Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:06:28 GMT

ترس از افزایش قدرت دلار بر آسیا مستولی شد

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۸۰۶۲

ترس از افزایش قدرت دلار بر آسیا مستولی شد

ایسنا/خراسان رضوی تیمور بایگ، مدیر عامل بانک دی‌بی‌اس سنگاپور، گفت: در حال حاضر نگرانی بابت اعمال سیاست‌های محرک تورم وجود ندارد اما ضعف نرخ ارز، نداشتن بازده نقدینگی دلار و مسائلی از این قبیل مسائل اقتصادی بزرگتری برای ماست.

به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، بایگ، به عنوان یکی از اقتصاددانان ارشد دی‌بی‌اس می‌گوید: اگر به‌ راستی قیمت نهاده‌های دامی برای سال آینده افزایش یابد، حتی کشوری مانند هند که مواد غذایی زیادی برای خود تولید و به سایر نقاط جهان صادر می‌کند، از نظر عرضه مواد غذایی در سال ۲۰۲۳ کمی ناامن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت بحران جهانی انرژی که به تورم دامن می‌زند، می‌تواند منجر به زمستانی تیره و تار در آینده شود.

وی بیان کرد: درک این موضوع برای من دشوار است که متوجه شوم چگونه قرار است به زودی مشکلات مربوط به گاز در اروپا حل شود. از دیگر سو چین هنوز از سیاست صفر کووید خود خارج نشده است. در مجموع بحران انرژی نه تنها یک مساله برای گرم نگه داشتن خانه‌هاست بلکه عامل بسیار مهمی در تعیین چشم‌انداز تورم مواد غذایی در سال آینده هم خواهد بود.

بایگ افزود: در حال حاضر اروپا بر سر تامین انرژی با مشکل مواجه است ولی این مساله بر قیمت‌های انرژی در سراسر جهان تاثیر می‌گذارد. از همین رو به نظر می‌رسد در تمام سال ۲۰۲۳ تورم عرضه به احتمال زیاد با پیامدهای نامطلوب برای اقتصاد جهانی بالا باقی بماند.

این اقتصاددان گفت: در حال حاضر فضای لازم و همچنین احساس نیاز برای کشورهای آسیایی جهت حمایت از اقتصاد خویش از طریق اعمال سیاست‌های مالی فراهم است. این کشورها باید نرخ‌ها را افزایش دهند تا سرعت نامطلوب شدن اقتصادشان را کاهش دهند.

به همین دلیل است که حتی کشوری مانند هند که این روزها مورد علاقه سرمایه‌گذاران است، هنوز در سال ۲۰۲۳ با موانع قابل‌ توجهی برای سرمایه‌گذاری روبه‌رو است. البته مانع بزرگ دیگر در اقتصاد آسیا چین به‌ دلایل خاص خود است.

ریچارد مارتین از موسسه حسابداران مدیریت(IMA) آسیا گفت: دلار در حال نزدیک شدن به نقطه اوج خود است. بانک‌های مرکزی اقتصادهای نوظهور بهتر با افزایش نرخ‌های بهره با پیش‌بینی اعمال سیاست‌های انقباضی بیشتر در ایالات‌ متحده همراهی خواهند کرد.  انتظار نمی‌رود ارزهای بازارهای نوظهور که برخی از آن بین ۶ تا هشت درصد در سال گذشته کاهش نرخ داشته‌اند، بیشتر از این کاهش پیدا کنند.

وی پیش‌بینی کرد این ارزها تا اوایل سال آینده به سطح قبلی خود بازمی‌گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دلار تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۸۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم ترکیه چقدر است؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز، بر اساس آخرین داده‌های موسسه آمار ترکیه، تورم سالیانه ترکیه در ماه آوریل به ۶۹.۸ درصد افزایش یافت. تورم سالیانه مربوط به قیمت مصرف کننده هم در این کشور در ماه گذشته نزدیک به ۷۰ درصد رسید که کمی کمتر از انتظار بود. این رقم بالاترین نرخ تورم را از نوامبر سال ۲۰۲۲، آن هم به دلیل افزایش شدید قیمت‌ها به ویژه برای هزینه‌های آموزشی، رستوران‌ها و هتل‌ها، به خود اختصاص داده است.

بانک مرکزی ترکیه در ماه مارس نرخ بهره کلیدی خود را به ۵۰ درصد افزایش داد و دلیل آن را ادامه نیاز به مقابله با افزایش تورم در این کشور دانست. این بانک در آن زمان در بیانیه‌ای با اعلام کاهش واردات کالا‌های مصرفی و طلا سایر شاخص‌ها از جمله چسبندگی در تورم خدمات، انتظارات تورمی، ریسک‌های ژئوپلیتیکی و قیمت مواد‌غذایی را عامل تداوم فشار تورمی دانست. بر طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، سیاست پولی انقباضی تا زمان کاهش تورم ماهیانه حفظ خواهد شد.

دیگر خبرها

  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • تورم ترکیه چقدر است؟