Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@03:08:55 GMT

(ویدئو) تلاش برای جلوگیری از انقراض یک مارمولک سمی

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۲۷۲۹

(ویدئو) تلاش برای جلوگیری از انقراض یک مارمولک سمی

پروژه‌های حفاظتی در شرق گواتمالا در تلاش برای نجات یک مارمولک سمی در آستانه انقراض هستند که به دلیل حرکت آهسته و انرژی سنگین آن، نینو دورمینو (کوچولوی خوابیده) نامیده شده است.

به گزارش فرارو، خوان آلوارادو، جنگلبانی که برای شورای ملی مناطق حفاظت شده کار می‌کند، مارمولک را هوشمندانه نگه می‌دارد تا از هرگونه گاز گرفتن جلوگیری کند، زیرا سم آن باعث درد شدید می‌شود، اگرچه به ندرت کشنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مارمولک با پوست تیره‌اش که نقاط سفید و حلقه‌های زرد روشن روی آن قرار دارد به آرامی در منطقه جنگلی موتاگوا در وسط منطقه حفاظت‌شده طبیعی سیرا د لاس میناس حرکت می‌کند.

خوان آلوارادو خاطرنشان می‌کند که این نوع از حیوانات به دلیل سم آن و رواج داستان‌های تخیلی که آن را به یک فال شوم تبدیل کرده است، همیشه قربانی ترسی بوده است که مردم نسبت به آن احساس می‌کنند.

وی ۱۷ سال پیش زندگی خود را وقف حفاظت از این گونه مارمولک در خطر انقراض کرد. آلوارادو می‌گوید: اروپایی‌ها برای یک نمونه تا ۲۰۰۰ دلار پرداخت می‌کنند.

این مارمولک‌ها که بین ۲۰ تا ۴۰ سانتی‌متر طول دارند و در اسارت می‌تواند به طور متوسط ۲۳ سال زندگی کند. عمدتاً از تخم‌ها و پرندگان جوان تغذیه می‌کنند و به کشور‌های اروپایی که با آن‌ها به عنوان حیوان خانگی رفتار می‌کنند، قاچاق شده‌اند.

آلوارادو توضیح می‌دهد که سم مارمولک و باکتری‌های موجود در بزاق آن در حال حاضر تحت بررسی‌های علمی با هدف کشف خواص دارویی بالقوه ضد دیابت و ضد سرطان هستند.

۲۰ سال پیش، تعداد این گونه به ۲۰۰ عدد می‌رسید، در حالی که مقامات می‌گویند در حال حاضر حدود ۶۰۰ از این مارمولک در طبیعت زندگی می‌کنند که بیشتر آن‌ها با استفاده از تراشه‌های الکترونیکی ردیابی می‌شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: فرارو

کلیدواژه: مارمولک حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادو اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.   به گزارش ایسنا، دانشمندان موزه طبیعت و علم دنور(Denver) یک گونه پستاندار ۶۵ میلیون ساله را کشف کرده‌اند که جد حیوانات سُم‌دار مدرن مانند آهو، گاو و خوک است.   به نقل از آی‌ای، این فسیل جدید که میلیتوکودون لایدی(Militocodon lydae) نام دارد در شهر کلرادو اسپرینگز آمریکا پیدا شده و مربوط به دوره بلافاصله پس از انقراض دایناسورهاست.   جمجمه، آرواره‌ها و به اندازه چینچیلا دانشمندان اشاره کردند که میلیتوکودون لایدی با اندازه تقریبی ۲۳ تا ۳۶ سانتی‌متر و کمی بیش از دو پوند وزن تقریباً به اندازه یک چینچیلا است. بقایای جمجمه و فک این موجود در صخره‌هایی که مربوط به دوران بلافاصله پس از انقراض دایناسورها هستند، کشف شد.   این کشف، داده‌های مهمی در مورد تنوع سریع پستانداران پس از انقراض دایناسورها ارائه می‌دهد. به گفته محققان، این کشف می‌تواند سرعت و تنوع گونه‌هایی را که در مدت زمان کوتاهی از تخم بیرون آمده‌اند را آشکار کند.   دکتر تایلر لیسون متصدی موزه دیرینه شناسی مهره داران، اهمیت این کشف را به دلیل وجود سابقه فسیلی ضعیف در این دوره زمانی برجسته کرد. این امر آن را به یک گام بزرگ در ثبت اولین تنوع پستانداران پس از آخرین انقراض دسته جمعی تبدیل می‌کند.   این کشف نور جدیدی را بر تاریخ اولیه تکامل می‌اندازد، اما پیچیدگی‌ها را نیز آشکار می‌کند. به عنوان مثال، دندان‌ها می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد رژیم غذایی و روابط تکاملی ارائه دهند. اما وقتی صحبت از جمجمه به میان می‌آید، همانطور که دانشمندان در این مطالعه نتیجه‌گیری می‌کنند، این جمجمه فاقد علائم تشخیصی است. این امر چالش‌هایی را در درک کامل جایگاه آن در درخت تکاملی ایجاد می‌کند.   این پستاندار تازه کشف شده به این دلیل میلیتوکودون لایدی نام گرفت که دو نفر از مشارکت کنندگان برجسته این پژوهش گرامی داشته شوند. آنها شارون میلیتو، معلم بازنشسته و داوطلب این پروژه و لیدا هیل حامی موزه و قهرمان شهر کلرادو اسپرینگز هستند.   Militocodon lydae میلیتوکودون لایدی، جد گاو و گوزن و خوک   پژوهشی هشت ساله مناطق کورال بلافز و جیمی کمپ در نزدیکی شهر کلرادو اسپرینگز، مکان‌های تحقیقاتی مهمی هستند که صخره‌هایشان آثار ارزشمندی از محیط‌های باستانی را در خود جای داده است.   در سال ۲۰۱۶، دکتر تایلر لیسون و تیمش یک جمجمه پستاندار ۶۵ میلیون ساله را در کورال بلافز نزدیک کلرادو اسپرینگز پیدا کردند و در عرض چند دقیقه، جمجمه‌های دیگری از گونه‌های مختلف از جمله یک پستاندار گیاه‌خوار که ۶۶ تا ۶۳ میلیون سال پیش می‌زیسته به نام کارسیوپتیکوس(Carsioptychus) پیدا کردند.   دکتر لیسون اشاره کرد که قبل از این پیشرفت، آنها نقشه‌های زمین‌شناسی بولیوی، آرژانتین و سایر مکان‌های جهانی را مطالعه می‌کردند.   وی گفت: به اندازه کافی خنده دار است، چرا که ما سرانجام در همین جا در کلرادو به این کشف بزرگ رسیدیم. این دیوانه کننده است، زیرا هرگز فکر نمی‌کنید این اکتشافات بزرگ در همین نزدیکی شما اتفاق بیفتد.   موزه طبیعت و علم دنور از سال ۱۹۹۱ به مطالعه این مکان‌ها پرداخته است و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ فسیل مهره‌داران و ۶۰۰۰ فسیل برگ توسط دکتر تایلر لیسون و دکتر یان میلر جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ادای سوگند اعضای گارد حفاظت از پاپ
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • لحظه حمله مار در معرض انقراض به آقای فیلمبردار در کرمان
  • تصاویر دیدنی از نخستین تلاش بچه زرافه برای راه رفتن ! | ویدئو
  • عملیات جستجوی کودک ۵ ساله توسط سگ های زنده یاب | ویدئو
  • (ویدئو) واکنش عجیب «احمدی‌نژاد» به طرح حفاظت از قوچ ارمنی؛۴۰ هزار هکتار؟ برای قوچ؟! اون هم ارمنی؟!
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • نکونام: هر کاری دلم بخواهد می‌کنم
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو