲ بار در سال اهدا داشتند که در مجموع ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر در کل استان برای اهدای خون مراجعه کرده‌اند.

صفدری ادامه داد: ترس  مردم از اهدای خون و نگرانی بی‌مورد از ایجاد کم خونی مهمترین دلایل افراد برای عدم مراجعه برای اهدای خون به شمار می‌رود در حالی که بدن خود یک کارخانه فعال، ساخت خون است. در زنان هر چهار ماه یکبار و در مردان هر سه ماه یک بار پس از اهدای خون سطح هموگلوبین به حالت طبیعی بر می‌گردد.

وی در این راستا اضافه کرد: عدم اطلاع مردم از فواید اهدای خون نظیر درمان کبد چرب، کالری سوزی به میزان ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلو کالری بعد از هر بار اهدا، پیشگیری از بیماری‌های قلبی از مهم ترین فواید اهدای خون به شمار می رود چرا که اهدا، حرکت خون در عروق را تسهیل و شبکه خونرسانی در بدن را فعال می کند.

مدیر کل انتقال خون سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار واحد خون در استان مصرف می شود، در حالی که تنها ۵۰ هزار واحد توسط هم استانی‌ها اهدا می‌شود و دو برابر نیاز استان را از ۱۲ استان دیگر با واردات، تامین می‌کنیم در حالی که این موضوع زیبنده استانی که دارای جمعیت جوان بالایی است نمی باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر روزانه در شهر زاهدان ۳۰۰ نفر و در کل استان ۵۰۰ نفر اهدا کننده باشند،مشکل  نیاز خونی استان حل می‌شود. این میزان متاسفانه در حال حاضر در کل استان ۲۰۰ نفر است.

صفدری بیان کرد: در مجموع در سیستان و بلوچستان ۶ پایگاه فعال خونگیری در شهرستان‌های زابل، سراوان، زاهدان، ایرانشهر، خاش و چابهار وجود دارد در حالی که ۲۰ شهرستان استان فاقد پایگاه انتقال خون است و علی رغم وظیفه حیاتی این سازمانی ،چهره عقب ماندگی به شدت در آن دیده و احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که ۱۰ شهرستان‌ استان فاقد پایگاه انتقال خون  می باشد دارای بیمارستان است و این توسعه نامتوازن مشکلات جدی ایجاد کرده است.  با توجه به شمار بالای بیماران تالاسمی و  تصادفات جاده ای و آمار موالید بالا و زایمان‌های پرخطر نیازمند توجه جدی مردم به امر مقدس اهدای خون هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • غذا دادن غیراصولی منجر به افزایش سگ‌های پرسه‌زن می‌شود
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • یخبندان و سرما در راه خراسان جنوبی/ صدور هشدار سطح زرد
  • تعاملات مدیران دستگاه‌های اجرایی با اعضای شوراها افزایش یابد
  • تعامل دستگاه‌های اجرایی با شوراها افزایش یابد