Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:48:25 GMT

بررسی میدانی اوضاع بافت تاریخی یزد بعد از وقوع سیل

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۵۰۶۲

بررسی میدانی اوضاع بافت تاریخی یزد بعد از وقوع سیل

ایسنا/یزد نماینده ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پی بارش بی‌سابقه و وقوع سیل در یزد جهت بررسی میدانی اوضاع بافت تاریخی یزد شب گذشته به یزد سفر کرد.

به گزارش ایسنا جلسه ای با حضور طاهره قیومی نماینده ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مدیرکل و معاونین اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد و ستاد مدیریت بحران  جهت بررسی آسیب‌های ناشی از سیلاب در بافت تاریخی یزد تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست ابتدا احمد آخوندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: «با توجه با بررسی انجام‌شده تاکنون در بافت تاریخی یزد، هیچ‌گونه تخریب و خسارت جدی به بناهای تاریخی نداشته‌ایم، در مخزن امن موزه یزد که محل نگهداری اشیاء تاریخی و باارزش بوده، آبگرفتی رخ‌ داده بود که موضوع با کمک همکاران بررسی و رسیدگی شد و هم‌اکنون در حال انجام اقدامات لازم جهت کاهش رطوبت در این محل هستیم.»
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ادامه داد: «طبق بررسی‌های انجام‌شده تاکنون قریب به ۲۴۰ بنا شامل مغازه، منزل، حصار و ... در بافت تاریخی آسیب صفر تا صد دیده است که با توجه به ادامه بارندگی، امکان افزایش این آمار وجود دارد، همچنین متأسفانه ۲ فوتی و ۶ مصدوم از این حادثه سیل در استان داشته‌ایم.»
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه شاهد خسارت جدی در بافت تاریخی نبوده‌ایم، از کمک و حمایت مردم محلی و متخصصین انجمن مرمت تشکر کرد.
آخوندی از تشکیل کمیته پایش خبر داد و افزود: «این کمیته نقطه‌به‌نقطه بافت تاریخی را بررسی و بناهای آسیب‌دیده را شناسایی و میزان خسارت‌های وارده را برآورد می‌کنند. کمیته دیگری عملیات انجام‌شده را مستندسازی می‌کنند و کمیته عملیات نیز ادامه آسیب‌شناسی را بر عهده دارد.»
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: «کمیته‌ای هم در معاونت گردشگری تشکیل‌شده که هماهنگی در مورد تعداد مسافران، اماکن اقامتی استان و برنامه‌ریزی برای مدیریت حضور آن‌ها را انجام می‌دهد.»
وی در خصوص علت تخریب ساختمان اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تفت گفت: «تخریب این محل به علت شیب بندی نامناسب کوچه و ورود آب به ساختمان بوده و فعلاً با هماهنگی اداره کل محیط‌زیست استان، ساختمانی جهت استقرار اداره شهرستان تفت تحویل گرفته‌شده است.»
در ادامه مصطفی سپهری سرپرست معاونت گردشگری میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: «اکنون ضریب اشغال هتل‌های شهر یزد ۱۵ درصد است و خوشبختانه مشکل خاصی در حوزه گردشگری استان وجود ندارد.»
در این نشست عبدالمجید شاکری سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اظهار داشت: «طبق بررسی‌هایی که تاکنون انجام‌شده، هیچ بنایی در بافت تاریخی به دلیل تاریخی بودن دچار آسیب نشده و بناهایی که آسیب‌دیده به دلیل مرمت غیراصولی، شیب بندی، کف سازی و زیرسازی نامناسب بوده است.»
شاکری ادامه داد: «با توجه به اینکه امکان پایش سالانه بناهای مجهول‌المالک و کثیرالمالک میسر نبوده است، برخی از این بناها نیز آسیب‌دیده‌اند، که در این خصوص ۹ گروه تعیین‌شده تا کل عرصه را بررسی کنند و در مورد نوع بنا، میزان تخریب و موارد دیگر گزارش ارائه دهند.»
در پایان این نشست طاهره قیومی نماینده ویژه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ضمن تشکر از اقدامات انجام‌شده، بر ایمن‌سازی محیط بافت تاریخی تأکید و ورود به املاک خالی از سکنه با حکم قضایی را خواستار شد تا از این طریق بررسی این بناها در بافت تاریخی انجام شود.
نماینده ویژه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد امروز به‌صورت میدانی قسمت‌های مختلف بافت تاریخی یزد بازدید و بررسی خواهد کرد و راهکارهای لازم برای برطرف کردن مشکلات را ارائه خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل تابستانی سیل یزد نماینده ویژه وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد بافت تاریخی یزد کل میراث فرهنگی بافت تاریخی انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران از صدور ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای تفریحات دریایی در این استان مازندران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین ایزدی، عصر امروز_سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران ا اکسپو ۲۰۲۴- تهران در جمع خبرنگاران یکی از تدابیر مهم دولت سیزدهم در شناسایی و تقویت توانمندی‌های استان‌ها با توجه به زنجیره ارزش در استان‌های مختلف عنوان و اظهار کرد: در این تدبیر، استان مازندران به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری تعریف شده و ماهیت استان هم در همین قالب برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: تلاش اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اقتصاد دریا محور است که اقداماتی در این راستا انجام شد.

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ عنوان موافقت اصولی برای فعالیت گردشگری در بستر دریا صادر شده است، گفت: همچنین ۲۰۰ موافقت اصولی برای تفریحات دریایی در مازندران صادر شده است که با موافقت‌ها و مجوزهای صادر شده مازندران بسترسازیهای لازم را برای فعالیت براساس اقتصاد دریاپایه است.

ایزدی ادامه داد: در راستای توسعه زنجیره ارزش مورد توجه این استان، برنامه‌ریزی برای صادرات صنایع دستی به منظور حمایت از هنرمندان تدارک دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه رشته‌های اصلی و بومی مازندران احیا شده و بسته‌بندی صنایع‌دستی و برندسازی این محصولات نیز مورد توجه قرار گرفته است، در خصوص احیای بناهای تاریخی و میراثی مازندران عنوان کرد: در این زمینه به منظور جذب گردشگر برنامه‌هایی در نظر گرفته شد که سال گذشته ۸۰ هزار گردشگر خارجی وارد مازندران شدند؛ پیش‌بینی می‌شود با توسعه گردشگری دریایی در مازندران، این میزان در سال‌های آتی افزایش یابد.

کد خبر 749476

دیگر خبرها

  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر