Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه ان.بی.سی، همزمان با گسترش شعله‌های آتش در ایالت آیداهو، شدت و وسعت آتش‌سوزی‌ در جنگل‌های ایالت‌های کالیفرنیا و مونتانا با توجه به سرعت باد و دمای بالای هوا در این مناطق، به تخلیه بیش از ۱۰۰ منزل مسکونی انجامید. 

به گفته ماموران آتش‌نشانی، وسعت آتش سوزی موسوم به «مک‌کینی» در جنگل‌های ملی کلامات (Klamath) واقع در شمال کالیفرنیا که از روز جمعه آغاز شده است، تنها با گذشت یک شبانه‌روز از یک مایل مربع (۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۹ کیلومتر مربع) به ۶۲ مایل مربع (۱۶۰ کیلومتر مربع) رسید.

بر این اساس، سرعت گرفتن ناگهانی شعله‌های مک‌کینی باعث شد که تلاش‌ها از مهار آتش بر حفاظت مناطق مسکونی و جان ساکنین آن‌ها و همچنین زیرساخت‌هایی مانند منابع آب و خطوط برق رسانی متمرکز شوند.

پلیس در مناطق شمالی در معرض خطر کالیفرنیا، خانه به خانه، ضمن هشدار نسبت به وخیم‌تر شدن شرایط، ساکنین را به ترک منازلشان و پناه‌بردن به مناطق امن دعوت می‌کرد.

«کارولین کوئینتانیلا» سخنگوی جنگل ملی کلامات هشدار داد: با توجه به شرایط طوفانی و دمای بالای هوا و همچنین وزش بادهای نامنظم، آتش به سرعت در حال رشد است.

سخنگوی سازمان جنگلداری ایالات متحده در منطقه ضمن ابراز نگرانی از خطرات احتمالی این آتش‌سوزی افزود: موقعیت جغرافیایی این منطقه و پوشش گیاهی آن بر شدت آتش می‌افزایند.

بنابراین گزارش، «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا با شدت گرفتن شعله‌های آتش در این منطقه، روز شنبه وضعیت را «اضطرای» اعلام کرد.

براساس بیانیه دفتر فرمانداری کالیفرنیا، اعلام وضعیت اضطراری علاوه بر سرعت بخشیدن به روند انجام امور، شرایط را برای آتش نشان‌ها فراهم می‌کند تا از سایر ایالت ها برای مقابله با گسترش آتش کمک دریافت کنند.

در همین حال در ایالت مونتانا، وسعت شعله‌های آتش موسوم به «المو» در جنگل‌های این ایالت، سه برابر شده و بیش از ۱۱ مایل مربع (۲۸.۵ کیلومترمربع) شامل بخشی از شهر المو را درگیر کرده است.

 به گفته سازمان حمل و نقل مونتانا دود ناشی از شعله‌های المو بخشی از اتوبانی در این منطقه را مسدود کرده است. در غرب مونتانا نیز شعله‌های آتش به تخلیه منازل مسکونی منجر شد.

مرکز ملی آتش نشانی بین سازمانی آمریکا هشدار داد که مهار شعله‌های آتش می‌تواند نزدیک به یک ماه به طول انجامد.

حدود ۲۰۰ مایل (۳۲۱ کیلومتر) به سمت جنوب ساکنان ایالت آیداهو همچنان از منازل خود دور هستند و آتش‌سوزی موسوم به «موس» در جنگل‌های ملی «سالمون-چالیس» همچنان ادامه دارد.

شعله‌های «موس» تاکنون بیش از ۶۷ مایل مربع (۱۷۳ کیلومتر مربع) از زمین‌های الواری را در حوالی شهر سالمون فراگرفته است.

موج گرمای خطرناک مناطق جنوب مرکزی تا شمال شرق ایالات متحده آمریکا را فرا گرفته و زندگی میلیون‌ها آمریکایی را تحت تاثیر قرار داده است. 

آتش سوزی هفته گذشته نیز در نزدیکی پارک ملی یوسمیتی در نزدیکی شهر میدپاینز به یکی از بزرگترین آتش سوزی‌های کالیفرنیا در سال‌جاری میلادی تبدیل شد و مقامات آمریکا مجبور شدند دستور تخلیه هزاران نفر و قطع برق بیش از ۲ هزار خانه و کسب و کار را صادر کنند.

کالیفرنیا در سال‌های اخیر شاهد آتش‌سوزی‌های گسترده‌ و مرگبارتری بوده است. تغییرات آب و هوایی به همراه خشکسالی مناطق غربی آمریکا را در ۳۰ سال گذشته بسیار گرم‌تر و خشک‌تر کرده است. 

بر اساس گزارش‌ها، نزدیک به ۱۰۰ میلیون آمریکایی در حوزه هشدار موج گرما قرار گرفته‌اند. سازمان‌های هواشناسی آمریکا هشدار داده‌اند که دمای بسیاری از شهرهای بزرگ این کشور از مرز ۳۸ درجه سانتیگراد خواهد گذشت و رطوبت بسیار بالا، تحمل گرما را سخت‌تر خواهد کرد.

دانشمندان گفته‌اند که شرایط آب و هوایی همچنان شدیدتر خواهد شد و آتش سوزی‌های جنگلی به شکل مخرب‌تر و شدیدتری رخ خواهد داد. به گفته دانشمندان گرمایش جهانی امکان دستیابی به پناهگاه‌های امن را کاهش می‌دهد. 

برچسب‌ها آتش سوزی تغییرات اقلیمی ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی تغییرات اقلیمی ایالات متحده آمریکا آتش سوزی تغییرات اقلیمی ایالات متحده آمریکا شعله های آتش مایل مربع آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل بهروزی فر درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

کد خبر 6096695

دیگر خبرها

  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • اسرائیل برنامه‌ حمله به رفح را به آمریکا گزارش داد
  • محدودیت سختگیرانه در ترخیص کالاهای ملوانی خسارت به بار می آورد
  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2هزار نفر رسید
  • بایدن: دانشگاه جای یهودستیزی نیست
  • واکنش بایدن به خیزش دانشجویی
  • پلیس آمریکا: سرکوب تحصن دانشگاه کالیفرنیا ضروری است
  • ببینید | اولین تصاویر از آتش‌سوزی شدید ۱۰۰ خانه در امامزاده ابراهیم(ع)
  • اعتراضات ضد جنگ؛ خط و نشان پلیس آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین