Web Analytics Made Easy - Statcounter

شکایت مصر به شورای امنیت علیه آبگیری سدالنهضه توسط اتیوپی، محکوم شدن ژنرال حفتر به ارتکاب جنایت جنگی در لیبی، تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری آفریقای مرکزی و کشته شدن وزیر دادگستری دولت محلی در سومالی از جمله خبرهای آفریقا هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم، مصر در واکنش به سومین مرحله آبگیری سد النهضه توسط اتیوپی از این کشور به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احداث سد النهضه  روی رودخانه نیل توسط اتیوپی نقطه آغازین اختلافات مصر و سودان با این کشور شد. قاهره و خارطوم بر این نکته تاکید دارند که پیش از آبگیری و فعال سازی این سد باید توافقی الزام آور با مصر و سودان امضا شود تا حقابه این کشورها از رودخانه نیل کاسته نشود.

به رغم اینکه بیش از دو دهه است که از گفت‎‌وگوهای مصر، سودان و اتیوپی درباره سد النهضه می‌گذرد، هنوز هیچ توافقی در این زمینه امضا نشده ‎است و اختلافات این کشورها در خصوص آبگیری و فعال سازی این سد همچنان ادامه دارد.

دولت اتیوپی بدون توجه به مخالفت‎‌های مصر و سودان  دو مرحله آبگیری سد النهضه را انجام داده ‎است و در 26 ژوئیه جاری با ارسال نامه‌ای به قاهره و خارطوم به آنها اطلاع داد که مرحله سوم آبگیری این سد را در فصل بارندگی‌های موسمی ( مرداد و شهریور ماه ) انجام خواهد داد.

وزارت خارجه مصر با  ارسال نامه‎ای به شورای امنیت سازمان ملل از اتیوپی به دلیل آبگیری سدالنهضه شکایت و اعلام کرد:  قاهره آبگیری و فعال سازی این سد را که بدون توافق مصر و سودان صورت می‎گیرد،  به طور قاطع رد می‌کند.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، وزارت خارجه مصر آبگیری و فعال سازی سد النهضه را مخالف آشکار توافقنامه سال 2015 و نقض صریح قوانین بین‎المللی دانست که اتیوپی آن را امضا کرده‌ است.

   قوانین بین المللی، کشورهایی که سرچشمه رودهایی هستند که از سایر کشورها می گذرند نباید اقداماتی انجام دهند که به کشورهای پایین دست مسیر رودها زیان برساند و یا حقوق آبی آنها را نادیده بگیرند.

در بیانیه وزارت خارجه مصر آمده‎ است: قاهره به ضرورت دست یابی به یک توافق ( الزام آور ) در خصوص سد النهضه پایبند است و هرگز درباره حقوق و امنیت آبی خود کوتاه نخواهد آمد.

قاهره از شورای امنیت خواست به مسئولیت خود پایبند باشد و اتیوپی ، سودان و مصر را ملزم کند تا هرچه سریع‌تر به توافقی درباره آبگیری و فعال سازی سدالنهضه دست پیدا کنند.

محکومیت ژنرال حفتر به ارتکاب جنایت جنگی

دادگاهی در آمریکا ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی را جنایتکار جنگی شناخت و او را به پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان محکوم کرد.

یک ائتلاف «لیبیایی آمریکایی» به دادگاهی در ایالت ویرجینیا در خصوص ارتکاب جنایت جنگی توسط ژنرال حفتر شکایت کرد. این دادگاه با بررسی مدارک و اسناد شاکیان فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی را به ارتکاب جنایت جنگی علیه غیر نظامیان منطقه « قنفوده » شهر بنغازی محکوم کرد.

به نوشته پایگاه خبری الوسط – لیبیا، نیروهای وابسته به ژنرال حفتر به بهانه سرکوب گروه‎های تروریستی منطقه قنفوده را طی سال 2016-2017 به محاصره خود در آوردند و عملیات نظامی خود را در آنجا شروع کرد. در این عملیات بود که خبرهایی از نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایت جنگی در سطح محافل رسانه‎ای منتشر شد. 

آفریقا| از تمدید ماموریت سازمان ملل در لیبی تا حرکت ضد صهیونیستی ورزشکار الجزایری

سازمان ملل و تشکلات جهانی حامی حقوق بشر به منظور نجات غیرنظامیان گذرگاه امنی تعیین کردند اما ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر وجود چنین گذرگاهی  را منکر شد و این یکی از مهم ترین محورهای اختلافی بود که دادگاه پس از بررسی مدارک رای به محکومیت حفتر داد و او را به پرداخت غرامت به قربانیان و خانواده آنها محکوم کرد.

قرار است قاضی دادگاه تیمی را برای برآورد میزان خسارت وارده به غیرنظامیان منطقه قنفوده تعیین کند.

بر اساس قانون انتخابات کنونی لیبی نامزدهای انتخاباتی نباید دارای سابقه محکومیت کیفری باشند.

ژنرال حفتر که در سال گذشته میلادی نامزد انتخابات ریاست جمهوری لیبی شد اما گروهی از لیبیایی‎‌ها علیه او در دادگاه بدوی شکایت کردند. به دنبال این شکایت فشارهای سیاسی و نظامی افزایش پیدا کرد لذا دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی را لغو کرد.

به رغم اینکه لیبیایی‌ها هنوز درباره قانون اساسی ( از جمله انتخابات ) به توافق نرسیده‎اند و معلوم نیست انتخابات آینده این کشور چه زمانی برگزار خواهد شد.

برخی کارشناسان تحولات لیبی گفته‎‌اند ممکن است رای دادگاه ویرجینیای آمریکا در سرنوشت سیاسی ژنرال حفتر تاثیرگذار باشد.

تحریم تسلیحاتی آفریقای مرکزی

شورای امنیت سازمان ملل با ابراز نگرانی از وضعیت جمهوری آفریقای مرکزی تحریم تسلیحاتی این کشور را به مدت 12 ماه دیگر تمدید کرد.

جمهوری آفریقای مرکزی یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که جنگ و خون ریزی در آن جریان دارد. به تازگی ارتش جمهوری آفریقای مرکزی حمله گروه‎های مسلح در شرق این کشور را خنثی کرده ‎است.

ارتش جمهوری آفریقای مرکزی از حمایت نظامیان کشور روندا و شبه نظامیان روسیه « واگنز» برخوردار است و از دسامبر 2020 تاکنون توانسته است بخش زیادی از خاک این جمهوری را از اشغال گروه‎های مسلح پاکسازی کند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، شورای امنیت سازمان ملل با 10 رای مثبت و 5 رای ممتنع ( چین، روسیه ، گابن، غنا و کنیا ) با تحریم تسیلحاتی جمهوری آفریقای مرکزی به مدت یکسال دیگر موافقت و اعلام کرد: اعضای این شورا از وضعیت کنونی جمهوری مرکزی آفریقا نگران هستند چرا که بی ثباتی در این کشور همچنان صلح و امنیت  را در منطقه و جهان در معرض تهدید قرار داده ‎است.

به دنبال شعله ورشدن جنگ داخلی در جمهوری آفریقای مرکزی در سال 2013 این کشور تحت تحریم تسلیحاتی شورای امنیت قرار گرفت. این تحریم‎ها چند بار به دلیل فشارهایی که دولت جمهوری آفریقای مرکزی وارد کرده کاهش یافته چراکه معتقد است تحریم تسلیحاتی سبب عملکرد ضعیف این جمهوری در قبال گروه‎های مسلح شده و این در حالی است که گروه‎های مزبور جنگ افزار مورد نیاز خود را از بازار سیاه تهیه می‎کنند.

کشته شدن وزیر دادگستری دولت محلی در سومالی

طی عملیات انتحاری که در ایالت « جنوب غرب » سومالی رخ داد، وزیر دادگستری دولت محلی این ایالت به همراه پسرش کشته و 11 نفر دیگر مجروح شدند.

به نوشته روزنامه « سومالی جدید» چاپ موگادیشو، این حمله انتحاری پس از خروج  شیخ «حسن ابراهیم لوغبر» از مسجد در شهر « بیدو» رخ داد که در جریان آن وزیر دادگستری دولت محلی ایالت جنوب غرب سومالی و پسرش جان خود را از دست دادند.

به دنبال این حمله انتحاری رئیس پلیس ایالت جنوب غرب سومالی گفت: در پس پرده این عملیات انتحاری گروه تروریستی الشباب قرار دارد.

 این عملیات انتحاری دو روز پس از آن صورت گرفت که عملیات مشابهی در مرکز اقلیم شبیلی سلفی رخ داد و در جریان آن 13 سومالیایی از جمله فرماندار شهر«مرکا» کشته شدند.

سومالی کشوری است که در شاخ آفریقا قرار دارد و به‌ صورت فدرالی اداره می ‎شود اما از آن‌جایی که گروه تروریستی الشباب (متحد القاعده) سال هاست در این کشور فعالیت دارد، سومالی از ثبات و امنیت برخوردار نیست. با وجود این، دولت موگادیشو توانسته است طی سالیان اخیر بخش‌های زیادی از خاک سومالی را از لوث وجود این گروه تروریستی پاک کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل جمهوری آفریقای مرکزی ارتکاب جنایت جنگی تحریم تسلیحاتی شورای امنیت مصر و سودان ژنرال حفتر سد النهضه آبگیری سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضد تروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سوال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 6089698 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • امیرعبداللهیان روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • اقدام آفریقای جنوبی علیه صهیونیست‌ها نشان داد آرمان‌های نلسون ماندلا زنده است
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رئیسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رییسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت