Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@08:49:27 GMT

محمد هاشمی: مجلس سوم همراه دولت هاشمی نبود

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۳۵۷۶

محمد هاشمی: مجلس سوم همراه دولت هاشمی نبود

به گزارش نامه‌نیوز، به نقل از سایت خبرسراسری، محمد هاشمی رفسنجانی، برادر اکبر هاشمی رفسنجانی، درآغاز درباره سیاست های دولت سازندگی و منتقدین آن سیاست ها در راست سنتی گفت: «من دسته بندی ها و تعاریف امروز را نمی دانم که چه کسانی به کدام جبهه تعلق دارند و مشخصا این تقسیم بندی ها چگونه انجام می شود و اشاره به چه کسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در مورد عملکرد آقای هاشمی دولت ایشان با یک برنامه جامع در راستای تقویت تولید حداکثری،ایجاد فرصت های شغلی و رفاه بود. در آن زمان تولید کننده ها نزد آقای هاشمی می آمدند و برنامه هایشان را مطرح می کردند که  خواستار تولید برای نیاز داخل هستند آقای هاشمی می گفت چرا شما برنامه ریزیتان را روی بخشی از جامعه در نظر گرفته اید باید بازار هدف شما یک بازار سیصد میلیون نفری در تمام منطقه باشد نه اینکه فقط محدود به نیاز بخشی از کشور تولید کنید.آقای هاشمی با این رویکرد وارد دولت شدند.کار هایی نیز که ایشان کرد در زمان پس از جنگ است در شرایطی که 10 استان 2700روستا و 84شهر و شهرستان بین 10تا100درصد تخریب داشتیم مثلا قصرشیرین به طور کلی تخریب کرده بود نقاطی نیز بودند که 10درصد تخریب داشتند از سوی دیگر 2میلیون نفر آواره جنگی در اردوگاه ها داشتیم برنامه آقای هاشمی نیز در آغاز اولویت مسئله جنگ زده ها بود یعنی افرادیکه در اردوگاه ها هستند به شهر های خودشان برگردند که بسیاری از آن ها به شهر های خودشان برگشتند که بعضا بهتر از زمان اول بازسازی شد».

او در ادامه درباره اخلال راست سنتی طبق گفته محمدرضاباهنر در سیاست های دولت افزود: «زمانیکه دولت سازندگی کار خود را آغاز کرد خزانه خالی بود و هیچ چیز نداشتیم و تمام امکانات در جنگ هزینه شده بود و اینگونه نبود که با یک خزانه پر وارد سازندگی شده باشیم در این شرایط با تغییر سیاست‌های پولی و اقتصادی و اخذ وام با بهره کم برای سازندگی تلاش شد و کشور در هر صورت رونق گرفت و اشتغال افزایش یافت و مردم دنبال یارانه نبودند و با حقوقشان زندگی می کردند منتهی این طرح‌ها مخالفینی هم داشت که این کارها را تحمل نمی کردند چه در جناح چپ چه در جناح راست که مسائل مختلفی را ایجاد کردند ولی در عین حال دوران سازندگی دوران درخشان در تاریخ سیاسی ایران هم قبل انقلاب هم بعد از انقلاب بود چون کار های بسیار بزرگی انجام شد و زیرساخت ها و سدها و جاده ها و فرودگاه ها و بازسازی ها انجام شد البته نقد هم به این کار ها وجود داشت بالاخره دیکته نوشته نشده غلط ندارد.زمانیکه آقای هاشمی به دولت رفت مجلس سوم به شدت مخالف ایشان بود و وزرا دولت را استیضاح کردند و در آن شرایط آقای هاشمی از شورا نگهبان تفسیری گرفتند و وزرا را نگه داشتند.مجلس سوم مسائلی را مطرح می کردند مثلا می گفتند ما باید پشت عراق در مقابل آمریکا بیاستیم در حالیکه ما سیاست بی طرفانه داشتیم یا مثلا با ارتباط با اروپا مخالف بودند و قانون قطع رابطه با انگلس و اروپا را تصویب کردند من آن دوره صدا و سیما بودم که مجلس سوم بودجه صدا و سیما را بخاطر اینکه من برادر آقای هاشمی بودم کم کردند.در هر حال مجلس سوم همراه دولت نبود».

هاشمی در پایان نسبت به طیف هوادار دولت و جناح سیاسی منصوب به آن در دوران مرحوم هاشمی رفسنجانی گفت: «معمولا مدیران کشور موافق آقای هاشمی بودند کسانی که امروز اعتدالیون هستند موافق بودند افراطی‌های دو جناح نیز مخالف بودند میانه رو های آن ها تا حدود با سیاست های دولت موافق بودند کابینه دولت نیز عمدتا از میانه رو های دو جناح تشکیل می شد و رفتار جناحی صورت نمی گرفت و به آن معنا طیف تندرو از هیچ جناحی در دولت نبود و همراه دولت نیز نبودند».

منبع: فردا

کلیدواژه: هاشمی دولت سازندگی محمد هاشمی رفسنجانی آقای هاشمی سیاست ها مجلس سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۳۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم

اگرچه پیگیری‌های رئیس مجلس در زمینه ارز، حاکی از رویکرد دلسوزانه و دغدغه‌مندی او برای حل مشکلات مردم حتی در روزهای آخر مجلس یازدهم است اما بدیهی است که مجلس در قالب وظایف و اختیارات خود می‌تواند برنامه‌های پیشنهادی خود را در این حوزه از طریق تصویب قانون پیگیری ‌کند و حتی در صورت اعتقاد به کاستی‌های مدیریتی، ابزارهای نظارتی را به‌کار گیرد و سخن از «تعیین تکلیف» جز از مسیر قانونی، اساساً با وظایف اساسی این قوه همخوانی ندارد.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: در شرایطی که پس از عملیات «وعده صادق» و برنامه‌های مدیریت ارزی دولت، بازار ارز شاهد روند کاهشی و برخورداری از ثبات و آرامش است، سخنان رئیس مجلس و «تعیین ضرب‌الاجل» برای دولت آن هم در فاصله کمتر از یک ماه تا پایان کار مجلس یازدهم، موجب ایجاد ابهام و التهاب ناشی از انتظار در فضای حاکم بر بازار ارز شد. دلالان ارزی در روزهای آخر هفته تلاش کردند با برجسته‌سازی این ضرب‌الاجل و القای نااطمینانی و احتمال تغییر در سیاست‌های ارزی، از روند کاهشی نرخ ارز جلوگیری کنند.

دکتر محمدباقر قالیباف در نشست مشترک عصر چهارشنبه مجلس با اعضای تیم اقتصادی دولت گفت: «اگر دولت تا یکشنبه برنامه مکتوب خود را برای مقابله با مشکلات ارزی ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد و برنامه خودمان را می‌دهیم.»

سخن رئیس مجلس برای تعیین تکلیف و مقابله عملیاتی با تنش‌های ارزی درحالی مطرح می‌شود که اولاً برنامه جامع ارزی هم‌اکنون درحال اجرا است که کاهش قیمت ارز با وجود شوک‌های سیاسی و امنیتی در یک ماه اخیر در چهارچوب همین برنامه محقق شده است.

ثانیاً تأکید بر اینکه مجلس خود در زمینه ارز برنامه‌ای خواهد داد، درحالی است که کمتر نشانی از وجود صدایی واحد و برنامه‌ای منسجم در مجلس دراین‌باره دیده می‌شود. همچنان که بحث‌های ارزی در جلسات اواخر سال گذشته نمایندگان، حاصلی جز بروز اختلافاتی که منتج به نتیجه‌ای نشد، در پی نداشت. درحالی که طیفی از نمایندگان مجلس خواستار شناورسازی نرخ ارز و افزایش قیمت نرخ‌های ترجیحی هستند، عده‌ای دیگر در نظری ۱۸۰ درجه متفاوت، اصرار ویژه‌ای بر سیاست تثبیت ارزی دارند.
اگرچه پیگیری‌های رئیس مجلس در زمینه ارز، حاکی از رویکرد دلسوزانه و دغدغه‌مندی او برای حل مشکلات مردم حتی در روزهای آخر مجلس یازدهم است اما بدیهی است که مجلس در قالب وظایف و اختیارات خود می‌تواند برنامه‌های پیشنهادی خود را در این حوزه از طریق تصویب قانون پیگیری ‌کند و حتی در صورت اعتقاد به کاستی‌های مدیریتی، ابزارهای نظارتی را به‌کار گیرد و سخن از «تعیین تکلیف» جز از مسیر قانونی، اساساً با وظایف اساسی این قوه همخوانی ندارد. براساس این واقعیات بهتر است به جای طرح اظهاراتی که بهانه خبرسازی منفی دلالان می‌شود، از ابزار قانونگذاری و نظارت برای ایفای وظایف قانونی استفاده شود و در بکارگیری ادبیات بحث نیز از واژگانی استفاده شود که جریان‌های سیاسی مخالف دولت و مجلس نتوانند القای اختلاف کنند.

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به مواضع رئیس مجلس

روز گذشته معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز در نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس به مواضع اخیر او در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز پاسخ داد. در بخشی از این نامه با یادآوری این واقعیت که دیدگاه‌های مجلس در خصوص ارز و سیاست‌های اقتصادی در چهارچوب قوانین دائمی، قانون بودجه و برنامه هفتم لحاظ شده و به عنوان قوانین بالادستی در اعمال سیاست‌های اقتصادی و ارزی دولت مدنظر قرار گرفته است، آمده است: در سال ۱۴۰۲، سیاست‌های اقتصادی و ارزی در چهارچوب اسناد بالادستی کشور تهیه و اجرا شد. این سیاست‌ها موفق شدند نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱ درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفندماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهند. در سال ۱۴۰۲، براساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. تحقق این موفقیت‌ها در کنار تحقق نرخ رشد ۶درصدی برای سال ۱۴۰۲ (رشد ۹ ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۷درصد) بوده است. طبق گزارشات بین‌المللی، در سال گذشته میلادی، ایران توانست بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته باشد و جزو بالاترین نرخ‌های رشد کشورهای جهان بوده است.
وی در این نامه یادآور شد: در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب بموقع تأمین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی ۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارزها به کالاهای سرمایه‌ای و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافت. از طرف دیگر، اختصاص ارز ترجیحی به دارو معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و تلاش شد ارز کلیه کالاهای اساسی به سرعت تخصیص و تأمین شود به گونه‌ای که هیچ وقفه‌ای در بارگیری و تخلیه کشتی‌ها صورت نپذیرد. معاون پارلمانی رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به انتقادات قالیباف از مدیریت بانک مرکزی، افزود: قانون جدید بانک مرکزی در خردادماه سال‌جاری، اجرایی خواهد شد.
درحال حاضر، بانک مرکزی در چهارچوب قانون قبلی درحال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم‌ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد اعتبارات سفر دولت در استان سمنان/ واحدهای تولیدی جان گرفتند
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف