Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت داروسازی GSK انگلیس قراردادی منعقد کرده است که اجازه می‌دهد نسخه‌های ارزان قیمت داروی پیشگیرانه طولانی اثر خود را علیه HIV در کشور‌های در حال توسعه استفاده کند.

این توافقنامه شامل یک مجوز داوطلبانه توسط GSK به سازمان مراقبت‌های بهداشتی تحت حمایت سازمان ملل متحد یعنی کنسرسیوم ثبت اختراع داروهاست، به طوری که مالکیت معنوی مانع از توافق نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کنسرسیوم سپس به تولیدکنندگان این فرصت را می‌دهد تا برای ۹۰ کشوری که ۷۰ درصد از کل عفونت‌های HIV جدید را در سال ۲۰۲۰ تشکیل می‌دهند، برای ساخت نسخه‌های تزریقی کاپوتگراویر اقدام کنند.

داروی GSK اولین گزینه غیرقرصی است که از طریق تزریق عضلانی یک بار تا دو ماه از عفونت محافظت می‌کند و مطالعات نشان می‌دهد که حتی از اثربخشی قرص‌های خوراکی نیز برتر است.

این دارو در اواخر سال گذشته تاییدیه ایالات متحده را به دست آورد و سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه استفاده از آن را برای کمک به تسریع تلاش‌ها برای تبدیل کاپوتگراویر تزریقی به ذخایر جهانی پیشگیری از HIV تایید کرد.

فعالان از ترس تکرار آنچه در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ اتفاق افتاد، زمانی که کشور‌های فقیر سال‌ها قادر به پرداخت هزینه‌های درمان اچ آی وی نبودند، خواستار عرضه دارو به سرعت و ارزان‌ترین حد ممکن شدند.

دبورا واترهاوس، رئیس بخش اچ آی وی در شرکت GSK گفت: احتمالاً اولین نسخه‌ها تنها در سال ۲۰۲۶ در دسترس خواهند بود.هزینه یک برنامه درمانی شش دوزه برای کاپوتگراویر حدود ۲۲۰۰۰ دلار در سال در ایالات متحده است.

واترهاوس افزود، پس از تکمیل این مطالعات، دوره سالانه تزریق کاپوتگراویر به جای هزاران، "صد‌ها دلار" به ازای هر نفر برای دولت‌ها هزینه خواهد داشت. این قیمت شامل هزینه قطعات، نیروی کار و برق است و "به هیچ وجه سودآور نیست. "

با این حال، متیو کاوانا، معاون مدیر اجرایی سازمان ملل در امور ایدز گفت که اگر قیمت "غیر انتفاعی" صد‌ها دلار در سال باشد، بعید است که دولت‌های کشور‌های فقیر و نهاد‌های تامین مالی سلامت مانند صندوق جهانی بتوانند آن را بپردازند.

او گفت:اگر کمتر از ۱۰۰ دلار و نزدیک به ۶۰ دلار باشد، می‌تواند آن را تغییر دهد.

شایان ذکر است که سالانه حدود ۱.۵ میلیون عفونت HIV جدید در سراسر جهان ثبت می‌شود که اکثر آن‌ها در کشور‌های با منابع محدود هستند.

منبع: اسکای نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایدز اچ آی وی نسخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۷۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲

رئیس اداره پایش و تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت با بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون عدد فروش، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین متولی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.

وی افزود: داروهایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، پرمصرف‌ترین داروهای تامینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: داروهای ذکر شده ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «فتح قم» از راهیابی به لیگ دسته اول هندبال کشور باز ماند
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • سقوط ین رکورد ۳۴ ساله را شکست
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد