Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@22:46:47 GMT

روسیه شیر گاز یک کشور اروپایی دیگر را بست

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۳۰۵۳

روسیه شیر گاز یک کشور اروپایی دیگر را بست

به گزارش جماران، گازپروم، شرکت غول انرژی روسیه روز شنبه ۳۰ ژوئیه اعلام کرد صدور گاز طبیعی به کشور «لتونی» را متوقف کرده است، تصمیمی که در ارتباط مستقیم با جنگ روسیه علیه اوکراین است.    

شرکت گازپروم با اعلام این خبر در کانال تلگرامی خود دلیل این تصمیم خود را «تخطی» لتونی از شرایط «خرید» گاز طبیعی روسیه، اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

کشور کوچک «لتونی» عضو اتحادیه اروپا در حوزه دریای بالتیک و با روسیه هم مرز است.  

 گازپروم تصمیم به قطع گاز صادراتی خود به لتونی را یک روز پس از اعلامیه «لاتویاس گاز»، شرکت انرژی لتونی، گرفت. این شرکت روز گذشته اعلام کرد که بهای گاز وارداتی خود از روسیه را نه به روبل بلکه به یورو پرداخت می‌کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در ماه مارس و در اوج تنش مسکو با اتحادیه اروپا گفت کشورهایی که «دوست» مسکو نیستند باید بهای گاز وارداتی خود از روسیه را به روبل بپردازند. 

کاخ کرملین سیاست جدید خود را پس از آن در پیش گرفت که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین، دارایی‌های این کشور را مسدود کردند.

 روسیه تا به امروز صدور گاز طبیعی خود به کشورهای لهستان، بلغارستان، فنلاند، هلند و دانمارک را به دلیل سرپیچی آنان از پرداخت بهای گاز به روبل، قطع کرده است.

هشدار واشنگتن به مسکو

وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه به همتای روس خود در خصوص هرگونه الحاق اراضی اوکراین هشدار داد و تاکید کرد که جامعه بین‌الملل و ایالات متحده این رویکرد را برنخواهد تافت.

این هشدار بخشی از گفتگوی تلفنی جمعه شب آنتونی بلینکن و سرگئی لاروف بود که بخش عمده آن به جنگ در اوکراین اختصاص داشت.

دو طرف از فرصت فراهم شده در این گفتگو که نخستین نمونه از نوع خود پس از تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه گذشته محسوب می‌شود، برای انتقال پیام‌هایی به مخاطب خود استفاده کردند.

آنتونی بلینکن به ویژه ضمن تاکید بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی اوکراین به سرگئی لاوروف هشدار داد که جهان "هرگز" الحاق سرزمین های اوکراین را به رسمیت نمی شناسد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده همچنین از مسکو خواست تا پیشنهاد واشنگتن برای آزادی شهروندان بازداشت شده آمریکایی در روسیه را پیذیرد.

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که برخی منابع خبری و رسانه‌ها در ایالات متحده پیش‌تر از احتمال معاوضه شهروندان بازداشت شده آمریکایی در روسیه با یک شهروند روس که به اتهام دلالی و قاچاق اسلحه در آمریکا به ۲۵ سال زندان محکوم شده، خبر داده بودند.

آقای بلینکن سپس ضمن «صریح و رُک» خواندن گفتگوی تلفنی خود با سرگئی لاوروف تصریح کرد: از کرملین خواستم پیشنهادهای قابل توجهی که ما به آنها ارائه کردیم را بپذیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده در این خصوص تاکید کرد: «برای روس‌ها بسیار مهم بود که مستقیماً از ما بشنوند که این امر (الحاق سرزمین‌های اوکراین) پذیرفته نمی‌شود و نه تنها پذیرفته نمی‌شود، بلکه هزینه‌های بسیار زیاد و قابل توجهی به روسیه تحمیل می‌کند».

این مقام آمریکایی همچنین گفت که روسیه در حال تدارک «رفراندم های تقلبی» است تا «به دروغ نشان دهد» مردم ساکن در سرزمین‌های اشغال شده اوکراین «به دنبال این هستند که بخشی از روسیه باشند.»

بخش دیگری از هشدارهای آنتونی بلینکن به همتای روس خود آنگونه که در رسانه‌های آمریکایی منعکس شده به رعایت توافق اخیر در خصوص تعهد برای آزاد کردن حمل و صادرات گندم و غلات از بنادر اوکراین اختصاص داشته است.

به گزارش یورونیوز، این توافق به تازگی میان دو طرف دخیل در جنگ اوکراین و با میانجی‌گری ترکیه و سازمان ملل متحد حاصل شده بود.

از سوی دیگر وزارت امور خارجه روسیه نیز به گفتگوی تلفنی جمعه شب میان آنتونی بلینکن و سرگئی لاوروف واکنش نشان داد و تاکید کرد که دو طرف «دیدگاه‌های خود را در باره مشکلات موجود در روابط دوجانبه که به شدت نیاز به عادی سازی دارد، مبادله کردند.»

بر اساس بیانیه وزارت خارجه روسیه، آقای لاوروف همچنین در این گفتگو ادامه تحویل و ارسال کمک‌های تسلیحاتی آمریکا و ناتو به اوکراین و گردان‌های ملی‌گرا این کشور را که به گفته وی علیه مردم غیرنظامی استفاده می‌شود و سبب طولانی‌تر شدن نبردها و افزایش شمار قربانیان خواهد شد، محکوم کرد.

 

اوکراینی‌ها طرح نمادین تانک‌های به غنیمت گرفته شده روسی را روی تمبر منتشر کردند 

اوکراینی‌ها هر بار که خودروهای نظامی رها شده روسیه را پیدا می‌کنند با این تجهیزات از جمله تانک‌های متعلق به دوران شوروی عکس و ویدئو می‌گیرند و آن را نشانه‌ای از مقاومت می‌نامند. این اتفاق چنان رایج شده است که اداره پست اوکراین اقدام به چاپ تمبری در این زمینه کرده است. 

گروهی از اوکراینی‌ها اخیرا «نفربر زرهی» متعلق به دوران شوروی را در شمال شرقی اوکراین پیدا کردند و به غنیمت گرفتند.

این وسیله نقلیه زرهی با نام MT-LB ساخت دهه ۱۹۷۰ متعلق به نیروهای روسیه است که آن را در حدود ۳۰ کیلومتری از مرز مشترک رها کردند.

ویتالی دنیسنکو، راننده تراکتور آن را در روستای مالا روگان پیدا کرد که به نظر می‌رسید در اواخر ماه مارس در یک عقب‌نشینی عجولانه رها شده بود.

این مرد ۴۴ ساله به گروهی از خبرنگاران که در مراسم نمایش آن جمع شده بودند می‌گوید: «ما برای بیرون کشیدن آن به دو تراکتور نیاز داشتیم که پس از مین‌زدایی زمین از سوی ارتش توانستیم این کار را انجام دهیم.»

از زمان حمله مسکو به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه، ویدئوهایی از تانک‌ها و سایر خودروهای نظامی روسیه به‌طور مرتب در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود و به نمادی از مقاومت این کشور تبدیل شده است.

کشاورزان اوکراینی بسیاری از خودروهای روسی را که در مناطق آزاد شده رها می‌شوند به ارتش کشور خود می‌دهند.

اداره پست اوکراین نیز دست به ابتکار تازه‌ای زده است. این نهاد تمبری را چاپ کرده است که به طور نمادین یدک کشیدن خودروهای جنگی روسی با تراکتورهای اوکراینی را نمایش می‌دهد. از این تمبرها روز پنجشنبه ۲۸ ژوئیه در مالا روگان رونمایی شد.

تنیانا فومنکو، مدیر فروشگاه کلکسیون تمبر منطقه خارکیف گفت که این چهارمین تمبر با مضمون نظامی است که در طول جنگ منتشر می‌شود و قرار است در پنج میلیون نسخه به فروش برسد.

مشخص نیست که کدام اوکراینی برای نخستین بار یک تانک روس را یدک کشید اما تب پیدا کردن خودروهای نظامی متعلق به روسیه زمانی شکل گرفت که ویکتور کیچوک و دوستانش در اول ماه مارس در اسلاتین، شهری ۶ هزار نفری در شمال شرقی اوکراین و در فاصله ۱۳ کیلومتر از روسیه تانک تی-۸۰ دوران شوروی را تصاحب کردند.

کیچوک ویدئویی از خود و دوستانش سوار بر تانک را برای فرمانده نظامی منطقه فرستاد و او آن را در یوتیوب منتشر کرد و به‌سرعت در فضای مجازی پخش  شد و صدها هزار نفر آن‌را مشاهده کردند.

صف بزرگی در روز پنجشنبه بیرون اداره پست مرکزی شهر کی‌یف کشیده شده بود و مردم در انتظار خریدن آخرین تمبر بودند. ویتالی، شهروند ۶۰ ساله اوکراینی به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما اینگونه از مبارزه سربازان خود علیه تجاوز روسیه حمایت می‌کنیم.»

بخشی از پول فروش این تمبرها به نیروهای مسلح اوکراین اختصاص داده می‌شود.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا جنگ اوکراین قطع گاز اروپا افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا آنتونی بلینکن ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا

در حالی که جنگ اوکراین بحث‌ها درباره لزوم تشکیل یک اتحادیه دفاعی مستقل در اتحادیه اروپا را داغ کرده است، اما به دلیل بسیاری اختلاف نظرها در این باره بین اعضاء این مسئله هدفی دور از دسترس در این اتحادیه تلقی می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" در مطلبی نوشت: جنگ علیه اوکراین و ریاست‌جمهوری احتمالی دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا به وضوح نشان می‌دهد که کشورهای اتحادیه اروپا باید برای دفاع از خود بیشتر تلاش کنند. اما در مورد تهیه تسلیحات و دفاعی عدم همکاری در این اتحادیه وجود دارد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اخیراً در نشستی با نمایندگان تسلیحات، درخواست کرد که اروپا باید در مورد دفاع بیدار شود زیرا به زعم وی رفاه و آزادی به امنیت مستقل بستگی دارد.

این بینش اندکی پس از شروع جنگ در اوکراین روی کاغذ آمد. در اجلاس سران اتحادیه اروپا در ورسای فرانسه، سران کشورها و دولت های اتحادیه اروپا متعهد شدند که مسئولیت بیشتری برای امنیت اروپا بر عهده بگیرند. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده هزینه های دفاعی باید به میزان قابل توجهی افزایش یابد، سرمایه گذاری های مشترک در دفاع انجام شود و وابستگی های استراتژیک کاهش یابد.

در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس گزارش کمیسیون، کشورهای عضو این اتحادیه از سال 2022 هزینه های دفاعی خود را 20 درصد افزایش داده‌اند. با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، شرکای اروپایی به هم نزدیک‌تر شده‌اند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین از اوکراین در نبرد دفاعی خود علیه روسیه حمایت می کنند. برای انجام این کار، آنها وجوهی را از تسهیلات صلح اروپا (EFF) که یک ظرف پول خارج از بودجه اتحادیه اروپا بود، آزاد کردند. قبل از شروع جنگ اوکراین این صندوق به عنوان یک صندوق بحران برای مهار درگیری ها و حفظ صلح در نظر گرفته شده بود، اما اندازه آن برای انجام وظیفه عظیم کمک به اوکراین بسیار کوچک بود. از زمان آغاز به کار این صندوق بودجه آن چندین برابر افزایش یافته است و اکنون به حدود 17 میلیارد یورو رسیده است. با پول این صندوق، کشورهای اتحادیه اروپا توانستند ادوات نظامی جدید را تهیه کنند در حالی که انبارهای قدیمی خود را به اوکراین تحویل دادند .

در ادامه این مطلب آمده است: هر چه جنگ در اوکراین بیشتر طول می کشد بروکسل بیشتر در مورد چگونگی سازماندهی تدارکات در درازمدت، و همچنین این مسئله که چگونه ارتش های خود را می تواند برای یک وضعیت امنیتی تهدید کننده تر مناسب سازد، فکر می کند. علاوه بر این، صنعت دفاعی اروپا نیازمند امنیت برنامه ریزی است و این سوال مطرح می شود که هوشمندانه ترین خرید تا چه حد می تواند باشد. در مارس سال جاری میلادی کمیسیون اتحادیه اروپا استراتژی صنعت دفاعی اروپا را ارائه کرد. هدف آن تشویق دولت‌ها به خرید بیشتر با هماهنگی هم و در نتیجه عدم خرید سیستم‌های تسلیحاتی برای دو بار یا بیش از یک بار است. اوکراین نیز مجاز به شرکت در این برنامه است.

"مارگارت وستاگر"، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، بر اساس محاسباتی اعلام کرده که از آغاز جنگ اوکراین تا ژوئن 2023، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از 100 میلیارد یورو برای تسلیحات هزینه کرده‌اند. 80 درصد خریدها توسط شرکت های دفاعی خارج از اتحادیه اروپا انجام شد و بیش از نیمی از این پول به ایالات متحده رفت. وی این را شرایط پایدار و مناسبی نمی داند.

بنابراین هدف اعلام شده این است که کشورهای عضو تا سال 2035 بیش از نیمی از تسلیحات خود را از شرکت های دفاعی اروپایی خریداری کنند. کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد این امر را از جمله از طریق شرایط مالیاتی بهتر ترویج کند. در آینده، بانک سرمایه گذاری اروپا نیز می تواند نقش مهم تری ایفا کند که تاکنون در پروژه های آب و هوایی تخصص داشته است، اما می تواند به نوعی بانک دفاعی تبدیل شود که به جذب سرمایه خصوصی برای دفاع کمک می کند.

اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی تاکید کرد: در پیشنهاد جدید ما برای برنامه صنعت دفاعی اروپا، ما می خواهیم 1.5 میلیارد یورو اضافی از بودجه اتحادیه اروپا تامین کنیم. وی تاکید کرد: ما می دانیم که این می تواند کارساز باشد و ما راه را برای یک اتحادیه مستقل تر نشان می دهیم.

علاوه بر خرید مشترک، این پول همچنین برای اطمینان از حفظ زنجیره تامین و موجودی ها استفاده خواهد شد. با این حال، نمی توان گفت که کشورهای اتحادیه اروپا به این برنامه علاقه مند هستند. این نگرانی وجود دارد که این امر اساساً به شرکت‌های تسلیحاتی فرانسوی و آلمانی یارانه بدهد بدون اینکه سایر کشورهای اتحادیه اروپا از سود کافی برخوردار شوند. برای برخی از پایتخت‌های اروپایی این پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین به نوعی انتقال بیش از حد اختیارات به بروکسل است.

در ادامه این مطلب آمده است: به این ترتیب ایده همکاری بیشتر با یکدیگر در زمینه دفاعی تا کنون دشوار بوده است. برنامه ای برای توسعه قابلیت های نظامی مشترک از سال 2017 در حال اجرا است که PESCO نام دارد و بیش از 60 پروژه دفاعی مشترک را آغاز کرده است. با این حال، اثرات هم افزایی مورد انتظار تا حد زیادی محقق نشدند.

در ادامه این مطلب آمده است: بازار تسلیحات در اتحادیه اروپا هنوز به شدت پراکنده است. این امر از جمله به دلیل ایده‌های مختلف سیاست تسلیحاتی و منافع متفاوت تولیدکنندگان است. فرانسه به ویژه به ایده خرید اروپایی تاکید دارد. آلمان بر خلاف فرانسه برای کمک به اوکراین به طور موثر و سریع، همچنین معتقد است که خرید در خارج از اروپا مناسب است - جایی که به زعم برلین سلاح‌ها سریع‌تر و راحت‌تر در دسترس هستند، برای مثال در کره جنوبی یا ایالات متحده.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: حتی اگر مسیر یک اتحادیه دفاعی واقعی نامشخص باشد، سیاست دفاعی قطعا این روزها نقش قوی‌تری در اتحادیه اروپا ایفا می‌کند. دموکرات مسیحیان و سوسیال دموکرات ها، لیبرال ها و سبزها این موضوع را در مبارزات انتخاباتی خود مطرح می کنند. برجسته ترین تقاضا این روزها برای روی کار آمدن یک کمیسر دفاعی اروپایی است. به این ترتیب بروکسل همچنین برای آینده ای آماده می شود که در آن ایالات متحده دیگر نمی تواند ضامن امنیت اروپا باشد.

هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیهاختلال در عملیات دریای سرخ اتحادیه اروپا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری یک گروه در هند به اتهام جذب نیرو برای روسیه
  • طرح ترور رئیس جمهور اوکراین توسط روسیه در آستانه مراسم تحلیف پوتین
  • آخرین تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • روسیه در واکنش به تهدید انگلیس، حمله به تاسیسات این کشور را حق خود دانست
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند